Evde calisan yardimci

O hanımın bütün gün ne yaptığını söyleyeyim;telefonda konuşup tv seyrediyordur. Eşiniz haklı söylemeniz lazım. En kısa zamanda karşınıza alıp konuşmanız lazım .Siz parayı kolay mı kazanıyorsunuz ki parayı işini düzgün yapmayana veresiniz.

Sizin yerinizde olsam haftada bir gün tüm gün alırım.
Mesela pazartesi iyi olur.
Ütü, çamaşır, ev sil süpür, cam, kapı hepsi hallolur zaten.
Hem siz evde olmayınca ev kirlenmez.
Bir de robot süpürge alırsınız her gün onu çalıştırırsiniz.
Yemek için de evinde yemek yapabilecek biriyle anlaşmanız süper olurdu olmazsa sa dışardan ya da haftasonu üç günlük yemek yapıp koyun iki gün dışardan gibi.
Valla bakın kara bile geçtiniz.
Robot süpürge parası da çoktan çıktı. :)

Arkadaşlar herkese merhaba. Kimseden akil alamadığım birde tanımadığım insanlara denizayımda objektif yorum alayım dediğim bir konu var.

Evimizde 6 aydır çalışan bir yardımcı var ben gündüz çok yoğun çalıştığımdan eve geldiğimde resmen bitmiş oluyorum. Birde küçük bebeğim var onu her gün anneme birikiyorum ona yardımcımız bakmiyor.oglen 11_12 gibi gelip aksam 18_19 gibi gitmesi yönünde anlastik.malum andemi olduğundan is çıkışı çok kalabalığa kalmasın diye bu ara 5 de çık dedim.

Ama her gün gelmesine rağmen hiç bir şey düzene girmedi. Yemek yapılacak mesela yalandan en kolay neyse o yapiliyor.bi gün temizlik yapacaksa ertesi gün ütü yapıyor süpürge bile .pazara gidersin diye konuşmuştum ya msj atiyor şu eksik sipariş verirmişsiniz diye yada en yakın marketten aliyor ki porsumuş oluyor her şey.
Esimde haliyle kızıyor para veriyorsak istediklerini söyle senin yüzün yumuşak diyor.
Kurutma makinesinin içindeki tüyleri 2 kurutmada bir temizlememiz gerekiyor diye belirtmeme rağmen haftalarca kaldığı oluyor.En son ben temizliyorum makina bozulmasın diye.
Ütünün kireç haznesi deseniz yine öyle. Çocuğun çamaşırında yemek lekesi çıkmamışsa öylece ütüleyip dolabına kaldırıyor.
Sabah 5 de kalkıp 6 da yola çıkıyorum aksamda 7 yi buluyor eve gelmem.O saatten sonrada eşim söylenmesin diye resmen kadının arkasını topluyorum kalbini kırmak istemiyorum ama ben tükeniyorum.Bi akıl verin ben ne yapayım.
Yapmasını istediğin işlerin listesini yap gün gün ayarla. Ve her hafta yemek listesi ayarla ver. Bunlara uymani istiyorum. Eşim bu düzenden memnun değil. Bundan bu şekilde devam edelim de. Ayrıca kurutma makinesi toz haznesini her defasında temizliyorum ben.

İşini layıkıyla yapan ve paraya ihtiyacı olan bir sürü insan var. Bence çıkar işten iyi niyet görmedim sen 5 te kalkıyorsun para kazanmaya ama yardımcının umru değil

Son durumu merak ettim kadın suistimal ediyo resmen bulaaşık makinasını boşaltmadığından belli akşama kadar doldur çalıştır git oh

Valla kadın çakal çıkmış bilginiz olsun :KK70:
1 günde sadece ütü ve yemek yaparak, diğer günde bir süpürge ve yemek yaparak para kazanmak akıllıca :KK70:
Çok iyiysiniz kesinlikle açın gözünüzü siz ona o maaşı verebilmek için kaç saat çalışıyorsunuz çocuğunuzdan ayrı kalıyorsunuz ve o evde sadece oturuyor gibi bişey bu iyi niyet kullanmaya girer.

Konudan bağımsız ama bu aralar en büyük hayalim eve her gün yardımcı gelmesi olabilir. Ne büyük bir nimet. İki haftada bir temizlik için alıyorum o bile nefes aldırıyor bana. Umarım evinize kendi evi gibi özen gösteren başka bir yardımcı bulursunuz kısa zamanda
Bende onceden oyle dusunurdum.bu aralar hic oyle dusunmuyorum😔

Arkadaşlar herkese merhaba. Kimseden akil alamadığım birde tanımadığım insanlara denizayımda objektif yorum alayım dediğim bir konu var.

Evimizde 6 aydır çalışan bir yardımcı var ben gündüz çok yoğun çalıştığımdan eve geldiğimde resmen bitmiş oluyorum. Birde küçük bebeğim var onu her gün anneme birikiyorum ona yardımcımız bakmiyor.oglen 11_12 gibi gelip aksam 18_19 gibi gitmesi yönünde anlastik.malum andemi olduğundan is çıkışı çok kalabalığa kalmasın diye bu ara 5 de çık dedim.

Ama her gün gelmesine rağmen hiç bir şey düzene girmedi. Yemek yapılacak mesela yalandan en kolay neyse o yapiliyor.bi gün temizlik yapacaksa ertesi gün ütü yapıyor süpürge bile .pazara gidersin diye konuşmuştum ya msj atiyor şu eksik sipariş verirmişsiniz diye yada en yakın marketten aliyor ki porsumuş oluyor her şey.
Esimde haliyle kızıyor para veriyorsak istediklerini söyle senin yüzün yumuşak diyor.
Kurutma makinesinin içindeki tüyleri 2 kurutmada bir temizlememiz gerekiyor diye belirtmeme rağmen haftalarca kaldığı oluyor.En son ben temizliyorum makina bozulmasın diye.
Ütünün kireç haznesi deseniz yine öyle. Çocuğun çamaşırında yemek lekesi çıkmamışsa öylece ütüleyip dolabına kaldırıyor.
Sabah 5 de kalkıp 6 da yola çıkıyorum aksamda 7 yi buluyor eve gelmem.O saatten sonrada eşim söylenmesin diye resmen kadının arkasını topluyorum kalbini kırmak istemiyorum ama ben tükeniyorum.Bi akıl verin ben ne yapayım.
Yani herkesin temizlik düzen anlayışı bir olmaz. Lekeli çalışmaları ütüleöesi vs. Benim bir yardımcım hayatında hiç ütü yapmamıştı mesela. Bir de inanın Camasır karı birlikte yıkaya biliyordu. Ben sınıflandırmazsam sorun oluyordu. Yani yapamıyorlar.
Yabancı uyruklylar daha güçlü ve düzenli oluyorlar disiplinli oluyorlarmış diye duymuştum

Şehir de önemli ama ben de haftada bir gün yardımcı ve yemek için de başkası ile anlaşma fikrindeyim. Böyle hem masraflı hem stressli. Bütün gün evde evin tadını çıkaran bir kadın, siz nerdesiniz? Sizden iyi konumda kadın.

benim sorunum bizimkinin is yapmamasi deyil, hasta oluyor günlerce gelmiyor, simdi home officdeyim sadece temizlik icin geliyor hhaftada üc kez, yemegi kendim yapiyorum, ama isden cikarmakda istemiyorum, cünkü iki cocugu var gercekten belki evde gercekten sorunlari var. onun icin durum zor

Bende onceden oyle dusunurdum.bu aralar hic oyle dusunmuyorum😔
Valla konu sahibi birini calıştırabilmek ayrı bir meziyet. Ben eskiden çalışırken yardımcım vardı. Bir kadın cocuklara bir kadın eve. İnanın çürüdüm. Bu anlattıklarınıza benzer seyler. Son sabah belli olan gelmemeler. Neyse ki çocugunuza bakan kişi yakınınız. Verdiğiniz ücret gayet iyi. Ben istifa ettimbu sebeplerin beni tüketmesi de sebeplerden biriydi. Bizi kimse anlayamaz. Şimdi eşim iki gün kadın gelsin diyor bıktım istemiyorum. Elektriği suyu acarlar deterjanı boca eder esyaları hor davranırlar bir de arkalarını toplarsın. Şimdi kendim tempolu yapsam 4 saatte ev bal dök yala oluyor. Günde 6 saat boşevi temizleyen kadının evi parlatöası lazım. TV de acsa telefonda da konuşsa yine de ev kapıyı actıgınızda belli eder kendini. (ortalama bir ev için konusuyorum) Kadın ya işi bilmiyor ya gücü az ya da gercekten savsaklıyor.
Ben bi kez deneme süreci yaptığım kadını 4. Gelişinde artık gelme dedim. Sebep yatagın altının topal olmasıydı. İlk gün ikinci gün süpürmedin de Yani 4 kez geldiğin evde yatagın altına süpürge hiç mi değmez. Sanıyorlar ki biz yüzü yumuşak olunca görmüyoruz yapmadıklarını. Kenardan süpürmüş gecmiş. Sanki bekar evi de iki toparlama ben memnun olacagı. Ben bunun için ödeme yapıyorum çünkü ev parlasın istiyorum.

Son durum geldigimde konustuk dikkat edecegini soyledi ama bulasik makinasini gider ayak yine bana kitledi.bakalim yarin bosaltacakmi
Biliyorum çok zor ama mesela yemek yediğin tabağı akıt koy yarın boşaltıp yerleştirsin bakalım bırakıyomu bidaha hem işten gelceksin hem evde para verdiğin halde çalışcaksın olmaz bence

Bende gecen sene yardımcı çalıştırdım evimde. Sadece evi temizleyecek .yemek cocuk bakimi vs yok. İlk 15 gün gayet iyiydi. Eşimle ben 6 da çıkıp gece 11 12 gibi geliyorduk . O saatten sonra sadece duş alıp yatağa kosuyorduk. Sonra baktım ev benim bıraktığimdan berbat oluyor birgün ansızın eve geldim kanal 7 de Hint dizilerini izliyor. :KK48: birgünde aradim aradım telefon mesgul geldim eve bahçedeki hamağa yatmıs agzinda sakız telefonla konuşuyor çıkarttım işten.

Bende onu merak ediyorum artık acaba kameramı taksam diye bile düşünüyorum. Zaten aksam topu topu kaç saat evde oluyoruz aman aman kirlenmiyor bile ortalık. Bulaşık makinasını bile boşatmadan gidiyor. pandemi dönemi iştende çıkaramıyorum.Ki çıkarsam da kimi bulacağım hemen. Önceden hiç değilse istediğim gibi yapabildiğimi yapıyordum. Dün eşim dedi ki zaten haftada 5 gün geliyor ondada dışardan yesek daha ucuza gelir dedi. Haklı adam. Sgk sı falan derken 3500 liraya mal oluyor bana ortada da bişey yok.
Bu çocuğunuzun rizkindan yemek oluyor. Zaten hiç bir faydası yokmuş.
Gerçekten ihtiyaç sahibi birini bulun bakın nasıl çalışıyor.

Hiç böyle bir dert okumadım burada çok basit bir dert keşke herkesin derdi bu kadar basit olsa😀Nesi bu kadar kafanızı karıştırıyor ki gelme artık diyin olsun bitsin.Ben de konuyu ilk başlıkta görünce eyvah dedim evdeki yardımcıyla eşi arasında bir şey mi olmuş tüh tüh vah vah diyerek okudum😂

Bende onu merak ediyorum artık acaba kameramı taksam diye bile düşünüyorum. Zaten aksam topu topu kaç saat evde oluyoruz aman aman kirlenmiyor bile ortalık. Bulaşık makinasını bile boşatmadan gidiyor. pandemi dönemi iştende çıkaramıyorum.Ki çıkarsam da kimi bulacağım hemen. Önceden hiç değilse istediğim gibi yapabildiğimi yapıyordum. Dün eşim dedi ki zaten haftada 5 gün geliyor ondada dışardan yesek daha ucuza gelir dedi. Haklı adam. Sgk sı falan derken 3500 liraya mal oluyor bana ortada da bişey yok.

Her şeyi kitabına uygun yapıyorsunuz ama o iş yapmıyor. Bence yasal bir uyarı yapın toparlanmasına dair. Eğer kendini düzeltmezse işten çıkarabilirsiniz (bu kısmı SGK ile netleştirirseniz iyi olur). Karşı taraf kusurluysa işten çıkarabilirsiniz. Pandemi sadece keyfi işten çıkarmaları engelliyor. Bu arada bugün bana temizliğe biri geldi. 13.40ta geldi, 17.30da çıktı. Tüm evi sil süpür yaptı, camları sildi, balkonu yıkadı, camlarını sildi, banyoları yıkadı ve oğluma 13-14 tane sweat ütüledi. Yemek de yedik, kahve de içtik. Tabii ki mükemmel temizlik yapmıyor, biraz üstten üstten oluyor ama yapıyor yani. Seninki haftada 5 gün 6 saat geliyor ama ne yapıyor? Hiç. 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️ Bence ayrılmanın vakti gelmiş.

verdiğiniz para çoğu iş yerinin bile vermediği bir miktar, onu alabilmek için insanlar fabrikada ne zorluklarla çalışıyor. bence ya güzelce uyarın ya çıkarın ya da şu an çıkarmak istemiyorsanız akşamdan bir kağıda yapılacakları yazın, yemeği de siz belirleyin. ve duruma bakın eğer yazdıklarınızı yapmaya başladıysa devam edebilirsiniz ama yapmıyorsa yolları ayırmanın vakti gelmiştir. kendi karar verdiğinde kendi düzenine göre ilerliyordur, yemek kolayına geleni, bir gün temizlemezse bir şey olmayacağını düşünüyordur. en basit bir şeyleri bile yazın ki onlara bağlı kalsın

Ben tam olarak bu kadına neden para ödediğinizi merak ettim .

Ütü icin mi?
Terziye verin utulesin.

Süpürme için mi?
Her ay 3.500 verene kadar 1 kere verin. Robot süpürge temizlesin.

Yemek icin mi?
Dışardan her gün tantuni yeseniz gene 3.500 ödemezsiniz.

Tuvalete çamaşır suyu dökmek, toz almak ya da bulaşık makinesine çamaşır atmak icin veriyorsanız da... vermeyin. Zira bu işi 15 dakika içinde çok daha ucuza yapan insanlar tanıyorum.

. Ben de kendi yardimcima öfkeliyim. Aslında ona degil..kendime öfkeliyim. Şu an sizin olduğunuz gibi.

Gönderin gitsin.

Yeni gelene de mutlaka yemeğin adıni yazın. Makarnayı her gün yemek diye çıkarana yol verin

Ayy kusura bakmayın ama fazla safsınız. Parayı fazla bulduysanız bana gönderin, arada gider sizin evi yoklarım:)

Back
X