Evcil hayvanı olup hamile kalmak isteyenler bakar mısınız

PiXiEE

Burası dünya, ne çok kıymetlendirdik...
Pro Üye
Anneler Kulübü
23 Mayıs 2020
8.258
19.026
248
Merhabalar, bebek planlari yapıyoruz şu anda 3 yıldır bizimle olan patili bir oğlumuz var onun öncesinde de uzun yıllar kedim vardi. Şimdi bebek istiyoruz. Bunun için yaptırmam gereken özel testler var mı. Köpeğinizin hiçbir aşısı eksik değil ama yinede hamilelik planlaması yapılırken evcil hayvani olanların yaptırması gereken testler yada dikkat etmesi gereken seyler var mı ?
 
Ben 2 kediyle hamile kaldım , kedilere ekstra test yaptırmadım. Aldığım önlem sadece tuvaletlerini ben temizledim ve onlarla oynadıktan sonra ellerimi yıkamaya dikkat ettim. Evde de hijyene bi tık daha dikkat ettim. Sadece hamileye zarar vermesin diye kediye yapılan bir aşı vardı sanırım neydi ne içindi unuttum 3 sene oldu, veteriner önerdiği için onu yaptırmıştım
 
Yanlış hatırlamıyosam toksoplazma testi var onu yaptırmanız gerekiyor, kedinizin tuvaletini değiştirirken de maske takarsınız:)
 
Doktorunuz biliyor muydu kedilerin
Yanlış hatırlamıyosam toksoplazma testi var onu yaptırmanız gerekiyor, kedinizin tuvaletini değiştirirken de maske takarsınız:)
Evet o testi duymuştum ama sanırım kediler için o değil mi şu an bizim kopegimiz var onun için gerek olur mu acaba
 
Doktorunuz kedilerinizin olduğunu biliyor muydu acaba herhangi bir test onermemis anladığım kadarı ile
 
Doktorunuz biliyor muydu kedilerin
Evet o testi duymuştum ama sanırım kediler için o değil mi şu an bizim kopegimiz var onun için gerek olur mu acaba
Kedigillerden kaynaklı diye geçiyor ama başka bulaşma alanları da var diye biliyorum çiğ et olan salam sosis vb gibi yaptırmakta fayda var planlı gebeliklerde.

Konu dışı ama biliyorsunuzdur da belki kızamık testi de yaptırırsanız kendinize bağışıklığınıza göre aşılamaya karar verilebilir, ben plansız hamilelik geçirdim bunlarla alaklı bilgim yoktu söylemek istedim sadece:)
 
Kızamık mı . Aaa hiç duymadım okumadım da canım ama galiba küçükken olmuştum kızamık aşısı ama emin degilimm bu testleri hamile kalmadan önce yaptırmakta nasıl olacak şu durumda hastaneye gitmeye çekiniyor insan
 
Evet tabi bu ara riskli ama oldu ki gittiniz aklınızda bulunsun zaten doktorunuz da yönlendirir diye düşünüyorum, anne karnındaki bebekler için kızamık riskli bir hastalık. Yanılmıyorsam gebelikten en geç bir ay önce yapılmalı, benim yokmuş mesela bağışıklığım hamile olduğumu öğrenince yapılan testlerde çıktı.

B12, folik asit, D vit ve kan değerleriniz gebelikten önce ideal seviyelerde olursa inşallah güzelcik bir hamilelik dönemi yaşarsınız. Allah isteyen herkese nasip etsin:)
 
B12 benim hep sınırda çıkar ,folik asit bir aydır kullanıyorum bebek denemeleri başladığından beri :)
 
B12 benim hep sınırda çıkar ,folik asit bir aydır kullanıyorum bebek denemeleri başladığından beri :)
Konuyla alakasız ama birde benim açtığım konuyu nasıl gordunuz ben belki bu konu vsrdir dedim ama bulamadım sitede üyeliğim yeni henüz tam kesfedemedim
 
Hamilelikte kedilere yapılan özel aşı nedir acaba? Biz de şu an kedimi donusumlu bakıyoruz. Benim sıram geliyor.20. haftamda itibaren 3 ay eşim ve ben bakacağız. Daha sonra annem gorevi devralacak :)) şu an biz gecici yurt dışı gorevinde olduğumuz için kedicigi pesimizden suruklemedik, onun yerine yaz ayları Türkiye'de olup biz bakıyoruz geri kalan zamanlarda annem ve kardesim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…