• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde her organizasyon bir eziyet olmak zorunda mı?

Konuyu açan arkadaşım yazdıklarınızı okudum.Doğum gününde hediye almamaları konusuna bu kadar takılmanız bence çok da doğru değil..Bazı insanlar doğum günü olaylarına pek sıcak bakmayabilir yani kutlama da yapmayabilirler doğal olarak sizin tertiplediğiniz doğum günlerinde de hediye alıp verme olayına katılmak istemiyor olabilirler.Diyorsunuz sadece birine katıldılar ama hediye getirmediler bırakın getirmesinler siz doğum gününü hediye toplamak için mi yapıyorsunuz ki bu olaya bu kadar takıldınız.Akşam yemeğine gelme bahanesiyle bile olsa sonuçta bu insanlar doğum gününe katılmış bi şekilde çocuğunuzu tebrik etmişler.Belki de siz hediye beklediğiniz ve onlarda almak istemedikleri için katılmıyorlardır.İnsanların hediye alması vermesi güzel bişey ama bu alışkanlık yok diye de ayıplamak pek hoş değil bence.Diğer konularda ayrı onlar ev almış siz ev hediyesi götürmüşsünüz ve siz ev aldınız onlar getirmedi mi evet siz haklısınız kırılmakta...yada onların bebği olmuş siz götürdünüz onlar getirmedi mi yine siz haklısınız...nişan,düğün bunlara da hediye alınır tabiki de ve beklenir de.
Ama sırf hediye getirmeyecek diye birinden dert yanmanız hoş değil.
Kardeşinize de ne yapmak istediğinizi açıkça söyleyebilirsiniz bi arkadaşın dediği gibi ertesi gün ailelere ufak bi pasta kesersiniz

Bos verin cagirinda utansinlar.... ya bir isleri olur,ya hasta olurlar buyuk ihtimalde gelmezler...nebicim gorgusuz insanciklar var yaaa....sizide sabrinizdan dolayi kutlarim.

ipekhanım bana kalırsa çağırın gitsin ve de çok güzel oyun oynayın..
süslenin püslenin çok mutlu olun ve onun canı yansın.. onunda çocuğu olucakmış ilerde doğum günü yapar sizi de çağırmamak için bahanesi olur.. bugüne dek ayırmamışsınız.. onun ağzına laf vermeyin derim. böyle insanlar herşeyi kullanmayı çok iyi bilir "aaa o beni çağırdıda mı ben çağırayım" der.. herkeside dolduruşa getirir.. bırakın ilk tepkiyi o koysun bu seferde hediyesiz gelsin ilerde de sizin kullanacağınız bi durum ortaya çıkmış olur :) ilk başta bile yapmış evime gelmedi demiş :) siz çağırırsınız o gelmezse size de gitmemek için bahane olur .. gelirse de havanızı atarsınız olay yine sizin yanınıza kar olur :) bence kullanın bu durumu ;) :9:

Konuyu açan arkadaşım pardon siz melekmisiniz. Sizin eltinize yaptıklarınızı suan kayınvalide gelinine yapmıyor. Benim şuan eltim yok henüz ama inşallah Allah sizin gibi iyi niyetli bir elti nasip eder bana. Sorunuza gelince herşey karşılıklı bence tabiki yapıyor iseniz karşılıgını beklemek en dogal hakkınız. Ben büssürü fedakarlık yaptım ve karşılıgını göremedim diye suan kayınvalidemle görüşmüyorumki eltim kim oluyor. Bence çagırmayın huzurunuzuda bozmayın.

Anlamayan insana ne diye hediye alıyorsunuz ki ???

Bu her yerde böyledir, yeni doğmuş bebeğe ( yakınları ) altın v.s. takar, komşular arkadaşlar kıyafet çiçek v.s. alır....

Yeni ev hediyesi götürülür, ama ANLAYANA....:76:

Eltiniz "hep bana" cinsinden....

Eşimde istemiyorsa, ben çağırmazdım şahsen...:63:

Benim eltim yok, eltim olur musun :27:

ahhhhhhh arkadaşım seni o kadar iyi anlıyorum ki aynısının tıpkısı yaşanıyor bizdede işleri düşerse canım cicim işleri yoksa tu kaka... anladığım kadarı ile sende benim gibi kafaya takan birisin ama en güzeli ona onu taktığını belli etmemek sen çağır derim ben ama ona orda yokmuş onu umursamazmış gibi yap ve bir daha asla kendini kullandırtma bir de kısasa kısas o sana ve çocuğuna ne yapıyorsa sende aynısını yap ve umursamazca yap zor oluyo kendimden biliyorum ama yapmazsan senin canın yanıyor rahmetli ananem ben üzülünce derdiki eşek başı aş olmaz elti eltiye eş olmaz kızım sen çoluğuna çocuğuna bak boşver takma kafaya umursama sen mutluluğuna bak bu arada kızının doğum günü kutlu olsun rabbim hayırlı sağlıklı uzun bir ömür nasip etsin .....:23:

en güzeli aileden kimseyi çağırma sadece kızının arkadaşlarını çağır.
böylelikle eltinin de yüzünü görmemiş olursun:23:

Konuyu açan arkadaşım yazdıklarınızı okudum.Doğum gününde hediye almamaları konusuna bu kadar takılmanız bence çok da doğru değil..Bazı insanlar doğum günü olaylarına pek sıcak bakmayabilir yani kutlama da yapmayabilirler doğal olarak sizin tertiplediğiniz doğum günlerinde de hediye alıp verme olayına katılmak istemiyor olabilirler.Diyorsunuz sadece birine katıldılar ama hediye getirmediler bırakın getirmesinler siz doğum gününü hediye toplamak için mi yapıyorsunuz ki bu olaya bu kadar takıldınız.Akşam yemeğine gelme bahanesiyle bile olsa sonuçta bu insanlar doğum gününe katılmış bi şekilde çocuğunuzu tebrik etmişler.Belki de siz hediye beklediğiniz ve onlarda almak istemedikleri için katılmıyorlardır.İnsanların hediye alması vermesi güzel bişey ama bu alışkanlık yok diye de ayıplamak pek hoş değil bence.Diğer konularda ayrı onlar ev almış siz ev hediyesi götürmüşsünüz ve siz ev aldınız onlar getirmedi mi evet siz haklısınız kırılmakta...yada onların bebği olmuş siz götürdünüz onlar getirmedi mi yine siz haklısınız...nişan,düğün bunlara da hediye alınır tabiki de ve beklenir de.
Ama sırf hediye getirmeyecek diye birinden dert yanmanız hoş değil.
Kardeşinize de ne yapmak istediğinizi açıkça söyleyebilirsiniz bi arkadaşın dediği gibi ertesi gün ailelere ufak bi pasta kesersiniz

Aşkolsun arkadaşım..
Sırf hediye beklediğim için mi kırgınım yani..
Çocuğum hastanede yatar, 5 dk ziyarete gelirler, eve çıkartırız çocuğumu, ama eve ziayrete gelmezler. Hastalık dediğimde, ciddi hastalık.
Kırılmayayım mı şimdi.
İlk msjımda yazmadımmı bilmiyorum, ama eltim nişanlıyken ben ona d.gününde kazak-pantolon-parfüm aldım.
O ne yaptı?
D.günümü hatırlamadı bile, belki hatırlamış olabilir, ama aramadı, tebrik etmedi.
Seni bilmem, beni kırdı bu olay.
Hediye almak önemsendiği göstermektir. Bak ben şu an Almanyadayım, en az 15 kişiye parfüm, krem vs aldım. HEdiyeleşmek sevgi göstergesidir, dinimizce de sünnettir.
Senede 2 defa almanyaya giderim, her defasında bu eltiye hediye getiririm. Kendisi d.günü partisi verir evinde, demekki önemsiyor d.günü olayını? K.validesi hediye almadı diye 2 ay k.validesi ile küs durmuş bir insan. E demek ki hediye işini önemsiyor, ama hep bana löp bana mantığında..

O gün (yani k.validemdeki d.gününe katıldığı gün) 5 liralık o pijama takımını kendisi alsaydı keşke. Benim kadar gönlü geniş olmasını beklemem. Ama en azından bende snei düşünerek bunu aldım demek iyi birşeydir, ben beklerim. Bu açgözlü olduğumdan değil, bana alınacak tek bir çöpe bile maddi anlamda gereksinim duymuyorum çok şükür. ama sevgi anlamında, maneviyat anlamında hediyeleşmeyi seviyorum, ihtiyaç da duyuyorum.

Sana kendimi savunur gibi oluyorum belki ama, çok da düşünmeden yazarak incittin beni..
Ne zaman eltime gitmek istesek "müsait değil, ne zaman müsait olursam ben sana bildiririm" der, ama asla o müsait olduğu zaman gelmez, davet etmez.
Sen bu inanın evine çat kapı gidebilir misin?
Bu arada ben bu konuda da bir konu açtım burada, eltim doğum yaptığı zaman. Bizi evine bir türlü kabul etmiyor, mahcup ediyor. Doğum yaptı, ne yapayım diye. Ortak görüş hastaneye gitmem ve sonrasında hediyemi mevlüdde takmam şeklindeydi. benim aklıma da yattı ve öyle yaptım, mevlite davet edilmedim o ayrı..

Kendi patavatsızlıkalrını başkası ona yapınca çok kırılıyor ve kin tutuyor.
O bir adım gelse ben 5 adımla yanıt vereceğim oysa.. Bunu da defalarca kanıtladım ona.
Başından beri bir kompleks içinde, evime gelir, eşyamı eleştirir, çocuğumu erkeğe benzetir, saçımı boyatırım, açıkça yakışmamış der.. Böyle bir insan yani.

Yazdıkça daraldım..
Çağırmadım kızımın d.gününe.. Yüzünü görmedim, iyi de oldu.
Yorum yapan tüm dostlara teşekkürler..:71:

en güzeli aileden kimseyi çağırma sadece kızının arkadaşlarını çağır.
böylelikle eltinin de yüzünü görmemiş olursun:23:

aynen böyle yaptım cnaım, çok da güzel geçti.
zaten büyükler olsaydı müzik bile açamayacaktık, hoplayıp zıplayamayacaktı çocuklar.
Ama herkes çocuklu olunca güzel geçti gerçekten. herkes "aman çocuklar eğlensin de "mantığında idi.

ahhhhhhh arkadaşım seni o kadar iyi anlıyorum ki aynısının tıpkısı yaşanıyor bizdede işleri düşerse canım cicim işleri yoksa tu kaka... anladığım kadarı ile sende benim gibi kafaya takan birisin ama en güzeli ona onu taktığını belli etmemek sen çağır derim ben ama ona orda yokmuş onu umursamazmış gibi yap ve bir daha asla kendini kullandırtma bir de kısasa kısas o sana ve çocuğuna ne yapıyorsa sende aynısını yap ve umursamazca yap zor oluyo kendimden biliyorum ama yapmazsan senin canın yanıyor rahmetli ananem ben üzülünce derdiki eşek başı aş olmaz elti eltiye eş olmaz kızım sen çoluğuna çocuğuna bak boşver takma kafaya umursama sen mutluluğuna bak bu arada kızının doğum günü kutlu olsun rabbim hayırlı sağlıklı uzun bir ömür nasip etsin .....:23:

canım inanır mısın, ben bir süre önce ameliyat oldum, şirketim karşıladığı için Amerikan hastanesinde oldum para ödemeden.
bu hatun hastaneye ziyarete gelmedi iyi mi..
sonradan duydum, "o pahalı hastanelerde bana hava atacak" demiş..:27:
ve bu yüzden gelmemiş..
pess ya.. ben canımın derdindeyim, bişey olsa kızım arkada yalnız kalacak diye ağlamaktan helak olmuşum, kızın derdine bak..
ben de beklerdim ki, gelsin kızıma baksın veya kızımı bir gün önceden evine alsın baksın ben ameliyattayken.
neyse insanları düzeltmek gibi bir şansımız yok ne yazık ki. Fak tbu canımızın sıklımasını da engellemiyor..:43:

Anlamayan insana ne diye hediye alıyorsunuz ki ???

Bu her yerde böyledir, yeni doğmuş bebeğe ( yakınları ) altın v.s. takar, komşular arkadaşlar kıyafet çiçek v.s. alır....

Yeni ev hediyesi götürülür, ama ANLAYANA....:76:

Eltiniz "hep bana" cinsinden....

Eşimde istemiyorsa, ben çağırmazdım şahsen...:63:

Benim eltim yok, eltim olur musun :27:

Arkadaş olsak.. Elti ile ilgili kötü tecrübelerim var, korkuyorum açıkçası..:30:

Konuyu açan arkadaşım pardon siz melekmisiniz. Sizin eltinize yaptıklarınızı suan kayınvalide gelinine yapmıyor. Benim şuan eltim yok henüz ama inşallah Allah sizin gibi iyi niyetli bir elti nasip eder bana. Sorunuza gelince herşey karşılıklı bence tabiki yapıyor iseniz karşılıgını beklemek en dogal hakkınız. Ben büssürü fedakarlık yaptım ve karşılıgını göremedim diye suan kayınvalidemle görüşmüyorumki eltim kim oluyor. Bence çagırmayın huzurunuzuda bozmayın.

canım, bir de şöyle bir durumumuz var bizim.
benim eşim üvey oğlan, mecaz değil, sahiden. annesi ile babası ayrı.
üvey k.validem he rolayda bu elticiğimi korur. mesela beni mevlide çağırmamasında bile eltime hak verir. ne yaparsa yapsın sesini çıkarmaz,yeterki oğlunun huzuru kaçmasın,yuvası zarar görmesin. elti de bunu anladı, sömürüyor işte. çok dominant ve kaba davranıyor k.valideye, azarlıyor resmen.
ama bizim en ufak bişeyimizi yakalasın, abartır, eşimin gözüne sokmaya çalışır.
üveylikten nefret ediyorum zaten..

Arkadaşım doğum gününüz geçmiş ama kızını kutlarım.
Büyüdü artık ablada oluyor cetvelinden anladığım kadarıyla.
Daha nice seneler güzel doğum günleri diliyorum...

İnsanoğlu biraz karmaşık sanırım.
Herkes aynı değil maalesef, ben kendi adıma yazayım.
Hediyeleşmeyi çok önemserim, davetli gittiğim yere elim boş asla gitmem.
Normal ev oturmaları dahil mutlaka ev sahibi mutlu olsun diye çabalarım.
Hediye alamasam çeşit olsun diye evden birşey yapar götürürüm.
Kendi beğenmediğim hiçbirşeyi asla aldınmı aldım demek için almam.
Ama hediye almadılar diye tepki verdiğini sanan arkadaşlar var.
Evet bu bir doğum günü evde sohbet günü değil.
Çocuk mutlu olsun diye birşeyler yapılıyor. Çocuklarıda hediyeler mutlu eder.
Bence bizim yaş grubuzdaki herkeste bu kültürün farkındadır.
Çok özür dileyerek yazıyorum seni aptal sanıyor galiba ya da kendisini çok uyanık.

Bence hazımsız ve senide kıskanıyor bırak kıskansın.
Sende gayet rahat ol, önemsediğini belli etme ve onunla karşılaştığın her ortamda
mutlu ve enerjik gözük emin ol hırsından deliye döner.

Bence sende onun kadar rahat ol, yarın öbür gün kulağına bir laf gelirse sende biriktirdiklerini anlatırsın.
Görmedi öğrenecek dedim, hep ben yaptım baktım onun öğreneceği yok bende enayi değilim dersin.

Çokta takma kafana.

Sevgiler...

Son düzenleme:
Hayatta davet etmezdim. Artik bir dur deme zamani gelmis de gecmiyor mu sence de? Bence fazla bile yapmissin bebek gormede. Hem altin hem de baska seyler. Mevlude cagirmadigi halde. Valla ben olsam bahanem de hazir olurdu, zaten gelmiyorlar, kutlamak istemiyorlar demek ki diye.

Kasım ayında bende kızımın ilk yaş gününü kutladım. Benim ailem burada olmadığı için bizden kimse yoktu. Eşimin ailesi sormadan evime 32 kişi olarak geldiler.:53:onlarda adet çocukların doğum günlerinde habersiz toplanıp gelirler. Geleceklerini tahmin ettiğim için iç hazırlayıp kıymalı pide yaptırdık. Pastasını da büyükçe hazırlattım. Evde sadece birkaç çeşit meze hazırladım. Evde pek hazırlık yapmadığım halde hizmetçi gibi ortalıkta dolaştım. Birde o kadar kişiye çay demledim. Kabus gibiydi kızımla bile doğru dürüst ilgilenemedim. Yaşayacağınız şeyler benimkine benzer olabilir:52::52:

Son düzenleme:
Kasım ayında bende kızımın ilk yaş gününü kutladım. Benim ailem burada olmadığı için bizden kimse yoktu. Eşimin ailesi sormadan evime 32 kişi olarak geldiler.:53:onlarda adet çocukların doğum günlerinde habersiz toplanıp gelirler. Geleceklerini tahmin ettiğim için iç hazırlayıp kıymalı pide yaptırdık. Pastasını da büyükçe hazırlattım. Evde sadece birkaç çeşit meze hazırladım. Evde pek hazırlık yapmadığım halde hizmetçi gibi ortalıkta dolaştım. Birde o kadar kişiye çay demledim. Kabus gibiydi kızımla bile doğru dürüst ilgilenemedim. Yaşayacağınız şeyler benimkine benzer olabilir:52::52:

Canım, davet etmedim ben kimseyi.. Sadece kızımın arkadaşları ve onların anne-babaları.
Babalar salonda oturdu, misafir odasında müzik açtık, çocuk şarkıları. Çocukların hepsine şapka taktık, kaynana dili verdik ağızlarına da (bunu da yeni öğrendim, kırtasiyeye tarif ettim istediğim şeyi, meğer ismi kaynana diliymiş, hani ağzına alıp üflüyosun partilerde) bir sürü balon şişirmiştik önceden. Çok eğlendiler. Yani büyüklere değil, çocuklara hizmet ettim ve kızım çok eğlendi.

Mümkünse sende öyle yap, ne o öyle 30 kişi mevlid gibi. Millet kendini ağırlatmaya yer arıyor yahu..??

canım bir de şu var..
o insanlar gayet iyi biliyormuşki, sana gelince ağırlanacaklar..
kaç kişi yapar senin yaptığın hazırlığı böyle msafirperverliği kaç kişide bulursun..
ben eltime her gittiğimde market bisküvisi dışında bişey görmedim. bir defa kek vardı, evde yapılmış. Bizde önemlidir, misafire elde yaptığın şeyi çıakrtırsın, zor da kalmadığın müddetçe hazır bişey ikram edilmez.
"eline sağlık,çok güzel olmuş" dedim motive etmek için.
demez mi "akrdeşime yapmıştım da, arttı, sizinde kısmetiniz varmış"..
e yani deme bunu ne var. varsın kardeşine yapmış ol.

Bugüne kadar fedakarlık eden son olmuşsun. Artık elini eteğini çekmenin vakti gelmiş. Gerçekten şu yaşadıkların tahammül edilir gibi değil.

Bugüne kadar fedakarlık eden son olmuşsun. Artık elini eteğini çekmenin vakti gelmiş. Gerçekten şu yaşadıkların tahammül edilir gibi değil.

ha bir de kendisi gelmeden evvel arayıp "canım şunu çekti" der..
çünkü her defasında iş çıkış geldiği için açlığını tokluğunu düşünmek zorunda herkes.
biz tok olsak bile, onlara sofra açarım, hiç demezki "ne zahmet ettin", oturur ve gömülür yemeğe.
ve toplamaya yardım etmez, eşimele ben toplarız.

Allahım yazdıkça şaşırıyorum, nasıl bir kız yetiştirmiş ailesi..

Back
X