- 23 Kasım 2011
- 12.313
- 15.357
- 498
- Konu Sahibi bigunmutlaka
Ben böyle güzel bir yazı okumadım..Haaaah toplanmis gene kopege bahcede bakmak lazimcilar. İki kopek sahibi bir insan olarak sunu diyeyim sanirim yeterince tecrubem ve bilgim var onlarla ilgili. Bu hayvanlar 'pack' dedigimiz suru psikolojisine sahipler. Siz de onun surusunun bir parcasisiniz. Sizden uzak olmak onlar icin mutsuzluk kaynagi. Mesela esim bizim surunun alfasi onlara gore. ( onun lafi daha havaa kapiliyor ben yalvariyorum bisi yaptirmak icin ordan biliyorum:)) yan komsumuzun kopegi kucucuk bi alanda kaliyor. Gunde bir kere yuruyuse cikiyor. O kadar. Sahipleriyle gecirdigi zaman gunde max 1 saat. 23 saatini mahkum gibi geciriyor. Komsumla kavgaliyim bunu belirttigim icin.
İlk kopegimizi apartmandaykeb aldik 6 ay 3+1 dairedeyasadik. Sonra nasip oldu bahceli bi ev aldik. kv kp ve hijyen manyagi gorumcem yuzunden esim iki ay kopegimizi eve almak istemedi. O ay nasil gecti bir allah bir ben bilirim. O disarda agliyor ben icerde agliyorum. Esime en son ben kopegimi alip gidicem sen otur evinde ailenle dedim. O da anladi hatasini. Sonra bebisi iceri aldik bizimle ve kurallarimizla yasadi. Su an 3 yasinda ve cogu insan yavrusuna tas cikartan bi zekaya sahip. Sonra oglumuzu aldik sokaktan. Birbirlerine arkadas oldular.
Gunde 3 kez yuruyus yapiyoruz.sonra evi hergun supuruyorum. Elektrikli supurgelere ciddi yatirim yaptim.koltuklara cikmalari yasak. Yatagimizin ayak ucunda yataklari var.birlikte uyuyoruz. Hani burada su icsem yariyorcular var ya. Kopek alin kopek. Onca kosturmaca sayesinde Doyumsuz gibi yiyorum ama tek gram fazlam yok. ( bu da bonus) :)))
Temizlige gelince evime gelen arkadaslarim 4 katli evi iki kopekle bu kadar temiz gormeye sasiriyoruz diyorlar. ( sabah 9-5 calisiyorum ve yardimcim da yok ama esim sagolsun)Burda da su devreye giriyor: kopekler sahipleri kadar temizdir. Ayda bir yikaniyorlar ama oldu da camura dalarsak oynarken arada da yikaniyorz tabii. Dis fircalari ,ozel sampuanlari kuru asampuanlari islak mendilleri hepsi mevcut. Disardan her gelisimizde ayaklar yikaniyor. Ha arada bir yemekten bir tuy cikiyorsa da artik ...insan saci bile cikmiyor mu yemekten?
Bahce isine gelince, kopekleri bahcede kendi haline birakip hala bahceniz olacagini dusunmuyorsunuzdur umarim. Bir kere kopeklerin cisi cimleri oldurur. Tabii surekli kazma huylari oluyor. Bahcede yiyebilecekleri meyve bitki vs den bahsetmiyorum bile. Bizimkilerle yuruyusten geldikten sonra birlikte bahcede biraz koklama yuvarlanma vs yapiyoruz genelde.
Yemek de sadece kuru mama kesinlikle ev yemegi degil.
Tum asilar ve parazit damlalari haplari zamaninda yapilir.
Evinizin ferdi yapmayacaksaniz bahcede kendi haline birakacaksaniz cocuklariniza oyuncak alacaksaniz Allah askina yapmayin. Ben gelecek misafirden once temizligimi ekstradan yapiyorum ve gelecek insana da diyorum eski kiyafet giy lutfen cunku ustune tuy yapissin istemem diye. Daha alinan gucenen arkadasim cikmadi.(sonucta burasi kopeklerimin de evi)
Ha bu anlattiklarimi ben de zamanla ogrendim kesfettim gelistirdim. Mukemmel de degil cogu yaptigim sey ama bu sabah okudugum bir haberin etkisindeyim hala.salak otesi sahibinin bir bilet parasi daha vermemek icin( otobus firmasi bi bilet daha alip kafesini yan koltugunuzda tasiyabilirsiniz dedigi halde ) minicik kopeginiotobusun bagajina teslim eden ve orda havasizlik susuzluk ve sicaktan catlayarak olen bebegin acisini duyarak yaziyorum.
İnsanlar kendilerinin dogurdugu canlilardan daha az degerli gordukce bu canlari bir adim da ileri gitmeyecek hicbirsey.
Bahcede bakmak icin kopek almayin. Cocuklariniz icin hele hic almayin.onlar bu dunyanin kanatsiz dilsiz melekleri. Hayatimda boyle katiksiz karsiliksiz sevgi veren canli gormedim. Hayatimdaki en dogru kararlarimdan ikisi evlatlarim ama koynumda uyumalari dunyalara bedel. Cocuk sahibi oldugum zaman da muthis sevgi dolu iki kardesi oldugunu bilerek bagisiklik sistemi guclu ve hayvan sevgisini bilerek yetisecek.
Oyuncak degil..kardes..
Bin kez begeniyorum..keşke herkes görüp okusa..