Yorumlara şaşırdım sahiden
Insan cennet gibi bir yerde de otursa meşguliyeti yoksa bir süre sonra orası insani boğar ben tek sebep ev görmüyorum hatta %30 ev belki %70 meşguliyet olmaması
Insan akşama kadar oyun oynar, dizi izlerse de boğulur böyle ömür geçmez, insanin ruhu tatmin olmus gibi mutlu hissetmez.
Once sosyal bir çevre tavsiye ederim
Vakıflarda gönüllü olabilirsiniz, devletin kurslarına katılabilirsiniz vs...
Bunlar mümkün olmazsa evde iş öneririm,
Yapmasanız bile e-ticaret araştırabilirsiniz sizi oyalar hem para kazanma imkanınız olur belki bir süre sonra...
Bazıları yemek yapıp satıyor, bazisi evde el işi yapıp satiyor; bazisi paketleme vs. Bunlar da sizi tatmin etmeyebilir daha iyisi kendi ürününüzü olusturmak olabilir sonra bir ticaret sitesinde bunu pazarlayabilirsiniz. Bu kısım sizi daha cok tatmin eder.
Orneğin bodrum katta yaşadığınız bir sorunun çözümü olacak bir eşyayı geliştirip satmaya çalışabilirsiniz vs.
Bunlara direkt para kazanma niyetiyle girmeyin, sizi oyalıyor gibi uzun vadeli bakın. Dönerse para dönmüş olur dönmezse uzulmezsiniz.
İş de sizi tamamen tatmin etmeyecek, bir sure sonra sosyal çevre şart oluyor, dediğim gibi belediye kursları, gönüllü faaliyetler, Islam hassasiyetiniz varsa Diyanetin ayarladığı merkezlerde surekli sohbetler oluyor onlara katılın vs.
Tahmin ediyorum belki %70 belki daha çok boşluktan bunalıyorsunuz ev de o yuzden daha cok batıyor. Cennet gibi evde de olsanız çok fark edeceğini düşünmüyorum boşluk duygusu yaşama sevincini aliyor.
Hatta bir videoda izlemiştim insanin meşguliyetinin olmaması kendi kendini tükenmesi ve depresyona girmesi demektir, bu kaçınılmaz vs diyordu.
ALLAH Teala buyuruyor 'Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul.'
İnşirah yani huzur/ferahlık süresinde geçiyor. Gerçekten çok hikmetli...