Evcil Hayvanlarınızla tanışmanız nasıl oldu?

benim bebişimi oğlum çöp kutusunda ağlarken bulmuş.bana getirdi.kendi bebeğim gibi bakıp büyüttüm.koca eşşek şimdi 3 yaşında beni annesi zannediyor.gece benle uyumassa kıyamet kopuyor.allah razı olsun kocam anlayış gösteriyor.adamcağıza etmedik eziyeti yok.onu çok seviyorum.adıda ÇİKO.

Benim köpeğim var. Köpeği sahiplenme yoluyla almayı düşünüyordum ancak petshopta gördüm. O kadar zavallı durumdaydı ki. Kanlı ishal, bakımsızlık, küçücük alanda hapis,perperişandı. Petshop sahibi resmen ondan vazgeçmişti. Dayanamayıp onu satın aldım. Şimdi 8 aylık sağlıklı bir tosuncuk :))

benim bebişimi oğlum çöp kutusunda ağlarken bulmuş.bana getirdi.kendi bebeğim gibi bakıp büyüttüm.koca eşşek şimdi 3 yaşında beni annesi zannediyor.gece benle uyumassa kıyamet kopuyor.allah razı olsun kocam anlayış gösteriyor.adamcağıza etmedik eziyeti yok.onu çok seviyorum.adıda ÇİKO.

Yazınızı okurken ben bu yazıyı ne zaman yazdım dedim bir an, sonra düşündüm kocam var ama oğlum yok :) demek ki ben değilim...
bende öğle arasında eşimle birlikte eve çıkarken çöp kutusunun içine giremeyecek kadar küçük ama çöpün hemen yanında yerden bişiler yemeye çalışan kargayı avlamaya çalışırken buldum kızımı. gel pisi dedim kuyruğunu kaldırıp koştu elime. zaten ondan sonra hiç pisi pisi kelimesine gelmedi :) şuan "gelll" diyince geliyor. adını gel sanıyor sanırım.
17 mayısta 1 yıl biticek kızımla. en çok, düzensiz yattığında horlamasını seviyorum. eşimle yarışır yani o derece :)

Son düzenleme:
benim köpek ve kedi dadılarım oldu... yürüteç yerine köpek sırtında öğrendim yürümeyi...

40tan fazla köpek kardeşim oldu büyürken...

sonra bir gün bir çöp kenarına yağmurun altında ıslanan mavi bir bıcırık bulduk... 8.5 yıl kanatlı bir oğluşla yaşadım...

oğluşum göklere kanat açmadan 6 ay önce venüs adında sarışın bir kızım, minik! adında 75 kiloluk 8 yaşında kara bir oğlum daha oldu...

önce kanatlı oğlum melek olup uçtu, 3 ay sonrada minik! oğlumu çaldı vicdansız insanlar ne kadar arasak ta bulamadık oğlumu...

şimdi bir kızım kaldı bana prensesim 5 yaşını dolduracak bu temmuzda...

Pek çok hayvan besledim,kedi, köpek, kuş, balık, su kaplumbağası, civciv, tavşan, hatta tavuk :52: bunların içinde sadece kedimi sokaktan sahiplendim,daha doğrusu bahçeden,annesi bahçemize bırakmış iki minik kediyi,ara sıra gelip emzirip gidiyordu,ikisinede sahip çıktım,balkonda güzel biyer ayarlayıp orda baktım, balkon alçaktı istedikleri kadar dolaşıp geliyorlardı,anneleri de bi süre daha gelip gelip emzirdi sonra ortadan kayboldu baktı keyifler gıcır tabii :21: her anne ister çocukları iyi bi yere yerleşsin :9: elimden geldiğince iyi baktım,soğuk havalarda eve alıyoduk ama sıkılıp çıkıyorlardı,balkon mıntıkalarıydı, bir sene sonra kardeşlerden biri zehirlenmiş yolda ölmüş kalmış çok üzüldüm tabiki, diğeri hala yaşıyor ve on yaşında mahallenin ihtiyar kabadayısı artık :9: fakat biz artık orda diiliz, ordaki yakınlarımıza gittikçe görüyorum kendisini,iyi bakılıyor maaşallah..yine bahçeli bi evde yaşasam ona ve daha bir sürü canlıya sahip çıkarım.

Dayımın muhabbet kuşları oldu hep, gidince severdim(Maalesef o yaşlarda biraz eziyet gibiydi). Bir gün kendilerine bir tane ekstradan yavru geldi, diğer kuşunun yanında konuşmayı öğrendi. Sonra bana verdiler..
Ben kaçırdım onu. Babamla yeni aldık meğerse hastaymış, öldü yavruyken.. Sonra dayım tekrar aldı getirdi, o da yıllar sonra hastalıktan öldü.
Henüz başka düşünmüyorum...

Son düzenleme:
Beni. Şu anda ayaklari tek bacagi ve tek kanadinin yarisi olmayan bir muhabbet kusum var :(

Eltimin kuşları surekli yumurtluyor kus cikiyor felan bu kusda ilk yavrulardan bakmak zoruna gidiyodu artik çünkü diyer kuslarla anlasamiyor tek yasamak istiyor ayrica ucamiyor ama inaninki o kadar yasama bagliki cok fena gagasiyla kafese tirmaniyor orda saatlerce duruyo onun yasama bagliligini gordukce Allaha sukrediyorum ve bi cok dert etdigim seyden utaniyorum artik ölene kadar ben bakicam ona

Buda resmi hatta tek bacagida çıkmış (zaten tek bacagi var)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Eklentiler

• $1405988754160.webp
    $1405988754160.webp
    18,2 KB · Görüntüleme: 118
Sokakta tanıştık kendisiyle :) Annesi tarafından terk edilmiş minicik tüy yumağı bir köpecikti. Sonrasında 5 yıl bizimle yaşadı.

Harika bir topik :KK9:

Direkt evcil hayvanlar bölümüne taşıyalım ve sabitleyelim derim..
Katılımın bol olması dileğiyle..

Son düzenleme:
Ilk kopegimle cok kucukken anneannemle emekli maasini yatirmaya bagkura gidiyorduk petshop gordum ille girelim diye tutturmustum girdik ve beyaz cama vuran aliinn beniii diye bagirir gibiydi sanki ogun almistik kopegimi bagkuru felende yatirmamistik :))) 12 sene civari yasadi ve kanserden öldü :(. Digeri ise bigun markete giriyordum gazeteligin arkasina baglanmis siyah terrier bi kopek vardi kimin bu diye sormustum sahibi birakmis yaslanmis diye bende aldim arabaya koyup eve getirdim ailemde hayvanlari sevdigi icin uzun yillar baktik oda öldü vadesi doldu :( simdi ise annemde bi kopek var onuda arkadasi vermis bakamadigi icin bazen annemde bazen bende kalir ve bi kedim daha var onuda petshoptan aldim cok kucuktu hasta gibiydi dayanamadim aldik esimle.oglusuuum benim :) kedim ve kopegim arkadas gibiler beraber yatip beraber kalkarlar oyun yaparlar gulmekten catlarsiniz :)) birde muhabbet kusumuz var annemde oda oyle gecinip gidiyorlar temizlik acisindan sikinti yok annem cok titizdir zaten. Cok kucukkende yine papagan balik kaplumbaga daha aklima gelmeyen cok hayvan besledim. Suan yurtdisindayiz kedimi getiremedim sikinti oldu.en son bu hafta bi kanadi kirik guvercin getirdi esim eve annesi gibi baktim besledim sardim sarmaladim sabah esim bakmis ki ölmüş acayip uzuluyorum agliyorum sabahtan beri. Cok alismistim :( iste böyle. ?

Sunuda belirtmek istiyorum. Ben petshoptan aldim diye iyi yaptım demiyorum sadece o an ki vicdan merhamet duygum ile aldim cunku ölecek gibi duruyorlardi hastaydilar iyilestirdim. Orda kalsalardi petshoptakiler kac gun bakacaklardi yada benim gibi ilgileneceklermiydi vs vs. insallah bundan sonra barınağa devam

annem evde kedi bakmama izin vermiyordu , ünvli olunca yapacağım ilk şey olarak aklıma koymuştum zaten bir süre hayvanseverler sayfasını takip ettim. geldi gelmedi siz gelin yok şöyle böyle derken birgün sabah balkonda anne ve yavru kedilerini gördüm. birini dışarı atmış ayağı yok diye , ayaksız doğmuş gelişmemiş anlayacağınız. daha 2 haftalık yoktu biberonla besledik veterinere gittik iç dış parazitini yaptırdık. şimdi 2 yıl olacak acayip akıllı ama çok ilgisiz kalıyor ağlıyor ben okuldan gelince işte böööyle :) hala ismi yok çünkü ona isim takacak kadar onun sahibi olduğumu herşeyini yerine getirdiğimi her ihtiyacını karşıladığımı düşünümyorum :)

bir arkadaşımın alerjisi vardı,sokağa bırakılsın istemedim, kaptığım gibi getirdim. eve gelip kutusundan çıkarır çıkarmaz aşık oldum kedime :)

Evet konu sabit.
Katılım bekliyoruz..

Nasıl tanıştık canlarımızla?

Beni. Şu anda ayaklari tek bacagi ve tek kanadinin yarisi olmayan bir muhabbet kusum var :KK43:

Eltimin kuşları surekli yumurtluyor kus cikiyor felan bu kusda ilk yavrulardan bakmak zoruna gidiyodu artik çünkü diyer kuslarla anlasamiyor tek yasamak istiyor ayrica ucamiyor ama inaninki o kadar yasama bagliki cok fena gagasiyla kafese tirmaniyor orda saatlerce duruyo onun yasama bagliligini gordukce Allaha sukrediyorum ve bi cok dert etdigim seyden utaniyorum artik ölene kadar ben bakicam ona

Buda resmi hatta tek bacagida çıkmış (zaten tek bacagi var)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
kurban olurum ona ben

2 dünyalar tatlısı kedim var. Kızımı okula giderken buldum. Yavruydu ve açlıktan ağlıyordu eve getirip karnını doyurdum bir daha ayrılmak mümkün olmadı :) Oğlumu da daha 1 haftalık bir bebekken apartmanda bir kızın elinde gördüm. Ne yapıyorsun onunla annesi vardır neden aldın ! dedim. Sokakta bulmuş, annesi öldü demişler oda almış evine getirmiş. Ama bebeklikten çok kedi büyüttüğüm için zorluğunu biliyorum bu yüzden bakamayacağına da emindim. Daire numaram şu, eğer bakamayacaksan önce aldığın yere götür etrafta annesi varmı iyice bir araştır yoksa getir mutlaka, sokağa atma dedim. Tahminlerim doğru çıktı daha o akşamı getirdi. Şimdi kızım 1.5 yaşında oğlum 5 aylık. Onları bu dünyadaki herşeyden daha çok seviyorum :KK36:

Görünce aşık oldum o güzel gözlerine
başkasını istemem benim gözüm benimkilerde:KK75::KK68::KK68:

Tanışma hikayelerimizi de yazarım bir ara..

Back
X