• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde iş bölümünüz nasıl?

kurupasta

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
133
Puanlar
23
Hem çalışan hem de çalışmayan hanımlardan çocuk ve genel aile durumunu da belirterek evdeki düzeni nasıl sağladıklarını öğrenmek istiyorum. Ben haftanın 5 günü 9 3 arası çalışıyorum. Eşim de genelde bu saatler arasında ya da en fezls 1 saat daha fazla çalışıyor. 1 aydan fazladır da haftanın bir günü boş. Yemekler tamamen ben de. Eşim yumurta kırmayı bile bilmez. İşe beni arabayla götürüyor. Temizlik kendi tuvaletini o temixler. Balkonu 2 3 ayda bir temizler. Çöpleri genelde atar. Diğerleri bende. Çocukla kitap okuma ödev yapma bende. Raporlu olduğu günler olduğunda da hasta değilken bile vaktini yatakta telefonla geçiririr. Sizin evde de durumlar benzer mi merak ediyorum.

Bizde kim evdeyse yemeği o yapar. İkimiz de işteysek erken gelen ben olduğum için ben yaparım. Bazen eşim hafta içi evde olduğunda yapabildiği yerleri temizler. Yoksa hafta sonu o çocukla oynarken ben yaparım. Farkettim ki bizde bi iş bölümü yok 🤔🤔 kim denk gelirse hallediyor.

Bizde kim evdeyse yemeği o yapar. İkimiz de işteysek erken gelen ben olduğum için ben yaparım. Bazen eşim hafta içi evde olduğunda yapabildiği yerleri temizler. Yoksa hafta sonu o çocukla oynarken ben yaparım. Farkettim ki bizde bi iş bölümü yok 🤔🤔 kim denk gelirse hallediyor.
Haftasonu eşim genelde geç uyanıyor 3 gibi

Hem çalışan hem de çalışmayan hanımlardan çocuk ve genel aile durumunu da belirterek evdeki düzeni nasıl sağladıklarını öğrenmek istiyorum. Ben haftanın 5 günü 9 3 arası çalışıyorum. Eşim de genelde bu saatler arasında ya da en fezls 1 saat daha fazla çalışıyor. 1 aydan fazladır da haftanın bir günü boş. Yemekler tamamen ben de. Eşim yumurta kırmayı bile bilmez. İşe beni arabayla götürüyor. Temizlik kendi tuvaletini o temixler. Balkonu 2 3 ayda bir temizler. Çöpleri genelde atar. Diğerleri bende. Çocukla kitap okuma ödev yapma bende. Raporlu olduğu günler olduğunda da hasta değilken bile vaktini yatakta telefonla geçiririr. Sizin evde de durumlar benzer mi merak ediyorum.
Hafta içi ben eve daha erken geldiğim için yemeği ben yapıyorum, sofrayı birlikte kuruyoruz, bulaşıklar bende. Ama cuma akşamı paydos ederim pazartesi akşamına kadar yemek ve bulaşık eşimde. İster yapar, ister dışardan söyler, ister bulaşıkları hemen halleder isterse ertesi güne bırakır. İlgilenmiyorum.

Hafta içi ev süpürme, kedinin kumu vs eşimde. Çamaşır yıkama kurutma bende. Hafta sonu birlikte yapıyoruz bunları.

Bunların dışında bir şey yapmıyoruz. Haftada bir abla geliyor hallediyor geri kalanları.

Yani özet olarak hayat bizde tam anlamıyla müşterek.

Bu adam safi zarar sana.
Çocuğu olan insan her haftasonu öğlen üçe kadar uyuyamaz. Eşler dönüşümlü birbirini idare eder ayrı. Biri afedersin camış gibi yatacak sürekli diğeri tüm yükü omuzlanacak.
Çöp atmanın bir iş sayılması bile eşinizin ev içinde ne kadar işi yaramaz olduğunu gösteriyor.

Ben 8 -5, eşim 8-7 calisiyoruz. 1 çocuk var haftasonu ikimizde evdeyiz. Sabahları çocuğu okula ben bırakırım eşim haftaici mutfakta sadece kirlileri makineye atar(tezgahin, masanın silinmesi gereken birsey olduguna ikna olmuyor 😀)
Çöpleri o atar ben asla karışmam, banyoyu sadece ben temizlerim o asla karışmaz.
Haftasonu genel temizlik yapılır. O sabahtan çocuğu kursa götürür arabayla gidilmesi gerektigi icin ben genel dağınıklığı toplar çamaşırlari makineye atarım. Gelince sen daha güçlüsün güzel temizleniyor diye zamaninda ikna ettigim icin evi o süpürür. Çamaşırları son hayatta kalan asar. Kim astiysa diğeri katlar. Çocuğun tum eğitim olayı bende. Eşim anlamıyorum diyor hak veriyorum zaten eşimde başarılı bir öğrenci değilmiş zamanında.
Yemek konusunda birsey varsa ısıtır masaya koyar max. Yumurta kırıp tost yapabiliyor, onda bile mutfağın içinden geciyor. O yuzden pisirme kısmı bende ama yine rahat vermem gel patates soy, gel havuc rendele diye angarya yıkarım.
Gün olur kimse birsey yapmaz yapası gelmiyor koltuga yapışıyor cingar çıkarırım. Maasimiz ayni, tatilimiz ayni paşa torunuysan söyle hizmetci tutayim o yapsin ben de yorulmayim diye söylenirim. Sırf susayim diye eline bardak alir gezdirir topluyormus gibi yapmak icin.
Ben pek şikayetçi degilim bu kadarını yaptirabilmek bile başarı benim icin

Çalışmıyorum 3 çocuğum var . İş bölümü falan yok yaşadıgımız evin düzeni belli o an kimin eli boşsa düzeni o sağlar yemekse yemek temızlıkse temızlik ütüyse ütü . Sadece benım marketten haberım yok sabah çıkarken bakar akşam getırır koyar bitmeyen dolap gibi bisey benımkısı , gun ıcındeki acil ihtiyaçları da getir getiriyor . Bide çay dökmem kim dökerse döksün gelirken bana da döksün 🙈

Gösteriyorum. Uyuyamıyorum geç uyuyorum dinlenmeyi mi diyor. Kalkınca bir de ona kahvaltı hazırlıyorum
Hazırlamayın, neden hazırlıyorsunuz? Ailece oturup kahvaltı yapmıyorsa sonrasında ne yiyorsa yesin.
O evin ergen oğlan çocuğu değil, eşi, babası. Bunun farkında olmayan birinden ne olur zaten.

Çalışmıyorum 3 çocuğum var . İş bölümü falan yok yaşadıgımız evin düzeni belli o an kimin eli boşsa düzeni o sağlar yemekse yemek temızlıkse temızlik ütüyse ütü . Sadece benım marketten haberım yok sabah çıkarken bakar akşam getırır koyar bitmeyen dolap gibi bisey benımkısı , gun ıcındeki acil ihtiyaçları da getir getiriyor . Bide çay dökmem kim dökerse döksün gelirken bana da döksün 🙈
Aslında bu bile bir iş ne eksik ne Gedik rakibini yapmak. Eşim mesela bunu da hep bana sorar. Bir de birşey unutulursa kızar

Aslında bu bile bir iş ne eksik ne Gedik rakibini yapmak. Eşim mesela bunu da hep bana sorar. Bir de birşey unutulursa kızar
Nie kızıyor yahu . Artık tüm 3 harfli marketlerin kapıda hizmeti var , getir var Trendyol üzerinden yakınınızdaki marketlerin hizmetleri oluyor indirin kullanın . Benım eşim kendı takip eder ama özellikle ramazan ayında kasa beklemek reyon gezmemek kalabalık market dolaşmamak ıcın internet üzerinden yapar alısverısı direk kapıya gelir .

Hafta içi ikimiz de çalışıyoruz o benden 1 saat erken cikiyor nöbet günleri de olabiliyor . Çamaşır atma asma işi onda, doğrama işlerini o yapar ben gelince yemeği pişirir hazırlarım ben sofrayı toplarken kahveyi yapıp masayı falan siler robot süpürgeyi çalıştırır. Hafta içi hiç temizlik yapmıyoruz sadece robot çalışıyor. Hafta sonları yemeği kahvaltıyı o hazırlayıp toplar ben de evi temizlerim ütüyü yaparım o yerleştirir onu ben yaparım bunu o yapar gibi bir ayrım yok açıkçası birimiz bi işi başlatır diğeri de yardım eder sadece temizliğini beğenmiyorum yaptırmam

Nie kızıyor yahu . Artık tüm 3 harfli marketlerin kapıda hizmeti var , getir var Trendyol üzerinden yakınınızdaki marketlerin hizmetleri oluyor indirin kullanın . Benım eşim kendı takip eder ama özellikle ramazan ayında kasa beklemek reyon gezmemek kalabalık market dolaşmamak ıcın internet üzerinden yapar alısverısı direk kapıya gelir .
Normalde ben de çok kullanıyordum ama heo tarihi yakın ürün gönderdiklerini fark ettim 2 kişiyiz bir yoburt alınca k20 gunde de anca bitiyor biz de 10 günü kalmış yoğurt, 3 günü kalmış yufka falan gelince almıyorum artık

ben su anlik issizim. biz evlenmeden once konustuk anlastik hatta yazili olarak hazirladik😂😂
bu isler risk almaya gelmez bence, nasil baslarsa oyle gider. simdiden nasilsa calismiyorum diye her isi elime alsam yarin o benim gorevim olur - insanlik tarihinin basindan beri bu boyle olmustur:)
bizde esim yemek yapabiliyor ama elinin lezzeti yok. yaptigi yemekleri ben sevmiyorum. o yüzden yemekler benden. Ama buzlugu hep beraber doldururuz. mesela pazardan ispanak almiştik, esim onlari yikadi bugun. ben onlarla ici hazirlayacagim. sonra bir kapta unu suyu ayarlayip hamur yapacagim, kivamini bulunca esim devam edecek yoguracak sonra tatli tabagi kadar bezeler hazirlayacak, beraber buyuk mantilar yapip kapatip buzluğa koyacagiz. bu mesela ortak gorev.
ya da bittikce yapiyoruz airfriere girebilecek her sebzeden fazla fazla alip beraber soyup dograyip posetleyip buzluga atiyoruz- haftada bir günün yemegi oyle cikiyor. ayni sekilde et suyu , yazlik domates falan yapacaksak fazla fazla alip beraber yapiyoruz, demetlerce sarimsagi beraber ayiklayip parca pincik edip zeytinyagi dolu nor kavanoza atiyoruz vs.
zaten buzluk - konserveler boyle dolu olduktan sonra yemek yapmak insani yormuyor.
Ben zevk aliyorum yemek yapmaktan.
yemek yaptiktan sonra herseyi mutfaga ben tasiyorum, masayi siliyorum.
ama bulasiklar esimin. bazen bekletiyor bazen ayni gün yikiyor.
onun hijyen anlayisi benim midemi bulandirdigi icin lavabolar ve banyo komple bende.
camasirlar ve kurutma komple onda (kurutma makinasi var ama bazen asmak gerekiyor. Her pazar kirliligi temiz birakir, banyo paspaslarina kadar yikar. bana ait herseyi kurumus halde yatagin benim olan kısmına koyar, yerleştiririm.
onun disinda ütü yapmiyoruz ama evde ütümüz var. birgun ihtiyaci olan olursa kendi ütüsünü yapar.
pazara markete beraber cikariz,ortalığın daginikligi ortak gorev. cok daginik birakmamaya ozen gösteriyoruz (cocuk olmadigi icin bu is kolay), dagildiysa biri toplayiveriyor. supurgeyi haftasonu o yapiyor, arkasından ben mopla geciyorum. haftaici de birkac gunde bir o isteyken ben supuruyorum evi. zaten minicik 1+1 ev ve dikey supurge. is bile degil bitiyor hemen. bahce, çöp ve her türlü tamir boya işi onda.
mevsim gecislerinde de detayli temzikik yapiyoruz derz ovmali, dolap ve buzdolabi ici temizlemeli, pencere cam silmeli. onu ben organize ediyorum gorev dağılımı yapiyorum ona uyuyor - cunku hijyen anlayisi yok malesef.
bu kadar.
zaten iki kişiyiz, ikimiz de yorulmuyoruz. evimiz de bize temiz geliyor ama hergun camasir suyuyla klozet fircalayan insanlara gore pis bir ev de olabilir. ama tertemiz bir ev icin cok yorulmayi dogru bulmuyorum.
hersey oldugu kadar:)

Son düzenleme:
Çocuktan önce ikimiz de çalışıyorduk. Ben home ofis ama eşimin nöbetli işi var. Genel ev işleri ve yemek bende oluyordu. Eğer canım bir şey yapmak istemezse eşim ya dışardan söylerdi ya da evde olduğu zamanlarda basit yemekler yapardı. Bulaşık ve çöp işi çoğunlukla onundu. Şu an evde ikizler + yolda 1 bebek var. Bütün ev işlerini annem yapıyor 😄 Şaka bir yana mutfak işleri annemde. Çocukların bakımı, evin ufak işleri bende şimdilik. Eşim de eve geldiğinde çok yorgun değilse mutlaka bir işin ucundan tutar. Çocuklarla ilgilenir. Yani boşta olan bir iş yapar mutlaka

ben su anlik issizim. biz evlenmeden once konustuk anlastik hatta yazili olarak hazirladik😂😂
bu isler risk almaya gelmez bence, nasil baslarsa oyle gider. simdiden nasilsa calismiyorum diye her isi elime alsam yarin o benim gorevim olur - insanlik tarihinin basindan beri bu boyle olmustur:)
bizde esim yemek yapabiliyor ama elinin lezzeti yok. yaptigi yemekleri ben sevmiyorum. o yüzden yemekler benden. Ama buzlugu hep beraber doldururuz. mesela pazardan ispanak almiştik, esim onlari yikadi bugun. ben onlarla ici hazirlayacagim. sonra bir kapta unu suyu ayarlayip hamur yapacagim, kivamini bulunca esim devam edecek yoguracak sonra tatli tabagi kadar bezeler hazirlayacak, beraber buyuk mantilar yapip kapatip buzluğa koyacagiz. bu mesela ortak gorev.
ya da bittikce yapiyoruz airfriere girebilecek her sebzeden fazla fazla alip beraber soyup dograyip posetleyip buzluga atiyoruz- haftada bir günün yemegi oyle cikiyor. ayni sekilde et suyu , yazlik domates falan yapacaksak fazla fazla alip beraber yapiyoruz, demetlerce sarimsagi beraber ayiklayip parca pincik edip zeytinyagi dolu nor kavanoza atiyoruz vs.
zaten buzluk - konserveler boyle dolu olduktan sonra yemek yapmak insani yormuyor.
Ben zevk aliyorum yemek yapmaktan.
yemek yaptiktan sonra herseyi mutfaga ben tasiyorum, masayi siliyorum.
ama bulasiklar esimin. bazen bekletiyor bazen ayni gün yikiyor.
onun hijyen anlayisi benim midemi bulandirdigi icin lavabolar ve banyo komple bende.
camasirlar ve kurutma komple onda (kurutma makinasi var ama bazen asmak gerekiyor. Her pazar kirliligi temiz birakir, banyo paspaslarina kadar yikar. bana ait herseyi kurumus halde yatagin benim olan kısmına koyar, yerleştiririm.
onun disinda ütü yapmiyoruz ama evde ütümüz var. birgun ihtiyaci olan olursa kendi ütüsünü yapar.
ortalığın daginikligi ortak gorev. cok daginik birakmamaya ozen gösteriyoruz (cocuk olmadigi icin bu is kolay), dagildiysa biri toplayiveriyor. supurgeyi haftasonu o yapiyor, arkasından ben mopla geciyorum. haftaici de birkac gunde bir o isteyken ben supuruyorum evi. zaten minicik 1+1 ev ve dikey supurge. is bile degil bitiyor hemen. bahce, çöp ve her türlü tamir boya işi onda.
mevsim gecislerinde de detayli temzikik yapiyoruz derz ovmali, dolap ve buzdolabi ici temizlemeli, pencere cam silmeli. onu ben organize ediyorum gorev dağılımı yapiyorum ona uyuyor - cunku hijyen anlayisi yok malesef.
bu kadar.
zaten iki kişiyiz, ikimiz de yorulmuyoruz. evimiz de bize temiz geliyor ama hergun camasir suyuyla klozet fircalayan insanlara gore pis bir ev de olabilir. ama tertemiz bir ev icin cok yorulmayi dogru bulmuyorum.
hersey oldugu kadar:)
Yaa işten mi ayrıldınız merak ettim üzüldüm de

Çalışmıyorum. Haftasonu ya da eşim ne zaman evdeyse kahvaltıyı o hazırlar. Yemekler bazen o hazırlar ama nadir. Çay demleme ve çay dökme eşimdedir. Geri kalan hiç bir şeye dokunmaz. Mutfağı sevdiği için mutfak işlerinde iyidir. Evde yoksam evi süpür dersem süpürür.

Back
X