• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde her organizasyon bir eziyet olmak zorunda mı?

ha bir de kendisi gelmeden evvel arayıp "canım şunu çekti" der..
çünkü her defasında iş çıkış geldiği için açlığını tokluğunu düşünmek zorunda herkes.
biz tok olsak bile, onlara sofra açarım, hiç demezki "ne zahmet ettin", oturur ve gömülür yemeğe.
ve toplamaya yardım etmez, eşimele ben toplarız.

Allahım yazdıkça şaşırıyorum, nasıl bir kız yetiştirmiş ailesi..

Canım bende okudukça şaşırıyorum bunlar ne kadar pişkin insanlar:53:

ha bir de kendisi gelmeden evvel arayıp "canım şunu çekti" der..
çünkü her defasında iş çıkış geldiği için açlığını tokluğunu düşünmek zorunda herkes.
biz tok olsak bile, onlara sofra açarım, hiç demezki "ne zahmet ettin", oturur ve gömülür yemeğe.
ve toplamaya yardım etmez, eşimele ben toplarız.

Allahım yazdıkça şaşırıyorum, nasıl bir kız yetiştirmiş ailesi..

hemen hemen aynısını yaşadım senelerdir, doğum yapar kendi ailesi dahil herkes bana yemeğe gelir , sonra ameliyat olmuştu çocuğuna ve kocasına ben baktım 2-3 gün bu arada kayınvalidem var ama sanki ben kayınvalideyim sonra 2. doğum çocuk gene bende doğum yapar gideriz ikram mikram hazırlık ne gerekiyorsa yaparız ben de iki doğum yaptım ama noldu gene herkes benim evde benim bildiğim doğum yapılacak ev buz gibi hazır durur doğumdan sonra hazır olsun diye ama benim ev paçavraya dönüyor iki günde ben karnım burnumda canım çıkmış temizlicem diye sen gel içine et herneyse geliriz eve arkadaşlar bebek görmeye gelcek haber verdiler kimse yerinden kalkmıyo ben yeni hastaneden çıkmışım sezeryanlı halimle kalktım kek börek yapmaya yemeğe gelince herkes yer yapmaya gelinceye vııınnn aaaahhhh aaaahhh hangi birini sayayım ama kendimi kullandırtmamaya başladım geç oldu ama zararın neresinden dönersek kardır boşver takma kafaya :5::2::97:

Aşkolsun arkadaşım..
Sırf hediye beklediğim için mi kırgınım yani..
Çocuğum hastanede yatar, 5 dk ziyarete gelirler, eve çıkartırız çocuğumu, ama eve ziayrete gelmezler. Hastalık dediğimde, ciddi hastalık.
Kırılmayayım mı şimdi.
İlk msjımda yazmadımmı bilmiyorum, ama eltim nişanlıyken ben ona d.gününde kazak-pantolon-parfüm aldım.
O ne yaptı?
D.günümü hatırlamadı bile, belki hatırlamış olabilir, ama aramadı, tebrik etmedi.
Seni bilmem, beni kırdı bu olay.
Hediye almak önemsendiği göstermektir. Bak ben şu an Almanyadayım, en az 15 kişiye parfüm, krem vs aldım. HEdiyeleşmek sevgi göstergesidir, dinimizce de sünnettir.
Senede 2 defa almanyaya giderim, her defasında bu eltiye hediye getiririm. Kendisi d.günü partisi verir evinde, demekki önemsiyor d.günü olayını? K.validesi hediye almadı diye 2 ay k.validesi ile küs durmuş bir insan. E demek ki hediye işini önemsiyor, ama hep bana löp bana mantığında..

O gün (yani k.validemdeki d.gününe katıldığı gün) 5 liralık o pijama takımını kendisi alsaydı keşke. Benim kadar gönlü geniş olmasını beklemem. Ama en azından bende snei düşünerek bunu aldım demek iyi birşeydir, ben beklerim. Bu açgözlü olduğumdan değil, bana alınacak tek bir çöpe bile maddi anlamda gereksinim duymuyorum çok şükür. ama sevgi anlamında, maneviyat anlamında hediyeleşmeyi seviyorum, ihtiyaç da duyuyorum.

Sana kendimi savunur gibi oluyorum belki ama, çok da düşünmeden yazarak incittin beni..
Ne zaman eltime gitmek istesek "müsait değil, ne zaman müsait olursam ben sana bildiririm" der, ama asla o müsait olduğu zaman gelmez, davet etmez.
Sen bu inanın evine çat kapı gidebilir misin?
Bu arada ben bu konuda da bir konu açtım burada, eltim doğum yaptığı zaman. Bizi evine bir türlü kabul etmiyor, mahcup ediyor. Doğum yaptı, ne yapayım diye. Ortak görüş hastaneye gitmem ve sonrasında hediyemi mevlüdde takmam şeklindeydi. benim aklıma da yattı ve öyle yaptım, mevlite davet edilmedim o ayrı..

Kendi patavatsızlıkalrını başkası ona yapınca çok kırılıyor ve kin tutuyor.
O bir adım gelse ben 5 adımla yanıt vereceğim oysa.. Bunu da defalarca kanıtladım ona.
Başından beri bir kompleks içinde, evime gelir, eşyamı eleştirir, çocuğumu erkeğe benzetir, saçımı boyatırım, açıkça yakışmamış der.. Böyle bir insan yani.

Yazdıkça daraldım..
Çağırmadım kızımın d.gününe.. Yüzünü görmedim, iyi de oldu.
Yorum yapan tüm dostlara teşekkürler..:71:

Arkadaşım çok özür dilerim ben bu yazdıklarını bilmiyordum sadece hediye konusunda öyle bir alışkanlığı yok diye düşünmüştüm.Ama okuyunca öyle değilmiş hep bana diyen bir insanmış haklısın.
Seni yaptığım yorumla üzdüğüm kırdığım için hakkını helal et özür diliyorum.
O zaman ne düşünüyorsun ki arkadaşım çağırma olsun bitsin .
Böyle bir insana ihtiyacın yokki senin.Eve geleni istemez,kendisi parti yapar ama karşılığını vermez,ev hediyesi doğum hediyesi desen yok.Geçmiş olsuna gelmez..İyi ve kötü günümde yanımda olmayan bi insana neden ihtiyac duyayım.Ama sende sinir oluyorsundur doğal olarak
Mesafe koy canım kimse seni suçlayamaz diyecek çok sözün var nede olsa

Eşini neden zorluyorsun ki , adam biliyor sözde akrabalarından ne köy ne kasaba olmayacağını.
Kabahat sende..
Çağırmaman iyi olmuş , bundan sonra da yokmuşlar gibi davran , eşini dinle biraz..

Son düzenleme:
Canım en iyisini yapmışsın. Kızının yeni yaşı kutlu olsun. Beraberce sağlıkla, huzurla yaşlanmanızı dilerim....

Merhaba, oncelikle cocugunuzun yeni yasi kutlu olsun.
Allah uzun ve mutlu yillar nasip etsin ailecek.
Elinizden geleni yapmissiniz ustelik fazlasiyla
yalniz sunu diyim madem esinizinde onlardan yana gonlu yok
bir daha onlari dusunup inceliklerde bulunmayin derim
hatta sizden uzak olsunlar
hem esinizin uvey olmasi sonucu bir ayrimcilik var ortada
acik acik hemde bunu goz onune bulundurup
kendi hayatiniza bakin en fazla
yarim agiz davet edersiniz bir organizasyon oldugunda yada hic etmezsiniz
kendinizi dislanmis hissetmeyin siz bir ailesiniz
ve bariz bir dislama soz konusu varsa karsiligini hic yaklasmamakla bulun
hatta gec bile kaldiniz
gordugunuz ortamlarda selamlasin ve nesenizi keyfinizi bozmadan goz ardi edin
hem guler yuzlu olup hem mesafeli kalirsaniz diyecek bir sozleride olmaz

canım, bir de şöyle bir durumumuz var bizim.
benim eşim üvey oğlan, mecaz değil, sahiden. annesi ile babası ayrı.
üvey k.validem he rolayda bu elticiğimi korur. mesela beni mevlide çağırmamasında bile eltime hak verir. ne yaparsa yapsın sesini çıkarmaz,yeterki oğlunun huzuru kaçmasın,yuvası zarar görmesin. elti de bunu anladı, sömürüyor işte. çok dominant ve kaba davranıyor k.valideye, azarlıyor resmen.
ama bizim en ufak bişeyimizi yakalasın, abartır, eşimin gözüne sokmaya çalışır.
üveylikten nefret ediyorum zaten..

Özde değil öylemi... Ben eşimin öz annesi ve eşim annesine çok düşkün diye bu kadar sabrettim.
Ayyy işim olmazdı üvey annesi olsa katlanamazdım. Fedakarlık yapıp üzülecegine yapmadan üzül
nasıl olsa her durumda konuşacak bişey bulacaktır onlar.

Özde değil öylemi... Ben eşimin öz annesi ve eşim annesine çok düşkün diye bu kadar sabrettim.
Ayyy işim olmazdı üvey annesi olsa katlanamazdım. Fedakarlık yapıp üzülecegine yapmadan üzül

katılıyorum, ipek en iyisini yapmışsın çocuklar rahat rahat eğlenmiştir,senin de kafan rahat. boşwer artık düşünme kimseyi. 3 günlük dünyada kayınvalide,elti, görümce derdinden nedir bu gelinlerin çektiği ya:34:

Merhaba, oncelikle cocugunuzun yeni yasi kutlu olsun.
Allah uzun ve mutlu yillar nasip etsin ailecek.
Elinizden geleni yapmissiniz ustelik fazlasiyla
yalniz sunu diyim madem esinizinde onlardan yana gonlu yok
bir daha onlari dusunup inceliklerde bulunmayin derim
hatta sizden uzak olsunlar
hem esinizin uvey olmasi sonucu bir ayrimcilik var ortada
acik acik hemde bunu goz onune bulundurup
kendi hayatiniza bakin en fazla
yarim agiz davet edersiniz bir organizasyon oldugunda yada hic etmezsiniz
kendinizi dislanmis hissetmeyin siz bir ailesiniz
ve bariz bir dislama soz konusu varsa karsiligini hic yaklasmamakla bulun
hatta gec bile kaldiniz
gordugunuz ortamlarda selamlasin ve nesenizi keyfinizi bozmadan goz ardi edin
hem guler yuzlu olup hem mesafeli kalirsaniz diyecek bir sozleride olmaz

Teşekkür ederim yorumlarınız için, epeydir giremiyordum foruma. Yani görüyorum, kusura bakmayın.
Şu anda kaç aylık hamileyim, bir defa bile arayıp sormadılar. Ne k.validem, ne k.pederim.
Hadi k.validem üvey zaten, ama k.pederime ne demeli..

Eşimde geçenlerde "bizimkilere gitmeyeli çok zaman oldu, bu h.sonu uğrarız" dedi. Hayır dedim, ilk defa. Şok oldu. Hep ben derim oysa gidelim diye, o yan çizerdi.

En son 1,5 ay evvel gitmiştik. K.pederim sitem etmişti, "ayda 1 ancak geliyorsunuz, ben de tam arayıp kızacaktım size" dedi. Zor tuttum kendimi. "Sitem etmek için bile olsa arasaydınız keşke, belki hamile gelininizin hatırını da sorardınız" demek istemedim. Çünkü kendileri her lafı söyleyip, sen ağzını açtığında direkt kavgaya dönüştüren, ağız dalaşını seven insanlar bunlar. Sustum geçtim, eşim de mülayim. Lafı yedik, oturduk.

Ama geçenlerde hastanelik oldum, diğer konumu okuyanlar bilir. Almanya dönüşü, böbreklerimi üşütmüşüm. Taş düşürdüm, 1 hafta yattım hastenede. Asla aramadıkları için, haberleri de olmadı.

Arayıp da "öldüm mü, kaldım mı" merak etmedikleri sürece gitmeyeceğim evlerine. Kaldı ki evime davet etmek..:19:

Neredeyse doğuracağım 1 defa bile aramadılar, 1 defa bile..

Son düzenleme:
katılıyorum, ipek en iyisini yapmışsın çocuklar rahat rahat eğlenmiştir,senin de kafan rahat. boşwer artık düşünme kimseyi. 3 günlük dünyada kayınvalide,elti, görümce derdinden nedir bu gelinlerin çektiği ya:34:

aynen canım, ama bazen de insan takıyor işte çok fena.

Yok canım, özde değil.. Öz olunca en azından sen fedakarlık yapınca, ondna da az çok bir iyilik görüyorsun. Ama üvey kaynana inan çok fena oluyor. Üvey oğlunu sinsice işlemeye ve elinden geldiğince sömürmeye gayret ediyor. Tabi sen ondan annelik namına bişey göremiyorsun. Mesela ameliyat olacaksın, ama çocuğuna bakmıyor.. Gibi..

Back
X