Evde kaldın imaları

35 yaşındayım. başkasını bilmem ama evcimen olduğum, aile kavramına önem verdiğim ve çocuk sever bir insan olduğum halde bu yaştan sonra evlenmek de çocuk doğurmak da bana çok zor geliyor.yalnızlığa bekarlığa her işimi kendim görmeye çok alıştım. evliliğin ve çocuğun sorumluluğunu almak bunlara tahammül etmek bana çok zor geliyor. bi pişmanım ki 30 dan önce karşıma çıkan fırsatları niye değerlendirmedim evlenmedim diye. şimdiden sonra da evlenebilirim ama zorlanıyorum işte.korkuyorum ve her şeye takılıyorum pimpirikli oldum çıktım. eskiden bir erkekte aklıma gelmeyen sorgulamayacağım her şey şimdi aklıma geliyor ve batıyor. 45'te de 50'de de evlenilip anne olunabilir ama bana zor geliyor işte. bir de çevre sürekli konuşur önemli olan sizin ne düşündüğünüz boşverin elalemi

Son düzenleme:
Ogretmenlikte kariyer konusunu fazla mi gömmüşüz ne? Öğretmenlikte kariyer yapılır arkadaşlar.
Okul müdürlüğünden de öte yol var. Şube müdürü olursun, müfettişlik sınavına girersin egitim mufettisi olursun. Ilçe milli eğitim muduru olursun. Dilin varsa hele yurt dışında buyukelciliklerde görev alırsın. Bilsem sinavlarina girip bilim sanat merkezlerinde projeler yönetirsin. Merkez teşkilatında eğitim uzmanligi ve üst düzey yoneticiliklere yonelebilirsin. Universiteye akademik bir zemine geçebilirsin (yuksek lisans, doktora, docentlik) vb. Bir ara uzman öğrt. Baş öğrt. Kariyer basamaklari da çıkmıştı. Bunlar için torpil lazım dediginizi duyar gibiyim ama çalışan, üreten insanlara da liyakat elbet işler bir gün. Cevremde örnekleri var. Her branşın kendine özgü bambaşka kapıları var acmayi bilirsen. Kuzenim matematik öğretmeni ancak şu an vergi müfettişliği yapıyor.

Tabi bu yolda ilerlerken anne de olabilirsin eş de. Birbirine engel durumlar değil.
Ben bı öğretmen olarak söylüyorum kimse ogretmenligi gommedi, gomemez de!

Hanımefendi kariyerimde kariyerim demis durmuş fakat sadece devlete atanmış bir ogretmenmis.... Bi saydiklarinizdan hiçbirine uymuyor😉 sanirim o kpss gozunde kariyer plani olarak görmüş 😆

Bence konu sahibi takıyor da takmazmış gibi gorunmeye calisiyor.Gorusleri merak ediyor.Sizler de tak tak söylemişsiniz kizlar:)Ama bunların da söylendiğini görmek güzel.Hic böyle söylendiğini görmemiştim.Bu da güzel oldu.Cunku anlasilmamak koyuyor insana.Anlasilmis hissediyor insan.Yeni ilişkim bitiyor koymadı bu gerçeği dillendiren sozler şahsen.Zaten icimde çok düşünmüş olduğum için şu sıralar ne koyacak:)

Bu yaş almış bekar hatunların "kariyer önemli. Evlilik tü kaka" dersleri de beni benden alıyor. Tamam ablacım sen evlenme ve üreme ancak diğerleri evlenip üreyebilir erkenden. Iki seçenek de makul. Biri doğru bir yanlış değil hani. Arada bir yerlerde çağ dışı düşünceler falan okudum. O ne alaka hiç çözemedim.

Maalesef sizin gibi düşünmüyorum ben 21 yaşında olmama rağmen ne çok erken ne çok geç evlilik iyi değil bence en geç 25 yaşında evlenilmeli çünkü hem ömür gidiyor seçicilik artıyor ve ileride çocuğun anaanesi gibi durursun hakkınızda hayırlısı olsun bence daha fazla bekletmeyin zaten kariyeriniz yerinde
25te evleneceğiniz ne malum. Ya da evlenince çocuk sahibi olacağınız?

Bu yaş almış bekar hatunların "kariyer önemli. Evlilik tü kaka" dersleri de beni benden alıyor. Tamam ablacım sen evlenme ve üreme ancak diğerleri evlenip üreyebilir erkenden. Iki seçenek de makul. Biri doğru bir yanlış değil hani. Arada bir yerlerde çağ dışı düşünceler falan okudum. O ne alaka hiç çözemedim.
Herkesin hayatı güllük gulistanlik,tornadan çıkmış gibi birbirinin aynı sanki.cok güzel kariyerim vardı çok stresli bir isim vardı.ama.calismayi çok seviyordum.31 yasim dolunca evlendim.1 sene çocuk istemedim.istedigimde yumurta rezervim azalmaya baslamisti:) ne oldu? Öyle bir tedavi sürecine girdik ki işimi bırakmak zorunda kaldim.5 aşılama 2 tüp bebek sonrası 20 aylık oğlum var şimdi hamdolsun.ama işsizim:)dünyanın en kariyerli işine oğlumun tırnağını değişmem.ama Allah kimseyi de issiz etmesin. hiç de hayali bir konu değil burda bilen bilir...her gün en az bir kere bir konu altına yazmisimdir kendi ornegimi.
Evde kalmak ifadesini yanlış buluyorum.ama evlilik de bebek de çocuk da çağ dışı ve gereksiz şeyler değil.kimse uzanamadigi cigere mundar demesin

Bir de ben kariyer yaptım, kamuda öğretmenim kendi ayaklarımın üstündeyim . Burdan genç kızlara sesleniyorum kariyer yapın
Ne guzel, kendi hayatinizi istediginiz gibi yasamissiniz.
ben de 28 yasindayim , meslegimde ilerlemeyip,alakasiz islerde calisip calisip ayrilip tum avrupayi gezdim. Yeni hedefim 1 sene daha dayanip simdiki isime de istifayi basip param bitene kadar,bir sene bütün asyayi gezmek.
Ben de burdan genç kızlara sesleniyorum kariyer mariyer yapmayin, carpe diem yasayin😂😂

♤Herkesin hayati kendine. Benim secimlerim cogu insanin kabuslarina girer. Sizin gibi hayatima ask girmeden de bir sirket icin-bir kurum icin ya da para icin-araba yenilemek icin yasamak da benim icin kabus gibi birsey.
Herkesin hayata bakisi , dunyaya katmak istedikleri farklidir.
Benim is yerimde de var ust duzey kariyer sahibi insanlar. Tutturmuşlar bir 'kota-kota-rekor'
Su guzel bahar gunu sevdikleriyle cimlerde yuvarlanmak yerine pazar bile ofisten gecenin bir yarisi cikiyorlar. Micayim oyle gelecek paraya, oyle buyuyecek sirkete :)

Herkesin hayatı güllük gulistanlik,tornadan çıkmış gibi birbirinin aynı sanki.cok güzel kariyerim vardı çok stresli bir isim vardı.ama.calismayi çok seviyordum.31 yasim dolunca evlendim.1 sene çocuk istemedim.istedigimde yumurta rezervim azalmaya baslamisti:) ne oldu? Öyle bir tedavi sürecine girdik ki işimi bırakmak zorunda kaldim.5 aşılama 2 tüp bebek sonrası 20 aylık oğlum var şimdi hamdolsun.ama işsizim:)dünyanın en kariyerli işine oğlumun tırnağını değişmem.ama Allah kimseyi de issiz etmesin. hiç de hayali bir konu değil burda bilen bilir...her gün en az bir kere bir konu altına yazmisimdir kendi ornegimi.
Evde kalmak ifadesini yanlış buluyorum.ama evlilik de bebek de çocuk da çağ dışı ve gereksiz şeyler değil.kimse uzanamadigi cigere mundar demesin

Ben de 27 yaşına kadar evlenmeyi düşünmemiştim. Sonra iyi halt edip eşimle evlendim. Asla çocuk istemiyorum birkaç yıl derken evliliğin üçüncü ayında hamile kaldım. Hamileliğin sonuna kadar çalıştım. Sonraki iki yıl oğlumu kendim büyütmek istedim işe dönmedim. Sonra da oğlum tam gün kreşe hazır değildi erteledim. Ev hanımlığının dördüncü yılında iken artık bu yıl çalışmaya dönmek istiyorum. Ev hanımlığı tü kaka olduğu için değil, benim çalışmaya ihtiyacım olduğu için.

Yakın arkadaşım da yüksek lisans yapacağım, şunu da yapayım bunu da yapayım diyerek çocuk işini 5 yıl erteledi. Sonra çocuk yapmaya karar verdiğinde durumun sandığı gibi olmadığını öğrendi. Şimdilerde tüp bebek tedavisine başlayacak ve depresyonda olduğu için çalışmak ya da kariyer yapmak istemiyor artık.

Diyeceğim o ki, hayat planlandığı gibi ilerlemiyor. Bugün deli gibi savunduğun fikirler üç beş yıl sonra saçma geliyor. Oldum olası bu nasihat verme olayına sinirlenirim zaten. Sanki hayat herkese aynı imkanları sunuyormuş gibi. Konu sahibi de tutturmuş elli yaşında doğuruyorlar diye. Sanki tüm kadınların yumurta rezervi aynı. Yazılanların neresinden tutsan elinde kalıyor. Hani dese ki üremeye karşıyım bir nebze anlarım. Karşı da değil. Size tavsiyem elli yaşında doğurun diyor. Niye çünkü kpss ile atanın. Kariyer de bu.

Ay ne komiksiniz illa 25 te evlenirim demiyorum en geç diyorum daha geç olsada kader deyip susarım tekrar oku
İnşallah 4 sene içinde evlenirsiniz.zira koca bir ömür kader deyip susmanizi istemem.25 evlilik için uygun ama sonrasina kalırsa da evlenmem demek icin de coook ama çok küçük bir yaş.

Bence herşey vaktinde güzel. Vaktinde çocuk sahibi olup çocuğunla beraber büyümek, eş ile ruhen ve bedenen bişeyler paylaşmak.

Okumak veya kariyer yapmak buna engel değil, düğünüme az kaldı ve evlendikten sonra hemen alese girip yüksek lisans yapmak istiyorum mesela. Hep içimde o.

Eşimi tanımadığım zamanlar herşey yolunda olsa da hep duygusal olarak bişeyler eksikti bende mesela, yaslanıp destek alacağım herşeyimi paylaşacağım bir hayat arkadaşı, bu da bir ihtiyaç, Allah her canlıyı çift yaratmış. Ha illa sevgilim olsun diye yana done sevgili aramak manasında bahsetmiyorum.

Ama tabi ileri yaşa kadar karşısına işte bu diyebileceği biri çıkmamış, sevememiş, güvenememiş insanlara birsey demiyorum ama kariyer yapacagim herseyden once kariyer diye diye evliligi bile isteye çok ileri yaşlara bırakmayı yanlış buluyorum.

Kariyer iyi bir şeydir ancak soğuk bir gecede ona sarılıp uyuyamazsınız.”
Demiştir Marilyn ve doğru bir ifade olduğunu düşünüyorum.
Herşey vaktinde güzeldir, işe odalanıp, evlenmemek sizin tercihinizdir elbette ve ileriki yaşlarınızda bir yuva kurabilirsiniz.
Ancak çocuk için bencillik etmeyip iyisini kötüsünü tartıp karar vermek en yeğdir.

Ben bı öğretmen olarak söylüyorum kimse ogretmenligi gommedi, gomemez de!

Hanımefendi kariyerimde kariyerim demis durmuş fakat sadece devlete atanmış bir ogretmenmis.... Bi saydiklarinizdan hiçbirine uymuyor😉 sanirim o kpss gozunde kariyer plani olarak görmüş 😆
Konu sahibinin kariyer adına
aldığı yolun farkındayım. Yorumlarin hepsini okuduysanız arada gelinebilecek en son nokta okul mudurlugu minvalinde yorumlar vardı. Buna aciklik getirdim.

Bir yaş sınırı yoktur siz ne zaman evliliğe çocuğa kendinizi hazır hissederseniz evlenme yaşınız o dur

Bence siz biraz abartmissiniz. Ikidebir 50 yasinda dogum yapmis birinden bahsediyorsunuzda bir kadinin o yasta dogum yapabilme sansi ne kadar yuksek. Yani bir kisi o yasta dogum yapti diye herkes yapar dusuncesine kapilmak bana fazlasiyla iyimser geldi. Kaldiki tibbi gercekler var 35 yas ustu hamilelikler 'cagimizin' doktorlari tarafindan nisbeten riskli olarak kategorize ediliyor. Sizin evlenip evlenmemeniz kendi tercihiniz ama genc kizlara evlilik hayatina 40/50 yaslarindan sonra baslayin cagrisinda bulunmayin lutfen.

Back
X