• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde iktidar savaşı

Vallahi haklısın
Kadının biri yazmıştı güçlü kadın olacağız her işimizi kendimiz yapacağız ampulü bile kendimiz takacagiz derken erkekler hiç bir sorumluluk almaz oldu sen nasılsa güçlüsun diyerek daha kolay aldatilir ve terk edilir olduk demişti

Benim bahsettiğim erkeğin de sorumluluk alması gerekliligi ve karar verebilmesi

Ama konu sahibinin eşi maalesef o gruptan değil sadece hot zot bir adam
Üstelik kendinin hoşlanmadığı şeyleri karısına 10 katını yapan biri
O yuzden bu adama göze göz dişe diş fayda eder

Aynen katiliyorum. Ben 2 aylik bosandigim evliligin icersindeyken adam bi copu iki gun kapinin onunde bekletmisti. Balkon koli doluydu atmamisti evden torbalarca copu ben cikardim. Bi yatak sökulecekti tek basima sökup baska odada yeniden kurmustum. Tum bunlarin karsiliginda bana demisti ki: televizyonun alt kismini da söker misin :D

Is yerinde bile her seyi bildiginizi caktirmayin denir. Hele erkeklere karsi kesinlikle. Benim annem de hep guclu kadin oldu. Bekardi. Her seyi ondan ogrendm. Annem minnet etmedi ama cabuk yoruldu hayattan. Simdi depresyon ilaclariyla ayakta duruyor. Nitekim ben 26 yasindayim 50 yillik tecrube var.

Bir teyzem var. Hicbir erkek isini beceremez. Kadin o kadar rahat yasiyor ki masallah :) kadinlar kadin islerini yapsin, erkekler erkek islerini. Cimentoyu da biz karmayalım bir zahmet. Onu bile yapmisligim var :D

Benim eş de tam tersi gittiğimiz yerlere göre dengeliyoruz biraz zor oluyor açıkçası özellikle bir yere gittiğimizde kalkalim demesem oturur kalır her yer için geçerli kendi akrabam olsun onun akrabası olsun ben hadi demeden oturur anca bende Roma sinir olurum mesela her defasında hadi diye ben söylüyorum millet yanlış anlıyor sonra erkeksin sen söyle diyorum bizimkinde tık yok o yüzden ben devam hadi demeye ama dışarı çıktığımızda bana soruyor zaten onda bir sorun çok fazla ödemelere tamir işlerine evlendigimden beri karışmıyorum o yüzden sen yap modunda takılıyorum dediğin gibi bende dışarıdan despot gozukuyorum herkes beni uyarıyor ama farkında değiller biz bir yere gitmeden zaten konuşuyoruz

Bilemedim ki,haklarını yırtıcı bir kaplan edasında savaşarak alan bir kadına dönüşmek istemiyorum,hepten tüm yönetimi ona vermek de istemiyorum..
Otokontrol ustası ve kurnaz bir eşim var taktik ona sökmüyor. Demokrasiden yana da değil,öyle yetişmemişki

merhaba kk. Bizim bütün sorunlarımızın kaynağı bu sanırım. Eşim benim dominant olduğumu bunu da annemden aldığımı söylüyor. Annem akıllı güçlü biraz sert bir kadındır ve eşi de zayıf karakterlidir bu yüzden biraz ezer de açıkçası. Yani bi sürü sebep var aslında çünkü adam da işe yaramazın teki.
Bizim konumuza gelecek olursak
Eşim benim daha geride durmamı ister,emlakçıya gidiyoruz diyelim ev hakkında o konuşmak ister. Yemeğe Bi yere gidelim deriz o bulmak ister gidilecek yeri,planı o yapmak ister yapmadığı planı sevmez. Annemlere gitsek ne zaman kalkacağımıza o karar vermek ister. Erkek bir adım önde olmalı der. Ufak bi iş için evden çıkacaksa haber vermez gider gelir. Ben bunu sorun yaptığımda susar ve "nereye gitcem allah aşkına " der gülüp geçiştirir,açıklama yapmaz.
Arkadaşım aradı der kim old söylemez sormama kızar
Daha bi sürü şey yazabilirim.
Annesi hakkında hiç eleştiri yaptırmaz ama benim annem hakkında konuşur,bizimkilere kaç kez gedeceksek size de o kadar der. Hep bi yarış güç savaşı..
Ne yapmalı?
Sizler nasıl idare ediyorsunuz hanımlar,eşim sürekli kadınlardan şikayet ediyor evlendiğinden beri,sanki benden sonra öyle oldu..dengeleri nasıl kuruyorsunuz? Kendimi ezdirmek de istemem huzursuzluk da,ama ne yapacağımı bilmiyorum.
Akıl akıldar üstündür
Evin içindeki kararlar ortak olmalı bi yere gidilecekse birlikte plan yapılmalı ben eşimle güzelce konuşup evde her konuda fikir birliği olması gerektiğini söyledim. Sağolsun bi kać örnekten sonra ortak fikirlerde daha mutlu olduğumuzu görmüş oldu. Ama dışarıda durum farklı o uyarmadı ama ben hep bi adım geri durdum. Ölçüsünü ayarlamak gerek elbette herşeyde degil durmamız gereken gerilikte. Bundan çokca memnun olduğu için hiç sorun yaşamadık allaha şükür. Sizde eşinizle konuşup hane içinde herşeyin ortak olarak yapıldığında iki tarafında mutlu olduğunu ama dışarıda bi şekilde bi çizgi koyacağınızı belli edin.

Erkekler ister istemeez dışarıda önde gözükmek istiyor buda sanırım yapılarında var.
Inşallah konuşarak halledebilirsiniz.

1 -
Eşim benim dominant olduğumu bunu da annemden aldığımı söylüyor.

yeni mi anlamis, derim buna. flirt ederken bilmiyor muydu karakter yapinizi? bunu bile bile evlenmedi mi?

2 -
Eşim benim daha geride durmamı ister

bunu flirt ederken de istemiyor muydu? bunu bile bile evlenmediniz mi siz de?

3 -
Annesi hakkında hiç eleştiri yaptırmaz ama benim annem hakkında konuşur,bizimkilere kaç kez gedeceksek size de o kadar der.

her iki tarafin annesi de elestirilebilir elbette ki ama saygisizlik yapilmadan. annelerle de iliskiler eger normalse tabi ki de dogru olani her iki tarafa da esit muamele yapilmasidir.

--

bizim evi yazacak olursak...

1 - annem asiri sert, zor ve obsesif bir kadindir. ben de kendisinin kucuk bir replikasiyim. esim bunlari bilerek benimle evlendi, yuzume vurmaz. ama elbette ki arada doz asimi yaptiginda kendince atifta bulunur.

2 - benim baskin oldugum yahut esime topu attigim seyler vardir; buna bagli olarak bir denge saglariz.

3 - annesi hakkinda goruslerimi saygi cercevesi dahilinde belli ederim. annesiyle gorusmem, evime sokmam. ama asla aramasina, gitmesine karismam. ozel gunlerini animsatirim annesini aramasi icin. benim annem bizim evimize gelir, kalir. esim spesifik olarak anneli aramaz ama ben konustugum surelerde konusmaya dagil olur bir sekilde.

akıllı kadın erkeği serbest bırakır daha akıllı kadın erkeği serbest olduğuna inandırır.
kararları eşinizin vermesine izin verin tabi ki sizin istediğiniz şekilde :cool:
Senden öğreneceğim çok şey var:))))))))

1 -

yeni mi anlamis, derim buna. flirt ederken bilmiyor muydu karakter yapinizi? bunu bile bile evlenmedi mi?

2 -

bunu flirt ederken de istemiyor muydu? bunu bile bile evlenmediniz mi siz de?

3 -

her iki tarafin annesi de elestirilebilir elbette ki ama saygisizlik yapilmadan. annelerle de iliskiler eger normalse tabi ki de dogru olani her iki tarafa da esit muamele yapilmasidir.

--

bizim evi yazacak olursak...

1 - annem asiri sert, zor ve obsesif bir kadindir. ben de kendisinin kucuk bir replikasiyim. esim bunlari bilerek benimle evlendi, yuzume vurmaz. ama elbette ki arada doz asimi yaptiginda kendince atifta bulunur.

2 - benim baskin oldugum yahut esime topu attigim seyler vardir; buna bagli olarak bir denge saglariz.

3 - annesi hakkinda goruslerimi saygi cercevesi dahilinde belli ederim. annesiyle gorusmem, evime sokmam. ama asla aramasina, gitmesine karismam. ozel gunlerini animsatirim annesini aramasi icin. benim annem bizim evimize gelir, kalir. esim spesifik olarak anneli aramaz ama ben konustugum surelerde konusmaya dagil olur bir sekilde.
Annesine neden gitmiyorsunuz eşiniz bunu sorun yapmıyor mu?
Tek sorum bu umarım cevaplarsınız,sizin sorularınıza gelince; evlenmeden önce daha tatlıymışım,sanırım ben de biraz hırçınlaştım. Eşim de daha makuldü veya ikimiz de daha aşıktık

Annesine neden gitmiyorsunuz eşiniz bunu sorun yapmıyor mu?
Tek sorum bu umarım cevaplarsınız,sizin sorularınıza gelince; evlenmeden önce daha tatlıymışım,sanırım ben de biraz hırçınlaştım. Eşim de daha makuldü veya ikimiz de daha aşıktık

annesi biz evlenmeden evvel affedilemeyecek kadar buyuk saygisizlik yapti. ben bu saygisizligina sadece sustum. esim de evlendikten sonra evime girmesini istemememe ve konusmamama herhangi bir itiraz etmedi benim saygili durusum karsisinda.

annesi biz evlenmeden evvel affedilemeyecek kadar buyuk saygisizlik yapti. ben bu saygisizligina sadece sustum. esim de evlendikten sonra evime girmesini istemememe ve konusmamama herhangi bir itiraz etmedi benim saygili durusum karsisinda.
Hakikaten susan kazanıyor

Disarda biriyle muhattap oluncagi zaman evet esiniz daha onde olmali bence de. Kadin erkek esitligi olarak bakmayin. Erkek bence de bir adim onde olmali. Evlilik bir kaleyse kalenin komutani erkektir cunku. Siz de kalenin prensesi :) herkes rolunun hakkini vermeli.

Bir de akilli kadin nerede aptal rolu yapacagini bilen kadindir demisler. Sahsen ben pofpofluyorum sık sık. Bir seyde fikir verecegim zaman ama tabi sen daha iyi bilirsin deyip karari ona birakiyorum. Benim dedigim oluyor. Kontrolun onda oldugunu hissettiriyorum. Cilveyle biseyleri istedigim zaman da kontrolunu benim istegimi yerine getirmek icin kullaniyor :KK70:

He biri aradiginda soylememesi ya da disari cikarken soylememesi de belki de hanimci olmak istemeyisindendir. Yani kendini oyle hissetmek istemiyodur. Ustunde hakimiyet kurmaya calismiyorum sadece seni merak ediyorum tarzi yaklasabilirsiniz bence

eşin game of thrones daki 7 krallığın başı olsa gerek. Bu kadar ilgi, ihtimam, alttan alma falan yorucu olsa gerek.

Mesela neden ortak karar vermeye çalışmak seçenekleriniz arasında yok?
Emlakçıya eşiniz kira aralığını söylerken siz de diğer yandan eski bina istemiyorum diyebilirsiniz. Gideceğiniz restorana birlikte karar berebilirsiniz.

Yok garsonu çağıracağım zaman eşime söylüyorum falan. Kim sipariş verecekse o çağırsın garsonu, aciz misiniz? Erkek kalenin komutanı kadın prensesi falan ahahah. Bi kere de durup "el ele yürüyen 2 güzel İNSANIZ sadece " diyemiyor musunuz?

Niye erkeğin egolarını pohpohlamak g.tünü kaldırmak gerektiğini düşünüyorsunuz? Kocanız başkalarının yanında benim karım şöyle zeki böyle yetenekli diye övüyor mu hiç sizi? Kadının da egoları yok mu?

Hele aptal taklidi yapma olayına yorum bile yapmak istemiyorum. Fiyasko.

Ben de örce insan sonra erkek kadın olmaktan yanayım. Ama hayat sizi inandığınız doğrularla sınar. İdeal olanla gerçekte olan bir olamayabiliyor,keşke olsa o zaman hiç dert sorun kalmazdı hatta böyle bir forum da olmazdı,ama var. Ben argümanlad üzerinden değil yaşanmışlıklar üzerinden konuşmak istiyorum.

Ben de örce insan sonra erkek kadın olmaktan yanayım. Ama hayat sizi inandığınız doğrularla sınar. İdeal olanla gerçekte olan bir olamayabiliyor,keşke olsa o zaman hiç dert sorun kalmazdı hatta böyle bir forum da olmazdı,ama var. Ben argümanlad üzerinden değil yaşanmışlıklar üzerinden konuşmak istiyorum.

Bunlar yalnızca argümanlar değil ki, şahsen hayatımı bu şekilde yaşıyorum, kimsenin bir adım gerisinde değilim, asla da olmam. Bana bu muameleyi yapacak insan hayatımda dahi olamaz :) eğer siz de gerçekten ikinizin de önce insan olduğunuzu düşünüyorsanız sanmıyorum ki eşinizin bu taleplerine olumlu cevap verebilesiniz.

Bunlar yalnızca argümanlar değil ki, şahsen hayatımı bu şekilde yaşıyorum, kimsenin bir adım gerisinde değilim, asla da olmam. Bana bu muameleyi yapacak insan hayatımda dahi olamaz :) eğer siz de gerçekten ikinizin de önce insan olduğunuzu düşünüyorsanız sanmıyorum ki eşinizin bu taleplerine olumlu cevap verebilesiniz.
Vermiyorum ama sürekli çatışma halindeyiz,ikimizin de doğruları katı,kimse taviz vermeyince de ortalık sütliman olmuyor

ben olaya kadın olarak değil de insan olarak yaklaştım mesela.
hatta kendimden örnek verdim.sakin bir kadinimdir ama esim fikrimi almaz emrivaki yaparsa ters teper dedim.
aynı sekidelde onun içinde geçerli.
yani asıl sorun kadın erkek ego savaşına çevirmeden insanca fikir alış verişi yapmak.
höd höd benim istediğim olur tavrindaki adamlar ne kadar iticiyse kadınlarda o kadar itici bana göre.(konu sahibini tenzih ediyorum)
sizi alintiladigim için kusura bakmayın.
sadece hemcinslerimizden utanmak yerine onlara sende inat et dediğini yaptir gibi demek yerine hayatımızı paylaştığımız insanlarla
ortak ne kadar çok paylasiminda olunursa o kadar mutlu ve aile olacağımızı anlatmayiz.buna fikirler de dahil..
:KK50:
+1

Back
X