ben su anlik issizim. biz evlenmeden once konustuk anlastik hatta yazili olarak hazirladik

bu isler risk almaya gelmez bence, nasil baslarsa oyle gider. simdiden nasilsa calismiyorum diye her isi elime alsam yarin o benim gorevim olur - insanlik tarihinin basindan beri bu boyle olmustur:)
bizde esim yemek yapabiliyor ama elinin lezzeti yok. yaptigi yemekleri ben sevmiyorum. o yüzden yemekler benden. Ama buzlugu hep beraber doldururuz. mesela pazardan ispanak almiştik, esim onlari yikadi bugun. ben onlarla ici hazirlayacagim. sonra bir kapta unu suyu ayarlayip hamur yapacagim, kivamini bulunca esim devam edecek yoguracak sonra tatli tabagi kadar bezeler hazirlayacak, beraber buyuk mantilar yapip kapatip buzluğa koyacagiz. bu mesela ortak gorev.
ya da bittikce yapiyoruz airfriere girebilecek her sebzeden fazla fazla alip beraber soyup dograyip posetleyip buzluga atiyoruz- haftada bir günün yemegi oyle cikiyor. ayni sekilde et suyu , yazlik domates falan yapacaksak fazla fazla alip beraber yapiyoruz, demetlerce sarimsagi beraber ayiklayip parca pincik edip zeytinyagi dolu nor kavanoza atiyoruz vs.
zaten buzluk - konserveler boyle dolu olduktan sonra yemek yapmak insani yormuyor.
Ben zevk aliyorum yemek yapmaktan.
yemek yaptiktan sonra herseyi mutfaga ben tasiyorum, masayi siliyorum.
ama bulasiklar esimin. bazen bekletiyor bazen ayni gün yikiyor.
onun hijyen anlayisi benim midemi bulandirdigi icin lavabolar ve banyo komple bende.
camasirlar ve kurutma komple onda (kurutma makinasi var ama bazen asmak gerekiyor. Her pazar kirliligi temiz birakir, banyo paspaslarina kadar yikar. bana ait herseyi kurumus halde yatagin benim olan kısmına koyar, yerleştiririm.
onun disinda ütü yapmiyoruz ama evde ütümüz var. birgun ihtiyaci olan olursa kendi ütüsünü yapar.
ortalığın daginikligi ortak gorev. cok daginik birakmamaya ozen gösteriyoruz (cocuk olmadigi icin bu is kolay), dagildiysa biri toplayiveriyor. supurgeyi haftasonu o yapiyor, arkasından ben mopla geciyorum. haftaici de birkac gunde bir o isteyken ben supuruyorum evi. zaten minicik 1+1 ev ve dikey supurge. is bile degil bitiyor hemen. bahce, çöp ve her türlü tamir boya işi onda.
mevsim gecislerinde de detayli temzikik yapiyoruz derz ovmali, dolap ve buzdolabi ici temizlemeli, pencere cam silmeli. onu ben organize ediyorum gorev dağılımı yapiyorum ona uyuyor - cunku hijyen anlayisi yok malesef.
bu kadar.
zaten iki kişiyiz, ikimiz de yorulmuyoruz. evimiz de bize temiz geliyor ama hergun camasir suyuyla klozet fircalayan insanlara gore pis bir ev de olabilir. ama tertemiz bir ev icin cok yorulmayi dogru bulmuyorum.
hersey oldugu kadar:)