eve kopek isteyen esim ve cocuklarim:(

Cocuklu aile ve kedi ayni cumle icinde gecince hayvana üzülüyorum. Cocuklu ailelere kedi tavsiye edilmemeli. Kediler cok sosyal hayvanlar degiller surekli rahatsiz edilmek, mincirilmak, sevilmek vs istemeyebilirler.
Siz belki cocugunuza kediye nasil davranmasi gerektigini anlatip, gosterip ilgilenecekseniz ama bircok ailenin bu umurunda degil yada önemsemiyor o kedi cocuklarin elinde resmen hirpalaniyor, oyuncak oluyor. Gordum öyle hayvan acınası haldeydi.
Kediler keyfine duskun hayvanlar, coluk cocugun elinde oyuncak olunca psikolojileri bozuluyor bence
onu henüz tecrübe edemedim ama hafta sonu çocuklu misafirlerim vardı vallahi kucaklarından inmediler çocukların. sürekli göbeklerini kaşıtıp durdular. ama bizimkiler keyif kedisi canı isteyince gelir oturur kucağına sıkıyorsa sevme. sevdirene kadar kırk takla atarlar. bazen iş için elimde telefon alır çarpar patiyi telefona düşürür yere beni sev der.sıkılınca da döner totosunu gider. gelenlerin biri 5 biri 3 yaşındaydı ayrıca :D

onu henüz tecrübe edemedim ama hafta sonu çocuklu misafirlerim vardı vallahi kucaklarından inmediler çocukların. sürekli göbeklerini kaşıtıp durdular. ama bizimkiler keyif kedisi canı isteyince gelir oturur kucağına sıkıyorsa sevme. sevdirene kadar kırk takla atarlar. bazen iş için elimde telefon alır çarpar patiyi telefona düşürür yere beni sev der.sıkılınca da döner totosunu gider. gelenlerin biri 5 biri 3 yaşındaydı ayrıca :KK70:

Siz kedi yönünden ve cocuk yönünden sansliymissiniz. Her cocuk oturup guzel guzel sevmiyor ki.
Sert hareketler yapan, kediye biseyler firlatmaya calisan, durup durup ciglik atip kediyide korkutan, hayvanin yakasindan düşmeyen cocuklar var. Bana bi defa geldi oyle bir cocuklu misafir, butun misafirlik boyunca kediyi kollamak zorunda kaldim, surekli rahatsiz etmeye calisiyorlardi.
Her cocuk bir olmuyor, her kedide cok sicak kanli olmuyor malesef

Siz kedi yönünden ve cocuk yönünden sansliymissiniz. Her cocuk oturup guzel guzel sevmiyor ki.
Sert hareketler yapan, kediye biseyler firlatmaya calisan, durup durup ciglik atip kediyide korkutan, hayvanin yakasindan düşmeyen cocuklar var. Bana bi defa geldi oyle bir cocuklu misafir, butun misafirlik boyunca kediyi kollamak zorunda kaldim, surekli rahatsiz etmeye calisiyorlardi.
O çok ayrı tabi. eve gelen misafir kedime rahatsızlık verse valla hadi canım sen artık evine git derim. demişliğim var açıkcası benim kendi yeğenimde geldi çocuk içinde insan hayvan vs sevgisi barındırmayan geleceğin potansiyel seri katili bir çocuk. 7 yaşında ama aşırı şiddet seviyor herkese saldırıyor vurmaktan can acıtmaktan zevk alıyor. diğer kuzenimin burnuna tekme attı ne güzel vurdum ama sana çok güzel oldu bence sen böyle şeyleri hak ediyorsun dedi. öyle bir sevgisiz çocuk. bizim kediye de baktım sataşıyor tekme atıyor gözüne birşeyler sokmaya çalışıyor.hadi dedim annesine siz artık gidin geç oldu. yatıya gelmişlerdi birde. açık seçik kovdum.

Sıcakkanlılık bir yana, ani hareketlerden korkuyorlar hayvanlar, Papi üstüne üstüne koşan, sağını solunu sıkan çocuklardan aşırı korkuyor, kendini güvende hissetmek için 2 ayağı üstüne kalkıp kucağıma almam için ağlıyor böyle durumlarda.

Evet gsyet net esim ve iki kizim cok istiyor
Kizlarim 8 ve 3 yasinda
8 yasindaki kizimda uyum problemi var daha dogrusu onun icin hersey sorun bu baslibasina ayri bi konu pedagoglara goturduk aile terapisi aldik ama sonuc olarak onunki genetik ve karakteristik bi huysuzluk
Disardayiz eve gelmek ister evdeyiz surekli benle bisey yapmak ister ders okul zaten nefret eder kitap okuma saatlerinde oturdugu yerde kasitli uyuma hallerine girer vs.vs.. Yaz okulunu denedin istemedi tatile debize gitmek istedi gittik evi ozledim dedi yok sicak dedi yok bunaldim dedi
Kesinlikle her dedigi yapilan simarik bi cocukta degil her yolu denedik ama yapisi geregi farkli bi cocuk ve asil konuya gelelim
Esim tam bi hayvansever kizim icinde iyi olcagini psikolojisine iyi gelcegini soyluyor kendine kucuk kizimda cok istiyor kucuk kizim demisken 3 yasini bitirdi ablasinin tam zitti mahallenin maskotu komsular sirf onu sevmek icin gelirler tam bi gulen surat hem mutlu hep cok bilmis hayat dolu..
Bense kopek isini istemiyorum niye derseniz
1- Esimde degil paso sorumluluk bende olacak adam sabah gidip aksam 7de geliyor
2 kopek buyuk sorunluluk vakit ayirmak kendini ona gore ayarlamak ve temizliydi bakimiydi evin bi bireyi gibi ilgilenmek gerek ben ev isine ve iki cocuga zor yetisip birde ustune gerilen bi tipim yani relaks bi yapim yok
3 sirf cocuk icin kopek alinmasini coookk yanlis buluyorrum sonra cocugun hevesi geciyor o hayvancagiz evin bi kosesinde esya gibi kaliyor
Asla gunahina girmek istemem
E kararin kesinse bize ne diyisun derseniz sorun $u ki hergun bu mevzuyu aciyolar cocuklarda esimde cok darladi beni bunaldim ve paylasmak istedim yani sadece kendimi anlatip rahatlamak istedim
Arti bide evimiz en ust kat cok sicak olan 3 oda bi salon kucuk bi apartman dairesi
Hadi deneyelim desem alsam sonra ne olacak o hayvana yazik degilmi alisacak bize arti ben kizima tuvalet egitimi veriken bile saga sola cis yapti diye kendimi yiyen boyle olaya cok takilan surekli elinde supergeyle gezen bi tipim kaldiramam cocuklar buyuk olsa kendileri ilgilense kabul ama herseyiyle ben ilgilencem onemli olan benim istemem degil mi bu kadar baski yapmalari bunaltti beni
Okadar haklısınız ki kabul etmeyin..Kuş balık alternatifini sunun bence.

O çok ayrı tabi. eve gelen misafir kedime rahatsızlık verse valla hadi canım sen artık evine git derim. demişliğim var açıkcası benim kendi yeğenimde geldi çocuk içinde insan hayvan vs sevgisi barındırmayan geleceğin potansiyel seri katili bir çocuk. 7 yaşında ama aşırı şiddet seviyor herkese saldırıyor vurmaktan can acıtmaktan zevk alıyor. diğer kuzenimin burnuna tekme attı ne güzel vurdum ama sana çok güzel oldu bence sen böyle şeyleri hak ediyorsun dedi. öyle bir sevgisiz çocuk. bizim kediye de baktım sataşıyor tekme atıyor gözüne birşeyler sokmaya çalışıyor.hadi dedim annesine siz artık gidin geç oldu. yatıya gelmişlerdi birde. açık seçik kovdum.

Iyi yapmissin. Ben kovmadim. Evime ilk kez gelmislerdi ve zaten 1 saat bile kalmadan gitceklerdi. Ama o yarim saat 1 saat ömrümü yedi. Anneleride ayri bir cinsti kediyi rahatsiz etmeye calisan, sacma heraketler yapan kendi cocuklari ama kalkmis bana soyluyor kediyi baska yere kapat diye, cocuklarini isirirmiş. Dedim bizim evimizde kedi biyerlere kapatilmiyor. Kapatmadim. Kendi cocuguna sahip ciksin önce, ben kedimi niye kapatayim. Kedim degil onun cocuklari vahşiydi bence. Cok sinir oldum yine.

Sıcakkanlılık bir yana, ani hareketlerden korkuyorlar hayvanlar, Papi üstüne üstüne koşan, sağını solunu sıkan çocuklardan aşırı korkuyor, kendini güvende hissetmek için 2 ayağı üstüne kalkıp kucağıma almam için ağlıyor böyle durumlarda.

Aynen ciglik, ani hareket bizimkide korkuyor. Ya hayvan uyuyor sirf rahatsiz edip uyandirmak icin ayaklarini yere vuruyorlardi. O gun yillik sabrimi kullandim gercekten. Kolsy kolay cocuklu misafir alip daha sinirlerimi bozamam. Sondu.

Eğer sorumluluğunu alacaksanız, kedi daha kolay olur ev için. Ama atarsanız baştan almayın. Yani iyi düşünün isterim

Iyi yapmissin. Ben kovmadim. Evime ilk kez gelmislerdi ve zaten 1 saat bile kalmadan gitceklerdi. Ama o yarim saat 1 saat ömrümü yedi. Anneleride ayri bir cinsti kediyi rahatsiz etmeye calisan, sacma heraketler yapan kendi cocuklari ama kalkmis bana soyluyor kediyi baska yere kapat diye, cocuklarini isirirmiş. Dedim bizim evimizde kedi biyerlere kapatilmiyor. Kapatmadim. Kendi cocuguna sahip ciksin önce, ben kedimi niye kapatayim. Kedim degil onun cocuklari vahşiydi bence. Cok sinir oldum yine.

Aynen ciglik, ani hareket bizimkide korkuyor. Ya hayvan uyuyor sirf rahatsiz edip uyandirmak icin ayaklarini yere vuruyorlardi. O gun yillik sabrimi kullandim gercekten. Kolsy kolay cocuklu misafir alip daha sinirlerimi bozamam. Sondu.

eve dama sokmayacaksın öylesini. benim evime gelen benim kuralıma göre davranacak. yoksa takarım sepeti koluna. hiçte utanmam ay ayıp olur misafir falan demem. yallah..

Köpek sahiplenmemelisiniz kesinlikle. Bahsettikleriniz gayet geçerli nedenler. Dediğiniz gibi olan hayvana olacak.

Bugün okuduğum haberden sonra hala kendime gelebilmiş değilim çünkü. Bir otobüs firmasıyla yola çıkan aile köpeklerini bagaja koymuşlar, mola da vermemiş otobüs hiç. İndiklerinde yaşamıyormuş. Kim bilir nasıl acı çekti, çırpındı. Aklıma geldikçe çıldıracak gibi oluyorum.

Hayvan sahiplenirken bunlar hiç düşünülmüyor. Tatile gidemeyeceksiniz mesela. Gitseniz bile her otel kabul etmeyecek. Yolculuklar hep ona göre ayarlanacak. Ayarlanmazsa böyle oluyor işte. Gerekirse araba kiralayacaksın, gerekirse uçak pahalı demeyeceksin. Bu hayvanların sorumluluğunu alıp da onlara eziyet edenlere tahammül edemiyorum.

Yazdıklarınız dışında bile düşünülecek o kadar çok detay var ki, aklınıza gelmeyecek onlarca sorun. Bunları herkes kaldıramıyor. Keşke hayvan sahiplenmek için de çocuk sahibi olabilmek için de çok keskin kurallar olsaydı. Keşke.

eve dama sokmayacaksın öylesini. benim evime gelen benim kuralıma göre davranacak. yoksa takarım sepeti koluna. hiçte utanmam ay ayıp olur misafir falan demem. yallah..

Kaç sene oldu evleneli ve esimin ablasi ilk kez evimize geldi. O yuzden kovma durumuna girmedim. Yoksa cekinmem ama yarim saat 1 saat idare ettim. Esimede dedim zaten ilk ve sondu bidaha misafir almam diye. Ablasi sonucta gorusulceksede disarda gorusulmeye devam edilir yine. Çekemiyorum cocuklarini gercekten, kendisinede cok bayilmiyordum zaten.

Kizlarim 8 ve 3 yasinda
8 yasindaki kizimda uyum problemi var daha dogrusu onun icin hersey sorun bu baslibasina ayri bi konu pedagoglara goturduk aile terapisi aldik ama sonuc olarak onunki genetik ve karakteristik bi huysuzluk
Disardayiz eve gelmek ister evdeyiz surekli benle bisey yapmak ister ders okul zaten nefret eder kitap okuma saatlerinde oturdugu yerde kasitli uyuma hallerine girer vs.vs.. Yaz okulunu denedin istemedi tatile debize gitmek istedi gittik evi ozledim dedi yok sicak dedi yok bunaldim dedi
Kesinlikle her dedigi yapilan simarik bi cocukta degil her yolu denedik ama yapisi geregi farkli bi cocuk ve asil konuya gelelim
Esim tam bi hayvansever kizim icinde iyi olcagini psikolojisine iyi gelcegini soyluyor kendine kucuk kizimda cok istiyor kucuk kizim demisken 3 yasini bitirdi ablasinin tam zitti mahallenin maskotu komsular sirf onu sevmek icin gelirler tam bi gulen surat hem mutlu hep cok bilmis hayat dolu..
2 kopek buyuk sorunluluk vakit ayirmak kendini ona gore ayarlamak ve temizliydi bakimiydi evin bi bireyi gibi ilgilenmek gerek ben ev isine ve iki cocuga zor yetisip birde ustune gerilen bi tipim yani relaks bi yapim yok
3 sirf cocuk icin kopek alinmasini coookk yanlis buluyorrum sonra cocugun hevesi geciyor o hayvancagiz evin bi kosesinde esya gibi kaliyor
E kararin kesinse bize ne diyisun derseniz sorun $u ki hergun bu mevzuyu aciyolar cocuklarda esimde cok darladi beni bunaldim ve paylasmak istedim yani sadece kendimi anlatip rahatlamak istedim
Arti bide evimiz en ust kat cok sicak olan 3 oda bi salon kucuk bi apartman dairesi
Hadi deneyelim desem alsam sonra ne olacak o hayvana yazik degilmi alisacak bize arti ben kizima tuvalet egitimi veriken bile saga sola cis yapti diye kendimi yiyen boyle olaya cok takilan surekli elinde supergeyle gezen bi tipim kaldiramam cocuklar buyuk olsa kendileri ilgilense kabul ama herseyiyle ben ilgilencem onemli olan benim istemem degil mi bu kadar baski yapmalari bunaltti beni
Balik falan alsanız

Kizlarim 8 ve 3 yasinda
Çok açık söylüyorum o köpeğe çocuklarla bakamazsınız. Bakımı çok zor. Bebek gibi kaka yapıyor ortalığa, geceleri uyanıyor ilgi istiyor. Yeni doğmuş bebek gibi düşünün köpeği de. Benim 6 aylık oğlum var kesinlikle bebek bakmak daha kolay diyorum.

Benim köpeğim büyük ırk olmasına rağmen çocukların ani hareketlerinden korkuyor bazen. Bir kere parkta dolaştırırken bir çocuk kuyruğunu çekmeye çalıştı oğlumun, henüz evlat sahibi değilim ama yemin ederim evlat sahibi olan annelerin çocuğuna zarar gelmesinden nasıl gözü dönebiliyor o an anladım.

ayda bir yıkanan yurdum insanı kedilere pis demiş, halim olsa baya bir kahkaha atardım aslında.. iddia ediyorum benim kedim şu an toplu taşımadaki zibilyon tane insandan 1000000000000000 kat daha temiz..

konu sahibi, evet çocuklar eve hayvan ister ama bütün sorumluluk a'dan z'ye sende olacak kabul ediyorsan al.. eğer bakamayacaksan ne köpek al ne de kedi.. mamayı sevmeyebilir, değiştireceksin.. veterinerine düzenli götüreceksin.. aşıdan sonra biraz fazla uyuklasa merak edeceksin, düzenli olarak dışarı çıkartacaksın (köpek için).. klima açık odada uyusa üşümesin diye üzerini örteceksin.. yani 3. çocuğun gibi bakacaksan al, yoksa alma..

Back
X