Evde kalan kuzenim ...

KIRMIZIKURDALE

Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2017
387
263
18
39-40 Yaşlarında evlenmemiş bir kuzenim var. Evlenmemesi sanki bizim ve özellikle yakın akrabalarının suçuymuş gibi davranıyor . Çok güzel bir kızdı ama armudun sapı üzümün çöpü vb gibi bahanelerle tüm kısmetlerini geri çevirdi. 5 yıllık sevdiği vardı ondan da ayrılınca bugünlere kadar geldi.

Şimdi konum kimseye tahammülü yok. Evde misafir istemez.(tek başına yaşamıyor annesi ve kız kardeşi var) . Abisi nin küçük cocuğu var .Bazen Cocuğu annesine bıraktığın da bile kızıyor. Yok ben cocuk mu bakacağım ! kendi annesine bile neler söylüyor. Yazık yengeme üzülüyorum . Amcam lara gitmek bile istemiyorum. Gittiğimde 5 karış suratla ofluyor , pufluyor, yemek hazırlıyor . Biz yemek hazırlamasını falan istemiyoruz ama yengem ısrar ediyor . Onu da anlamaya çalışıyorum . Çok sıkıcı bir hayatı var . Ev , temzilik çalışmıyor da .

Nasıl davranmamız lazım , bu yaşta evlenmeli mi? İş mi bulup çalışsa . (çalışmayı seven bir insan da değil i sabah erken kalkmak vs.)

Öncelikle şunu söyleyeyim; kuzenin birazcık kendi kaşınmış. O yaşta bir insanın kendi düzenini çoktan kurmuş olması gerekir. Bunun içinde çalışması gerekir ama ondan da hoşlanmıyormuş. Otursun o zaman annesinin dizinin dibinde!

Ben ortada size dert olacak bir şey göremedim. Tavırlarından rahatsız oluyorsanız evlerine gitmeyin olsun bitsin. Kadının belki başka problemleri var mutsuz huzursuz her şey evlilik mi? Başlık çok itici olmuş.
Nasıl davranmamız lazım , bu yaşta evlenmeli mi? İş mi bulup çalışsa . (çalışmayı seven bir insan da değil i sabah erken kalkmak vs.)
Bunlar sizi ilgilendiren şeyler değil bırakın da kendisi karar versin, çalışsın mı evlensin mi diye.

39-40 yaşındaki bir kadın ne yaptığını biliyordur diye düşünüyorum.Evet evlenmeli desek ne yapacaksınız onu anlamadım..Misafir de sevmeyebilir ben de hiç sevmem ama bu kadar belli etmem sevmediğimi.... Birlikte alışverişe, kahve içmeye çıksanız? Yaşlarınız yakın mı? Ayrıca etrafındaki insanlar (sizin için demiyorum) evde kaldın imasında bulunuyorlarsa tabi ki kadın bunalıma girer.

Yani tamam iyi hoş da burada sizi ilgilendiren hiçbir şey yok. Anası kardeşi karışmıyor, 40 yaşında kadına da yok ilk bulduğunla evlen yok iş bul da diyemezler yani bunca sene dememişler en azından. Yapabileceğiniz ve keza sizi ilgilendiren hiçbir şey yok. Bir de "Kuzenim evde kalmış" falan gibi kendince aşağılayan bir başlığınız var çok çirkin.

39-40 Yaşlarında evlenmemiş bir kuzenim var. Evlenmemesi sanki bizim ve özellikle yakın akrabalarının suçuymuş gibi davranıyor . Çok güzel bir kızdı ama armudun sapı üzümün çöpü vb gibi bahanelerle tüm kısmetlerini geri çevirdi. 5 yıllık sevdiği vardı ondan da ayrılınca bugünlere kadar geldi.

Şimdi konum kimseye tahammülü yok. Evde misafir istemez.(tek başına yaşamıyor annesi ve kız kardeşi var) . Abisi nin küçük cocuğu var .Bazen Cocuğu annesine bıraktığın da bile kızıyor. Yok ben cocuk mu bakacağım ! kendi annesine bile neler söylüyor. Yazık yengeme üzülüyorum . Amcam lara gitmek bile istemiyorum. Gittiğimde 5 karış suratla ofluyor , pufluyor, yemek hazırlıyor . Biz yemek hazırlamasını falan istemiyoruz ama yengem ısrar ediyor . Onu da anlamaya çalışıyorum . Çok sıkıcı bir hayatı var . Ev , temzilik çalışmıyor da .

Psikolojisi bozulmuş olabilir.tam ama evlenmemek kendi kararı ama çevre baskısı ve kendine ait düzeni olmadığından bunalmış olabilir.uygun talip varsa on edebilirsiniz?

Konu sizin derdiniz değil,başkası için ahkam kesemeyiz,
Kendi hayatı nasıl isterse öyle yapar.
Evlenmemeli desek,
İş de bulmamalı desek,
Siz aynı evde değilsiniz onunla,niye bu kadar kafaya takmak?
Ayrıca evde kalmak tabiri ne kadar çirkin .

bu yaşta evlenmeli mi?
Bu ne biçim soru anlamadım? Yani bu yaşta insanlar evlenemez mi de gelip sormuşsunuz. İyi niyetli bir konu gibi görünüyor ama öyle değil. Yani evlense de evlenmese de size ne? Çalışsa belki kısmeti çıkarmış ama bu saatten sonra da kalkıp çalışacağını hiç zannetmiyorum.

yıl 2017 evde kalmak diye bir tabir kalmadı artık onlar ilk çağ muhabbetleri. abisinin çocuğu ya da misafir,kendisinin yaşadığı eve geliyorsa fikir belirtme özgürlüğü var. siz bile kuzeninizken evde kaldı diye aşağılıyorsanız aynı evde annesi neler yapıyordur kim bilir. yenge ve amcanızı görmek istiyorsanız siz evinizde ağırlayın mesela.

Armudun sapı üzümün çöpü sözünden nefret ediyorum. Herkes gönlüne göre bulup evlenirken karşısına istediği gibi biri çıkmamış içi ısınmamıs insana dalga geçer gibi şu lafı söylüyorlar ya. Onun hakkı yok mu istediği gibi biriyle evlenmeye. İyi de yapmış. Evlenmiş olmak için evlenmemiş. Bundan sonra ne yapacağı da ona kalmış. Keşke kendi hayatını kurup ayrı eve cikabilseydi eminim o da hoşlanmıyordur ailesiyle yaşamaktan. Kısmet bu işler, belki çok güzel bir evlilik yapar kim bilir.

Siz ne yapabilirsiniz ki?
Onun hayatı, onun kararı.
Çalışmak istemiyor iş bulamazsınız, fikrinizi sormamış akıl veremezsiniz.
Ailesi ile olan ilişkisi, o zaten sizi ilgilendirmez.
Kendi yaşadığı evde söz hakkı olduğunu düşünüyorum.
Eğer rahatsızsanız tavırlarından bayramdan bayrama gidin amcanıza, özlüyorsanız siz davet edin.

Evde kalan kuzenim nedir ya? Bir kadın olarak bir diğerini nasıl bir aşağılamaktır bu? Hayatı da çok sıkıcı onu anlıyorum, ev, temizlik, yemek :( demişsiniz Evlenince ne değişiyor ki, çoğu kadın evde çocuk büyütüyor yine. Çalışan kadınlar bir de ev işi, çocuk uğraşıyor. Çok saçma sapan bir konu, sizi hiç ilgilendiren şeyler değil dahil olduklarınız.

Şu güzelim siteye girdiğimde bazen mahallenin cahil dedikoducu kadınlarının arasında kalmış gibi hissediyorum.. bi kere başlık seçimi rezalet, evde kalmış kuzen ne demek ya.. kaldı ki onun özel hayatına biz mi karar vereceğiz burada, evlenmeli desek gidip evlendirecek misin? nasıl bi zihniyet bu..

Back
X