Evde calısan abla kötü kokuyor

ev işleri ve koşturmacadan terliyor büyük ihtimal ama bundan oluşan kokuyu deo ve parfümlerle bastırmak zor yani duş alıp temiz vücuduna sürerse sonuç verir onun harici zor.en fazla kırmadan teşvik edici nitelikte sözler söyleyebilirsin duş jeli al mesela ben bunu çok seviyorum hergün kullanırım eşim sevmez o şunu kullanır vs. de temizliğin öneminden falan bahset....

Her işin kendince zorluğu farklıdır. Güneşin altında yapılan pek çok meslek var, çevremde nerdeyse her meslek erbabı vardır. Ama anacığımdanda çok iyi bilirimki ev işinin zorluğu her meslekten çok çok daha farklı. Sadece bir eve değil pek çok eve gidiliyor. Ki çoğunuz kendi evinizi bir gün içinde rahat rahat temizleyemeyen insanlarsınız- insanlarız, bu insanlar ise belli saat içinde kocaman evleri temizliyor, geliyor kendi evini temizliyor. Ertesi gün başka eve gidiyor. Ertesi gün başka eve.. Bana inanmıyorsanız size sadece bir hafta denemenizi tavsiye ederim, bakalım hala güzel kokacakmısınız. Yada övündüğünüz duş almayı bırakın banyoya gidip elinizi yıkamaya haliniz kalacak mı.. Mesajımı alıntılayıp söylediklerinizden ne birşey anladım ne mantık çerçevesinde buldum. Olası tekrar alıntılamanıza yeni bir cevap vermeyeceğim. Bu anlayıştan uzak mesajınıza tek söyleyeceğim şey şudur ki; kınamayın, kınadığınızı yaşamadan ölmezsiniz..

beden işçiliğinin tanımı: tepede 40 derece sıcak ve tozun toprağın içinde, el arabası ve kovayla kilolarca kum ve toprak taşıma, koca bir/birkaç insan iskeletini veya kalıntıyı 4 5 saat boyunca dişçi aletiyle ufak ufak zarar vermeden ortaya çıkarma, bir kadın için tek başına bile yeterince ağır aletler olan kazma, çapa, kürek ile toprak kazma. tabii kahvaltı ve ara dışında oturup soluklanma yok.
umarım yorucu tanımınıza girebilmiştir.

siz böyle bir mesleği veya daha farklı meslekleri denediniz mi ki ev işinin hepsinden zor olduğuna karar verdiniz? onlarca kas ağrısıyla vücudumu zar zor hareket ettirebildiğim zamanlar da oldu ama yine duşumu aldım, merak etmeyin.
gerçek şu ki ben duş almakla övünmüyorum. aslında bu bir övünç kaynağı değil, bir gereklilik. yorgunluktan öldüm diye kimse terimi koklamak zorunda değil. zaten ülkecek hepimiz bu anlayışa sahip olsaydık şu an ne bu konuyu tartışıyor, ne de toplu taşımalarda fenalıklar geçiriyor olmazdık.

evet, yazdıklarımı anlamadığınızı görebiliyorum.

yaptıkları işin zor olduğunu biliyorum. çevresinde veya ailesinde temizlik ile uğraşan tanıdığı olan sadece siz değilsiniz.
ben temizlik işçisi kadınlar yorulmuyor demedim. işi temizlik olan bir insan, on dakika sürecek olan ''kendi vücut temizliğini'' ihmal etmemeli dedim. fırsat bulamıyorsa geçici bölgesel temizliğini yapmalı, en azından ter kokusuyla insanları rahatsız etmemeyi düşünebilmeli.
ağır ve zor şartlarda çalışan birçok insan var. her birinin mesleği felaket yorucudur, bilirim. ama çok yorulmak, kişisel temizliği yapmamaya mazeret olmamalı. yoksa bunun sonu gelmez.
anlayıştan uzak değil gerçekçi yaklaşıyorum. insanların kabullenememesi ya da anlamak istememesi benim problemim değil. cevap verip vermemeniz de önemli değil. ben fikrimi söyler geçerim.

Yok tatlım ben zaten senin rencide etmek istemediginin farkındayım yoksa çözüm üretmek için buraya konu acmazdin.sen soylediklerimi bir dusun bence ve bir an once cozum bul yoksa insan birine ya da herhangi birseye taktimi (zaman icinde farketmezsin bile) daha kotu olabilir.

Demek ki böyle yardımcıları işe almadan ter konusunu konuşmak gerek eğer kokuya çok duyarlıysanız akla hiç gelmiyor ama demek ki bu çok önemli

ev işleri ve koşturmacadan terliyor büyük ihtimal ama bundan oluşan kokuyu deo ve parfümlerle bastırmak zor yani duş alıp temiz vücuduna sürerse sonuç verir onun harici zor.en fazla kırmadan teşvik edici nitelikte sözler söyleyebilirsin duş jeli al mesela ben bunu çok seviyorum hergün kullanırım eşim sevmez o şunu kullanır vs. de temizliğin öneminden falan bahset....

bazen insan çözümsüz kalıyor , fikir bile veremedim :)

Dün sabah abla bize geldikten sonra ben dışarı çıktım, bankaya gidip sonra kuaföre gidip sonra da ablaya deodorant ve parfüm alıp eve dönecektim ki banka önce yatırdığım paranın tamamını sonra da kartımı yuttu öyle ortada kaldım. Sonra o sinirle eve dönerken de xaten cok yağmur vardı kaldırıma çıkıp arabanın sağ ön çamurlugunu çarptım :( cok üzüldüm valla hem su an parasız kaldım hem kartım yok hem de arabam serviste arabasızım. Ama yine de bir sey fark ettim dün eve geldikten sonra. Dün kötü bir koku yoktu. Sanırım abla cuma akşamları duş alıyor ki Cumartesi gelince hicbir koku almadım. Bakalım Pazartesi nasıl olacak. En azından Cumartesi günleri böyle bir sıkıntı yasamıyoruz şimdilik ona sevindim :)

beden işçiliğinin tanımı: tepede 40 derece sıcak ve tozun toprağın içinde, el arabası ve kovayla kilolarca kum ve toprak taşıma, koca bir/birkaç insan iskeletini veya kalıntıyı 4 5 saat boyunca dişçi aletiyle ufak ufak zarar vermeden ortaya çıkarma, bir kadın için tek başına bile yeterince ağır aletler olan kazma, çapa, kürek ile toprak kazma. tabii kahvaltı ve ara dışında oturup soluklanma yok.
umarım yorucu tanımınıza girebilmiştir.

siz böyle bir mesleği veya daha farklı meslekleri denediniz mi ki ev işinin hepsinden zor olduğuna karar verdiniz? onlarca kas ağrısıyla vücudumu zar zor hareket ettirebildiğim zamanlar da oldu ama yine duşumu aldım, merak etmeyin.
gerçek şu ki ben duş almakla övünmüyorum. aslında bu bir övünç kaynağı değil, bir gereklilik. yorgunluktan öldüm diye kimse terimi koklamak zorunda değil. zaten ülkecek hepimiz bu anlayışa sahip olsaydık şu an ne bu konuyu tartışıyor, ne de toplu taşımalarda fenalıklar geçiriyor olmazdık.

evet, yazdıklarımı anlamadığınızı görebiliyorum.

yaptıkları işin zor olduğunu biliyorum. çevresinde veya ailesinde temizlik ile uğraşan tanıdığı olan sadece siz değilsiniz.
ben temizlik işçisi kadınlar yorulmuyor demedim. işi temizlik olan bir insan, on dakika sürecek olan ''kendi vücut temizliğini'' ihmal etmemeli dedim. fırsat bulamıyorsa geçici bölgesel temizliğini yapmalı, en azından ter kokusuyla insanları rahatsız etmemeyi düşünebilmeli.
ağır ve zor şartlarda çalışan birçok insan var. her birinin mesleği felaket yorucudur, bilirim. ama çok yorulmak, kişisel temizliği yapmamaya mazeret olmamalı. yoksa bunun sonu gelmez.
anlayıştan uzak değil gerçekçi yaklaşıyorum. insanların kabullenememesi ya da anlamak istememesi benim problemim değil. cevap verip vermemeniz de önemli değil. ben fikrimi söyler geçerim.

Cok guzel yazmıssınız, temizlik bir övünc kaynağı degildir aksine insanın önce kendisine sonra da cevresine olan saygısıdır. Katılıyorum. Bizim bu çalışan abla eskiden çalıştığı yere sabah erkenden toplu taşımaya gidiyormuş (bir saat yol) bütün gün temizlik yapıyor ve ev bizimkinden de büyük dönüş yine toplu tasıma yine en az bir o kadar yol. Diğer bazı arkadaşların iddia ettigi gibi insanlık dışı muamelede bulunmuyoruz asla. Oturur bizimle kahvesini de icer isini de yapar ütü yaparken annemle dedikodusunu da yapar ya da benim dolabımı temizliyor atıyorum ben gelip yardım ederim düzenine. Agır şartlarda çalıştırma gibi bir sey söz konusu degil.
Toplu tasıma konusu da cok dogru o yüzden bütün yabancılar Türkler kokuyor diyor :( dünya basketbol şampiyonası bizim ülkemizde yapıldığında rezil olmuştuk bütün dünyaya bir basketi Türkler eşek gibi kokuyor demisti. Yapılan en ağır iş bile temizliğe engel olmamalı.

Dün sabah abla bize geldikten sonra ben dışarı çıktım, bankaya gidip sonra kuaföre gidip sonra da ablaya deodorant ve parfüm alıp eve dönecektim ki banka önce yatırdığım paranın tamamını sonra da kartımı yuttu öyle ortada kaldım. Sonra o sinirle eve dönerken de xaten cok yağmur vardı kaldırıma çıkıp arabanın sağ ön çamurlugunu çarptım :KK43: cok üzüldüm valla hem su an parasız kaldım hem kartım yok hem de arabam serviste arabasızım. Ama yine de bir sey fark ettim dün eve geldikten sonra. Dün kötü bir koku yoktu. Sanırım abla cuma akşamları duş alıyor ki Cumartesi gelince hicbir koku almadım. Bakalım Pazartesi nasıl olacak. En azından Cumartesi günleri böyle bir sıkıntı yasamıyoruz şimdilik ona sevindim :)
:) :) bende sevindim

ben çok korkarım insanları kırmaktan. helede sevdiğim biriyse...
ben olsam diyemezdim. kesinlikle o kokuya katlanır ama ona söyleyemezdim :(
belki farkında bile değil ama işte..

Dün sabah abla bize geldikten sonra ben dışarı çıktım, bankaya gidip sonra kuaföre gidip sonra da ablaya deodorant ve parfüm alıp eve dönecektim ki banka önce yatırdığım paranın tamamını sonra da kartımı yuttu öyle ortada kaldım. Sonra o sinirle eve dönerken de xaten cok yağmur vardı kaldırıma çıkıp arabanın sağ ön çamurlugunu çarptım :KK43: cok üzüldüm valla hem su an parasız kaldım hem kartım yok hem de arabam serviste arabasızım. Ama yine de bir sey fark ettim dün eve geldikten sonra. Dün kötü bir koku yoktu. Sanırım abla cuma akşamları duş alıyor ki Cumartesi gelince hicbir koku almadım. Bakalım Pazartesi nasıl olacak. En azından Cumartesi günleri böyle bir sıkıntı yasamıyoruz şimdilik ona sevindim :)

Tahminlerimiz dogru o zaman ya da soylediklerinden etkilenmis dikkat etmeye baslamis olabilir.

Bu arada basina gelenlere uzuldum.Ihtiyaci olan birine sadaka ver canim.Gecmis olsun.

Seni endiselendirmek istemem ama kartin icin endiselendim.Insaallah gercekten yutmustur.Tuzak falan degildir.Bankayi en azindan arayip bilgilendirme yapsaydin keske.Malum ortalik dolandiricilara kaldi maalesef..

Tahminlerimiz dogru o zaman ya da soylediklerinden etkilenmis dikkat etmeye baslamis olabilir.

Bu arada basina gelenlere uzuldum.Ihtiyaci olan birine sadaka ver canim.Gecmis olsun.

Seni endiselendirmek istemem ama kartin icin endiselendim.Insaallah gercekten yutmustur.Tuzak falan degildir.Bankayi en azindan arayip bilgilendirme yapsaydin keske.Malum ortalik dolandiricilara kaldi maalesef..

Bankayı hemen aradım anında zaten,insallah bir an once çözülür :( kartım geri gelsin para hesaba geçsin iptal ettirip yenisini isteyecegım zaten. Sadaka ısını de ilk fırsatta halledeceğim. Bu aralar hep kötü olaylar yasamaya basladım chnku üst uste :(

ben çok korkarım insanları kırmaktan. helede sevdiğim biriyse...
ben olsam diyemezdim. kesinlikle o kokuya katlanır ama ona söyleyemezdim :KK43:
belki farkında bile değil ama işte..
Aynen öyle ben de o durumdayım :( simdilik sorunun kaynağını bulduk ama bakalım nasıl olacak... Tesekkur ederim cevap ıcın :)

herkes bir yerlerde birilerinin işçisi konuyu provake ya da dramatize etmenin manası yok yanınızda çalışan kadına ne mutlu ki insanca muamele görüyor koktugunu bile söyleyememizden anlaşılıyor bu. sorunun kaynağı bulunduguna göre kibarca uygun bi dille söyleyin söyleyemiyorsanız da eşyaların falan altına bakın off bu evde bi koku var diye :) tabiki ona kokunun kendinden geldiğini çaktırmadan :) o da anlar duş alır heralde...

herkes bir yerlerde birilerinin işçisi konuyu provake ya da dramatize etmenin manası yok yanınızda çalışan kadına ne mutlu ki insanca muamele görüyor koktugunu bile söyleyememizden anlaşılıyor bu. sorunun kaynağı bulunduguna göre kibarca uygun bi dille söyleyin söyleyemiyorsanız da eşyaların falan altına bakın off bu evde bi koku var diye :) tabiki ona kokunun kendinden geldiğini çaktırmadan :) o da anlar duş alır heralde...

Sag olun tesekkur ederim :) sorunu kısmen çözdük gıbı kk kadınları sag olsun cok yardımcı oldular ama kalan kısım ıcın de sızın tavsıyenızı dınleyecegım tesekkur ederim :)

Back
X