evde geçim düzenini nasıl sağlıyorsunuz...

Aslında geçinmek için yaşadagınız şehirde önemli biraz mesela ben akdeniz bölgesinde yaşıyorum elektrik ve su faturası eger 2 kişiyseniz 150 tl bile gelmez daha az gelir benim yaşadıgım şehir gıda açısından çok ucuz bi şehir sebze ve meyve işlerini genelde pazardan yaparız pazarlarımız çok ucuzdur oturdugumuz yerde market çok en iyi indirimi neresi yaparsa ordan alıyoruz tek bir marketten almayız dedigim gibi yaşadıgınız şehirede bağlı

Kira derdiniz yoksa borclarinizda yoksa 2500 tl ile kral gibi gecinmeniz gerek iki kisiyle. Millet asgari ucretle geciniyor birde cocuk okutuyor.

Bu para iyi para birikim bile yapip bir kac sene sonra 2. Bir ev alabilirsiniz. Kiraya verip bi tanesini ek gelir yapabilirsiniz bile. (tabii nerde oturdugunuzlada ilgisi var)

Neysede..bizim evde genelde haftada bir kez buyuk capta market alisverisine cikariz. Genelde birlikte olur bu alisveris.

Bi liste yapar ona gore eksikleri alirim. Ama alinacak seyler bitmiyorki…haftaicide ekmek veya birseyler bittigi zaman genelde esime siparis ederim alir.

Kenara azda olsa para kalmalidirki herhangi bir fatura geldiginde hemen odeyebileyim, yoksa sonra ihtarlar vs gelebiliyor. Bunlarin bazilarida ek ucrete tabii tutuyorlar.
Hem ayrica disari ciktiginda vs.paranin olmasi iyi birsey. Birsey gorursun almak istersin vs.

Kiyafet alisverisini ise belli zamanlarda yapmam, ne zaman canim isterse ne zaman kendime uygun seyler bulursam alirim. Hani ayda su kadar para ayiriyorum diye birsey yok bu konuda..
Gezmeye giderim diyelim haftasonu ya da esimle gideriz…bi elbise gorurum uygunma gelir alirim. Ama bunun yani sira bi bayram gecer mesela yeni kiyafet almam cunku evdekilerden birseyler giyerim.

Bilmem ben programlı olarak başlamadım... 10 aylık evliyim.. Ama eşim fatura vs. ödemelerini kendine misyon edinmiş biridir :9:

Ev kredimizi , faturalarımızı o kendi maaşını alır almaz hesabından öder.. Kalanı da mutfağa harcarız.. Ay sonu sıkışınca da biraz benim hesabımdan çeker markete filan gideriz..

Aslında kendi maaşımı birikime dönüştürmem mümkün olabilirdi ama hazırlık döneminde tam anlamıyla yapamadığımız şeyler vardı , onları hallettik..

- Bahçenin bir kısmını kapattırıp çim halı ile döşedim , bi masa ve salıncak koydum.. Ne toz geliyor artık ne birşey, bi tarafına da ip gerdim çamaşır asma alanım oldu

- Yüklük gibi dolap yaptırdım , ev küçük olduğundan duvarlara raf çaktırdım

- Eksik gedik küçük şeyleri tamamladım

Ama bu aydan itibaren bitti sanırım.. Artık rahatlarız diye düşünüyorum inşallah :16:

Back
X