- 4 Aralık 2012
- 14.265
- 10.145
- Konu Sahibi BayanHicKimse
Selamlar güzel lezzetlerin takipçisi hanımlar
Mezeler her zaman bana o kadar lezzetli gelir ki, çok severim ne tür meze olursa olsun
Öncelikle lahmacunu ilk kez denedim o yüzden sadece 2 tane yaptım denemelik oldu yani biraz Tadını sevdim, evde de lahmacun yapılabiliyormuş yani. Ama tabi odun ateşinde pişenle lezzeti bir değil
Havuç mezesinin hastasıyım zaten, 2 günde bir yaparım evde
Tarifleri veriyorum:
Havuç Mezesi:
2 adet havuç,
1 çorba kaşığı sıvıyağ,
3 çorba kaşığı yoğurt,
3 diş sarımsak
Yapılışı: Havuçlar soyulup rendelenir, sıvıyağda 5 dakika kavrulur.
Üstüne dökmek için yoğurda sarımsaklar rendelenir bi güzel çırpılır ve havuçların üstüne eklenir.
Ben süslemek için salatalık ve maydanoz da kullandım
Sıra geldi Lahmacuna:
Malzemeler:
Hamuru için,
Yarım su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
1,5 su bardağı un
İç malzemesi:
1 soğan
100 g kıyma
1 sivribiber
1 domates
Tuz, pulbiber, maydanoz.
Hamurun yapılışı: Ilık süt, maya ve şeker karıştırılıp, 15 dakika bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenerek kulak memesi kıvamında hamur elde edilir ve yarım saat bekletilir.
İçinin yapılışı: Soğan ve kıyma kavrulur. Kıyma suyunu bırakınca diğer malzemeler de eklenerek 10 dakika kavrulur. En son maydanoz, tuz ve pulbiber eklenir.
İçimiz soğuduktan sonra hamurumuzu iki bezeye ayırdık ve ince olmasına özen göstererek hamurumuzu açıyoruz. Üstüne içimizi koyarken, içi hamura iyice bastırıyoruz elimizle hamura yapışması için.
200 derecede 5-6 dakika pişiriyoruz. Ve sunum....
Yarışmacı arkadaşlarım hepinize başarılar dilerim. Tüm tarifler çok güzel, inşallah benimki de beğenilir. Aceleye geldi biraz ve ilk denememdi lahmacunu
Mezeler her zaman bana o kadar lezzetli gelir ki, çok severim ne tür meze olursa olsun
Öncelikle lahmacunu ilk kez denedim o yüzden sadece 2 tane yaptım denemelik oldu yani biraz Tadını sevdim, evde de lahmacun yapılabiliyormuş yani. Ama tabi odun ateşinde pişenle lezzeti bir değil
Havuç mezesinin hastasıyım zaten, 2 günde bir yaparım evde
Tarifleri veriyorum:
Havuç Mezesi:
2 adet havuç,
1 çorba kaşığı sıvıyağ,
3 çorba kaşığı yoğurt,
3 diş sarımsak
Yapılışı: Havuçlar soyulup rendelenir, sıvıyağda 5 dakika kavrulur.
Üstüne dökmek için yoğurda sarımsaklar rendelenir bi güzel çırpılır ve havuçların üstüne eklenir.
Ben süslemek için salatalık ve maydanoz da kullandım
Sıra geldi Lahmacuna:
Malzemeler:
Hamuru için,
Yarım su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
1,5 su bardağı un
İç malzemesi:
1 soğan
100 g kıyma
1 sivribiber
1 domates
Tuz, pulbiber, maydanoz.
Hamurun yapılışı: Ilık süt, maya ve şeker karıştırılıp, 15 dakika bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenerek kulak memesi kıvamında hamur elde edilir ve yarım saat bekletilir.
İçinin yapılışı: Soğan ve kıyma kavrulur. Kıyma suyunu bırakınca diğer malzemeler de eklenerek 10 dakika kavrulur. En son maydanoz, tuz ve pulbiber eklenir.
İçimiz soğuduktan sonra hamurumuzu iki bezeye ayırdık ve ince olmasına özen göstererek hamurumuzu açıyoruz. Üstüne içimizi koyarken, içi hamura iyice bastırıyoruz elimizle hamura yapışması için.
200 derecede 5-6 dakika pişiriyoruz. Ve sunum....
Yarışmacı arkadaşlarım hepinize başarılar dilerim. Tüm tarifler çok güzel, inşallah benimki de beğenilir. Aceleye geldi biraz ve ilk denememdi lahmacunu