Evde düzenimi nasıl kursam?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şöyle ukala yorumlar yardımcı olmaktan çok insanı gerçekten yok yere geriyor. Bilmiyorsanız bilginize . Zaten nasıl yapayım diye fikir almak için konu açıyoruz öyle değil mi?
üstüme iyilik sağlık şoktayım şuan
ay birde uzun uzun neden ayrı yatmamanız gerektiğini anlatmıştım neyse başka hamileler yararlanır en azından

Eşini en iyi sen tanırsın. Bu kibar, düşünceli tavrının karşılığını verecek bir insan mı? Yoksa nasıl olsa Daisy yapıyor deyip iyice üstüne yıkar mı her şeyi? Şimdiye kadar kadir kıymet bilmediği oldu mu? Ben ayırmamıştım yatağımı. Sana da tavsiye etmem. Ama yukarıda yazdığım sorulara göre arada esnetebilirsin

Kızlar selam 💜 Az yılan görümceli, az fettan kaynanalı konularınız olsun 🤦🙏

Kızlar benim doğuma az bi zamanım kaldı. Evde 2 yatak odası var. Biri misafir için. Şimdi ben düzenimi misafir yatak odasına kurmayı düşündüm. Bebekle ben orda olacağız. Eşim çalışıyor, öğretmen.

Şimdi ben kendi yatak odamda değil de böyle ayrı düzen kurarsam bi sorun olur mu? Eşimin de çocuğa bakması vs vs açısından aklınıza ne gelirse artık bi sorun olur mu? Rahata alışıp bizi bize mi bırakır?

Sizler nasıl yaptınız?

Şimdiden teşekkürler 🌸
böyle bir davranışın karı koca hayatınız ve babanın bebekle bağı için çok tehlikeli olduğunu ve asla tavsiye edilmediğini biliyorum. ayrıca her normal sorumluluk sahibi ebeveyn evdeyken çocuğuyla ve evle ilgilenip sabah kalkıp işe gidiyor

üstüme iyilik sağlık şoktayım şuan
ay birde uzun uzun neden ayrı yatmamanız gerektiğini anlatmıştım neyse başka hamileler yararlanır en azından

Ben "eşim yorulacağını düşünüp ayrı düzen kurmamızı istiyor" deseydim yorumunuz güzeldi. Ama bu tamamen benim seçimim olacaktı. Hanımların fikirlerine göre kendi odamda kuracağım düzenimi. Yine de teşekkürler

Ha bir de diğer yorumun size ait olduğunu kaçırmışım. Özür dilerim 🌸

Bebe doğduğu gibi kocanın üstüne at ve senin kokunu aldıkça sakinlesiyor baksana diye gaz ver ve sakin yatak odasını falan ayırma. Babanın evinden getirmedin o çocuğu,ogretmense öğretmen yapacak birşey yok. O uykudan şişmiş gözleriyle ise giderken sen uykusuzluktan şişmiş gözlerinle günü tamamlayacaksın,bu adil degil:KK12: o soğukluk bir kere girerse 40 fırın yaksan isinamazsin,bu kadar tecrübeyi yabana atma derim:KK53:

Bizim çocuklar gece çok fazla uyandığı için, bazı günler ayrı yattığımız günler oluyordu ama düzeni tamamen ayrı odalar üzerine kurmak doğru değil bence.
Bebeğinizin sorumluluğunuda tamamen üzerinize almış olursunuz.

Bir arkadaşım sizin düşündüğünüz gibi yaptı. Eşi akşamdan yatıp uyuduğu, çocuklarının ne kadar uyandığından haberi olmadığı için, arkadaşımın uykusuzum laflarını abartılı bulunca, aynı odaya yatmaya başladılar da gördü beyfendi gece uykusu neymiş. 😂

Zaten çocuk doğduktan sonra hayatınız yeterince değişecek, odaları ayırırsanız karı koca rolünden iyice uzaklaşacaksınız. Evliliğinizi olumsuz yönde etkileyeceği kanaatindeyim.

Ben istemezdim. Sorumluluk almasını bilmeli her şeyi size yüklememeli. hemde karı koca ilişkisini etkiler benim için temas çok çok önemli. Annem evlendiğim ilk zaman bana hep ne olursa olsun eşinle yatağını ayırma, küs girme, yatakta iki muhabbet etmeden uyuma ara ara sarıl diye tembih ederdi. Çocuğunuza odanızda birlikte bakın.

Ayrı yatmak bana göre sorun değil hatta uyku hijyeni ve konforu için benim gibi hafif uykululara tavsiye ederim. Bu gerçekten çiftlere göre değişir. Kate ile Williamın da odası ayrı😁😂 Bu hususta bizim ne dediğimiz değil sizin ve kocanızın tercihi önemli.
Fakaaaat bebek olsaydı sürece dahil olması açısından herkesi aynı odada isterdim. Bir de siz zaten beraber yatıyormuşsunuz çok radikal bir değişiklik olacak yani bebekle beraber. Çocuk sadece sizin sorumlulugunuzmuş gibi algılama olasılığı yüksek. Burada birçok konuda bunu okuduk.

Ben ayırmıştım sadece odayı tabiki gün boyu salondaydik hep orada vakit geçirdik
Sadece gece ben bebeyle yattım, eşim yatak odasında
Gazi tuttuğu zamanda haliyle ses olduğu için salonda tıpisladik nöbetleşe
Yani bebek koca gün bir odada kalmadı sadece yatmadan yatmaya gidildi odaya

Büyük kızım doğduğunda direk odasında yatırmaya başladım, eşimle hiç ayrı yatmadım. Gece eşimde çocuğa bakmak için uyandı yeri geldi ben süt sağdım gece eşim besledi. Yatağınızı ayırmayın eşinize de sorumluluk verin

Bir youtuber vardı aklıma o geldi. Bebeği olunca annesine taşındı. Eşiyle ayrı evi olduğu halde. Adam gün içinde eşini ve bebeğini görmeye kayınvalidesinin evine geliyordu. Elbette kadının annesi çok yardımcı oluyordu ve bebeğini kolay büyüttü. Ama bu süreçte eşiyle boşandılar.

Yani bu da fazla ekstrem ama yatağı ayırmak hiçbir zaman iyi sonuçlanmıyor. Burada da çok konu var. Ayrıca araştırmalar çok uzun zamandır sadece kadınların bebekleriyle zaman geçirdiğinde salgıladığı hormonları, babalar da en az anneler kadar çocuk bakımına dahil olduğunda erkeklerin de salgıladığını gösteriyor. Bağlanma hormonu dediğimiz oksitosin buna dahil. Türkiye’de baba-çocuk ilişkilerinin çok büyük bir oranda kötü olmasına şaşmamalı.

Ya bu cocuklari babasindan ayri kendi basiniza büyütme derdi ne bu kadınların? Sonra butun yuk benim uzerimde diye aglyacaksiniz bi sure sonra. 20 gun once dogum yapan arkadasim da ben cocuk bakmayi beceremem , esim haftasonlari yanimiza gelir diyip 7 ayligina anasinin evine memlekete gitti. Inanamadim. Neden babalara sorumluluk yuklemiyorsunuz, zorluklari beraber yasamiyorsunuz? Bu neyin kafasi ya. Cocuguyla kendjne ayri oda yapmak ne demek? Bosayin kocayi rahat edin illa bu kadar ayri olmaya merakliysanjz

Şahsen eşim gece çocuğun sesini duymadığı için bide annesine çok akıllı hiç ağlamıyo uyuyor diyor 🤪 o yüzden eşinize bağlı

Ben 8 ay kusur salonda yattim bebek icin
Adamin uykusu bolunmesin diye. Ara ara yatagimizda da yattik tabi cocugun aglamadigi gunler. Illaki soguklur oluyor. Her zaman farkli odada kalmayin bence. Sadece siddetli gazi olupta agladigi zamanlar vs. Ya da es yorgun oldugu zamanlar gibi

Aslında eşim sabah kalkıp gidecek diye düşünmüştüm daha çok
Gitsinnnn Toplumda gunduz isyerinde yorgun gorunenlere "gece besik mi salladin" diye bi laf vardir? Cunku besik sallayip uykusuz kalmak ebeveyn olmanın normal bi sonucu. Gerekirse uykusuz kalsin. Essek kadar adam az uyudu diye ölmez. Niye bu adamlara bebeginiz muamelesi yapip bu kadar hassas davrnsiyosunuz ya

Kızlar selam 💜 Az yılan görümceli, az fettan kaynanalı konularınız olsun 🤦🙏

Kızlar benim doğuma az bi zamanım kaldı. Evde 2 yatak odası var. Biri misafir için. Şimdi ben düzenimi misafir yatak odasına kurmayı düşündüm. Bebekle ben orda olacağız. Eşim çalışıyor, öğretmen.

Şimdi ben kendi yatak odamda değil de böyle ayrı düzen kurarsam bi sorun olur mu? Eşimin de çocuğa bakması vs vs açısından aklınıza ne gelirse artık bi sorun olur mu? Rahata alışıp bizi bize mi bırakır?

Sizler nasıl yaptınız?

Şimdiden teşekkürler 🌸
Valla canım ne yaparsan yap bebekle sen kalıyorsun sonunda 🤣
Bizde öyle başladık dedik ki sorumluluk eşit aldık yatak odasına anne yanına bebişi.
Gece uyandığında ben emzirdim eşime verdim o da altını değiştirir yatırırdı zaten 20 saat uyuduğu için sorun olmadı 😂
Sonra uykusuz geceler başladı dedik aynı anda uykusuz kalmak olmaz ben bakayım sen uyu
Ben uyuyayım sen bak.
Böyle oldukça gece birimiz odayı terkeder oldu mecbur 😅
Eee meme de bende malum genel de giden koca oluyor 🤣🤣
Öyle öyle o çalışma odasına taşındı ben kaldım bebekle 😅
4. Ayda uyku eğitimi verip kendi odasına geçirdik bebişi herkes odasında artık şimdi 7 aylık oldu
🤣🤣🤣

Bir youtuber vardı aklıma o geldi. Bebeği olunca annesine taşındı. Eşiyle ayrı evi olduğu halde. Adam gün içinde eşini ve bebeğini görmeye kayınvalidesinin evine geliyordu. Elbette kadının annesi çok yardımcı oluyordu ve bebeğini kolay büyüttü. Ama bu süreçte eşiyle boşandılar.

Yani bu da fazla ekstrem ama yatağı ayırmak hiçbir zaman iyi sonuçlanmıyor. Burada da çok konu var. Ayrıca araştırmalar çok uzun zamandır sadece kadınların bebekleriyle zaman geçirdiğinde salgıladığı hormonları, babalar da en az anneler kadar çocuk bakımına dahil olduğunda erkeklerin de salgıladığını gösteriyor. Bağlanma hormonu dediğimiz oksitosin buna dahil. Türkiye’de baba-çocuk ilişkilerinin çok büyük bir oranda kötü olmasına şaşmamalı.
Yani şöyle adamlar karısını aldatsa hic de suc bulmam ben sahsen adama. Bu dusuncemin sebebi de "kadin adamdan uzak durmus adamin cinsel ihtiyaci" vs falan degil. Oyle bi durumda bile aldatmaj igrenc ve kabul edilemez bir sey. Ama bu kadar enayilik derecesinde "fedakar" olan kadinlara ne yapsalar yeridir diyorum ben sahsen. Hizmetci gibi çocuğunun bakicisi gibi bir hayat surersen , evlilikteki yerin de o olur yani

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X