Konuyu açan arkadaşım yazdıklarınızı okudum.Doğum gününde hediye almamaları konusuna bu kadar takılmanız bence çok da doğru değil..Bazı insanlar doğum günü olaylarına pek sıcak bakmayabilir yani kutlama da yapmayabilirler doğal olarak sizin tertiplediğiniz doğum günlerinde de hediye alıp verme olayına katılmak istemiyor olabilirler.Diyorsunuz sadece birine katıldılar ama hediye getirmediler bırakın getirmesinler siz doğum gününü hediye toplamak için mi yapıyorsunuz ki bu olaya bu kadar takıldınız.Akşam yemeğine gelme bahanesiyle bile olsa sonuçta bu insanlar doğum gününe katılmış bi şekilde çocuğunuzu tebrik etmişler.Belki de siz hediye beklediğiniz ve onlarda almak istemedikleri için katılmıyorlardır.İnsanların hediye alması vermesi güzel bişey ama bu alışkanlık yok diye de ayıplamak pek hoş değil bence.Diğer konularda ayrı onlar ev almış siz ev hediyesi götürmüşsünüz ve siz ev aldınız onlar getirmedi mi evet siz haklısınız kırılmakta...yada onların bebği olmuş siz götürdünüz onlar getirmedi mi yine siz haklısınız...nişan,düğün bunlara da hediye alınır tabiki de ve beklenir de.
Ama sırf hediye getirmeyecek diye birinden dert yanmanız hoş değil.
Kardeşinize de ne yapmak istediğinizi açıkça söyleyebilirsiniz bi arkadaşın dediği gibi ertesi gün ailelere ufak bi pasta kesersiniz
Aşkolsun arkadaşım..
Sırf hediye beklediğim için mi kırgınım yani..
Çocuğum hastanede yatar, 5 dk ziyarete gelirler, eve çıkartırız çocuğumu, ama eve ziayrete gelmezler. Hastalık dediğimde, ciddi hastalık.
Kırılmayayım mı şimdi.
İlk msjımda yazmadımmı bilmiyorum, ama eltim nişanlıyken ben ona d.gününde kazak-pantolon-parfüm aldım.
O ne yaptı?
D.günümü hatırlamadı bile, belki hatırlamış olabilir, ama aramadı, tebrik etmedi.
Seni bilmem, beni kırdı bu olay.
Hediye almak önemsendiği göstermektir. Bak ben şu an Almanyadayım, en az 15 kişiye parfüm, krem vs aldım. HEdiyeleşmek sevgi göstergesidir, dinimizce de sünnettir.
Senede 2 defa almanyaya giderim, her defasında bu eltiye hediye getiririm. Kendisi d.günü partisi verir evinde, demekki önemsiyor d.günü olayını? K.validesi hediye almadı diye 2 ay k.validesi ile küs durmuş bir insan. E demek ki hediye işini önemsiyor, ama hep bana löp bana mantığında..
O gün (yani k.validemdeki d.gününe katıldığı gün) 5 liralık o pijama takımını kendisi alsaydı keşke. Benim kadar gönlü geniş olmasını beklemem. Ama en azından bende snei düşünerek bunu aldım demek iyi birşeydir, ben beklerim. Bu açgözlü olduğumdan değil, bana alınacak tek bir çöpe bile maddi anlamda gereksinim duymuyorum çok şükür. ama sevgi anlamında, maneviyat anlamında hediyeleşmeyi seviyorum, ihtiyaç da duyuyorum.
Sana kendimi savunur gibi oluyorum belki ama, çok da düşünmeden yazarak incittin beni..
Ne zaman eltime gitmek istesek "müsait değil, ne zaman müsait olursam ben sana bildiririm" der, ama asla o müsait olduğu zaman gelmez, davet etmez.
Sen bu inanın evine çat kapı gidebilir misin?
Bu arada ben bu konuda da bir konu açtım burada, eltim doğum yaptığı zaman. Bizi evine bir türlü kabul etmiyor, mahcup ediyor. Doğum yaptı, ne yapayım diye. Ortak görüş hastaneye gitmem ve sonrasında hediyemi mevlüdde takmam şeklindeydi. benim aklıma da yattı ve öyle yaptım, mevlite davet edilmedim o ayrı..
Kendi patavatsızlıkalrını başkası ona yapınca çok kırılıyor ve kin tutuyor.
O bir adım gelse ben 5 adımla yanıt vereceğim oysa.. Bunu da defalarca kanıtladım ona.
Başından beri bir kompleks içinde, evime gelir, eşyamı eleştirir, çocuğumu erkeğe benzetir, saçımı boyatırım, açıkça yakışmamış der.. Böyle bir insan yani.
Yazdıkça daraldım..
Çağırmadım kızımın d.gününe.. Yüzünü görmedim, iyi de oldu.
Yorum yapan tüm dostlara teşekkürler..