Evde geçirilmeye mahkum edilen bir Yılbaşı için

snmglr

Anne
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2006
360
1
96
İzmir
Yaklaşık 7 yıldır ewliyim ben.Bu 7 yıllık süreçte sadece 1 kere yılbaşını kutlamak için dışarıya çıktığımızı hatırlıyorum.Bir kaç gündür nette yılbaşını adamakıllı geçirmek için güsel mekanlar bakıyordum,hatta rezerve edecektim eşim beklememi söledi.Dün ise artık çok geçti çünkü gitmek görmek istediğim yerler dolmuştu,çok sinir oldum.Çoğu arkadaşlarım eşleriyle birlikte dışarıya çıkıp eğlenecekler.Ben bu ufacık şeyi haketmiyormuyum,,ben birazcık mutlu olmayı haketmiyormuyum.Doğum günlerimde hep böyle geçer benim,eşim hep unutur ve sıradan geçer.Ben çok şey istemedim,sadece biraz eğlenmek, biras ilgi,anlayış. Dün görümcemle alışveriş yapmak için dışarıya çıktık,daha doğrusu o yapacaktı ve yanında gelmemi istedi.Kendisine yılbaşı gecesi için çok şık elbise aldı,bende almak istdim ama biliyordum yine ewde geçireceğimizi.Yine içime attım ve içimde kaldı bu hayalimde.Her yılbaşı gibi bu yılbaşınıda uyuyarak geçreceğim.Herkesin yeni yılı kutlu olsun.Benim yerime de eğlenin.

Baştan uyarayım bu benim fikrim. Yılbaşını dışarıda geçirmek bana biraz anlamsız geliyor. Üç kuruşluk yerlerde tıkış tepiş alkolün fazlaca alınmasıyla yaşanan taşkınlıklar falan eğlenceli değil aslında. Bir de bu sene biraz sakıncalı gibi geliyor bana. Siz de evde çok güzel bir ortam yaratın. Uyumayın erkenden. Hatta birkaç arkadaşınızı davet edin.

evde cok guzel yemekler yaparak eşinin sevdigi yemekler,sevdiği arkadaslar,ve cok istedigi bir hediye de aldın mı tamamdırr :ecrin_bebek: iyi yllar şimdiden

bende 5 yıllık evliyim 1 kere bile yılbaşını dışarda kutlamadım..zaten bana manasız geliyor..ayrıca tehlikeli ben yılbaşı gecesinde istanbulda dışarı çıkmaya korkuyorum görüyorsunuz taksimdeki olayları kimi pandıklenıyo,kimi sarhoş araba kullanıp insanları öldürüyo,kimi sevinçten ateş edip adam öldürüyo,kavga çıkıyo..ben evde sevdiklerimle olmayı tercih ediyorum..zaten değiğim gibi yılbaşı benim için sıradan bir gün..

maalesef bizde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da evdeyiz bütün arkadaşlarımız şehir dışına gidiyolar bizde maalesef eve yani divan otelekaydirigubbakcemile3 evde olunca hiç eğlenilmiyo ama napalım kısmet inşallah seneye geçen senede seneye dışarda oluruz demiştik ama gene nasip olmadı

Baştan uyarayım bu benim fikrim. Yılbaşını dışarıda geçirmek bana biraz anlamsız geliyor. Üç kuruşluk yerlerde tıkış tepiş alkolün fazlaca alınmasıyla yaşanan taşkınlıklar falan eğlenceli değil aslında. Bir de bu sene biraz sakıncalı gibi geliyor bana. Siz de evde çok güzel bir ortam yaratın. Uyumayın erkenden. Hatta birkaç arkadaşınızı davet edin.

bende arkadaşa katılıyorum..yani burada maksat yılbaşını kutlamak ise gerçektende çok gereksiz bişi..özel bir gün bile sayılmaz bence..
herhangibr günde de eşinizle bir yerde eğlenebilirsiniz..ama genel anlamda eşiniz pek buna yanaşan bir insan değil sanırsam..asıl sorun eşinizle bişiler yapamamaksa siz ona süprizler yapın,hediyeler alın ,evde yemek hazırlayın..illa doşarıda bişiler yapılacak diye bişi yok yanii..eşinizde eminim size ayak uydurur

bence doğum günü ve evlilik yıldönümünüz daha önemli, çünkü onlar bir tek size özel. arkadaşların dediği gibi eve çağırın dışarıya çıkamayacak arkadaşlarınızı. ama o söylediğim zamanlarda eşinizi beklemeden ayırın yerinizi. "sana süpriz yapmak istedim" dersiniz. o istemiyorsa siz yaratın özel bir zaman a.s.

ben de evde nezih bir davet vermeyi dışarıya tercih ederim.... ki öyle de yapacam inşallah ..... dışarda illaki tadımızı kaçıracak bişey olur , hem evdeki gibi de rahat edemeyiz biz

banada dışarıda kutlamak mantıksız geliyor
tabi bu benim fikrim
evdede bişeyler hazırlayıp güzel vakit geçirilebilir
uyumanı gerektirecek bir durum yok bence,
açıkçası evde geçireceğim için mutsuzda olmam

bende yilbasini disarida degil evde sevdiklerimle gecirmeyi tercih ederim.
disarida eglenmeyi icmeyi bilmeyen okadar insan varki kendinden gecip sarhos olan erkeklerin bayanlara asilmasi bayanlarin erkeklere asilmasi falan filan o ortami uc kez gordum tercih edilecek yerler degil ama herkezin anlayisi farkli tabiki kimide oyle eglenmeyi seviyor herkeze simdidien iyi yillar.

Evde gecirmekte çok keyifli..:lepi:
Ben bugün ailemle olucam annem bişeyler yapacak...bende pasta vs alırım doğru eve
Maksat kutlamak değil ailece özel bir sofra kurup.. birlikte sohbet etmek keyifle
Size gelince arkadaşım bence evde güzel bir masa hazırlayın.. eşinizle yada gelebilecek sevdiğiniz arkadaşlarınız varsa davet edin...üzülmeyin böyle güzel girin yeni yıla.. sizede iyi seneler sağlıkla inşallah

Ben de evde geçirmeyi tercih edenlerdenim,bu güne çok fazla anlam yüklemem:hulya:

Ama anlıyorum sizi,mesele bugün değil aslında sizin için,önem verdiğiniz şeylerin,isteklerinizin dikkate alınmaması,sizi mutlu edecek bazı şeylerin çok görülüp,emek harcanmadığını düşünüyorsunuz,eğer böyleyse haklısınız da.

Ama erkekler bu konularda bizim gibi düşünmüyorlar,ben doğumgünlerini çok önemserim,eşim tam tersidir,ama ben yine planlarım o istemesede,o da alışıyor yavaş yavaş,siz de öyle yapabilrisniz,tatlı dille ''hayatım çok bunaldım,bu aralar,şöyle bir plan yaptım,itiraz etme lütfen''gibi yaklaşımlarla onu alıştırabilirsiniz,kendi kendine düşünmesini istiyorsunuz biliyorum ama dediğim gibi :1no2:

bizim eşimle ilk yeni yılımız geçen yıl nişanlıydık bu yıl önce annemlere bi uğrucaz yemek yiyip beraber olucaz sonra da evimize gidip başbaşa dvd izlicez romantik romantik. bu da eğlenceli bence. dışarsı tehlikeli geliyo bana paranoyak oldum kalabalık yerlerde bi olay olur falan die. ev en güvenlisi geliyo bana da

valla biz de yılladır evde kutluyoruz ya arkadaşlarla beraber birinin evine gidiyoruz biz evlendiğimizden beri de bizim eve çağırıyorum milleti bu yıl biz de çıkalım dedik ama normal zamanda 3 kişi yiyip içip 100- 150 arası verdiğimiz yer bizden yılbaşı diye kişi başı 130 istedi mantığı yok ki böyle birşeyin zaten içiki içiyorsan da sınırın bellidir sınırsız diye daha fazla içemezsin ki

ama canım eğer çok istiyorsan bir dahaki yılbaşı kalabalık organizasyon yap arkadaşlarınla toplanıp gidin bir yerlere o zaman eşin söz vermiş olur arıza çıkaramaz ya da daha geç değil ara evinde olacak arkadaşlarını toplanın sizde yemek yapman felan şart değil ki hazırdan aperatif birşeyler yaparsın olur biter ben öyle yapcam mesela yemek için de pizza söylicez gelenler de bir iki parça bişi yapıp getirecvek bitti gitti maksat muhabbet

hem etrafta hep tanıdığın güvendiğin insanlar olur hem fazla gürültü olmadan abuk subuk insanalra sinirlenmeden tatlı tatlı kutlasınızı yeni yılı

evde de eşinizle çok güzel geçirebilirsiniz dışardan yemek söylersiniz

hafif alkol alırsınız eşinizle dans edersiniz yer içer güler geçersiniz yeni yıl işte

dışarda tehlikeli içenler kendini kaybedenler hem ne olucağı belli değil eşinizde yani

bu yılbaşıda görmesin ailesini ne var ki ertesi günü gidersiniz.

ister basbasa evde olun ister arkadslarinizi cagirin evinizdeki huzurlu ortami disarda yasiyamazsiniz

ve lutfen bunlar icin caninizi sikmayin disari cikamadim diye dert etmeyin kendinize

sizin elinizde olan imkanlara bile sahip olamayanlar var elinizdekilerin kiymetini bilin

iyi seneler...

20 yıllık evliyim bir kere bile dışarda geçirmedim. İçip içip dağıtan, sapıtan insanlarla işim ne. Otururum sıcacık evimde, eşimle çocuklarımla mis gibi kutlarım. Oynamaksa kalk at göbeğini, mis gibi ev ortamından loş, gürültülü ve buram buram alkol kokan, beyinleri alkolle bulanmış ve dağıtmış insanlarla olacağıma evimde olmak bin kat iyidir.

canım ben 6 yıllık evliyim. hiç dışarda kutlamadım. sadece dışarıda yemek yiyip ve döndük. birkaç kere cumhuriyet meydanına gidip havai fişekleri izledik. bu yılda öyle yapmayı düşünüyoruz.
eve pizza söyle pasta al eşinle başbaşa kutla. müzik açıp dans et. seneye arkadaşlarını davet edersin.
bende dışarda kutlamayı çok istiyorum 1 kerecik ama olmadı. üzme kendini ve uyuyarak girme yeni yıla.

en güzeli evin ohhhhhh valla......
gürültü yok ses yok ...alkol almış kendini kaybetmiş kişilerin rahtsız edici durumları yok...
ne güzel...
gel keyfim gel.......

Back
X