• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde iş bölümünüz nasıl?

Hem çalışan hem de çalışmayan hanımlardan çocuk ve genel aile durumunu da belirterek evdeki düzeni nasıl sağladıklarını öğrenmek istiyorum
Çalışmıyorum, evlendiğimiz günden beri çocuk bakımından ev işine her şey ortak.

Hem çalışan hem de çalışmayan hanımlardan çocuk ve genel aile durumunu da belirterek evdeki düzeni nasıl sağladıklarını öğrenmek istiyorum. Ben haftanın 5 günü 9 3 arası çalışıyorum. Eşim de genelde bu saatler arasında ya da en fezls 1 saat daha fazla çalışıyor. 1 aydan fazladır da haftanın bir günü boş. Yemekler tamamen ben de. Eşim yumurta kırmayı bile bilmez. İşe beni arabayla götürüyor. Temizlik kendi tuvaletini o temixler. Balkonu 2 3 ayda bir temizler. Çöpleri genelde atar. Diğerleri bende. Çocukla kitap okuma ödev yapma bende. Raporlu olduğu günler olduğunda da hasta değilken bile vaktini yatakta telefonla geçiririr. Sizin evde de durumlar benzer mi merak ediyorum.
Günde ortalama 4-5 saat evden online çalışıyorum , Eşiminde iş yerinde ortalama 9 saatlik bir çalışma süresi var. Eşimle evdeki her iş ortak. Birimiz kahvaltı hazırlıyorsa o esnada diğeri çamaşırla ilgilenir. Birimiz yemek yaparken diğerimiz çocuğun ödevini yaptırır yada kontrol eder. Sofra birlikte kaldırılır. Balkonu sadece eşim temizler. Çöp ondadır. Evi birimiz süpürür diğerimiz arkadan siler. Vaktimizi birlikte geçirelim diye yıllardır her işi aynı anda birlikte yapıp hızlıca bitirme gibi bir sistem oturttuk kendimizce kalan vakit ortak olsun diye. 10 yaşındaki kızımda evde her işin ortak olduğunu görerek büyüdüğü için oda kendine yapacak bir iş bulur 😄

Gösteriyorum. Uyuyamıyorum geç uyuyorum dinlenmeyi mi diyor. Kalkınca bir de ona kahvaltı hazırlıyorum
Allah aşkına, beş yaşında çocuk mu bu? Kahvaltısını dahi hazırlamaktan aciz herif gelip size yardımcı mı olacak? Anasının eğitemediğini siz mi eğiteceksiniz bu yaştan sonra?

bana ait herseyi kurumus halde yatagin benim olan kısmına koyar, yerleştiririm.
Bu bizde de var ya. İşten geliyorum kirliler yıkanmış kurumuş katlanmış yatağın benim olan tarafına dizilmiş. Bi de üstüne söyleniyorum ben yıkayınca seninkileri yerleştiriyorum sen niye buraya bırakıyorsun diye 😂😂😂

Bu bizde de var ya. İşten geliyorum kirliler yıkanmış kurumuş katlanmış yatağın benim olan tarafına dizilmiş. Bi de üstüne söyleniyorum ben yıkayınca seninkileri yerleştiriyorum sen niye buraya bırakıyorsun diye 😂😂😂
yok bizim ev aşiri küçük oldugu icin hersey yerli yerinde degil. elbiseler bazanin altinda hurcun icinde, bu mevsime uygun olmayanlar baza altinda vakumlu hurcta, pantalonlar esimin tarafindaki komidinin alt gözünde falan. ben karistiriyorum, o hic bulamaz.
Yaa işten mi ayrıldınız merak ettim üzüldüm de
teşekkür ediyorum malesef yeni degil bir suredir işsizim. insallah yakinda bitecek diye ümid ediyorum

Esim yemeğin Y'sinden anlamaz ama temizliği çok güzel yapar. İşimi yarı yarıya kolaylaştırır. Eşiniz 3e kadar nasıl uyuyor ya öyle şey mi olur uyuyan adamdan nefret.

Normalde ben de çok kullanıyordum ama heo tarihi yakın ürün gönderdiklerini fark ettim 2 kişiyiz bir yoburt alınca k20 gunde de anca bitiyor biz de 10 günü kalmış yoğurt, 3 günü kalmış yufka falan gelince almıyorum artık
:) haftada iki kere yoğurt kovası atarım :) 3 kg
paket yufka falan Ohoo hergun gelse hergun yerler

Bizde öyle bi iş bölümü yok ama ben asla saçını süpürge eden çok becerikli bi ev hanımı olmadım eski evimiz 1+1di beraber yapardık haftada 1 gün şimdi 250 metrekare dubleks balkon bahçe var balkon bahçe ondadır ben durup dururken kapı cam duvar sileyim dolap çekeyim insanı olmadım haftada 1 temizliğe gelen var o soktu düzene bazen baza altına vs giriyoruz beraber dolap içi vs. Eskiden çalışıyorken kocam kalkıp kahvaltı hazırlardı tost yumurta benim koyduğum kahvaltılığı masaya koyardı ama o kahvaltılığı doldurmazdı şimdi yine aynı bazen ben hazırlıyorum ama genelde o hazırlar spor yapıyor ve bazı dönemler tuzuna kadar hesaplıyor haftalık yemeğini hazırlar o gün 2 gün yeriz onun yaptığını diğer günlerde de kışın 2 kere en az dışarıdan balık yeriz her hafta ya annem ya kayınpederim yemeğe çağırır bazen 3 4 kere oluyor yemeğe gittiğimiz bazen hiç olmuyor onun dışında ben yapıyorum ama 2 çeşit max bazen tek çeşit mesela biber dolması yapmışsam sadece yoğurtla yeriz ya da sulu köfte o da tek gider. Bazen her akşam 3 4 çeşit yapıyorum bazen 4 5 akşam balık yiyoruz. 2 kere anneme 3 kere kayınpederime gidiyoruz. Bazen o ben börek yapıcam der yapar ya da pizza pide fırını var onda yapar yeriz ama genelde ben yapıyorum. Eti vs toplu alıyoruz aldığım yer bölüyor. Markete ben gidiyorum bana sormadan lahana vs alınca sinir olurum bitmiyor çünkü. Ben yeşillikleri yıkarım önceden. Beraber iş yapmaktan nefret ediyorum ben daha pratiğim o iş yaparken sinir oluyorum.yemek yaparken toplarım bi yandan o en son toplar. Çamaşırı ayırıp yıkar ben siyah koyu renk beraber atarım o kumaşa göre atar. Ya da makineyi boşaltırken tezgaha dizer en son yerleştirir. Ama yine de karışmam her gece makine boş olur böyle bi takıntım var akşamdan evi toplarız sabah da lavabo vs. Evde robot var her gün çalışır yine ben el aüpürgesi ile süpürürüm her yemekten sonra sabahları da yatak süpürgem var ama bunlar 1 saatimi almıyor bile. Yazlığa köye gidince ortak yaparız. et pişecekse o pişirir. Hamileyken ve ilk aylarda hiçbir şey yapmadım o yaptı ben işten hamileyken çıktım eve gelip yemek yaptı temizlik yaptı. Bebekle de ilgilenir hatta gece uyanıp emzirme der sağ ben veririm uyu der ama pek olmuyor bu ben hastayken o bakar. İşten gelince de ondadır. Çalışırken ben 10 da işe başlayıp 45 gibi bitiriyordum ve evden çalışıyordum o sabah 9 akşam 6 ama mesaisi çok oluyordu haliyle ortak olacak diye adamdan yorgun argın yemek temizlik yapmasını beklemedim. Bakınca genele ev yükü daha çok bende ama tamamen değil. Günlük rutinim var

Normalde ben de çok kullanıyordum ama heo tarihi yakın ürün gönderdiklerini fark ettim 2 kişiyiz bir yoburt alınca k20 gunde de anca bitiyor biz de 10 günü kalmış yoğurt, 3 günü kalmış yufka falan gelince almıyorum artık
bizde 3 gun kalırsa çok şükür 🤣 çabuk tükenir

Çalışmıyorum, çocuğum da yok.
Ama aramızda bir iş bölümü yok o an canım ne yapmak istemiyorsa eşimden rica ederim. İster yemek olsun ya da diğer ev işleri :) saolsun o da yapar.

bizde 3 gun kalırsa çok şükür 🤣 çabuk tükenir
En özendiğim ev tipi vallahi. Bazen marketten sadece 3 tane salatalık alıyorum 4 domates insanlar garip garip bakıyor ama yenmiyor cidden 1 hafta da yiyebildigimiz o kadar oluyor ziyan etmeyi de hiç sevmiyorum çok üzülüyorum çöpe yemek atınca. Tarif bakıyorum yapmak için geçen poğaça yaptım disardakiler hem çok pahalı hem de midemi yakıyor diye 1 tepsi 1 küçük borcam oldu 1 hafta yedik ekmek niyetine 😂 buzdolabımizi açan bize ay yiyecek birseyleri yok der 😂

En özendiğim ev tipi vallahi. Bazen marketten sadece 3 tane salatalık alıyorum 4 domates insanlar garip garip bakıyor ama yenmiyor cidden 1 hafta da yiyebildigimiz o kadar oluyor ziyan etmeyi de hiç sevmiyorum çok üzülüyorum çöpe yemek atınca. Tarif bakıyorum yapmak için geçen poğaça yaptım disardakiler hem çok pahalı hem de midemi yakıyor diye 1 tepsi 1 küçük borcam oldu 1 hafta yedik ekmek niyetine 😂 buzdolabımizi açan bize ay yiyecek birseyleri yok der 😂
😀buzlugu değerlendır canım böyle zamanlarda sonra çıkarıp ısıtınca yeni yapmış gibi oluyor .

Siz beslenmiyorsunuz ki. Yoğurt en azından günde bir öğün tüketilmeli. İki kişi günde bir öğün 2-3 kaşık dahi olsa yoğurt yerse 1.5 kiloluk yoğurt bir haftada bitiyor.

Biz az yemek yiyen bir çiftiz. Yarım kilo sebzeden yemek yaparım, yarım kilo kıymayı dörde böler onları kullanırım, üçer köfte ile doyarız vs. Az yeriz ama besleniriz. Yoğurdun 20 gün süründüğünü ilk kez duydum valla. 40’tan sonra kemik erimesi ile uğraşacaksınız muhtemelen.

Ben şu an doğum iznindeyim yakında doğum yapacağım. Bu dönemi istisna tutuyorum. Normal zamanımızı anlatayım

Ben sabah 6 evden çıkıyorum akşam 17.30 eve giriyorum çocuğu kreşten alıp.
Eşim sabah 08.30 evden çıkıyor çocuğu hazırlıyor sabah kreşe bırakıyor ordan işe. Akşam 19.00 geliyor.
Eve erken gelen ben olduğum için yemeği ben hazırlıyorum.
Haftada 2 yarım gün bir abla gelip basit yemekler mutfak düzeni ev toparlama ütü gibi işler yapıyor. 3 haftada bir de derin temizlik için biri geliyor.
Akşam mutfak toparlaması bir gün bende bir gün eşimde. Bunun için check list hazırladım. Yoksa hep eksik yapıyor.
Çamaşırları hafta sonuna kadar biriktiriyoruz hafta sonu ben yıkıyorum. Bu konuyu paylaşmayı sevmiyorum. Güvenemiyorum eşime. Pazartesi abla gelip ütüleri bitiriyor işte.
Tuvalet banyo temizliğinde mottomuz herkes temiz bırakacak çıkarken temizlendi mi ekstra bir şeye gerek kalmıyor.
Onun dışında ben çok dağınık bir insanım. Eşim bayağı arkamı toplar ev düzeni hemen hemen onda 🥲 Üstümden çıkarıp attığım şeylerin fotoğraflarını çekip video hazırlamıştı geçen gün.
Hafta sonu oğlumuz 7 gibi uyanıyor. Bir sabah o uyur bir sabah ben uyurum. Uyuyan taraf max 9 gibi uyanır. Öyle öğlene kadar uyuma gibi bir şey asla yok. Ancak akşamdan kalırsa eşim arkadaşlarıyla Falan çıkıp geç geldiyse 10-11de uyanır.

Hafta sonu kahvaltıları eşim hazırlar. Bir akşam anneme gideriz bir akşam dışarıdan hallederiz.
Alışveriş ve yemek listeleri eşimde. Hazırlıkları ablaya yaptırılacaksa onun organizasyonu bendedir.

Sizlerin çalışma saatlerine bayıldım. Ben normalde 5 civarı uyanan bir insan olduğum için akşamları genelde bir şeye halim kalmıyor.. ben evde yardımcısız hiçbir şey yapamam.

Haftada iki gün kahvaltıyı eşim hazırlar

İkı gün beraber Hazırlarız

3 gün sadece ben
(kahvaltılarımiz yumurta kırdım bitti seklınde olmaz dört ayrı şey pişer benim gözüm doymaz cunku, bi de kızımız var o çeşitli yesin istiyoruz)

İkı büyük Banyo ve tuvaletlerin temizliği esimde

Aksam yemekleri hep benden 6 gun
haftada bir Dısarida yemeğe Çıkarız
Bu basit bir pizza bile olabilir cocugumuz tercih ediyor daha çok, restaurant kurmayın kafanızda 🤭

Çamaşırlar bende
eşim ütüden anlamaz bırakırsam kırışık halıyle giyer ele güne rezil olalım istemem

Bulaşık makinesini eşim boşaltır
ben kirlileri doldururum.
Eşim doldurursa ben düzeltmek zorunda kaliyorum, düzelteceksem bana yardım mı etmiş ben dinlenmis mı oluyorum?

Cocukla park, oyun grubu, piyano, jimnastik yani dışarı işleri hep bende. Sorun degil ben sosyalleşmeyi seviyorum, iyi geliyor bana
Evde aktivite etkinlik bende
Ama oyun oynamak tamamen esimde, ben oyuncu bı anne değilim zaten, yapamıyorum

Banyo bende
🤗

Siz beslenmiyorsunuz ki. Yoğurt en azından günde bir öğün tüketilmeli. İki kişi günde bir öğün 2-3 kaşık dahi olsa yoğurt yerse 1.5 kiloluk yoğurt bir haftada bitiyor.

Biz az yemek yiyen bir çiftiz. Yarım kilo sebzeden yemek yaparım, yarım kilo kıymayı dörde böler onları kullanırım, üçer köfte ile doyarız vs. Az yeriz ama besleniriz. Yoğurdun 20 gün süründüğünü ilk kez duydum valla. 40’tan sonra kemik erimesi ile uğraşacaksınız muhtemelen.
Evde sadece akşam yemeği yiyoruz bazen onu da yemiyoruz ortak olarak esim nöbetli çalışıyor ben de tek olunca ya disarda yiyorum eve gelmeden ya da annem de 😅 yani her gün kurulan bir soframiz yok. Yoğurdu herseyle yemem ama her gün kefir içerim farkı olduğunu da sanmıyorum eşim de ben de yemekhaneli bir iş yerimiz olduğu için kahvaltı + öğle yemeği zaten eve aç olarak dönmüyoruz açıkçası 😂

Bekar, aile evinde ve iş arayan biri olarak yemekler ve temizlik genel olarak bende ama ama ütü, market alışverisi, balkon yıkama babamda.
Erkek kardeşim çok yoğun çalıştığı için ona çok bir şey yaptırmıyorum ama tatlı, hamur işi falan istediğimiz de erkek kardeşim yapar. Cam silinecekse kardeşim siler.

Çalıştığım dönemde de yemekler babamda, temizlik ben ve erkek kardeşimde oluyor.

Babam hiçbir iş yapmak istemiyordu ama sarsıcı bir aile toplantısından sonra yapmaya başladı :D

Hem çalışan hem de çalışmayan hanımlardan çocuk ve genel aile durumunu da belirterek evdeki düzeni nasıl sağladıklarını öğrenmek istiyorum. Ben haftanın 5 günü 9 3 arası çalışıyorum. Eşim de genelde bu saatler arasında ya da en fezls 1 saat daha fazla çalışıyor. 1 aydan fazladır da haftanın bir günü boş. Yemekler tamamen ben de. Eşim yumurta kırmayı bile bilmez. İşe beni arabayla götürüyor. Temizlik kendi tuvaletini o temixler. Balkonu 2 3 ayda bir temizler. Çöpleri genelde atar. Diğerleri bende. Çocukla kitap okuma ödev yapma bende. Raporlu olduğu günler olduğunda da hasta değilken bile vaktini yatakta telefonla geçiririr. Sizin evde de durumlar benzer mi merak ediyorum.
Ay butun is bende temizlik yemek, gerci o cok yogun calisiyor ben evden calisiyorum cok sikayet etmiyorum o yuzden ama yinede bazen gozume batiyor yani. Ha sadece balkon yikama isi onda ama onun disinda onun arkasini toplamak bile bende

yemek hariç herşeyı ortaklaşa yaparız her iki tarafta çalışıyor sonuçta hayat müşterek sen olmasan çöp evde mi yaşayacaktı yok ee yardım etmek zorunda

Eşimde bende 8-5 çalışıyoruz ben haftada 1 onun haftada 2 nöbeti var aynı günlere denk gelmiyor mutfak işleri benden arada süpürme silme yapıyor arada ütü yapar o kadar

Back
X