Evde bitmek bilmeyen sorunlar

Mesleği yok bunun lisans mezunuyum demiş ama ilahiyat mezunu. Mezun olduğu bölümle alakalı hiçbir şey yapamıyor.

Şuna yorum yazıp kafa yormayın bence. İki gün sonra yine aynı konuyu açar. Çalışmaya da totosu yok zaten. İlgi çekmeye çalışıyor. Önerileri dikkate aldığı da yok zaten. Boşverin.
İlahiyat mı? O zaman lisansı önemli değilmiş gerçekten (ilahiyat mezunlarına laf etmiyorum, bu konu bağlamında diyorum, bir de ilahiyat linci yemeyeyim durduk yerde).

Bazı insanlara sadece şikayet etmek daha kolay geliyor herhalde.

İlahiyat mı? O zaman lisansı önemli değilmiş gerçekten (ilahiyat mezunlarına laf etmiyorum, bu konu bağlamında diyorum, bir de ilahiyat linci yemeyeyim durduk yerde).

Yok yok ilahiyat mezunu olup başarılı olan çok kadın var. Bunda iş yok zaten ağzı da bozuk değişik bir tip. Ciddiye almamak lazım.

Şaka mısın sen çağrı merkezinin calisma saatlerini biliyorum evet yine gün boyu evde olucam ancak kendi odamda olucam diğerlerinin yüzünü de görmem mesai saati bitince yemeğimi yer uykuya geçerim işte bu kadar

Bu sinir ve üslupla çağrı merkezinde çalışmak istemek çok doğru bir seçim olmuş gerçekten. Herkesin şu şekil bir öz farkındalığı olmalı işte, maşallah 😌

Anneniz babaniz sizi simdiye evden kovmaliydi. Hepinizde kazik kadarsiniz.
Kardeslerine iyeşip durma. Yok erkek calismali ve 45bin tl saydim diye. Cerez parasi, isitip isitip sunma önlerine

Arkadan gelen kavga gürültü seslerini müşteri duymaz diye düşünüyor herhalde. Halbuki bankanın çağrı merkeziyle konuşurken evdeki çocuğun sesini bile duyup "çocuğu var :)" diye gülümsüyorum ben. Herkes enayi, bir kendisi uyanık.

Bir de maaş biriktirip 2 seneye araba alırmış.
Şimdi baktım, home ofis çağrı merkezi maaşları 22.000-25.000 TL imiş.
Hiçççç harcama yapmadan bir yılda 300.000 kazanıyor.
Taş çatlasın 2 yılda 600.000 eder. Hadi güzel zam gelsin vs. 700.000 olsun. İki yılda sabit kalan maaş ama artan araba fiyatlarıyla Tofaş alır akşam 8de hava kararana kadar gezer artık. Havanın kararması önemli.

Benim ponçik emektar oğlum 3 senede 90.000 tlden 400.000 tlye çıktı ama konu sahibinin matematiği benden bile kötü :D

Nasıl yani özel şoför tutacak para bile kalmıyor mu? :(
E ne anladım o zaman çalışmaktan? Arabayı bile kendisi kullanacaksa hiç çalışmasın daha iyi.

İsteyene çözüm çok istemeyene de bahane.
Kimse iş hayatına ultra lüks imkanlarla başlamadı. Küçük yaşlardan bu yana çalışmış biri olarak bulaşık da yıkadım, tuvalet de temizledim. Garsonluk, komilik de yaptım. Yeri geldi 2 saat yol da çektim işe gidip gelebilmek için. Liseyi açıktan bitirdim üniversiteyi de okurken bir yandan uzaktan çalışıyordum. Çok zengin bir aileniz yoksa ve imkanlar önünüze yığılmıyorsa cefasını çekmediğiniz hiçbir şeyin sefasını süremezsiniz maalesef.

12 saat boyunca, her gün ayaklarımın geri gittiği kalitesiz insanlarla dolu vasat bir firmada paspas yaparken; kurumsal hayata geçiş yapmak için akşam eve geldiğimde de eğitim videoları izliyordum.
Anlayacağınız hayat hepimiz için zor ancak bahaneler değil çözüm üretmek gerekiyor.

Evinizde oturup hayat kötü, ailem kötü, kpssde torpil var, iş yerine yol 2 saat sürüyor diye mızmızlanarak sadece vaktinizi bedavaya ve boşa geçirip durursunuz. Çağrı merkezi dediğiniz işler de sizi almak için can atmıyor. Kayda değer firmalara kabul almanız kolay olmamakla birlikte, hemen hadi gel seni işe aldım diyen firmaların çoğu da çöp ya da tehlikeli çıkıyor.

Size şunu da belirteyim, memur olmayı korkunç zor bir şeymiş gibi görüyorsunuz ama ilgisi yok. 1 sene dişinizi sıkıp, gerçekten verimli bir şekilde çalışıp kadrolu veya sözleşmeli bir büro personeli olabilirdiniz. Disiplinli bir şekilde çalışıp girdiği ilk sınavda atanan arkadaşlarım da oldu, senelerce sınava girip ve hiçbirinde düzenli bir şekilde çalışmayıp yıllardır boşa kürek çekenler de.

Bunu bir başarı sayamayız. Dolayısıyla kimse kusura bakmasın ama ilahiyat okumak insana ne bir meslek, ne kariyer yolu, ne de iş hayatı ile ilgili bir görü sağlıyor.
Ilahiyat kadinlar icin meslekten cok daha cok maneviyati guclendirmek icin okunan bir bolummus gibi geliyor bana. Acikogretimden ikinci universite olarak okuyan cok arkadasim var.

Amaan boşuna sayfa sayfa yazmayın birazdan küfür kıyamet girer herkese sıradan konu sahibi, çalışmaya gönlü yok kazık kadar insanlar evde oturup para bekliyolar.

Ilahiyat kadinlar icin meslekten cok daha cok maneviyati guclendirmek icin okunan bir bolummus gibi geliyor bana. Acikogretimden ikinci universite olarak okuyan cok arkadasim var.

Şimdi muhtemelen linç edileceğim ama bunun hobi atölyesinden ne farkı var? Resim kursuna hem kendini gerçekleştirmek hem de zaman öldürmek için gidiyor insanlar ve üstelik iş ya da meslek açısından hiçbir vaadi yok. Yükseköğrenim kurumunda olsa bile ilahiyat bölümünde de motivasyonun ve neticenin hiçbir farkı yok.

Çalışmaz bu iki lafından birisi KPSS’de torpil var. Asıl sana torpil geçerler aklını kullansan ama işte. İnsanın içinde olacak. Bi evleneyim diyor, bi ara özel güvenlik olacaktı. Saçma sapan bi insan. Her konusu aynı ailesinden şikayetçi. Her konusuna da yazıyorum yine yazacağım, konu sahibi vasıfsız biri. Boşuna öneri yazıp vaktinizi harcamayın hanımlar. Anlamıyor çünkü. Anlayacak kapasite yok, kendi bildiğini okur yine evde oturur ağlar.

yine dertleşmeye geldim :( aile evinde yaşıyorum biliyorsunuz. hiçbirimiz anlaşamıyoruz. ben evdekilerin hal ve hareketlerini görmezden geliyorum umursamıyorum zaten. 2 gün önce evde olay çıktı. her zaman ki gibi kahvaltıdan sonra temizlik yapayım dedim. mutfak tezgahına folyo kaplama yapıştırmıştım çıkarayım dedim çıkmıyor neyse ben işimi yaparken abim denilen şahıs mutfağa geldi durduk yere beddualar etmeye başladı bende kayış koptu. mecbur olmadıkça evde konuşmam iletişim kurmam çünkü mezun olup eve geldiği günden beri 5 yıldır bize etmediği çektirmediği kalmadı. sinirlendim ağlamaklı oldum. sonra dedim ki sana saygısızlık yapmıyorum sen niye bana beddua ediyorsun diye. annem abime kızmayıp aksine bana çemkirdi. alışığım zaten hep onu korur toz kondurmaz. onun gözünde hep biz haksızız. abim tüm bu ortalığı karştırmak olsun annemi dolduruşa getirmek olsun bunları yapıyorsa annem yüz verdiği için yapıyor. bu evde iyice psikolojim bozuldu. belki bende normal değilim ancak abimin yaptıkları az buz değil. neyse ben kaplamaları çıkarmaya devam ettim abim yüzünden sinirlendim ve mutfak tezgahının yenilenmesi gerektiğini söyledim anneme. daha öncede mutfak ile ilgili tartışmamız olmuştu. annem itiraz etti baban kredi çekemez diye. ailemin kredi borçları var bu arada. ben sinirlendim ya bir kere sinirim durmuyor aile grubumuz var mutfak tezgahının fotoğrafını çekip yolladım watsaba. evde olay çıktı. annem başladı sanki yas tutuyor baban senin yüzünden gidip kredi çekecek diye . baban gelsin söylicem senin yaptıklarını diye. neymiş hep abimle tartışıyormuşuz kardeşimle küsmüşüz diye. bende de bu babaya şikayet etme mevzusu travma oldu . çocukken de hep yapardı bunu ablam abim bize sataşır evde tartışma çıkar annem bizi babama şikayet ederdi. tokat yiyende azar yiyende hep ben olurdum anneme dedimki sen şikayet et bende patlarım artık. şikayet edemedi babam eve gelince. üstelik babam sorunları kaldıramayan sinir hastası bir adam. kardeşlerimle olan bağlarımızın zayıfladığından bahsetmiştim önceki konumda. abim hep annemi bize karşı dolduruyor. hem gözümün önünde yapıyor hem arkamdan yapıyor. annem sürekli evde siz çalışmıyorsunuz baban bu kredi borçlarını ödemekte zorlanıyor diye bana çemkiriyor bende dedimki ben babama çalışıp 45 bin tl verdim sen bunu söyleyemezsin diye. benim yaptığımı şu ana kadar evdeki kimse yapmadı çünkü. ben elimden geleni yaptım sıra diğerlerinde. abime toz kondurmuyor . 30 yaşına gelmiş erkek sözde ya bir gün babama maddi destek olmadı. yaptığı tek sey evde gün boyu camış gibi yatıp ortalığı karıştırmak. inanın bir uğraşım olsa hayatta tutunacak biri olsa tüm bu evdeki olayları kafaya takmazdım. evde en çok sevdiğim kişi ablamdı. ona özelden yazdım dedimki neden benim arkamda durmuyorsun. taraf tutamam dedi. dedimki ben haklıyım ve anneme haklı olduğumu beni dinlemesi anlaması gerektiğini söylesen ölür müsün diye. baktım bencilce davranıyor dedimki IBAN ını at gönderdiğin parayı geri göndericem diye. Ayda yılda bir para gödermiş bende şaşırdım üstelik üniversitedeyken bir kuruş b ile gönderdiğini hatırlamıyorum kendisi memur bu arada. Ablalık para göndermekle olmuyor en kötü günlerimde bile yanımda olmadı bencilce davrandı bense saf gibi sineye çektim ablamdır dedim boşverdim. bende de o gün ablama karşı kayış koptu içimdekileri çemkirdim. anladım ki hiçbirinde kardeşlik duygusu yokmuş.
Yas kac?
Mutfak tezgahını niye siz dert ediyosunuz?
Aile bireyleriyle anlasamıyorsunuz ama mutfak tezgahı gibi ortak bi alanda polemige girebiliyorsunjz
Evden gidemiyorsam mümkün mertebe biseye karısmam muhattap olmam ben olsam.

Noldu İlahiyat olduğunu öğrenince burun mu kıvırdın ! İşte sizin gibiler dindarlardan nefret ettikleri yetmiyormus gibi birde ilahiyatçılara önyargılar. Keşke üniversite de önyargılari yıkmak eğitimi verilseydi belki birazcık ders alırdınız

Anneniz babaniz sizi simdiye evden kovmaliydi. Hepinizde kazik kadarsiniz.
Kardeslerine iyeşip durma. Yok erkek calismali ve 45bin tl saydim diye. Cerez parasi, isitip isitip sunma önlerine
Allah Allah ! demek senin anan baban evden kovmuş böyle konuştuğuna göre 🤣

Noldu İlahiyat olduğunu öğrenince burun mu kıvırdın ! İşte sizin gibiler dindarlardan nefret ettikleri yetmiyormus gibi birde ilahiyatçılara önyargılar. Keşke üniversite de önyargılari yıkmak eğitimi verilseydi belki birazcık ders alırdınız
Sen dindar değilsin 😂 senin gibi ağzı bozuktan dindar olmaz.

İsteyene çözüm çok istemeyene de bahane.
Kimse iş hayatına ultra lüks imkanlarla başlamadı. Küçük yaşlardan bu yana çalışmış biri olarak bulaşık da yıkadım, tuvalet de temizledim. Garsonluk, komilik de yaptım. Yeri geldi 2 saat yol da çektim işe gidip gelebilmek için. Liseyi açıktan bitirdim üniversiteyi de okurken bir yandan uzaktan çalışıyordum. Çok zengin bir aileniz yoksa ve imkanlar önünüze yığılmıyorsa cefasını çekmediğiniz hiçbir şeyin sefasını süremezsiniz maalesef.

12 saat boyunca, her gün ayaklarımın geri gittiği kalitesiz insanlarla dolu vasat bir firmada paspas yaparken; kurumsal hayata geçiş yapmak için akşam eve geldiğimde de eğitim videoları izliyordum.
Anlayacağınız hayat hepimiz için zor ancak bahaneler değil çözüm üretmek gerekiyor.

Evinizde oturup hayat kötü, ailem kötü, kpssde torpil var, iş yerine yol 2 saat sürüyor diye mızmızlanarak sadece vaktinizi bedavaya ve boşa geçirip durursunuz. Çağrı merkezi dediğiniz işler de sizi almak için can atmıyor. Kayda değer firmalara kabul almanız kolay olmamakla birlikte, hemen hadi gel seni işe aldım diyen firmaların çoğu da çöp ya da tehlikeli çıkıyor.

Size şunu da belirteyim, memur olmayı korkunç zor bir şeymiş gibi görüyorsunuz ama ilgisi yok. 1 sene dişinizi sıkıp, gerçekten verimli bir şekilde çalışıp kadrolu veya sözleşmeli bir büro personeli olabilirdiniz. Disiplinli bir şekilde çalışıp girdiği ilk sınavda atanan arkadaşlarım da oldu, senelerce sınava girip ve hiçbirinde düzenli bir şekilde çalışmayıp yıllardır boşa kürek çekenler de.
Büro memurluğu için şartlar var. O şartları karşılamiyorum. Torpil var artık torpil! Torpil Yoksa boşa kürek çekmenin anlamı yok ! Benim ilkokul arkadaşım torpille atandi kendim şahit oldum. Daha benim umudum kalır mı bu sisteme karşı enayi gibi ders calisamam

Yas kac?
Mutfak tezgahını niye siz dert ediyosunuz?
Aile bireyleriyle anlasamıyorsunuz ama mutfak tezgahı gibi ortak bi alanda polemige girebiliyorsunjz
Evden gidemiyorsam mümkün mertebe biseye karısmam muhattap olmam ben olsam.
Ben bu evde birşeylerin değişmesini istiyorum çabalıyorum. İnanın şu an çalışıyor olsaydım eve almak istediklerimi alirdim. Napayım evim olmucak zaten. evlenmeyi mi bekleyeyim gerçi o zamanda tapusu kocamin üstüne olur 😅

Back
X