• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde bitmek bilmeyen sorunlar

Zaten kendisi o kadar bencil bir insan ki anlatamam. Ayda yılda bir para göndermiş geri göndermek istedim ıbani yollamadi. Para yolladigina bile şaşırdım. Parası batsın benim kimsenin parasına ihtiyacım yok heleki böyle bir ablanin parasına. Allah kimseye muhtaç etmesin ama Allah korusun ona muhtaç kalsam evinde 1 ay barındırır sonrası basının çaresine bak der
Buna muhtaçlık denmez asalak yaşam denir. Eli ayağı tutan birini 1 ay barındırmak bile saçmalık hastalık yok birşey yok. Ablan muhtaç olunca yardım etmeyecek biri olsa şu an sana para göndermezdi çünkü şu an muhtaç durumda değilsin mesela. Bencil olanı görmek için aynaya bakmak lazım bazen. Genceciksin hayatının iplerini eline alsana. 3 milyon Türk genci evde yaşıyor bahanesine de iyi sığınmışsınız abi kardeş. Bu kafayla anca birbirinizi yersiniz.

Son düzenleme:
Bak sen de baba evinden çıkayımmarayıp soran ne olsun diyorsun. Okurken fenalık bastı beni abinle senin evde ne işiniz var çıkıp bi işin ucundan tutsanıza, hele abine şok geçirdim. Asgari ücret de olsa çalışması lazım 30 yaşında erkek neden evde oturuyor?
Sözde erkek. Erkek olan çalışır evde durmaz. Annem abim için bir keresinde demişti ki fabrikada ağır iş yaptırıyorlar abin yapamaz. Bak düşün eşşek kadar insan için yapamaz diyor kiyamiyor . Annem böyle düşünürse benimde umrumda olmaz krediler

Ayrıca home ofis iş arıyorum bu süreçte. İnanın bende çalışmayı çok istiyorum. Dışarıda çalissam bünye kaldırmıyor evde bile çok halsiz çok bitkinim sürekli ağrılarım oluyor. Diyelimki zincir markete girdim en fazla 1 ay dayanabilirim hadi taş çatlasın 2 ay boşuna dışarda ise girmenin bir anlamı yok nasıl olsa dayanamayip çıkacağım
Mesleğiniz ne?

Ben 16-17 yaşımda öğrenci halimle İstanbul'da 2 saat git-2 saat dön üniversite okudum, kimse de duraktan almadı.

Hiç mi karanlıkta dışarı çıkmadınız bu kadar senede?
Senin ailen ya düşüncesiz yada korumacı değil. Bizi ise fanusun içinde büyüttüler. İstanbul zaten kalabalık bir şehir. Onca kalabalığın içinde başına kötü bir şey gelme olasılığı çok düşük zaten

Senin ailen ya düşüncesiz yada korumacı değil. Bizi ise fanusun içinde büyüttüler. İstanbul zaten kalabalık bir şehir. Onca kalabalığın içinde başına kötü bir şey gelme olasılığı çok düşük zaten
E tamam da ne zamana kadar o fanusta yaşayacaksınız?
Kaç yaşında kadınsınız, hayatınız boyunca akşam 8de dışarıda olmayacak mısınız?

E tamam da ne zamana kadar o fanusta yaşayacaksınız?
Kaç yaşında kadınsınız, hayatınız boyunca akşam 8de dışarıda olmayacak mısınız?
Bak bişi söylimmi sosyalleşeyim dedim gençlik etkinlikleri yapıyor belediye tanışma toplantısı olucak akşam 8 de ailem izin vermicek çünkü eve dönene kadar saat 10 olur düşünüyorum bir yolunu bulup gitmek istiyorum. Ama nasıl? Buna bile izin vermezler öyle korumacilar

Bir önemi yok umrumda değil artık lisans mezunuyum o kadar bu ülkeden de hiçbir beklentim yok artık. Home ofis iş bana göre bulsam çok iyi olucak
Home ofis işler kollarını açmış sizi beklemiyor. Mesleğinizin önemi tabii ki var, hele ki home ofis istiyorsanız.

Bak bişi söylimmi sosyalleşeyim dedim gençlik etkinlikleri yapıyor belediye tanışma toplantısı olucak akşam 8 de ailem izin vermicek çünkü eve dönene kadar saat 10 olur düşünüyorum bir yolunu bulup gitmek istiyorum. Ama nasıl? Buna bile izin vermezler öyle korumacilar
Siz işe girip eve para getirecek olun, akşam 8de dönmeniz batmaz göze. Kaldı ki batarsa batsın yani kapıyı kilitleyip işe mi göndermeyecekler?
Siz armut piş ağzıma düş istiyorsunuz, öyle bir dünya yok maalesef.

Buna muhtaçlık denmez asalak yaşam denir. Eli ayağı tutan birini 1 ay barındırmak bile saçmalık hastalık yok birşey yok. Ablan muhtaç olunca yardım etmeyecek biri olsa şu an sana para göndermezdi çünkü şu an muhtaç durumda değilsin mesela. Bencil olanı görmek için aynaya bakmak lazım bazen. Genceciksin hayatının iplerini eline alsana. 3 milyon Türk genci evde yaşıyor bahanesine de iyi sığınmışsınız abi kardeş. Bu kafayla anca birbirinizi yersiniz.
Niye para gönderdi biliyor musun tahminimce bisey sormadım ama eniştem kardeşlerine para yollamistir o da madem sen yolluyon bende yollayayim demiştir. 4 sene üniversite okudum bir gün niye göndermedi millet kardeşine burs veriyor bursu bırak bir kuruş bile göndermedi bencil ablam. Evine bile istemeyen insana abla demem ben. Burda uzun uzadıya anlatmak istemiyorum ama daha önceden de birşeyler oldu. Artık soğudum zaten umrumda değil. Annem babam olmasa arayıp sormam da zaten kendisi şu an bile arayıp sormuyor kardeşliği batsın

Yaaa o kadar iş vardı ki ben gitmiyorum demi 🤔
Evet gitmiyorsun işte, yok 4 saat yolda gecicekmis yok karanlikla yuruyemezmis...kpss çalışırken çalışmaktan bunalıma girdim bile yazmışsın.
Kusura bakma ama ya hiç ihtiyacın yok ya da çalışmaya gönlün yok.

Ben de taktir ettim maşallah, üzüldüm açıkçası konu sahibinin anne babasına büyüt okut yetiştir 25 30 yaşına gelsinler evde yatıp bir de evi beğenmesinler, şaka gibi.
Babam 40 yıldır çalışıyor parasının kıymetini bilseydi birikim yapsaydı güzel büyük bir evde oturuyor olurduk o kendi parasını har vurup harman savuruyorsa kıymetini bilmiyorsa benim mi umrumda olucak

Babam 40 yıldır çalışıyor parasının kıymetini bilseydi birikim yapsaydı güzel büyük bir evde oturuyor olurduk o kendi parasını har vurup harman savuruyorsa kıymetini bilmiyorsa benim mi umrumda olucak
sizi urganla odanıza bağlayacak halleri yok ya, beğenmiyorsanız çekip gidebilirsiniz :) daha büyük ve güzel bir evi de kendiniz çalışıp alın :)

Bahaneler hep hazır ya...keşke herkes istediği gibi bir işte çalışsa ama maalesef öyle bir lüks kimse için yok
Zaten bizler de hiç yorulmadan çalışıyoruz asla mobbinge uğramıyoruz, trafik çekmiyoruz, iş stresi yaşamıyoruz, akşam ezanı okunmadan da işten çıkıp eve gidiyoruz.
Anlayamıyorum cidden insanlar hayatını idame ettirmek için hastayım, yaşlıyım, hamileyim, çocuğum var demeden hunharca çalışıyor ama bazıları halen evimiz güzel değil diye bilmem kaç yaşına gelmiş babasını suçluyor, annem abimi kayırıyor diye ağlıyor, hem üzücü hem düşündürücü :(

sizi urganla odanıza bağlayacak halleri yok ya, beğenmiyorsanız çekip gidebilirsiniz :) daha büyük ve güzel bir evi de kendiniz çalışıp alın :)

Zaten bizler de hiç yorulmadan çalışıyoruz asla mobbinge uğramıyoruz, trafik çekmiyoruz, iş stresi yaşamıyoruz, akşam ezanı okunmadan da işten çıkıp eve gidiyoruz.
Anlayamıyorum cidden insanlar hayatını idame ettirmek için hastayım, yaşlıyım, hamileyim, çocuğum var demeden hunharca çalışıyor ama bazıları halen evimiz güzel değil diye bilmem kaç yaşına gelmiş babasını suçluyor, annem abimi kayırıyor diye ağlıyor, hem üzücü hem düşündürücü :(
Evli misiniz yoksa aile evinde mı yaşıyorsunuz

Back
X