Mezeler - Ordövrler Ev Yapımı Lahmacun ve Havuç Mezesi *_* Sponsorum lahmacunseverler :)

BayanHicKimse

.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2012
14.265
10.145
Selamlar güzel lezzetlerin takipçisi hanımlar :KK54:
Mezeler her zaman bana o kadar lezzetli gelir ki, çok severim ne tür meze olursa olsun :kk77:
Öncelikle lahmacunu ilk kez denedim o yüzden sadece 2 tane yaptım denemelik oldu yani biraz:KK53: Tadını sevdim, evde de lahmacun yapılabiliyormuş yani. Ama tabi odun ateşinde pişenle lezzeti bir değil :KK51:
Havuç mezesinin hastasıyım zaten, 2 günde bir yaparım evde :kk77:
Tarifleri veriyorum:
Havuç Mezesi:
2 adet havuç,
1 çorba kaşığı sıvıyağ,
3 çorba kaşığı yoğurt,
3 diş sarımsak
Yapılışı: Havuçlar soyulup rendelenir, sıvıyağda 5 dakika kavrulur.
Üstüne dökmek için yoğurda sarımsaklar rendelenir bi güzel çırpılır ve havuçların üstüne eklenir.
Ben süslemek için salatalık ve maydanoz da kullandım:KK52:
IMG_6291.jpg
IMG_6303.jpg

Sıra geldi Lahmacuna:
Malzemeler:
Hamuru için,
Yarım su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
1,5 su bardağı un
İç malzemesi:
1 soğan
100 g kıyma
1 sivribiber
1 domates
Tuz, pulbiber, maydanoz.
Hamurun yapılışı: Ilık süt, maya ve şeker karıştırılıp, 15 dakika bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenerek kulak memesi kıvamında hamur elde edilir ve yarım saat bekletilir.
IMG_6306.jpg

İçinin yapılışı: Soğan ve kıyma kavrulur. Kıyma suyunu bırakınca diğer malzemeler de eklenerek 10 dakika kavrulur. En son maydanoz, tuz ve pulbiber eklenir.
IMG_6308.jpg

İçimiz soğuduktan sonra hamurumuzu iki bezeye ayırdık ve ince olmasına özen göstererek hamurumuzu açıyoruz. Üstüne içimizi koyarken, içi hamura iyice bastırıyoruz elimizle hamura yapışması için.
IMG_6314.jpg

200 derecede 5-6 dakika pişiriyoruz. Ve sunum....
IMG_6318.jpg

Yarışmacı arkadaşlarım hepinize başarılar dilerim. Tüm tarifler çok güzel, inşallah benimki de beğenilir. Aceleye geldi biraz ve ilk denememdi lahmacunu :KK22:

Lahmacun var dediler geldik.:rolleyes::rolleyes::rolleyes:Ba-yı-lı-rım.:kk77:Bu hafta içi ben de yapmıştım.Biber salçası ve sarımsak da eklemiştim.Seninki de nefis görünüyor.Mezen de güzel.Ellerine sağlık canım.Başarılar dilerim.

Mesajım iki kere gittiği için tekrar çok beğendiğimi belirtiyorum.:KK48:

Son düzenleme:
Lahmacun var dediler geldik.:rolleyes::rolleyes::rolleyes:Ba-yı-lı-rım.:kk77:Bu hafta içi ben de yapmıştım.Biber salçası ve sarımsak da eklemiştim.Seninki de nefis görünüyor.Mezen de güzel.Ellerine sağlık canım.Başarılar dilerim.
Kolaymış yapımı ama dışardakiler gibi olmadı tadı :KK53: Yine güzel tabi, ben salça koymadım çok kırmızılık olmasın diye :KK54:
Çok teşekkürler canım :KK68:

Kolaymış yapımı ama dışardakiler gibi olmadı tadı :KK53: Yine güzel tabi, ben salça koymadım çok kırmızılık olmasın diye :KK54:
Çok teşekkürler canım :KK68:
Evet dışardakiler gibi olmuyor.Ama hevesini alıyorsun:)) Bir daha yaparsam koyun kıymasıyla karışık yapmayı düşündüm.Sanki daha lezzetli olur gibi.Bazıları kuyruk yağı koyuyor ama ben onu koymam.

Evet dışardakiler gibi olmuyor.Ama hevesini alıyorsun:)) Bir daha yaparsam koyun kıymasıyla karışık yapmayı düşündüm.Sanki daha lezzetli olur gibi.Bazıları kuyruk yağı koyuyor ama ben onu koymam.
Kuyruk yağıyla ağır olur o_O Koyun kıyması hiç kullanmadım, hep dana kıyması yedim şimdiye kadar. Koyun kokuyor diyorlar :KK53:

X