• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde her organizasyon bir eziyet olmak zorunda mı?

anladığım kadarıyla eltinizle eşinizin erkek kardeşinin karısı olması dışında özel bir ilişkiniz yok. madem öyle eşiniz ne derse onu yapın. siz neden dert edesiniz? ola ki laf soktu eşinizin böyle uygun gördüğünü söyleyin ve geçin. ben olsam hiç dert etmezdim. mutlu bir günde neden gerileyim ki.

yok canım, hiçbir özel ilişkimiz yok.
her görüştüğümüzde de bir süre kötü elektriğinin etkisinden kurtulamıyorum.
yok çağırmayacağım.

Kesinlikle davet etmezdim . . Benimle muhatap olmak istemediği belli bende onunla olmam .
Eltiniz aynı benim görümcem :47:

Kesinlikle davet etmezdim . . Benimle muhatap olmak istemediği belli bende onunla olmam .
Eltiniz aynı benim görümcem :47:

Ay ondan bir tane daha olmasın bu dünyada..:45:

Bu benimle çok önceden yarışa girmiş ama ben farkında değilmişim, tuhaf.. Yeni anlıyorum ve geçmişteki olayları ancak yorumlayıp bir sonuç çıkartabiliyorum.

Ve şunu anladım, sne nasıl yaklaşırsan yaklaş, karşındaki insan "elti" "görümce" mantığıyla yaklaşıyorsa sana, yani gardını alarak, ağzınla kuş tutsan iyi olamıyorsun.

Kendini korumaya bakacaksın, bu da mesafe koyarak oluyor.

çocuklar eğlenir siz merak etmeyin ayrıca annenizde kardeşinizde ne güzel düşünmüşler torunlarının doğum gününü hatırlamışlar kutlamak istemişler ben açıkçası onları o günden mahrum etmezdim gelsinler 2 sandalye fazla olur zaten çocuklar ve aileleriyle sen baya haşır neşir olursun kardeşinin de sana yardımı olur kalabalıkta :) annenlerde zaten bi köşede otururlar
e şimdi annenleri çağırıp kaynananları çağırmaman olmaz onlarıda çağır kırkyılda bir yahu o gün atlatılır nede olsa sadece canını sıkmamaya söz ver ve günün tadını çıkartın okadar yabancının içinde huysuzluk edecek değiller ya
ben olsam çağırırdım ;))
neden mi ben oraya defalarca hediyeli vs gitmişim çağırsada gitmişim çağırmasada gitmişim
çağırırdım gelirse utanmaktan gelir gelmezse zaten boşver sende pek gelmesini istemedin
hatta gelirse iki kat eğlenirdim nispet yapar gibi
gösteriş mi dik alasını yapardım isteyen alınır isteyen ardımdan konuşur
gösterişliyim kardeşim ben
çok şık giyinir çok şık süslenir misler gibi kokularımı sürünüp o günün keyfini çıkarırdım
kötü düşünen kötüyü yaşasın iyi düşünen iyiyi :))
herhalde gösterişli olcaksınız herhalde gösteriş yapcaksınız
düğünde neden gelin güzel gyinir onun günüdür
düğünde neden ana babalar 2 kat özenli süslenir giyinir çünkü herkesin gözü onların üstündedir..
düğün neden yapılır bak biz evleniyoruz diye göstermek için :))
doğumgününü niye kutluyosunuz çocuğunuz sağlıcakla 5 yılını doldurdu diye :))
gerisi boş
kaldımı aklında soru :))
sen çağır nasılsa gelmez hediye korkusuna:66:

Ay ondan bir tane daha olmasın bu dünyada..:45:

Bu benimle çok önceden yarışa girmiş ama ben farkında değilmişim, tuhaf.. Yeni anlıyorum ve geçmişteki olayları ancak yorumlayıp bir sonuç çıkartabiliyorum.

Ve şunu anladım, sne nasıl yaklaşırsan yaklaş, karşındaki insan "elti" "görümce" mantığıyla yaklaşıyorsa sana, yani gardını alarak, ağzınla kuş tutsan iyi olamıyorsun.

Kendini korumaya bakacaksın, bu da mesafe koyarak oluyor.

Kesinlikle katılıyorum mesafe kesinlikle şart. Ve ben o mesafeyi koymayı çok iyi beceriyorum .O yakınlaşmk istese izin vermiyorum Her lafının altında mutlkaka yalan ve kendini bıkmadan öven insandan nefret ediyorum . Hamileyim eşimi aramış kutlamış Yarın öbür gün oda hamile olunca bende onun eşini kutlıcam :52: Ne verirse onu alır kmse kusura bakmasın
Tekrar söylüyorum senin yeride ben olsam çağırmam eltimi :51: o nasıl sizi mevlüte çağırmıyor gittiğinizde arayıp gelin diyorsa bende ona aynısını yaparım .Kişi hiçbirşeyi yaşamadan bilemiyor çnkü :17:

canim yazik degilmi paraniza ona alicagina git bi ihtiyaci olana ver arkandan bi dua eder bari,
ne evinize geliyor ne de davet ediyor ben olsam bu kadar derin dusunmem,
onlar hediye almasini bilmiyor mu sanki bilerek almiyorlar bence,kayinvalideni cagir
soran olursa da eltin i niye cagirmadin diyene, lafmi yok hangi cagirdigima geldi de buna gelicek dersin olur biter,

çocuklar eğlenir siz merak etmeyin ayrıca annenizde kardeşinizde ne güzel düşünmüşler torunlarının doğum gününü hatırlamışlar kutlamak istemişler ben açıkçası onları o günden mahrum etmezdim gelsinler 2 sandalye fazla olur zaten çocuklar ve aileleriyle sen baya haşır neşir olursun kardeşinin de sana yardımı olur kalabalıkta :) annenlerde zaten bi köşede otururlar
e şimdi annenleri çağırıp kaynananları çağırmaman olmaz onlarıda çağır kırkyılda bir yahu o gün atlatılır nede olsa sadece canını sıkmamaya söz ver ve günün tadını çıkartın okadar yabancının içinde huysuzluk edecek değiller ya
ben olsam çağırırdım ;))
neden mi ben oraya defalarca hediyeli vs gitmişim çağırsada gitmişim çağırmasada gitmişim
çağırırdım gelirse utanmaktan gelir gelmezse zaten boşver sende pek gelmesini istemedin
hatta gelirse iki kat eğlenirdim nispet yapar gibi
gösteriş mi dik alasını yapardım isteyen alınır isteyen ardımdan konuşur
gösterişliyim kardeşim ben
çok şık giyinir çok şık süslenir misler gibi kokularımı sürünüp o günün keyfini çıkarırdım
kötü düşünen kötüyü yaşasın iyi düşünen iyiyi :))
herhalde gösterişli olcaksınız herhalde gösteriş yapcaksınız
düğünde neden gelin güzel gyinir onun günüdür
düğünde neden ana babalar 2 kat özenli süslenir giyinir çünkü herkesin gözü onların üstündedir..
düğün neden yapılır bak biz evleniyoruz diye göstermek için :))
doğumgününü niye kutluyosunuz çocuğunuz sağlıcakla 5 yılını doldurdu diye :))
gerisi boş
kaldımı aklında soru :))
sen çağır nasılsa gelmez hediye korkusuna:66:

Şimdiye dek inan hep bu mantıkla davrandım cnm.. Ama yok utanmıyor, vallahi utanması yok..
Bir de o varken çok geriliyorum, bu da elimde değil.
Kaynana-gelin bir olup onlar bana şov yapmaya çalışacaklar, gerileceğim..
Bilemedim, kararsızım çok.

canim yazik degilmi paraniza ona alicagina git bi ihtiyaci olana ver arkandan bi dua eder bari,
ne evinize geliyor ne de davet ediyor ben olsam bu kadar derin dusunmem,
onlar hediye almasini bilmiyor mu sanki bilerek almiyorlar bence,kayinvalideni cagir
soran olursa da eltin i niye cagirmadin diyene, lafmi yok hangi cagirdigima geldi de buna gelicek dersin olur biter,

Canım bitti, artık zırnık koklatmam..
Öyle dilenci insanlar ki anlatamam..
Düğününde bir bilezik eksik takıldı diye gelin odasından çıkmayan, ağlamaktan gözleri şişen bir insna bu eltim..
Ev alırken peşinatı vermedi diye, yatalak kocasına bakan ve faturalarını bizim ödediğimiz k.valideye küsen bir insan..

Kesinlikle katılıyorum mesafe kesinlikle şart. Ve ben o mesafeyi koymayı çok iyi beceriyorum .O yakınlaşmk istese izin vermiyorum Her lafının altında mutlkaka yalan ve kendini bıkmadan öven insandan nefret ediyorum . Hamileyim eşimi aramış kutlamış Yarın öbür gün oda hamile olunca bende onun eşini kutlıcam :52: Ne verirse onu alır kmse kusura bakmasın
Tekrar söylüyorum senin yeride ben olsam çağırmam eltimi :51: o nasıl sizi mevlüte çağırmıyor gittiğinizde arayıp gelin diyorsa bende ona aynısını yaparım .Kişi hiçbirşeyi yaşamadan bilemiyor çnkü :17:

Ben de her ikisinide tebrik etmiştim.
Onlar arama gereği duymadı sağolsunlar.
Canları cehenneme ne diyeyim..

ipekcim eşin ne düşünüyor? sadece çocuklara özel bi organizasyon olsun istiyorum falan diye konuşsan.

ipekcim eşin ne düşünüyor? sadece çocuklara özel bi organizasyon olsun istiyorum falan diye konuşsan.

eşim zaten çağırmama taraftaı canım.
ben ince düşünüp kendime eziyet ediyorum.
ama o da içten içe çağırmak istiyor, dillendiremiyor gibi geliyor.
az önce telefonla görüştük, çağır dersen arayayım,sen karar ver, diyor.

Bır laf vardır.

'Cagırırlarsa gıtmeyelım.
Cagırmazlarsa darılalım'

Bence cagır, zaten yıne ya hasta olurlar ya da bır bahane bulurlar.
Boylece sende onlara prım vermemıs olursun.

He, ters teperse yanı teklıfı kabul edıpte gelırlerse de, cok yuz verme.

Sahsı fıkrım tabı.

keske bebeklerini ilk evlerinde ziyaret etseymissiniz.
sonucta amca ve yengesiniz.eltinizin agzina laf vermis olmussunuz.
dogum gunu partiniz icin de;israrci olmadan cagirabilirsin.
sayet gelirlerse zaten kizinin arkadaslari ve ailesiyle ve o kalabalikla ilgilenmekten eltinle oturup muhabbet etmeye zamanin olmaz.
en azindan ben onu cagirmadim bak o da beni cagirmiyor muhabbetine donmez is.
gelen gelir gelmeyen yerinde sag olsun!​

canım eşinin gönlü olsun diye çağırabilirsin ama kendini üzme, çok incesin gerçekten. biraz katı olmayı başarmak gerekiyor işte hakedenlere karşı. istersen çağır ama yüz verme, hatta lafı da sok bence. ben olsam dayanamazdım mevlüte çağırmamak çok ayıp yani.

Az önce açtığım matrak konudan sonra çok canınızı sıkmamak için kısa yazmaya çalışacağım.

Cumartesi akşamı kızıma doğumgünü partisi yapacağız kısmetse, nasipse..

Benim niyetim sadece kızımın sevdiği arkadaşları ve onların ailelerini çağırmak. Böylece herkes çocuklu olduğu için çocukların her kaprisi anlayışla karşılanıyor. Salonun ortasında dans ediyor, kuduruyorlar.

Ama benim kardeşim de dün arayıp "abla yapıyor musunuz d.günü, gelelim mi h.sonu? yapmıyorsanızda pasta alıp geliyoruz" dedi..

Yani c.tesi partiye anneanne-dede-dayı geliyor..

Bu durumda babaanne (üvey babaanne)-dede-amca-amcanın eşi de davet edilmeli..

Aslında eşim hiç istemiyor onları davet etmek. Çünkü eşimin ameliyatında ve bilimum zor günümüzde hep uzak durdular. En son eltimin bebeği olduğunda hastaneye gittik, çiçeğimizi götürdük. Kendisi sürekli "habersiz gelmeyin, müsait olursam haber verirrim" diyen, ama asla müsait olmayan bir insan olduğu için evine gitmeye çekindik. Hemen mevlüt okutacağım demişti zaten.

Mevlüt okutmuş, ama evine bebek görmeye gitmedik diye bizi davet etmeden.. Bend eğil, ama eşim çok bozuldu..

Eltim ev aldı, ben hediye olarak fırın aldım. Bebeği oldu, mevlite davet edilmediğim halde ertesi hafta yüzsüzce evine gittik, ana kucağı, battaniye, altın bilezik götürdük. HEpsi de benim fikrim, hepsini ben gidip aldım, eşime kalsa çok kırgındı, gitmeyecekti.

Şu ana dek kızıma 5 doğumgünü yaptık, bunlardan 2 tanesi dışarıda cafe'de oldu, herkes geldi. Kaynım ve eltim gelmedi. Yok hastayız, yok bilmemneyiz. Herkes bahane olduğunu biliyor.

Kızım 5 yaşını bitirdi, amcası daha bir sakız almış değil. Bırakın bir oyuncak veya giysi almayı.. Bir de eltim gösterişi seven bir insan. Herkesin ortak kanaati bu onun hakkında. Bu yüzden benim dışarıda parti vermem onun için bir şov olarak algılanmış olabilir, bu yüzden gelmemiş olabilir. Oysa dışarıdaki partileri hep eşim organize etti. Bana kalsa evde kutlanırdı.

Yani kısacası eltim ve kaynım "hep bana löp bana " tarzı insanlar. Şu ana dek tek bir d.gününe geldiler, o da k.validelerin evinde yapıldı. Biraz mecburen geldiler. Her akşam iş çıkışı yemek yemeye k.valideye geldikleri için, otomatikman gelmiş oldular. Ve tabi hediyesiz geldiler. K.valide 2 tane eşofman takımı almış, birini onların adına verdi. Hediyesi umrumda değil, ama insan biraz enayi gibi hissetmez mi sizce? Nişanında, düğününde taktığım bilzeikler ayrı, evine aldığım ayrı, bebeğine ayrı..
Ben d eyeni eve taşındım, çocuğum oldu vs Ama tık yok. Hamileyim, insna arar tebrik eder, hayırlı olsun der.. O da yok..

Neyse uzattım afedersiniz. Şimdi siz olsanız bu şartlar altında (eltimin evdeki varlığının bana vereceği negatif elektriği de düşünerek, beni mevlide çağırmamasını da, ne zaman evine gidecek olsak müsait olamamsını da) ne yapardınız, davet eder miydiniz?

Sevgilerimleç

böle yapan insana ben kırık bir iğne bile almam ve muhatap olmam hiç bir zamanda evine gitmem evimede davet etmem

negatif enerji veren birini çağırıp neden moralini bozacaksın ki. Çağırsan gelsede moralin bozulacak, gelmese de. Kimseyi daha fazla poh pohlamaya gerek yok. Hatta kardeşin ve annenler çok gelmek istiyosa d. gününde onlarla ve kayınvalidenlerle yap, ertesi gün arkadaşlarınızı çağırıp normal parti yapın. Böylece kimsenin gönlü kamaz. Ha diyecekler niye iki kez yaptın bizle birliklte onlarda gelselerdi, o zaman dersiniz çok fazla çocuk ve ggürültü olacağı ve sizler rahatsız olacağınız için sizleri düşündüğümden böyle yaptım. Eltini çağırmadığında kayınvaliden avukatlığını yaparsa, bugüne kadar çağırdım gelmedi şimide kucağında çocuğuyla gelmez zaten dersin olur biter.

İpekcim ne çok konu açıyorsun yetişemiyorum vallahi:1:

kızımın doğumgününe sadece arkadaşlarımızı çağırmak istedik ki öylede oldu zaten
Ama benim dayılarım teyzelerim darılmışlar bana bizi çağırmadı diye
çağırmadım çünkü istemedim
onları çağırsaydım eşimin tayfasını çağırmak zorunda kalacaktım
bu sefer en fazla 20 kişi olsun dediğimiz doğum günü olacaktı 50 kişi
ve biz bişey anlamıcaktık curcunadan
o yüzden hiç pişman değilim
bidaki doğum gününde yine aynsını yapacağım inşallah
bence sizde hiiiiç çağırmayın
bugüne kadar yanızda olmayana o günde hiç ihtiyacınız olmaz

Back
X