Evde kaldın imaları

katılıyorum haklısınız

elalemi boşverin onlar mutsuz evliliklerinde sizi kıskanıyorlardır mutlu kalmayın diye hemen biriyle evlenip mutsuzlar kervanına katılın istiyorlardır :)

Ben de anlamadım meslektaş olduğumuz halde :KK45: Öğretmenlik gezmeye de evlenmeye de çocuğa da engel olmayacak nadir mesleklerden biri:KK51:
Aynen öyle.. sevgili meslektaşlarım fazla abartmayalım bence... ben de öğretmenim be ailemle çevremde bi sürü de öğretmenvar... hepsi de birbirinden rahat ... yaLan yok ben de rahatım.. Bu kadar da tribe girmeye gerek yok yani..Meslekte gayet rahat evlenirsin de çocuk da yaparsın ...ailene gayet rahat vakit de ayırırsın..

Kadın için 35 sonrası doğum konusunda daha sıkıntılı olur derler.
Kaç yaşında menopoza girileceğini de bilemeyiz.
Geç yaşta hamile kalanlar da var ama azınlıkta.
Siz ne güzel kendinizi motive etmişsiniz. Bunu takdir ettim. Evlenemiyorum diye karalar bağlamıyorsunuz.
Çünkü bir mesleğiniz var. Muhteşem bi duygu.
Ama bence her şey zamanında olsa daha güzel.
Ben 27-28 gibi evlenmeyi düşünürdüm mesela.
Fakat evlenmedim. 30 oldum.
Hayat planlarımıza uygun ilerlemeyebiliyor yani.
Biz ne desek boş. Kısmet bu işler.
Uygun kişi gelmezse evlenmeyeceğiz. Napalım.
Yine de olumlu düşünmeniz ve bu konuyu takmamanız süper.

Kısmetin ne zaman geleceği belli olmaz bu işler kısmet. Ama ben de 25 30 aralığında eğer ki çocuk isteniyorsa evlenilmesi gerekiyor diye düşünüyorum . Yani çevre sizin için önemli olmasın dedikleri siz sadece çocuk istiyorsanız karşınıza da hayırlı biri çıkarsa değerlendirdim meslektaşım.Bende 26 yaşındayım şu an için evlilik görünmüyor ama çevreden evlilikle ilgili soru geldiği zaman dusunuyorum ama kısmetim gelmedi daha diyorum

Katiliyorum, okuyan konu sahibesiniyazma biciminden CEO sanir:olamaz:
Valla ya. Sanki öğretmen olmak için atom parçalamış ömrü boyunca. Ben de öğretmenim, alanımda yüksek lisans yaptım, yine de bu tribe girmedim hiç. Çünkü hala, dümdüz, buz gibi öğretmenim. Sadece öğretmen. :deli:

Senin gibi düşünmüyorum. İnsan ömrü ortalama 80 ama herkes 80 yaşını görmüyor kaldı ki 80 yaşına kadar dinç yaşayacağının da garantisi yok.
Çocuk sahibi olmak isteseydim 45-50 yi beklemezdim kendi adıma. Herşey zamanında güzel.

Evlenmek istediği kişiyi buldugu halde evlenmek için 40 yaşını bekleyen var mıdır bilemiyorum ama ben beklemezdim.
Kısmet olmadığı icin, karşınıza istediğiniz gibi biri çıkmadığı için beklemek gayet normal birşey ama onun dışında evlilik ve doğum için 40-50 yaşlarını isteyerek beklemek benim için normal değil.

Bence hesap kitap işi değil evlilik ve çocuk. Allah nasip ederse herşey olur nasibinde yoksada yoktur.Evlenirsin sırf anne oliyim diye allah seni bu seferde engelli bir çocukla sınar yada hiç çocuğun olmaz kötü bir eşin olur.herşeyin hayırlısı hayatta.

Evet 30 yaşındayım ve bekarım sırf ima oldu diye konu sahibi zaten kariyerinden vazgeçmesin keza ben de çalışan bir kadınım.
Kadınlar tabiki ayakları üzerinde dursun ama fizyolojik gerçekler var ben bunu kast edıyorum; toplum algısı umrum bile olmaz efendim.

Kendi tabirinle evde kalmıssın yani gecmiş olsun :halay:

kadının düsmanı kadın ya saka gibi.

Arkadaşlar keşke herşey hayal ettiğimiz gibi olsa. Ama maalesef hayatta bazı gerçekler var. 50 yaşında keyfi anne olunmaz bence, olunmamalı. Ha geç evlenmiştir veya tedavi görmüştür anca bebeği olmuştur. Tabi ki böyle bir durumda Allah’ın takdiri bu yaştır, ne annenin suçu ne bebeğin. Ama keyfi olarak ben hayatımı yaşayacağım sonra anne olacağım diyip 45-50 yaşında anne olmak hem anneye haksızlık hem bebeğe. Bebek 10 yaşında gelince 60 yaşında bir annesi olacak. Veya 60 yaşındaki annenin 10 yaşındaki çocuğa nasıl gücü yetecek. Veya bebek 30 yaşına gelicek anne olacak, yanına kimi ister doğum sırasında veya bebeğini büyütürken. Tabiki de annesini. Ona sorar, ona danışır. Ama anne kaç yaşında 80?!?! Yani gerçekçi olmak gerekirse her iki tarafa da zor. Ayrıca değerli konu sahibi kamuda öğretmensiniz ve kariyer yaptım diyorsunuz ama 37 yaşa kadar nasıl bir kariyer olmuş bu anlamadım. Diğer arkadaşların dediğini gibi ben evlenemediö siz de evlenmeyin gibi olmuş konunuz. Ben de 34 yş ve evlenememiş biriyim. Ben ama tam tersi hem kariyer yapın hem aile kurun diyorum. Ben hata yaptım siz yapmayın diyorum.

İsteyen 20 yaşında evlenir, isteyen 40. Herkesin öncelikleri farklıdır herkes çocuk veya herkes kariyer yapmak zorunda değil. Benim fikrim; çocukla da gayet kariyer yapılır dünya da gezilir. Toz pembe düşünüyorsunuz 51 yaşında anne olmak falan, herkes o kadar şanslı olamayabilir kusura bakmayın hayatın gerçeklerini unutmamak gerekir. Ha çocuk hayalim yok diyorsanız problem yok.

Eşimle yirmili yaslarin basinda tanışmış olsaydım yine evlenirdim.ama bebek sahibi olmayı okuldan sonraya bırakırım. Önemli olan doğru kişi ve senin için doğru zaman . Bu kadar kısa ve net . Kimseye 40 yaşını bekle öyle evlen 50 de çocuk sahibi olursunuz kariyer yapın diye de akıl vermeyin lütfen. Kadınlar erkeklere göre daha çabuk yaşlanıyor. Kozmetik estetik ürünlerinin kalitelisini alıp bakim yapmak bir öğretmenin maaşının bir kaç katı. Çocuk sahibi olmak her yaşta mümkün değil kimse kusura bakmasın . Vucut gittikçe yaşlanıyor gençleşmiyor. Kimse de kimseyi kandirmasin. Dedigim gibi önemli olan senin için doğru zaman ve doğru kişi . Ama 40 da evlenip 50 de çocuk sahibi olmak hem tuhaf ve hem de riskli . Bana komik ve vasatta geliyor. Nitekim yas ilerledikce genclikteki gibi sabir kalmaz. Cocuk bakimini sorununu ve sorumlulugunu bilmeyen bebeğe çocuğa tahammul edemez. Ederim diyen bir kadın 40 _ 45 yaşında iki gün kendini uykusuz bıraksın. Sosyal denek olsun bakalım 40 ında 50 sinde fizyolojik olarak dayanabiliyor mu ?

37 yaşındayım öğretmenim. Kariyer yapıyorum . Çevrem sürekli evde kaldın iması yapıyor. Çocuk için geç kaldıklarımı düşünüyorlar.

Ama devir eskisi gibi değil . İnsanlar artık 50li yaşlarda da doğuruyor. Bir tanıdığım 49 yaşında evlendi , 51 yaşında ilk doğumunu gerçekleştirdi. Hem de doğal yollarla hamile kaldı .

40 sene önceki dünya yok artık . 40 sene önce ortalama ömür 60 ken şimdi 80 lerde . Dünya değişiyor.

Ben bu baskılara direniyorum bazen canımı sıksa da . Siz de direnin .

Ünlüler bile hep 40+dan sonra evlenip doğum yapıyor . Kariyer yapın .

Ben böyle düşünüyorum . Bu baskılar bazen canımı sıkıyor . Sizde benim gibi mi düşünüyorsunuz.
Elbette herkes istedigi yasta evlenmeli kismet bu islet yanlis bir evlilik yapmaktansa hic evlenmemek belkide gec evlenmek yerince bir karar ama ben suana bakinca keske 23 24 yasinda evlenseydim diyorum yasim 28 ve ben is o bu derken hep kendimi ertelemisim halbuki cocuk olunca yeri gelio o isini bile birakmak istiyorsun kariyer askin cocuk askini gecemiyor. Rabbim hakkinda hayirli olani versin ama kimsenin lafiyla evlenme iste bu esim olmali dedigin biri oldugunda evlen o hayat senin ona bakarsan bana bile evde kaldin diyenler olmustu yani 18den buyuksun halk gozunde evde kaliosn cunku o sozu soyleyenler genelde 13 14und3 evlenmis kisiler oluyor

Senin gibi düşünmüyorum. İnsan ömrü ortalama 80 ama herkes 80 yaşını görmüyor kaldı ki 80 yaşına kadar dinç yaşayacağının da garantisi yok.
Çocuk sahibi olmak isteseydim 45-50 yi beklemezdim kendi adıma. Herşey zamanında güzel.

Evlenmek istediği kişiyi buldugu halde evlenmek için 40 yaşını bekleyen var mıdır bilemiyorum ama ben beklemezdim.
Kısmet olmadığı icin, karşınıza istediğiniz gibi biri çıkmadığı için beklemek gayet normal birşey ama onun dışında evlilik ve doğum için 40-50 yaşlarını isteyerek beklemek benim için normal değil.
Çok güzel demişsiniz

Back
X