EVDE ÇOCUKLARINLA OLMAK MI? ÇALIŞMAK MI?

KaleMetek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2014
71
28
88
Merhaba bayanlar;

sürekli aynı şeyi düşünüyorum keşke çocuklarımı ben büyütsem 20 aylık ikizlerim var 15 ay tek başıma baktım 5 aydır çalışıyorum gözüm arkada değil kv ve bir yardımcı ile bakıyor çokta sevgi ile bakıyorlar,
insan oğlu işte her şey bir arada olmuyor ama olsun istiyor.
çevremdeki herkez sen çok yıprandın bırak baksınlar çalış ne güzel işte diyor e geçimde zor.
sizce çalışmak çocukların ihtiyaçlarını karşılamaya destek olmak mı yoksa yanlarında olmak mı?
bu vicdan muhasebesi birgun bitermi ne dersiniz.

maddi durum elveriyorsa bir sure daha cocuklarinizla kalabilirsiniz .

Ben maddi durumdan bağımsız çalışmanın kadın için daha faydalı olduğunu düşünüyorum. En azından kendi ruh sağlığı için daha faydalı. Evde olunca herkesin kadınlardan beklentisi artıyor bence. Ben o yüzden çalışmak diyorum.Çünkü kendim çalışacağım.

Standartlarını etkilemeyecekse calismayabilirsin fakat ben çalışmaktan yanayım . Çocuğuma bakıcı ve kayınvalidem bakıyorsa ,gözüm de arkada kalmıyorsa hiç sıkıntı yapmam .sonuçta onlara güzel bir gelecek sunmak için bu çaba ..ayrıca kendi hayatında da büyük değişiklikler olabilir . Kaliteli yaşamın anahtarı çalışmak bence.

Ne iş yapıyorsunuz
Zaman kariyer açısından olumsuz etkiler mi sizi
Ofisteyim yaşım çokta genç değil açıkcası birkaç sene hem prim gunum dolar hemde eşime destek olayım diye başladım
evet ayakları yere basan kadın olmak güzel bu duygu içimi kemiriyor maddi olarak zaten öyle bir zamandayız ki tek maaş çok zor.
kararsızım.

Merhaba bayanlar;

sürekli aynı şeyi düşünüyorum keşke çocuklarımı ben büyütsem 20 aylık ikizlerim var 15 ay tek başıma baktım 5 aydır çalışıyorum gözüm arkada değil kv ve bir yardımcı ile bakıyor çokta sevgi ile bakıyorlar,
çevremdeki herkez sen çok yıprandın bırak baksınlar çalış ne güzel işte diyor e geçimde zor.
sizce çalışmak çocukların ihtiyaçlarını karşılamaya destek olmak mı yoksa yanlarında olmak mı?
para pul herşey yerine geliyorda, o güzel yılların telafisi olmuyor malesef...

Merhaba bayanlar;

Ben bu vicdan muhasebesini kızım tam gün okula gidene kadar yaşadım,hele özel okula verince ben çalışmasam bu eğitimi alamazdı diye daha sık düşünür oldum,ikinci çocukta bu stresi yaşamamak için uzun bi süre ücretsiz izin almayı düşünüyorum en azından ilk üç yılını koyun koyuna geçirelim ama sartlar ne kadar el verir bilmiyorum tabi.

Hiç vicdan yapacak bir durum yok bence.sonuçta çocuklarına iyi bakan birileri var.sizde onların geleceği için çalışıyorsunuz sonuçta.

Merhaba bayanlar;

ben de 21 aylık kızımı bırakıp çalışıyorum. ve ben de sürekli vicdan sızısı ile yaşıyorum. ama hayat çok zor. çalışmasak napıcaz. onlara faydamız dokunabilecek mi? bilmiyorum... çalışsan ayrı dert, çalışmasan ayrı dert....

Yarın bir gün boşanma ve s. Gibi durumlarda ortada kalmayacaksanız kendiniz bilirsiniz nasıl mutluysanız öyle yapın

devam edin çalışmaya. sizin de kendiniz için biseyler yapmaya ihtiyacınız var. ayrıca bu zamanda geçinmek zor.

ben vicdansiz miyim??
bu yorumlari okudukça vicdan yaptım galiba..
yok benim çocuğumu da kv görümcem bakiyo. hiç gözüm de arkada kalmiyo..
kafa dinlenmeye gidiyom işe...
çalışmak gibisi hiç yok bu dünyada.

Bende 3 aydır çalışıyorum ve aynı hisleri taşıyorum. Bu zamanları bir daha gelmeyecek, çok şeyini kaçırıyorum, çok özlüyorum bizim ki de 20 aylık ama biliyorum ki çalışan her anne ile hislerimiz ortak. Eşim ve benim annelerimiz hayatta değil. Oğluma teyzem bakıyor çokta güzel bakıyor, hiç gözüm arkada değil.

İhtiyacımız olduktan sonra ben işten çıksam çocuğumla olsam bu sefer azalan gelirle ihtiyaçlarımızı karşılayamamanın sıkıntısı olacak. Profesyonel olmaya çalışıyorum şartlar belli bu zamanda tek maaşa ev geçindirmek çok zor, bizzat yaşadım (aldığınız maaşta önemli tabii) işten çıkıp eve dönmeyi hiç düşünmedim bu yüzden, şartlar bunu gerektiriyor çünkü ve yapacak hiç bir şey yok.

Cocugun en önemli zamanlarinda yanindaydiniz zaten. Zaten cocuklar bu yasta iyicene bagimsizlasiyorlar. Kizim kres'e gidiyor ve cok faydasini görüyorum. Kendince oyun arkadaslari olmasi harika birsey. Cocuklariniz icinde babaanne ile zaman gecirmekte keyiflidir. Sizde iste sadece cocuk odakli degil is odakli olmaniz, diger yetiskinler ile farkli konular konusarak stress atabilirsiniz. Daha iyi bir enerji ile cocuklariniza bakarsiniz.

Yoksa bu devirde apartmanda, 4 duvar arasinda cocuk bakmak gercekten akil isi degil. Inglizcede "it takes a village to raise children" deniliyor. Cidden öyle. Cocuga tek bakilmamali zaten. Eskiden köyde kadinlar tarlalara giderdi, en fazla diger köylüler cocuga göz kulak oluyorda.

Ha o cok süper harikmaydi? Degil tabi fakat bu anne üzerine yogun baski, sanki anne degil, yapisik ikiz gibi gezme kurali, sehirlestikten sonra cikti.

Vicdan sizlatacak birsey yok. Cocuk ac degil acikta degil. Günümüzce ebeveynler böyle oldugu icin, cocuklar cok daha zor bir uyum süreci yasiyorlar okula, kres'e gittiklerinde. Bu arada seneye kesinlikle yollayin kres'e. Cocuklara cok iyi gelir.

Cocugun en önemli zamanlarinda yanindaydiniz zaten. Zaten cocuklar bu yasta iyicene bagimsizlasiyorlar. Kizim kres'e gidiyor ve cok faydasini görüyorum. Kendince oyun arkadaslari olmasi harika birsey. Cocuklariniz icinde babaanne ile zaman gecirmekte keyiflidir. Sizde iste sadece cocuk odakli degil is odakli olmaniz, diger yetiskinler ile farkli konular konusarak stress atabilirsiniz. Daha iyi bir enerji ile cocuklariniza bakarsiniz.

Yoksa bu devirde apartmanda, 4 duvar arasinda cocuk bakmak gercekten akil isi degil. Inglizcede "it takes a village to raise children" deniliyor. Cidden öyle. Cocuga tek bakilmamali zaten. Eskiden köyde kadinlar tarlalara giderdi, en fazla diger köylüler cocuga göz kulak oluyorda.

Ha o cok süper harikmaydi? Degil tabi fakat bu anne üzerine yogun baski, sanki anne degil, yapisik ikiz gibi gezme kurali, sehirlestikten sonra cikti.

Vicdan sizlatacak birsey yok. Cocuk ac degil acikta degil. Günümüzce ebeveynler böyle oldugu icin, cocuklar cok daha zor bir uyum süreci yasiyorlar okula, kres'e gittiklerinde. Bu arada seneye kesinlikle yollayin kres'e. Cocuklara cok iyi gelir.

çok teşekkür ederim,

tavsiyelerinizi dikkate alacağım.

Back
X