- 31 Aralık 2020
- 121
- 249
- 18
- 29
- Konu Sahibi noktavirgulunlem
-
Özel ebe takip edecek hamilelik boyunca o uygun görmez ise hastanede olacak doğum zaten. Ve Evim hastaneme doktoruma çok yakın. Herhangi bir sıkıntıda hemen gidebiliriz diye düşündüm. Ancak bana cazip gelme sebebi müdahelesiz çok doğal ve daha sakin bir doğum olması. Ciddi bir hastane fobim var bu doğum harici de olan bir durum o doğum stresini evimde suda daha rahat yaşamayı o sebeple çok istiyorum. Yakın zamanda özel ebe ile detaylı görüşeceğim tabii ama yaşayanlardan detaylı duymakta istedim :)Neden hastaneden daha cazip geliyor? Tam teşekküllü hastanede yapsanız. Son anda sezeryan gerekebilir? Çocukda bi komplikasyon olur, ya da sizde. Küvöz gerekir, yoğun bakım gerekirse?
Ebe desteği ile mi şahit oldunuz yoksa eski usul mü hani anneler neneler evde doğurmuş ya öyle mi :) benim kimse yok evde doğum yapan çevremden. Kimseden fikir alamıyorum.Bende sayet Allah nasip ederse evde yaparim herhalde. Simdiden arastirmalar yapiyorum :) evde dogumlara sahit oldum daha önce ama, o zamanlar bekar oldugum icin ilgimi cekmiyordu :)
Eski usül çünkü, yaşadığımız yerde evde dogurtan ebe yoktu. Bunlardan biride ablam, ilkinde hastanede cok zorlandi ikinciyi evde doğurdu ama sonrasinda kontrol amacli hastaneye gitmişti, bir sikinti çıkmamıştı.Ebe desteği ile mi şahit oldunuz yoksa eski usul mü hani anneler neneler evde doğurmuş ya öyle mi :) benim kimse yok evde doğum yapan çevremden. Kimseden fikir alamıyorum.
Ne güzel böyle yakınınızda birisi var yaşamış olan genç bir kadın. Umarım bizde sağlıkla yaşarız o anları. Çok istiyorum evimin sakinliğinde doğum yapmayıEski usül çünkü, yaşadığımız yerde evde dogurtan ebe yoktu. Bunlardan biride ablam, ilkinde hastanede cok zorlandi ikinciyi evde doğurdu ama sonrasinda kontrol amacli hastaneye gitmişti, bir sikinti çıkmamıştı.
Olur İnşâAllâh, son aylarda hurma tuketin mutlaka (seker probleminiz yoksa tabi). Birde nefes egzersizleri vs bunlari ogrenin mutlaka, nerelerde ikinmak gerektiğini.. bilgili olursaniz kolay olur İnşâAllâh. Benim yengem 45 inde felan hastanede doğurdu ama kimseye yaptirmamisti, tecrubeliydi tabi:)Ne güzel böyle yakınınızda birisi var yaşamış olan genç bir kadın. Umarım bizde sağlıkla yaşarız o anları. Çok istiyorum evimin sakinliğinde doğum yapmayı
kesinlikle katılıyorum bkz:aşağı paragrafımSon anda sezeryan gerekebilir? Çocukda bi komplikasyon olur, ya da sizde.
sizi anlıyorum,stressiz ,panik,gürültü karmaşa olmadan doğum yapayım diye düşünüyorsunuz ama aslında bunlardan daha çok hesaba katıp önemsemeniz gereken şeyler var...Özel ebe takip edecek hamilelik boyunca o uygun görmez ise hastanede olacak doğum zaten. Ve Evim hastaneme doktoruma çok yakın. Herhangi bir sıkıntıda hemen gidebiliriz diye düşündüm. Ancak bana cazip gelme sebebi müdahelesiz çok doğal ve daha sakin bir doğum olması. Ciddi bir hastane fobim var bu doğum harici de olan bir durum o doğum stresini evimde suda daha rahat yaşamayı o sebeple çok istiyorum. Yakın zamanda özel ebe ile detaylı görüşeceğim tabii ama yaşayanlardan detaylı duymakta istedim :)
Teşekkür ediyorum. Çok detaylıca yazmışsınız sağolun. Haklı olduğunuz bilmediğim çok konu var. Sorma sebebim buydu buradaki arkadaşlara. Farklı bakış açıları geleceğini biliyordum.kesinlikle katılıyorum bkz:aşağı paragrafım
sizi anlıyorum,stressiz ,panik,gürültü karmaşa olmadan doğum yapayım diye düşünüyorsunuz ama aslında bunlardan daha çok hesaba katıp önemsemeniz gereken şeyler var...
şu an hastanelerdeki şartlar bayağı iyileştiği için artık pek yaşamıyoruz ama ''enfeksiyon,sepsis,atonik uterus,erken membran rüptürü'' vb başta olmak üzere çok fazla risk var aslında.
ebe doğum kontrolünde muhakkak iyidir ancak açıklığınız yeterli olmazsa epizyotomi yapılmalı,ebe bunu yapabilir mi?
veya bebeğiniz makat gelebilir ya da yine açıklık azdır,kasılmalarınız yetersizdir sezaryene alınmanız gerekebilir,bunları ebe yapamaz.
ameliyathanede size dokunan her şey sterildir, ev ortamı asla steril olamaz.
doğum sonrası uterus atonisi şakır şakır kanamanıza neden olabilir,siz fark etmezsiniz bile muhtemelen. ancak hastanede her saat başı bunun muayenesi yapılır.
çocuk zor doğar,hipoksik kalır Allah korusun beyin hasarı,serebral palsi gelişebilir. acilen küvöze alınması gerekebilir...
bunlar risklerin yalnızca bir kısmı bir de.
hastaneler de öyle karman çorman değil,doğum odaları oldukça konforlu. hem isterseniz özelde de doğurabilirsiniz.
yerinizde olsam hastanede doğururdum.
Okurken bile kalbim sıkıştıMerhabalar bu sıralar evde müdahelesiz doğumu çok araştırıyorum. Çok fazla da son zamanlarda bu konuda paylaşım görüyorum sosyal medyada ve çok özeniyorum. Bu şekilde ebe eşliğinde evinde doğum yapan var mı acaba? Bizi biraz aydınlatabilir mi?
Evde doğum yapanlar bunun hastaneye göre çok daha stressiz ve rahat olduğunu söylüyor.Neden hastaneden daha cazip geliyor? Tam teşekküllü hastanede yapsanız. Son anda sezeryan gerekebilir? Çocukda bi komplikasyon olur, ya da sizde. Küvöz gerekir, yoğun bakım gerekirse?
Cıks bi ebe bana yetmez. Ben evde deliririm korkudan.Evde doğum yapanlar bunun hastaneye göre çok daha stressiz ve rahat olduğunu söylüyor.
Tabi öncesinden doğumla ilgili bilgi ediniyorsun ve doğum yaptırma belgesine sahip işinin ehli bir ebe de sana eşlik ediyor.
Çok olağan dışı durumlar için de hastane ihtimali her zaman var tabi.
Olur mu tatlım onun da cagresini düşünmüşlerdir elbet. Yan odasında bunların hepsi vardır kesin. Hey Allah imNeden hastaneden daha cazip geliyor? Tam teşekküllü hastanede yapsanız. Son anda sezeryan gerekebilir? Çocukda bi komplikasyon olur, ya da sizde. Küvöz gerekir, yoğun bakım gerekirse?
Merhaba doğum yaptınız mı acaba?Merhabalar bu sıralar evde müdahelesiz doğumu çok araştırıyorum. Çok fazla da son zamanlarda bu konuda paylaşım görüyorum sosyal medyada ve çok özeniyorum. Bu şekilde ebe eşliğinde evinde doğum yapan var mı acaba? Bizi biraz aydınlatabilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?