Evde kaldın imaları

İnsan evlenince kariyer yapamıyor muymuş? İki çocuğuyla doktora yapan kadınlara şahidim ya. Ben değilim, ben 2 çocuğumla tersine kariyer yaptım. :KK53: Yamacımda büyüsünler dedim, bıraktım mis gibi işimi, evden çalışayım diye cücük gibi bir iş buldum. Pişman mıyım? Değilim. Kim nasıl istiyorsa öyle yaşasın. Hepimiz kariyer diye hırs yapmak zorunda mıyız? Kendi ayaklarınızın üzerinde durmak, ekonomik özgürlüğünüzün olması zaruri şeyler bence de ama bunlara sahip olmanın tek yolu evlenmeyip, kariyer kariyer diye sayıklamak da değil. Ek olarak; insan kendinde o enerjiyi bulduğu her yaşta anne olabilir; ister doğurur, ister annesiz kalmış bir evlada anne olur.

Kesinlikle!!!
Benim kızımın alerji uzmanı Yard. Doc. Universitede 37 yasinda simdi ikinci kizini kucağına aldı. Kariyer de yapmis çocukta. Kariyerli biri olarak 50 yasinda abd de doğum yapan var da diyebilirdi ve bende inanirdim😆😆😆
Kızınız kariyer dediğimiz şeyi yapmış,çocuk yapmadım kariyer yaptım dese anlardık ama devlette öğretmenlik yapan biri ben yıllarca kariyer yaptım demek yerine çalıştım dese daha doğru olacak gibi.. kızım 2,5 yaşındayken oğlum doğdu kariyerimede hiç ara vermeden devam etmekteyim:) çocukta yaparım kariyerde.

Kızınız kariyer dediğimiz şeyi yapmış,çocuk yapmadım kariyer yaptım dese anlardık ama devlette öğretmenlik yapan biri ben yıllarca kariyer yaptım demek yerine çalıştım dese daha doğru olacak gibi.. kızım 2,5 yaşındayken oğlum doğdu kariyerimede hiç ara vermeden devam etmekteyim:) çocukta yaparım kariyerde.
Kizim değil onun doktoru yapti kızım 1.5 yaşında 😉 Kadinin calisma hayatini biliyorum haril harıl çalışıyor. Bende sosyal bilgiler öğretmeniyim ozelde görev yapiyordum kizim doğunca ayrıldım. Ogretmenligi bildigim icin hanimefendi komik otesi geldi. Demek kpss cok zor kazandı 10-15 kez girdiyse bu bo kariyerdir🤨 Sizede kolay gelsin en guzel kariyer de bu zaten. Kadinlik ne kutsal❤️

Ben sizin gibi düşünmüyorum. Hatta olaya bakış açınızı yanlış buldum evlilik ve kariyer hayatı birbirine bağımlı değil sizin de dediğiniz gibi kacıncı yüzyılda yasıyoruz? Evlenen cocuk sahibi olan kadınlar kariyer yapamıyor olsa önerinizi yerinde bulabilirdim fakat ne alaka? Siz kariyerinize odaklanmışsınız, kimisi kariyerini bırakıp çocuklarını yetiştirmeyi seçmiş kimisi de ikisini birden yapıyor bu biraz öncelik meselesi. O yüzden başkalarının size evlilik önermesi ne kadar saçma ise, sizin de başkalarını evlilik yerine kariyere yönlendirmeniz o kadar saçma. Fark yok.

Dogrusu ben bu konuda bir fikir yurutemiyorum. Herkesin farkli bir dusuncesinin oldugu bir konu. Kisiden kisiye de degisebiliyor. Bilime bakarsak 30 35 ustu icin hamilelik oranlari dusuk ve riskli. Ama pekala 40 yasinda ve ustu olupta sorunsuz hamile kalip doguranlar da var. 35 yasinda ve bekarim, hayatimda kimseler yok. Daha erken evlenip barklanmayi ben de isterdim ama nasip olmadi. Hayat her zaman bizim istedigimiz gibi gitmiyor. Ben kardesimi kaybettim, cok kotu zamanlar gecirdim. O ara aklima kendimi bu durumdan nasil cikaririm geciyordu ki hala tam duze cikmis degilim.

Daha once anne olmayi isterdim ama nasip olmayinca olmuyor. Tartismaya acik bir konu ama kimisi kariyerini tercih eder kimisi evinin kadini olmayi. Ikisine de yanlis diyemeyiz. Herkes bir secim yapar, bazen de secim yapmak zoruda kaliriz. Hayat iste..

Ben sizin gibi düşünmüyorum. Hatta olaya bakış açınızı yanlış buldum evlilik ve kariyer hayatı birbirine bağımlı değil sizin de dediğiniz gibi kacıncı yüzyılda yasıyoruz? Evlenen cocuk sahibi olan kadınlar kariyer yapamıyor olsa önerinizi yerinde bulabilirdim fakat ne alaka? Siz kariyerinize odaklanmışsınız, kimisi kariyerini bırakıp çocuklarını yetiştirmeyi seçmiş kimisi de ikisini birden yapıyor bu biraz öncelik meselesi. O yüzden başkalarının size evlilik önermesi ne kadar saçma ise, sizin de başkalarını evlilik yerine kariyere yönlendirmeniz o kadar saçma. Fark yok.

Katılıyorum
Bizim en büyük patronun karısı doktor. Güzel bir evliliği, 1 kızı var üstüne de uzman doktor. Makale basıp tıp konferansına da katılıyor, çocuğunu da büyütüyor.

24 saat iş,iş,iş olmaz insan bunalır. Ruhsal olarak sağlıksız bir birey iyi çalışamaz zaten. İlle de kariyer diye kendini hayattan soyutlayıp arkadaşsız, sevgilisiz,sporsuz takılmanın sonucu hezimet ve depresyon kliniği. İş başka, özel hayat başka...işimizi de yapalım, yakışıklı biri varsa ona da göz kırpalım;)

maalesef katıl ıy
37 yaşındayım öğretmenim. Kariyer yapıyorum . Çevrem sürekli evde kaldın iması yapıyor. Çocuk için geç kaldıklarımı düşünüyorlar.

Ama devir eskisi gibi değil . İnsanlar artık 50li yaşlarda da doğuruyor. Bir tanıdığım 49 yaşında evlendi , 51 yaşında ilk doğumunu gerçekleştirdi. Hem de doğal yollarla hamile kaldı .

40 sene önceki dünya yok artık . 40 sene önce ortalama ömür 60 ken şimdi 80 lerde . Dünya değişiyor.

Ben bu baskılara direniyorum bazen canımı sıksa da . Siz de direnin .

Ünlüler bile hep 40+dan sonra evlenip doğum yapıyor . Kariyer yapın .

Ben böyle düşünüyorum . Bu baskılar bazen canımı sıkıyor . Sizde benim gibi mi düşünüyorsunuz.
[/QUOTE
37 yaşındayım öğretmenim. Kariyer yapıyorum . Çevrem sürekli evde kaldın iması yapıyor. Çocuk için geç kaldıklarımı düşünüyorlar.

Ama devir eskisi gibi değil . İnsanlar artık 50li yaşlarda da doğuruyor. Bir tanıdığım 49 yaşında evlendi , 51 yaşında ilk doğumunu gerçekleştirdi. Hem de doğal yollarla hamile kaldı .

40 sene önceki dünya yok artık . 40 sene önce ortalama ömür 60 ken şimdi 80 lerde . Dünya değişiyor.

Ben böyle düşünüyorum . Bu baskılar bazen canımı sıkıyor . Sizde benim gibi mi düşünüyorsunuz.
Maalesef katılmıyorum herkesin evlilik hazır hissetme yaşı farklıdır tabi ama erken evlilikte geç evlilikte sıkıntılı durumlar. Ama istemiyorsanız da evlenmek zorunda değilsiniz kime ne kim ne de derse desin.

Hakkaten ya öğretmen olup ne gibi bir kariyer yapmış oldunmerak içindeyim. Yüksek lisans doktora falansa en azından akademik kariyerin olmuş ne güzel

Ogretmenlikte kariyer konusunu fazla mi gömmüşüz ne? Öğretmenlikte kariyer yapılır arkadaşlar.
Okul müdürlüğünden de öte yol var. Şube müdürü olursun, müfettişlik sınavına girersin egitim mufettisi olursun. Ilçe milli eğitim muduru olursun. Dilin varsa hele yurt dışında buyukelciliklerde görev alırsın. Bilsem sinavlarina girip bilim sanat merkezlerinde projeler yönetirsin. Merkez teşkilatında eğitim uzmanligi ve üst düzey yoneticiliklere yonelebilirsin. Universiteye akademik bir zemine geçebilirsin (yuksek lisans, doktora, docentlik) vb. Bir ara uzman öğrt. Baş öğrt. Kariyer basamaklari da çıkmıştı. Bunlar için torpil lazım dediginizi duyar gibiyim ama çalışan, üreten insanlara da liyakat elbet işler bir gün. Cevremde örnekleri var. Her branşın kendine özgü bambaşka kapıları var acmayi bilirsen. Kuzenim matematik öğretmeni ancak şu an vergi müfettişliği yapıyor.

Tabi bu yolda ilerlerken anne de olabilirsin eş de. Birbirine engel durumlar değil.

Herkesin öncelikleri farklıdır. Başarı kariyer odaklı birisiniz. Temel hedef evlilik çocuk olan birine göre "25 yaş sonrası da evde kaldı" demektir. Kaderinizde olması gereken zamanı gelince sizi bulur

Bir de ben kariyer yaptım, kamuda öğretmenim kendi ayaklarımın üstündeyim . Burdan genç kızlara sesleniyorum kariyer yapın
Yanlış anlamayın ama kariyer yaptım diyince holdingte yönetim kurulu başkanı havası seziyorum ama kamuda öğretmenim diyorsunuz. Çalışıp kendi ayaklarınızın üstünde durmanız çok güzel, bu dönemde çoğunluk böyle düşünüyor zaten ama sizin mesleğiniz gereği kendinizi işinize verip evliliği erteleyecek bir ortamınız yok esasen. Keyfi bir tercih olmuş sizinki. Hayat kendi hayatınız, hazır hissetmediğiniz her yaş evlilik için size erken gelecektir. Ben burda sadece çocuk açısından düşünüldüğünde doğurmak için 35 i geçmemek gerektiğine inanıyorum enerji, tahammül ve araya çok fazla kuşak farkı girmemesi açısından.

Herkesin kendi kararı elbette isteyen 30 da evlenir isteyen 40 da çocuğuda ona göre olurda, ünlüler bile demişsiniz ya onlar kim yahu örnek gösterilecek en son topluluk bence o ünlüler dediğiniz insanlar.

Ayrıca evlilikte çocukta kariyere engel değil, belki bir sekmeye uğrar özellikle çocukla beraber ama ikisini aynı anda yapmış bir sürü örnek kadın da var.

50 yaşında anne olmak konusu da mesele dogurmak değilde o yaştan sonra o çocuğa bakmak öyle basit birşey değil. Hayat, karşınıza doğru insanın geç çıkması ayrı ama sadece kariyer için evliliği daha da önemlisi çocuğu ertelemek ne kadar doğru tartışılır.

Ben daha yirmi dokuz otuz yasinda degilim ama herkes bana bu imayi yapiyor ve neler soyluyorlar.
Komsu akraba cevre.
Yasamiyim oleyim istiyorlar galiba.
Bir tek olumle biticek bu is....

27 yaşımda hatta 28 yaşımda bebeğimi kucağıma aldım bazen cidden zorlayıcı oluyor. Ablamlar 22 yaşında ilk bebekleri olmuştu 2. Bebekleri 27 yaşında falan konuşurken hep derler 2. De yaş ilerlediği için tahammül azalıyor diye. Elbette tercih meselesi size imada bulunanları takmayın. Demişsiniz ya Amerika da insanlar 40-50 yaşında doğuruyor diye orası Amerika yaşam şartları daha iyi 58 yaşında annem var kadın çöktü tüm torunlar toplanınca kafası kaldırmıyor. :)

Fizyolojik gerçekler geride kaldı canım, artık 70lerde yaşamıyoruz , evlilik ve doğurganlık yaşı dünyada ve ülkemizde yükseldi . Hiç canını sıkma
Amh denen yumurta rezervi tam da öyle demiyor ama.siz her kadının yumurta rezervinin aynı olduğu varsayımı altında mı bu yorumu yapıyorsunuz? Keşke öyle olsaydı...20li yaslarinda rezervi tükenip erken menopoza girenler var.evlilik yaşı yükseldi ama 45 yaş üstüne tüp bebek merkezleri bile tüp bebek tedavisini etik bulmuyor.ancak yurt dışında başkasının yumurtasi yani donasyon ile olur rezerv tükenince.
Ama bu demek değildir ki 40 yaşında evlenen hamile kalamaz.rezervi varsa çok da güzel hamile kalır doğurur.rezerv azalmissa da tedaviye yanıt verecek kadar yumurta olsun yeter.hersey zamanında güzel
Evlilik nasip kısmet işidir.anne olmak da hak...Allah herkese hayırlı birer eşle hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin.mutsuz evliliklerden korusun

Back
X