Evcil hayvanlar

Ozcifciozlem

Benim güzel hatalarım var
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2016
186
106
103
42
Merhaba hamişler ve adayları. 1 senedir evimde baktığım tekir cinsi kedim var. Dr test istedi toxo ve herhangi bir bağışıklığım yok kediyi uzaklaştırman gerek dedi benim durumumda olan var mı? Ya da olsa ne yapacak olan dışarı atamam ya

Günaydın cnm toxon negatif çıktıysa malesef kedini göndermek zorundasın .. kedi köpeklerde bulunan bu toxo paraziti zoonoz ve gebe kadınlarda anomali doğum ve abortlara neden oluyor .. bebeğin için göndermen lazım .. şuan bu paraziti alman demek çok risk

Toxoplazma bağışıklığınız yoksa kedi sizin için tehlike arz ediyor.
Özellikle de kedinin kumu.
Evcil hayvanlar evin bireyi gibi oluyor. Vazgeçmek imkansız.

bence evden uzaklaştırmak yerine, önlemleri artırabilirsin. mesela kumuna, kabına, yem ve su kabına eldivensiz dokunmamak gibi. kedi beslemiyorum fazla ayrıntı bilmiyorum, bilen arkadaşlar daha fazla yardımcı olabilir. ama bence uzaklaştırmayı son çare düşün. bebeğinin evcil hayvan sevgisiyle büyümesi büyük şans çünkü...

Canım eğer aşıları tamsa ve dışarıya cikmiyorlarsa sakin kedini uzaklaştırma. bende hamileyim 2 kedim var aşılarını tam ve hic dışarıya çıkmıyorlar. kumunu sen değiştirme yeter. Çocukluğumdan beri hayvanlarla içiceyim sokak hayvanla ri da dahil buna benimde bağışıklığım yok.doktor kediler sokağa çıkmıyorsa hiçbirşey olmaz dedi.hatta iyi yıkanmayan sebze kediden daha zararlı senin için dedi. Herkesin kendi düşüncesi ama ben hayvanlari uzaklaştırmaya karşıyım önlem alınabilir bi durum sonuçta.bebegin onlarla büyümesi büyük sans.

Ya ben bu mantığı anlamıyorum. Benim de evimde kedim var ve toksoplazmam negatif. Doktorumun tek dediği kumunu sen temizleme, kediyi dışarı çıkarma ve çiğ et verme. Ben de sağlıkçıyım arkadaşlar. Eğer kedininiz aşısı tamsa ve zaten çiğ et vb gıda vermiyorsanız, üstelik kediniz dışarı hiç çıkmıyorsa onun toksoplazma kapma olasılığı yok!!! Sizin dışarıda yediğiniz salata, dokunduğunuz çiğ et daha tehlikeli. Lütfen... onlar da bir can... Ne demişler; bekara karı boşamak kolay. O kadar kolay mı sana güvenen senden başka bir dayanağı olmayan canınızı evden uzaklaştırmak. Canım arkadaşım sen kimseyi dinleme, kedinin aşılarını geciktirme, iç-dış parazit aşısını aksatma... Kedine çiğ gıda verme ve dışarı çıkarma. Allahım hem sana, hem bebişine hem de minnoşuna sağlık versin inşallah.

Bir aylıkken geldi ve hiç dışarı çıkarmadım kuru yaş mama peynir yoğurt brokoli fln yer biraz hırçınlığı var o kadar kumunu sağolsun eşim temizliyor mama kabına eldivensiz dokunma haricinde yanlış birşey yapmıyorum galiba. Kime versem gözüm arkada kalacak

Açıkçası ben de mama kabına eldivensiz dokunuyorum. Kıyamazsın zaten seni çok iyi anlıyorum. Onlar da bizim yavrularımız çünkü.

Bende mamasını verirken yada temizlerken eldiven kullanmıyorum. Kumuna dokunmuyorum o kadar. Kalır tabi canım kalmaz mı onlar da can.

Esim veteriner, evde bir adet köpeğimiz, bir papaganımız var. bahcede 4 köpeğimiz var. Hic test yaptırmadım. Esimin hep tavsiye ettiği sey kedi kumundan uzak durulması. Ic-dis parazitleri varsa kedinizin hic birsey olmaz. Mama kabınada gayet dokunabilirsiniz. Az önce köpeğimi soktum küvete yıkadım sonra mamasını verdim ve oyunlar oynadık. Tuvalet ihtiyacını zaten evde gidermiyor bahceye cıkıp geliyor, kapıda patilerini ve malum yerlerini bebe mendilleriyle temizledikten sonra iceri alıyorum. Hicbir sorunla karsılasmadım. Asıları tam ve 3 ayda bir parazit ilaclarını ihmal etmeyin yeter. Bu hayvanlar evde yasıyorlar, disaridan eve mikrop tasıyamazlar. Bizim milletimize kalsa hamile olunca muhabbet kusunu bile gönder diyen var. Simdi esime diyorlar hastalarımız, Çiko'yu naptınız esiniz hamile olduguna göre diye, nasıl sorulabiliyor bilmiyorum bile. Sanki oyuncak bunlar al, sonra at. O benim cocugum. Kimse alamaz elimden allah korusun. Ömrü'm/Ömrü boyunca bana emanet.

Kedinin aşıları varsa buna gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…