büyük marketlere gidip dolu dolu alışveriş yapma taraftarı değilim ben ,biz de ilk başlarda öyle yapardık ,ıvır zıvır ,yiyeceğimiz yemeyeceğimiz herşeyi alır doldururduk ,yarısı ziyan olurdu ..şimdi az az alıorum hem ziyan olmuyor hem daha ekonomik oluyor.
çünkü belli olmuyor bazen dışarda yiyorsun ,bazen misafrliğe gidiyorsun derken bazı şeyleri kullanamadan çöpe atabiliyorsun ..
en makbulü az alıp ihtiyaç oldukça almak ,zaten evdeymişsin ara ara çıkar alırsın olur biter..
insanın geliri ne kadar çok olursa harcaması o kadar çok oluyor...
her ay mesela kendine kıyafete şu kadar para vereceğim ,şu miktarı aşmayacağım diye kota koyar ve uyarsan gereksiz yere para harcamaktan kurtulursun ..
pazarları hiç sevmiyorum ,nerde çürük çarık şey var dolduruyorlar ,marketlerde ise istediğini seçip alma imkanın var ,hem de istersen 2 tane alırsın istersen 2 kilo ..
öyle ki ben bazen 2 tane domates salatalık alıyorum ,hem taze oluyor böylece ...çok fazla alıp da çürüyene ve sonra da o ezilen domatesi nasıl değerlendiririm diye düşünene kadar az ve taze almak en mantıklısı bence..
bizim evde paranın seni beni yoktur ,ne kocamın üzerine birşeyleri yıkma çabası içerisine girerim ,ne de onun beni kullanmasına izin veririm ..
hayato rtak yaşanılan bir alan vebu alanda kim karşındakine yıkmaya çalışırsa aslında zararlı kendisi çıkar ..
eşimle ikimizin de kredi kartı var ,birbirimizden habersiz bir alışveriş zaten yapmayız ,ikimiz de hesabını bilen insanlar olduğumuz için para konusunda hiç sorun yaşamadık.
illaki şunu sen öde bunu sen öde hiçbir zaman olmadı aramızda..
mesela benim işyeirme yakın banka hangisiyse ben onu öderim ,onunkine yakın hangisiyse o öder,çoğu işlemi eft ile yapıyoruz zaten ..
bir de eşimin maaaşı benimkinin iki katı olduğu için çoğu şeyi o öder..
faturaları da çalıştığım işyernin altı banka olduğu için takibi kolay olsun diye ben otomatik ödemeye vermiştim maaşımdan düşüyor..
çalışıyoruz ve bize en kullanışlı yöntem hangisiyse onu tercih ediyoruz ..
illaki sen şunu öde diye birbirimizi zora sokmanın anlamı yok ..
eşim zaten çok yoğun çalışıyor öyle onu öde bunu ödeyle uğraşacak durumda değil ,işyerinin yakınında banka vs de yok ama iki tarafta da güven olunca herşey hallediliyor.
eşim benden iki katı maaş alıyor ama bi kuruş habersiz harcamaz ,yeri gelir birikimi bana havale eder ,yeri gelir ben ona ,duruma göre yani..
zaten artık üzerinize birşey almanın da anlamı yokki, nasıl olsa mallar ortak ..
biz ilk evlendiğimizde altınlarımla araba almıştık ,
ev alırken arabamızı sattık 20,000 e yakın bir meblağ etti ,
bir senede 40,000 tl de birikmiş paramız vardı ..üstüne de kredi çektik evimizi aldık ,araba çok para yiyor ,
arabayı satınca gerçekten rahatladık biraz ,vergisidir ,benzinidir bakımıdır ek külfet getiriyor insana ,
mutlak ihtiyaç ama biz ev borçları biraz hafiflesin tekrar almayı düşünüyoruz inş.
yani bi planın varsa bir süre arabasız kalabilirsin,ben hiç kalamam sanıyordum ama onsuz da bir senemiz geçti çok şükür

kafanda birşeyler varsa ,iradeli ve kararlı isen herşey oluyor ,yeterki bunu iste ..