Evcil Hayvanlarınızla tanışmanız nasıl oldu?

Zeynep28 maras

Guru
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2009
2.507
19
358
mrb hayvanlarla ilk nasıl tanıştınız hatırlıyormusunuz yoksa saçmamı oldu? annemin bir kedisi varmış ve ben doğduğumda beşimin yanında yatar annemden başka kimseyi yaklaştırmazmış beşiğe..ve ben kendimi bildim bileli kedi besliyorum hayvanları çok seviyorum ama kedilere karşı bi bağımlılığım var 3 gün kedi sevmesem doyurmasam kendimi üzgün mutsuzz hissediyorum..
şuan 36 haftalık hamileyim eşimden dolayı evde 30 tane kanarya var bu yüzden sokak kedilerine ve annemdeki kedilere saldırıyorum görünce :) peki siz ilk nasıl tanıştınız hayvanlarla paylaşmak istermisiniz?

Hayvanlarla ilk dayımın çiftliğinde tanıştım sanırım.Bir sürü köpeği,kuşu,bıldırcını,keçisi vardı.Hep oynardım onlarla.
Hatta dayım bir keresinde yumurtayı ışığa tutmuştu ,civcivin yumurtadan çıkışını bile küçükken canlı yayın olarak izlemiştima.s

Karınca yuvalarının üzerine gölgelik yerler yapardı öyle ilginç bir adamkaydirigubbakcemile3

Kendi aşkımla(Makbule oluyor adı,çirkin maymun) randevu üzerine tanıştık.

Veterinere kedi almak için gittik ama bir baktım maymun gibi bir şey.Nasıl da utangaçtı ilk geldiği günlerde.Ama şimdi maşallah evde birşey yapmadan kendisine danışıyoruz öyle bir otoritesi var hanımağa olduşakkıdı

Makbule'den önce,kuşum,tavşanım,kaplumbağam,hamsterım,akvaryumum ve sincabım oldu.Veterinere götürdüğümde artık normal hayvanlar besleseniz demişti
adamcağız:delphin:

Bilmem ki annemin karnında diyim bari çünkü hangi bir hikayeyi anlatayım sayfalar yetmez evimde maymun bile beslemiş biri olarak

Hayvanlarla ilk dayımın çiftliğinde tanıştım sanırım.Bir sürü köpeği,kuşu,bıldırcını,keçisi vardı.Hep oynardım onlarla.
Hatta dayım bir keresinde yumurtayı ışığa tutmuştu ,civcivin yumurtadan çıkışını bile küçükken canlı yayın olarak izlemiştima.s

Karınca yuvalarının üzerine gölgelik yerler yapardı öyle ilginç bir adamkaydirigubbakcemile3

Kendi aşkımla(Makbule oluyor adı,çirkin maymun) randevu üzerine tanıştık.

Veterinere kedi almak için gittik ama bir baktım maymun gibi bir şey.Nasıl da utangaçtı ilk geldiği günlerde.Ama şimdi maşallah evde birşey yapmadan kendisine danışıyoruz öyle bir otoritesi var hanımağa olduşakkıdı

Makbule'den önce,kuşum,tavşanım,kaplumbağam,hamsterım,akvaryumum ve sincabım oldu.Veterinere götürdüğümde artık normal hayvanlar besleseniz demişti
adamcağız:delphin:

çok güzel bir deneyim bence...o utangaç şimdi evde terör estiriyor yani ama herşeyleri güzel be..

Bilmem ki annemin karnında diyim bari çünkü hangi bir hikayeyi anlatayım sayfalar yetmez evimde maymun bile beslemiş biri olarak

ben çok istemiştim maymun beslemeyi ama evde kedilerim çok olduğu için anlaşamazlar demişti veteriner..çok yaramaz oluyorlarmış canı ne isterse onu yapar sana inat mutfaktaki bardakları atar kırar bile diyordu :)
hoş annemdeki patişim oraya gidince onunla çok ilgilenmezsem mutfafta tezgahın üzerine çıkıp ne varsa aşağı atıyor ama öyle tatlı bakıyorki sonra kızmaya bile kıyamıyorum

ben ilk kedimle yani tekirle 4-5 yaşlarında tanıştım. evimizin neşesiydi. sonra birden yok oldu. evimiz bahçeli olduğu için, dolaşmasına babacığım izin veriyordu. babamın omuzundan inmezdi. kürküm o benim derdi. en çok babam üzülmüştü kaybolduğuna. günlerce aramıştı.
daha sonra babam evde pek çok balık, kanarya, kedi ve tavşan beslemişti. ben babam sayesinde hayvanlarla tanıştım. hatta tavuk ve köpeğimiz bile vardı.
şimdi evler apartman. evlerimizde sınırlı hayvan besliyebiliyoruz. benim son kedimle kızım sayesinde tanıştım. çok minik bişeydi. benim avcuma sığıyordu. bakışlarına aşık oldum. kocaman kulakçıkları vardı. tavşanım diye seviyordum. şimdi kulakçıkları küçüldü. hala öyle masum bakıyor ki anlatamam. onu çok seviyorum. şimdi o benim son aşkım.

ben ilk kedimle yani tekirle 4-5 yaşlarında tanıştım. evimizin neşesiydi. sonra birden yok oldu. evimiz bahçeli olduğu için, dolaşmasına babacığım izin veriyordu. babamın omuzundan inmezdi. kürküm o benim derdi. en çok babam üzülmüştü kaybolduğuna. günlerce aramıştı.
daha sonra babam evde pek çok balık, kanarya, kedi ve tavşan beslemişti. ben babam sayesinde hayvanlarla tanıştım. hatta tavuk ve köpeğimiz bile vardı.
şimdi evler apartman. evlerimizde sınırlı hayvan besliyebiliyoruz. benim son kedimle kızım sayesinde tanıştım. çok minik bişeydi. benim avcuma sığıyordu. bakışlarına aşık oldum. kocaman kulakçıkları vardı. tavşanım diye seviyordum. şimdi kulakçıkları küçüldü. hala öyle masum bakıyor ki anlatamam. onu çok seviyorum. şimdi o benim son aşkım.

zaten o bakışları yokmu insanın içini eritiyo..geçenlerde üsk deniz kenarına gittik eşimle ve yiyecek bişeyler aldık tam yiyecekken yemyeşil gözleri olan bi kedi arabanın yanında durdu gözlerini bana dikti ne mümkün onu yemek içim gitti hemen ona yedirdim ama benim karnım doydu sanki açlığım o an geçti gitti..
arabaya aldık kucağımda uyudu biraz eşimde kaloriferi açtı o buz gibi kulakları patileri burnu sıcacık olmuştu karnı doydu vede uyudu sonra gitmek zorunda kaldık ve arabadan indirip gitmem lazım insanlara dikkat et yine gelicem dedim döndü yüzüme baktı bir kere kısık şekilde miyavladı ve koşarak gitti aklım hala onda kaldı okadar çok etkilendimki anlatamam...ilk fırsatta yine gidicem...

sanırım ilk kuşum canım oldu, daha sonra köpeğim topitop, daha sonra sırayla cankuş, fındık kuşum. 72 tane kardeşimin beslediği balık sülalesi :) bi kanarya ..... ankaralı gonzales hamster, köpekim maya :) şu an evde 2 kaplumbikimiz var... bi ara pamukum vardı yani tavşanım :) ama alerjik oldum he he öle olmasaydım şu an küçük bi çiftliğim olurdu sanırım.... hayvanları çok seviyorum....

anneannemlerin kedileri vardı ben küçükken. uzun yıllar da oldu.okula başlayana kadar sık sık onlarda kalıyodum annem çalıştığı için.ilk orda başladı hayvan sevgisi.sokakta gördüğüm her hayvana sevgi duymaya başladım ve sonra kendi evimizde muhabbet kuşu,balık,su kaplumbağası,kanarya,kedilerimiz ve köpeğimiz oldu.köpeğimizi 2 aylıkken almıştık malesef 3 ay önce vefat etti 15 yaşında.şimdi de köpeklerimiz var.hayvansız hayat düşünemiyorum.çünkü hayatımda her zaman yeri olmuştur :16:

:nazar::nazar::nazar:sütten yeni kesilmişken geldi evime,minicikti ortada koşturup duruyordu saatlerce izlemiştim eve geldiği gün kendi kendine oynarken koştururken...1 ay sonra benim ihmalkarlığım yüzünden 5.kattan düşmüş sabah,uyandığımda yoktu o duyguyu anlatamam ya delirdim resmen,ayakkabılarımı bile girmeden sokağa koştum bir baktımki yavrum apartmanın dibinde kirlenmiş öylece bekliyor sanki dersinki işe gidecek otobüs bekliyor,,caddeye bakan camdan düşmüş bir haylide gezmişki tüyleri çalı ot içindeydi yan tarafımız arsa çünkü yeşillik dolu..allahıma şükürler olsunki çalınmadı ve sağlığı yerindeydi...bebek olduğu için düştüğü zaman haliyle poposuna 5 iğne yedi 1 haftada,, bana nasıl kızmıştır kimbilir....ne denir nasıl anlatılır bilmiyorum o benim nefesim canım bitanem herşeyim....şimdi 1.5 yaşında dünyalar güzeli bir prenses oldu:nazar::nazar::nazar:büyüdüde eş istemeye bile başladı annem benim...

bu bizim kanişimiz 2 yıldır süs köpek istiyordu kızım 100mt ileride yeni taşındığımız evin komşusu söz verdi eğer yavrular olursa istediğimizi alabileceğimizi köpek bu yaz 5 yavru yavrulayınca bizde erkek olanı seçtik

halamın kuşu varmış ben emeklerken omzuma konarmış odadan odaya gezermişiz onunla.anlatırlar ve sanırım hatırlıyorum ama imkansız dyolar anlamadım gitti.sonra bizimde bir sürü kuşumuz oldu babam av meraklısı olduğu için köpeklerimiz.şuan iki köpeğimiz var.birde hamsterım var bnm yaramaz oğlumm

bızımde ilk ben çocukken babannemın köpeği annanemınde kedısı vardı kedısı boncuk kopğimiz tony di okadar sewerrdımkı onları cocuklugum onlarla oynamakla geçmişti derken yıllar geçtı ıkısıde öldü çok yaşlanmıslardı uzun yıllar kendı evımızde kuş besledık birtanesı 8 yıl yaşadı ve öldü dier kuşumuz 6 yıldır bizimle ve halen cok sağlıklı bundan 3 sene önce köpek sahıbı olmaya karar verdım ama o zaman hıc aklıma gelmedı sokaktan alayın barınaktan alayım dıye aklımda golden almak vardı petshopa gittik eşim ve annemle aman allahım BİR TERRİER AMA ALLAHIM BU KADAR GÜZEL BU KADAR TATLI BU KADAR SEVIMLI ANCAK YARATABİLİR O AN DEDIM KI BUTUN GUZELLIKLER BENIM OĞLUMDA TOPLANMIŞ O ZAMAN HEMEN ALDIM OĞLUMU ŞİMDİ 3 SENEDİR OĞLUM BİZİMLE BERABER AMA OĞLUMSUZ BİR HAYAT HAYALBİLE EDEMIYORUM ONA OLAN SEWGIMI TARİF EDEMIYORUM ONA SARILMAK ONU KOKLAMAK ONUNLA UYUMAK PAHA BİÇİLEMEZ BANA DESELER SANA DÜNYANIN YARISINI BAĞAS EDIYORUM OĞLUNU BAŞKASINA VER ONDAN VAZGEÇ ALLAHIM SAHİDİM OLSUN Kİ HERŞEYI ELIMI TERSIYLE ITER OĞLUMLA TEKODALI BİR EWDE YAŞAMAYA RAĞZI OLURUM OĞLUM BNMLE OLSUN VARSIN HİÇ BİŞEYIM OLMASIN DIYE DÜŞÜNÜRÜM ALLAHA ŞÜKÜR HERSEYIM FAZLA FAZLA AMA OĞLUM BENIM İÇİN EN BUYUK SERWET OĞLUMUN TEK TIRNAGI İÇİN BUTUN MALIMDAN MULKUMDEN WAZ GECERIM O BENIM ŞAH DAMARIM O KOPARSA BEN ÖLÜRÜM
,ALLLAH HEPINIZIN MELEKLERINE UUUPP UZUN ÖMÜRLER VERSİN HİÇ BİRİMİZİ MELEKLERIMIZDEN AARMASIN

Benimde bu sevimli dostlarla tanışmam 6 yaşlarında oldu :) Evimizin bahçesi çok büyükdür ve annem çiçek ekmeye bayılırdı...Bir sabah karla uyandık güne ama ne kar bütün gece yağmış :) Annemi zorla ikna edip dışarı çıktık biraz kar topu oynadık tam içeri giricez garip bir ses önce pek aldırmadı annem ama ses yükselince sesin geldiği yere gittik ağacın dibinde yavru bir köpek iyice büzülmüş ısınmaya çalışıyor kıyamam kardan bembeyaz olmuş:( Annem hemen aldı içeri götürdük bakımı yaptırdı annem ondan sonra ömürlük misafirimiz oldu :)Ben öyle uysal öyle akıllı bir şey görmedim..Çok da bağlıydı bize ama annemi daha çok severdi yani onu gördüğünde pek bizle ilgilenmezdi :):) Annemi kaybedince inanırmısınız oda hissetti sanki bir hafta ruh gibiydi vem tam 10 gün sonra onuda kaybettim....ikisinin yan yana resmi odamda asılı ve ben ikisinide çok özlüyorum..:(

Hayvanlarla ilk tanışmam aslında bir hayvansever sevmemle başladı. Öncesinde sebepsizce tepkisel yaklaştığım, korktuğum kediler ve köpekler, petshop sahibi olan eşimi hayatıma almamla gerçeğe büründüler. Aslına bakarsanız petshop olması değildi asıl mesele, gerçekten hayvansever ve temiz ticaret yapılan bir petshop işletmesi olmasıydı.
Gel zaman, git zaman hayatımda birşeyler değişti ve şimdi o petshop'u ben işletir oldum. 10 yıldır barınak gönüllüsüyüm, hayvanların ticaretin nesnesi olmaması ve kafeslenerek tüm hayatını olumsuz etkileyecek eklem sorunları yaşamaması için dükkanımda kedi-köpek satmıyorum.
Çok güzel bir kedim var, adı Şara. İlk kedimin adı gırgır idi, Sonra bir köpeğim oldu, 60 kg luk bir mastiff. Adı Sultan idi. Lakin şu an yanımda değil.

Sevgiler.:3:

işte benim oğlum
$OSCAR.webp
$Fotoğraf0068.webp

facebooktan birinin kedisinin yavruları oldu, daha kedi hamileyken başladım beklemeye. :97:

chinchilla oğlum oscar'cığım 48 günlükken geldi bana :emir_bebek:

dedemim minnoş adında bir kedisi vardı.ben ne zaman dedemgile gitsem hemen gelirdi.bende dışarda üşür diye bebek gibi sarardım sobanın yanına.babannem kızardı sen gelince içeri giriyor diye bende babanneme kızardım.10 yıl yaşadı bir yavru kedicik bıraktı.oda 3-5 sene kadar yaşadı.oda annesi gibi bizi yalnız bırakmadı.araba çarpmış.eve gelmiş dedeme görünmüş gitmiş.çok ağlamıştım dedem anlatınca.babannem sevmezdi hayvanları ben ilk okuldayken hatırlıyorum da çuvallara doldururdu yavruları deniz kenarına bırakırdı.senide böyle atıcaklar ilerde derdim.içten içe kızardım.sonra bir tavşanım oldu.abime arkadşı hediye etmiş.2 yıl kadar baktık.annem büyüdü bakamıyoruz diye akrabamıza vermişti onunda 2 tane vardı yalnız kalmaz demişti.sonra sordum sizinkini attık bziimkileri sattık dedi.bence benimkinde sattı.haram ediyorum bize sormadan.çok özlüyorum hala.sonra bir muhabbet kuşu aldılar karne hediyesi.3 yıl yaşadı sabah 7 de kalktığımda kafese baktım yoktu yerde yatıyordu.öldüğü gün hiçbirşey yememişti eskisi gibi bıcır bıcır değildi.ne oldu diye meraklanıyordum.baş ucuma koymuştum yatarken.sabah okula gitmeden önce bir ağacın dibine gömmüştüm.canım kuşum benim.evlendim 2 tane yavru muhabbet kuşum vardı birini komşum temizlerken kaçırmış.diğerinde 3-5 ay sonra sağolsun kızım kapısını açıvermiş.şimdi 8 japon balığım, 1 dişi tavşanım,1tane de 15 gün önce aldığım muhabbet kuşum var sanırım konuşucak gibi.sürekli konuşuyorum.bir tavşanda arkadşım hediye etmişti bir ay yaşadı, küçüktü, veteriner ölür demişti.dışarı çıktım 2 saat sonra geldiğimde ölmüştü.

Bana sevgilim sürpriz olarak getirmişti.
Bi gün akşam arkadaşlarımla yemeğe gitmiştik.
Sonra sevgilim aradı ve nerde olduğumu sordu geliceğini söyledi.
Birden bi baktım karşımda arabayla gelmişti ve 1 dk dedi kediyi çıkardı daha 15 günlüktü ben çok şaşırdım ve sevindim öyle oldu :)

köpeklerden ödüm kopardı.
14 sene önce,kadiköye çiçek almaya gittik yanımda çocuklarım (oğlum 8,kızım 14 yaşındaydı)vede kız kardeşim vardı.orada koli içinde 3 tane terrier 2 beyaz 1 siyah
beyazlar birbirleriyle oynuyorlar,siyah olan bir mazlum görmeniz gerek:9:kardeşim kucağına alınca hemen kafasını omzuna koydu,çocuklarım kucağına aldı onlarında omuzuna
başını koydu hemen:9:(felaket duygu sömürüsü yapıyordu):9:beni sorarsanız elimi sürmedim çünkü korkuyordum:18:2 aylıkta olsa:9:
çocuklar yalvarıyor nolur anne alalım,satıcıya sorduk 55tl dedi,çocuklara param yok dedim kardeşim ''abla bende 15tl var''diyince çocuklar çoştu veeeeeee ben o kadar
eminimki satıcı 55tl dediği köpeği hayatta 15tl ye vermez zannederek tamam dedim çocuklarıma.veeeeee tüylüş oğlum aramıza katıldı.cumartesi aldık pazartesi balkona
tuvaletini yapmaya alıştı.veteriner bile şaşırdı:53: bu kadar çabuk alışmış olmasına.hangi anısını anlatayım:43::43::43:eşim yatakların üstüne çıkmasını yasaklamıştı
eşim gittiğinde talan ediyordu yatakların üstüne çıkıp:9:babamız varken kesinlikle çıkmıyordu:9:2 ay sonra falan babamız ''hadi bobi şimdi çıkabilirsin yatağa''diyince
bizimki sankiiiiii ilk defa yatağın üstüne çıkmış gibi numara çekti babaya:9:yadaaaa (şimdi aklıma geldi)baba izin verdiği için çokkk sevinmişti.:34:
''oğlummm patine kim bastı''diyince hemennn gözler kayıyordu,duygu sömürüsü moduna geçip patiyi kaldırıyordu seveyim diye:9::9:
kazak örerken bobi gel ölçeyim sana diyordum hemennnn koşa koşa geliyordu:9:malıda çokkkk kıymetliydi yaz sıcağında kazağını görse kıyamet kopuyordu giymek için.
küçükken apt.bahçesinde otururken komşum kedilerine yaş mama verdi,bizimki bayıldı kediciklerin yaş mamasından yedi:9:bizde bir heves hemen yaş mama aldık amaaaa
beyefendi beğenmedi:9:komşum geldi ''ziyan olmasın verde kedilere yedirelim''diyince kıyamet koptu bobişten,verdirtmedi mamasını:9::9:yemedide.
şu anda hem ağlıyorum hemde bu güzellikleri yazarken gülüyorum.....o kadar güzel anılarımız varki hangisini yazayım:43::43::43::43:
aslında tüylümü çocuklarım için almıştım ama,o benim dostum,arkadaşım olmuştu:9::43::43::43:çokkkk istediği bişey olunca ''anneeeeeeeeeeeee''diyordu:9:
tüylüm hiç tüyleri dökülmedi,kokmadı.herkes şaşırıyordu:53::53::53:veterinerler bile soruyordu nasıl besliyorsunuz diye:53::53:
tüylüşüm 29 mart 2012 de ebedi uykusuna yattı.o şimdi tuzlada:43::43::43::43:
şu anda sokağa çıkacaktık yaşasaydı....:43::43::43::43:
anladıkkiiii bizim onun hayatına bişeyler katmamızdan çokkk tüylüşüm bizim hayatımızı doldurmuş:43::43::43::43::43:
:43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43:

benim muhabbet kuuşumla tanışmam şans eseri oldu.

kardeşimin kız arkadaşı kuş beslemesini istemiş kendisinden, adınıda kendi vermiş. paytak... :)

neyse ilk eve geldiğinde ikimizde birbirimizden çok korkmuştuk..

bir süre sonra alıştık birbirimize.

derken kardeşimle kız arkadaşı ayrıldı. kuşuda ben evlat edindim :37:

o artık benim tuşum :37:

Back
X