• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evcil hayvan korkusu

apartmanınızda çok daire var mı? acaba şey mi yapsan. Tatlı tatlı kapı kapı dolaşıp, korktuğunu söylesen. en azından apartman içinde tasma takmalarını rica etsen
benim de köpeğim var,
Yukarımıza yeni bir aile taşındı. Kadın, elinde köpeğim için ödül kemiğini kurdelaya sarmış getirdi. Köpekten korktuğunu anlattı. apartmanda çığlık atarsa üstümüze alınmamızı söyledi. Benim çok hoşuma gitmişti, şikayet etmesinden daha zarif bulmuştum.
Evet baya bir daire var inanin cok nazik bir dilde ben onlarin sevgilerine saygi gostererek izah etmeye calisiyorum bir kac gune unutuluyor yada yuzume uzayli gormus gibi bakiyorlar :) kendimi yeterince ifade etmeme ragmen boyle.. Nazik onerinizi aklimda tutacagim uygun zamanda denemeyede calisirim tesekkurler..

bemce bu korkunuzu yenmeye calisin mecburmuyum derseniz evet mecbursunuz cunku apartmanda karsiniza cikmaz sokakta cikar kork kork nereye kadar mutlaka yontemleri vardir buyuk kopekler sandigimizin aksine cok daha uysal canlilar

2 köpek sahibiyim ve köpeklerimi sadece onların güvenliği için tasmasız gezdirmem. Onun haricinde insanların köpeklerime dediğiniz gibi asansör gibi bir yerde ya da dar bir kaldırımda tepki göstermesi beni huzursuz eder. Lütfen beklediğiniz anlayışı biraz da siz gösterin ve gün içinde evde kalan köpeklerin ne kadar heyecanlı olabileceklerini tahmin etmeye çalışın. Korkuyorsanız sahibinden rica etmek de tabiki hakkınız ama onların aslında daha zor durumda olduklarını unutmayın ve lütfen sizi şikayet ederim gibi saçma söylemlere girmeyin her şey tatlılıkla çözülebilir

sarılmak bence de sevgi gösterisi.korkuyor olabilirsiniz ama fobi derecesiyse sağlıklı değilsiniz demektir.tedavi görün,burası köpeklerin de dünyası sadece bize ait değil.
Mesajlari okursaniz eger tedaviyle bile korkumun gecmemesi ihtimali var ki bence tedavilik bir boyut yok cunku tum dunyadaki kopekler olsun gibi sakat bir dusuncede degilim toplu yasam alaninda bir kopege sahip olan kisilerin buna dikkat etmemesiyle ilgili sıkıntilarim var.

maalesef benim de böyle bir fobim var. bunu evcil hayvan sahipleri asla anlamıyorlar. bu konuda terapi de aldım ancak hiç bir ilerleme kaydedemedik. doktorumun en son söylediği şey evcil hayvanlardan mümkün olduğunca uzak durmam oldu. sırf bu nedenle yaşadığım yeri, apartmanı filan seçer oldum.

bu şekilde yaşamak oldukça zor. hayvan sahiplerinin bir de bu açıdan bakmalarını isterim. yoksa bizler asla o masum yavrulara bir şey olmasından yana değiliz. bu durum elimizde olmadan geliştirdiğimiz bir korku. tüm vücudu bir anda etkiliyor, terleme, panik atak benzeri şikayetler. ben sonrasında 1-2 saat boyunca titrediğimi biliyorum.
Kopeklerden ziyade bu durumu israrla anlamayan insanlarla yasamak cok zor.. Size kesinlikle katiliyorum

Mesajlari okursaniz eger tedaviyle bile korkumun gecmemesi ihtimali var ki bence tedavilik bir boyut yok cunku tum dunyadaki kopekler olsun gibi sakat bir dusuncede degilim toplu yasam alaninda bir kopege sahip olan kisilerin buna dikkat etmemesiyle ilgili sıkıntilarim var.
korkuyor olmanız normal titreyecek ya da panik atak geçirecek kadar kötüyseniz tedavi görmeniz gerekir diyorum.tedavi olup iyileşmiyorsanız eğer doktorda ve tedavide sorun vardır.karanlık çağda yaşamıyoruz her şeyin bir çözümü var.

korkuyor olmanız normal titreyecek ya da panik atak geçirecek kadar kötüyseniz tedavi görmeniz gerekir diyorum.tedavi olup iyileşmiyorsanız eğer doktorda ve tedavide sorun vardır.karanlık çağda yaşamıyoruz her şeyin bir çözümü var.
Henuz oyle birsey yasamadim tedirgin oluyor ve korkuyorum.. Soz konusu insan psikolojisi olunca bu cagda bile cozumu olmayan konular soz konusu.. Mesajlari takip ederseniz sokaktaki kopekle evin icerisindeki kopekle degil derdim kendi yasam alanima direkt mudahaleye rahatsiz oluyorum yinede tesekkurler

canım ben sana burada verilebilecek her türlü tedavi yöntemini, her türlü aktiviteyi (köpek barınaklarına gidip onları beslemek, bebek köpekleri beslemek veya onlara yaklaşmak vb) denemiş biriyim. ve bunları denerken özellikle evcil hayvan sahiplerinin davranışları tedaviyi imkansızlaştırdı. onlar bu durumu anlamaya çalışmıyorlar genellikle.

eğer burayı okuyan evcil hayvan sahipleri varsa ve bu tür fobisi olan biri ile karşılaşmışlarsa lütfen:

"o çok zararsızdır"
"siz de amma korkaksınız yahu"
"sizi sadece koklayıp bırakacak"
"çok acıkmıştı, ondan böyle yapıyor"
"yabancılara karşı böyledir"
"sizinle oyun oynamak istedi, neden kaçıyorsunuz" gibi cümleler kurmayın... inanın bunların hepsini biz de biliyoruz. bunu mantığımızla idrak edebiliyoruz ama ya bilinçaltı veya başka sebeplerden beynimiz ve hormonlar aksi yönde bir tehlike sinyali veriyorlar.

benim tek ricam lütfen fobisi olan insanları 2 dakikada iyileştirebileceğiniz iddiası ile daha da kötüleştirmeyin. başıma çok geldi.

Bunları yazmazsam gerçekten içimde kalacak burayı okuyup "ben korkuyorum saygılı olsun"cular lütfen bizim sizden daha fazla saygısızlığa maruz kaldığımızı bilin ve sırf siz korkuyorsunuz diye zararı olmayacağından emin olduğumuz bir hayvanı tasmayla gezdirmek mecburiyetinde olduğumuzu algılayamadığımızı kabullenin. Mantığımıza yatmıyor. Bu saygısızlıksa , sizin doğanız gereği etrafınızda olan bir canlıyı yok saymanız daha büyük bir saygısızlık değil mi ? Hangisi daha doğal söyler misiniz etrafta özgür ve zararsız bir köpeğin olması mı yoksa tasmayla gezdirilen bir köpeğin olması mı? Sanıyorum ikinci seçenek daha doğal olsaydı tasma ile yaratılırdı yavrucuklar. Yani biz normal bir şey istiyoruz korkup buna karşı çıkan ve normal olmayan sizlersiniz. Ha bu demek değil ki şikayetinizi dile getiremezsiniz , tabiki özgürsünüz gerekçeleriyle ve makul bir dille köpek sahibiyle konuşulduğu sürece halledilebileceğini ve orta yol bulunabileceğini düşünüyorum ama bunu kendinize mutlak bir hak olarak görmekten vazgeçin

Eskiden köpek beslemiş olmama, hiçbir hayvandan korkmamama rağmen seni anlıyorum.

Sonuç olarak millet besliyor, seviyor diye sen korkmaktan vazgeçmezsin. Keşke öyle kolay olsa.

Tasmasız gördüğünü belediyeye şikayet etmekle tehdit et. Tasma kullansınlar, zorunlu zaten bu.

Zaten köpeğini yeterince seven, düşünen biri tasmasız dolaştırmaz.

Tasmalılardan da korkuyorsan valla ona yapacak bir şey yok görmezden gel :)

bence böyle bir yöntem denemeniz antipatik durur.
Belediyeye şikayet çünkü korkutucu ve çirkin bir süreç.
Kimsenin aklına 'yaptırımı yok' gelmiyor. 'Benim evladımı barınağa göndermek istiyor' geliyor.
Tehdit sizi daha çıkmaza sürekler. Karşı tarafı da fitiller. Dünyaya bir kere geliyoruz, güzelce yaşamak varken neden zora sokalım.
Bu arada söylemeden edemeyeceğim, -özür dileyerek- hayatımda ilk defa köpek bakmış birinden böyle kelimeler duyuyorum.

Emin olun tasmasız gezen o hayvanlar sizin "belediyeye şikayet etmekle tehtid et" cümleniz kadar tehlikeli değiller. Bilginiz olsun diye söylüyorum ne belediye ne polis aşılı ve kayıtlı hiçbir hayvana tasmasız diye bir şey yapamaz hayvan sahipleri olarak bu söylemlere gülüyoruz. Öte yandan tasmasız veya sahipsiz diye ihbar edilip toplanılan hayvanların gittiği yerlerin durumunu umarım bilmiyorsunuzdur çünkü bildiğiniz halde bunu söyleyebiliyorsanız ben sizden korkarım.

Belediyeye şikayet halinde bir şey olmayacağını zaten yazdım. Atladığınız nokta şu, bu ota çöpe şikayet edenlere değil de diğerlerine saygı duymak zorundasınız. Köpek apartmandan çıkarken heyecanlanıyorsa sahibi yeterince ilgilenmiyordur ve dışarı çıkması hayvan için olağanüstü bir durumdur. Bu tarz sahiplerin saygı duymamayı benimsemesi çok doğal. Hatta başka mesajınızda tasma ile yaratılmamışlar gibi bir söyleminizi gördüğüm için ciddiye alıp devam edemicem kusura bakmayın.

bence böyle bir yöntem denemeniz antipatik durur.
Belediyeye şikayet çünkü korkutucu ve çirkin bir süreç.
Kimsenin aklına 'yaptırımı yok' gelmiyor. 'Benim evladımı barınağa göndermek istiyor' geliyor.
Tehdit sizi daha çıkmaza sürekler. Karşı tarafı da fitiller. Dünyaya bir kere geliyoruz, güzelce yaşamak varken neden zora sokalım.
Bu arada söylemeden edemeyeceğim, -özür dileyerek- hayatımda ilk defa köpek bakmış birinden böyle kelimeler duyuyorum.

Kedi de besledim, köpek de. Hiçbir zaman evime biri gelince hayvanımı kapatmadım ama. Onun alanı tamam orası da, apartman boşluğu köpeğin alanı değil. Dikkatli olmak zorundayız. Bugün hiçbir korkum olmadığı halde asansörden heyecanlı köpek fırlasa boşluğuma gelir bi zıplarım yani. Tasma eğitimi veremeyecek, köpeğine layıkıyla bakamayacak olan sahiplenmesin zaten. Eski yaşadığım yerde köpekle asansöre binmek yasaktı. (Hakikaten komşunun köpeği işiyordu çünkü hayvan patlayana kadar evden çıkarmıyordu salak sahibi) kalkıp buna diretmedim. Konu sahibinin karşısındaki insanlar kural tanımıyor. İnsan gibi konuşsa "amaan korkma" diyecekler.

Belediyeye şikayet halinde bir şey olmayacağını zaten yazdım. Atladığınız nokta şu, bu ota çöpe şikayet edenlere değil de diğerlerine saygı duymak zorundasınız. Köpek apartmandan çıkarken heyecanlanıyorsa sahibi yeterince ilgilenmiyordur ve dışarı çıkması hayvan için olağanüstü bir durumdur. Bu tarz sahiplerin saygı duymamayı benimsemesi çok doğal. Hatta başka mesajınızda tasma ile yaratılmamışlar gibi bir söyleminizi gördüğüm için ciddiye alıp devam edemicem kusura bakmayın.

Kedi de besledim, köpek de. Hiçbir zaman evime biri gelince hayvanımı kapatmadım ama. Onun alanı tamam orası da, apartman boşluğu köpeğin alanı değil. Dikkatli olmak zorundayız. Bugün hiçbir korkum olmadığı halde asansörden heyecanlı köpek fırlasa boşluğuma gelir bi zıplarım yani. Tasma eğitimi veremeyecek, köpeğine layıkıyla bakamayacak olan sahiplenmesin zaten. Eski yaşadığım yerde köpekle asansöre binmek yasaktı. (Hakikaten komşunun köpeği işiyordu çünkü hayvan patlayana kadar evden çıkarmıyordu salak sahibi) kalkıp buna diretmedim. Konu sahibinin karşısındaki insanlar kural tanımıyor. İnsan gibi konuşsa "amaan korkma" diyecekler.

hayvanlarınıza ne oldu peki?

Köpeklerimi çok büyük bir bahçede besliyorum her sabah ve akşam bir iki saat gezdiriyoruz yaz kış demeden çoğunlukla yorulup onlar bizi eve sürüklerler ama buna rağmen bahçeden çıkarken çok heyecanlanıyorlar ve bu benim onlarla ilgilenmediğim anlamına gelmez. Devam etmemekte haklısınız anlayamadığımız şeyleri ciddiye alarak yaşadığımızda kendimizi yeterli hissedendeyiz Mutlu olamayız. Ama sizin gibi anlayanlar için diyorum oradaki söylemim tasmayla doğmadılar ki tasmayla gezdirelim tarzı bir şey değil hangisinin daha normal olduğunu konusuna dikkat çekmekti.

"Köpek apartmandan çıkarken heyecanlanıyorsa sahibi yeterince ilgilenmiyordur ve dışarı çıkması hayvan için olağanüstü bir durumdur."

evim bahçeli. Köpeğimi sabah ve akşam her gün düzenli parka çıkartırım. evde de 24 saat koyun koyunayız. yine de kapıdan dışarı çıkarken sanki hayatında ilk kez çıkıyormuş gibi heyecanlanır. Bunun ilgiyle alakası olduğunu zannetmiyorum.
Yine de dediğim gibi, 'belediyeye şikayet ederim' gibi bir tehdit çözüm değil. Bu ve benzeri tehditler yüzünden zaten o sizin söylediğiniz aksi tutum oluşuyor. Ne olursa olsun ben bütün sorunları tatlı dille çözmekten yanayım.

Köpeklerimi çok büyük bir bahçede besliyorum her sabah ve akşam bir iki saat gezdiriyoruz yaz kış demeden çoğunlukla yorulup onlar bizi eve sürüklerler ama buna rağmen bahçeden çıkarken çok heyecanlanıyorlar ve bu benim onlarla ilgilenmediğim anlamına gelmez. Devam etmemekte haklısınız anlayamadığımız şeyleri ciddiye alarak yaşadığımızda kendimizi yeterli hissedendeyiz Mutlu olamayız. Ama sizin gibi anlayanlar için diyorum oradaki söylemim tasmayla doğmadılar ki tasmayla gezdirelim tarzı bir şey değil hangisinin daha normal olduğunu konusuna dikkat çekmekti.
Kopekten korkmak bir anormallik belirtisiyse evet siz gercekten meseleyi hic anlamamissiniz bu konuyu uzatacak ama madem ki oyle binalardada kopek bulundurulmamali hayvanlar tek bir noktaya tikilmamali ozgur olmali o hayvanin ne zaman idrarini yapacagini bile siz belirliyorsunuz o zaman buda ona eziyet ben kendi yasam alanimdayim apartman dairesinde ve burada huzurla yasamak istiyorum boyle dusuncelere ne kadar tatli dille yaklasirsam yaklasayim bisey yapmaz ki yeaaaa ne korkuyorsunuz duymaktan oteye gidemiyorum malesef

hayvanlarınıza ne oldu peki?

Kedim 14 yasında öldü. Köpeğimi annemle yaşadığım dönemde annemin sağlık sebepleri yüzünden sahiplendirdik. Hala istediğimde görüyorum, keyfi yerinde. Şimdi kuşlarım var sadece.

evim bahçeli. Köpeğimi sabah ve akşam her gün düzenli parka çıkartırım. evde de 24 saat koyun koyunayız. yine de kapıdan dışarı çıkarken sanki hayatında ilk kez çıkıyormuş gibi heyecanlanır. Bunun ilgiyle alakası olduğunu zannetmiyorum.
Yine de dediğim gibi, 'belediyeye şikayet ederim' gibi bir tehdit çözüm değil. Bu ve benzeri tehditler yüzünden zaten o sizin söylediğiniz aksi tutum oluşuyor. Ne olursa olsun ben bütün sorunları tatlı dille çözmekten yanayım.

Gerçekten yanlış anlamayın ama heyecanlanma anında söz dinlemeyip tasma çekiştiriyorsa ve büyük ırk köpekse bu konuda profesyonel yardım almanızı öneririm. Hamilesiniz çünkü. Kışın karda falan çekip düşürmesi kötü olabilir.
Bu arada hala aynı fikirdeyim, köpeklerin rutin davranışlarda heyecanlandığı doğru ama kontrol altına alınamamasına inanmıyorum.

Kopekten korkmak bir anormallik belirtisiyse evet siz gercekten meseleyi hic anlamamissiniz bu konuyu uzatacak ama madem ki oyle binalardada kopek bulundurulmamali hayvanlar tek bir noktaya tikilmamali ozgur olmali o hayvanin ne zaman idrarini yapacagini bile siz belirliyorsunuz o zaman buda ona eziyet ben kendi yasam alanimdayim apartman dairesinde ve burada huzurla yasamak istiyorum boyle dusuncelere ne kadar tatli dille yaklasirsam yaklasayim bisey yapmaz ki yeaaaa ne korkuyorsunuz duymaktan oteye gidemiyorum malesef
Bina da köpek beslemeyi haklı bulduğumu kim söyledi? Sırf köpek beslemek için şehrin bilmem kaç kilometre dışında bahçeli eve geçtik. Ama bir şu gerçek var ki bir noktaya tıkılmak olarak adlandırdığınız köpeklerin sahipleri tarafından ilgi ve sevgi gördüğü apartman dairelerinden daha kötü bir şey daha var malesef barınaklar. Ve neden var biliyor musunuz ? İnsanlar köpeklerle yaşamaya alışamayıp onlardan korktukları için. Bir gün gidin ve uzaktan ziyaret edin köpekten korkmayı neden anormal bulduğumu anlarsınız daha güzeli kısa bir süre bakımını üstlenin o zaman siz de anormal bulursunuz. Ayrıca tedavisi olduğunu düşünürsek çok da normal olmasa gerek

Ben köpeklere bayılırım evcil olsun sokak köpeği olsun hiç farketmez. Annem de sever ama o mesela uzaktan sevenlerden. Ne kedi ne köpeğe dokunamaz, sevmiyo teması yani kadın zorla değil ya. Bugüne kadar hiçbir sokak köpeği gelip de sırnaşmamıştır onun için dışarda gezerken bu konuda tedirginlik yaşamaz ama evcil köpekler insana fazla alışık olduğu için gelir üstüne de atlar sırnaşır da. E bu durumda kadın da haklı olarak refleks olarak ya çığlık atar ki bunu bile gülerek yapar ama korkuyo yani içgüdüsel bişey. Buna rağmen köpek sahipleri bi triplere girer aman benim hayvan dostum zararsızdır diye gel de anlat derdini onlara. O an panikleyebilirsin de yani insanlık halidir ki teması sevmiyo dediğim gibi.
Bu bahsettiğim de apartman giriş çıkışlarında oluyo hep. Sokakta köpek sağla solla ilgileniyo oyalanıyo ama evden çıkarken değişik bir heyecan yapıyolar. E sahipleri de bir zahmet 10 dklığına tasma takıversin yani apartmandan çıkana kadar zor değil. Tasma takılıysa da şöyle bir tutuversin hayvanı insan geçene kadar.

Bina da köpek beslemeyi haklı bulduğumu kim söyledi? Sırf köpek beslemek için şehrin bilmem kaç kilometre dışında bahçeli eve geçtik. Ama bir şu gerçek var ki bir noktaya tıkılmak olarak adlandırdığınız köpeklerin sahipleri tarafından ilgi ve sevgi gördüğü apartman dairelerinden daha kötü bir şey daha var malesef barınaklar. Ve neden var biliyor musunuz ? İnsanlar köpeklerle yaşamaya alışamayıp onlardan korktukları için. Bir gün gidin ve uzaktan ziyaret edin köpekten korkmayı neden anormal bulduğumu anlarsınız daha güzeli kısa bir süre bakımını üstlenin o zaman siz de anormal bulursunuz. Ayrıca tedavisi olduğunu düşünürsek çok da normal olmasa gerek
gerçek bir hayvansever olduğunuzu düşünerek ve son derece iyi niyetimle soruyorum: tedavisinin olduğuna tam olarak nasıl inandınız? bu konuda elinizde bilimsel veriler var mı?

Gercekten sizi anliyorum cunku kardesim dedigim bir yakinimda da ayni fobi vardi kopeklere karsi ama terapiyle yendi.
Sadece şunu merak ediyorum, demissiniz ya sokakta gorunce yolumu degistiriyorum diye, bu sekilde yasamak zor degil mi?
Bi de nerde yasadiginizi merak ettim dogrusu, cunku su an istanbulda yasadigim semtte kopek yuzunden degistirebileceginiz sokak yok her sokakta en az 2 tane kopek var. Ailemin yazliginin oldugu beldede insan nufusunun belki 3 kati kadar kopek var, surekli sakinarak nasıl yasiyorsunuz?
Bence evinizi ya da komsularinizi degil bu ruh halini degistirmeye calismaniz daha kolay olur. Bunu bir hayvansever olarak degil gercekten bu sekilde yasamanin ne kadar zor olacagini dusunmeye calisarak yaziyorum.

Back
X