Sağol ablam beklediğimden daha iyiyim çok şükür:)
Yok ablam ya hiç yapmadım: ( Bu konuda yardımcı olamıyacağım:)
Gözünüz aydın olsun ne şanslı senin gibi bir gelinin var:) yasminsay
biliyor olabilir:)
Nevresteye sordum ama deneyip yapan varsa tarifini paylaşırsa sevinirim, peynir mayası bulmam zor iş, tatlı lor, tuzsuz peynirli tarifler varmış ama tam olarak bildiğimiz o klasik höşmerim lezzetini yakalıyor mu acaba?
Komutan pek sever, geldiği akşam yemek sonrası bir höşmerim ziyafeti çeksin istiyorum, epeydir yememiştir :))
Sağol ablam beklediğimden daha iyiyim çok şükür:)
Yok ablam ya hiç yapmadım: ( Bu konuda yardımcı olamıyacağım:)
Gözünüz aydın olsun ne şanslı senin gibi bir gelinin var:) yasminsay
biliyor olabilir:)
Aman ağrın olmasın da gülüm.
Valla bilen birileri varsa tarifini yazarsa çoook mutlu olurum, kayınpederim beni mutlu etmek için ne yapsam büyük bir memnuniyetle yer, yemek konusunda oğlu daha zordur, kayınpederimin gıkı çıkmaz, böyle adama yapmam da kime yaparım
Valla bilen birileri varsa tarifini yazarsa çoook mutlu olurum, kayınpederim beni mutlu etmek için ne yapsam büyük bir memnuniyetle yer, yemek konusunda oğlu daha zordur, kayınpederimin gıkı çıkmaz, böyle adama yapmam da kime yaparım
Yıllardır boşuna korkmuşum ablam:)
İnşaallah bilen vardır:)Ablam peynir mayası olmasın dedin ve bazı tariflere baktım lor ile yapılmış mantıklı geldi:)Çünkü mayayı koyup 5-10 dk bekletince lor gibi olur:)Ama denemedim bilemiyeceğim:)Çocuklar henüz o tür tatlara çok açık değiller:)Bu yaz ilk defa oğlumun isteği üzerine mıhlama yaptım:)Ama kızlar sevmedi:)
Tazeliğin ve tuzsuzluğu sağlamak üzere lor peyniri evde yapılabilir:
Bir su bardağı irmik
İki su bardağı toz şeker
Bir adet yumurta
Süslemek için ceviz veya badem içi
Peynirli Höşmerim (Hoşmerim) Tatlısı arifi
Yumurta toz şeker ile birlikte çırpılır.
Üzerine soğuk süt, irmik ve taze lor peyniri eklenip ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir.
Pişirilen tatlı katılaşınca ocaktan alınır ve servis kaplarına boşaltılır.
Höşmerim Tatlısının üzeri ceviz veya badem içi ile süslenir.
Bademle süslenecekse bademler önce sıcak suda bekletilir ve kabukları soyulur. Bir kaşık tereyağda kavrularak höşmerimlerin üzerine yerleştirilir. Balıkesir yöresinde ramazan iftar sofralarını süsleyen bir tatlıdır.
Not:
Yapılış tarzı ve adlandırma farklılıkları ile Höşmerim Tatlısı başta Batı Anadolu illeri olmak üzere bir çok ilde yapılmaktadır. Örneğin harcına bir miktar un ve kabartma tozu katılmasına, irmiğin tereyağında kavrulmasına veya sarı renk sağlamak için safran kullanımına rastlanır.
İlk defa peynirden yapılmış tatlı deneyecekler hoşmerimin tadını yadırgayabilir.
Ben mayasız peynir yaptım bı kere ama ondan höşmerim olur mi onu bilmem çünkü höşmerim de irili ufaklı bitik bitik oluyor peynir bizde hosmerine yakınız hatta düğünlerde tatlı yerine höşmerim verilir :))
Nevreste
,
birkaç tarif buldum tatlı lor, tuzsuz peynirle yapılan ama aslı peynir mayasıyla yapılıyor, mandıralar bize uzak, maya bulamam höşmerim tarifi çok basit ve kolay yapılan bir tatlı aslında ama işin maya kısmında tıkandım
Dur bakayım tereyağ vb şeyler aldığımız bir tanıdık var, belki halasında annesinde azıcık da olsa maya vardır, yarın ona sorarım, hiç bulamazsam cantanem'in tarifi dahil bir iki tarif denerim, tadından anlarım zaten hangisi gerçeğe en yakın.
Lafınız da arasına girdim hakkınızı helal edin, teşekkür ederim hepinize
Yumurta ve şekeri tencerede güzelce çırp. Soğuk süt, lor, irmiği ekle güzelce çırp ve ocağa koy. Pişene kadar sürekli çırp. Löp löp olunca ocaktan al, kaselere koy bu kadar balböcümxD
Nevreste
,
birkaç tarif buldum tatlı lor, tuzsuz peynirle yapılan ama aslı peynir mayasıyla yapılıyor, mandıralar bize uzak, maya bulamam höşmerim tarifi çok basit ve kolay yapılan bir tatlı aslında ama işin maya kısmında tıkandım
Dur bakayım tereyağ vb şeyler aldığımız bir tanıdık var, belki halasında annesinde azıcık da olsa maya vardır, yarın ona sorarım, hiç bulamazsam cantanem'in tarifi dahil bir iki tarif denerim, tadından anlarım zaten hangisi gerçeğe en yakın.
Ablam eczaneden peynir mayası alabilirsin genelde oluyor
Estağfurullah ablacım her zaman beklerizYaparsan ve beğendiğin bir tarif olursa bizimle paylaş belki bizde faydalanırız:)
Ben mayasız peynir yaptım bı kere ama ondan höşmerim olur mi onu bilmem çünkü höşmerim de irili ufaklı bitik bitik oluyor peynir bizde hosmerine yakınız hatta düğünlerde tatlı yerine höşmerim verilir :))
Nevreste
,
Nevreste
, C A N O
, yasminsay
sağolun teşekkür ederim, unuttuğum atladığım biri varsa özür dilerim, hızlı gidiyor sayfalar ihtiyarım yetişemiyorum :))
Valla çok makbule geçti, deneyeceğim bakalım, olursa komutana yediririm, olmazsa artık ne yapalım saklarım görmesin :)))
Nevreste
, C A N O
, yasminsay
sağolun teşekkür ederim, unuttuğum atladığım biri varsa özür dilerim, hızlı gidiyor sayfalar ihtiyarım yetişemiyorum :))
Valla çok makbule geçti, deneyeceğim bakalım, olursa komutana yediririm, olmazsa artık ne yapalım saklarım görmesin :)))