Evde kalmak meselesi

Nessy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2006
1.602
9
116
İstanbul
Ne kadar öncesi olduğuna dair bir fikrim yok.Zira doğum yılımdan çok çok öncesine dayanıyor.Hala da belirli yerlerde devam eden bir olay okuldan alınıp evlendirilen kızlar..Onun için zaten ayrı bir başlık gerek.
Eskisi kadar baskı yarattığını düşünmüyordum ''evde kalmak''meselesinin.Fakat gördüğüm bir konuda ne kadar yanıldığımı anladım.Toplumun insana ne kadar karışması müdahale etmesi doğru acaba?
Görünmeyen bir yaş sınırı var o sınırı geçtin mi bitti !
Tut ki doğru insanı bulamadı.
Tut ki ayrılıklar yaşadı.Yine ayrı başlık gerektirecek bir konu:Bir bayan nişan atarsa bu da eksi hanesine!
Tut ki evlenmek istemedi,kendini ona hazır hissetmedi,alamayacağını bildiği sorumluluğu yüklenmek istemedi.
Kanunen bir yasak yok.40 Yaşında da evlenir insan 60 yaşında da.
Fakat burada en geç 30 sonra hop evde kaldın.Bitti.Yazık.
Ben bunu cidden anlamladıramadım.
İç güdüsel diyeyim,doğası diyeyim.Birisi birisiyle ters düştü mü onun açığını arar ve o zayıf noktadan vurur.
Fakat evlilik,%50'si kişinin tercihine,isteğine %50 de şartlara,şansa bağlı bir olay.
Buna bir eksiklik olarak bakılmasını anlayamıyorum.
Siz ne dersiniz?

Bence erken yaşta değil de 28'den sonra evlilik düşünülmeli.Evde kalma meselesi çok saçma bu dünyada kim istiyorsa şayet ,evlenir.Köydekiler bile artık erken evlenmiyor.Benim çok bekar arkadaşım var yaşça benden büyük.Onlara da kalkıp darısı başına demem,herkesin aklı var...Bazı ukalalar yapıyor bunu çünkü.

kişiden kişiye,bölgeden bölgeye örf ve adetlere göre değiştiğini düşünüyorum. yaşım 22 bazı yerlere göre şu an evli ve çocuk sahibi de olabilirdim. 22 yaş bile bazı yörelere göre geç olabilir. fakat bu sorunun cevanını kendi aileme,akrabalarıma sorduğumda 22 yaşın evlenmek için erken olduğunu düşünüyorlar. kendi akrabalarım dahilinde 35 40 yaş üstü bekar insanlar da var hiç evlenmemiş. önemli olan insanın kendi duyguları evlenecek kişi ister 20 ister 30 veya 30 üstü olsun ne zaman hazırım diyorsa o zaman olur.kimsenin buna karışmaya hakkı da olamaz. yaşım geçecek evleneyim diye de saçma bir sebep olamaz insan evlenmek için evlenmemeli. dediğiniz gibi,zamanı gelince,her şey kendiliğinden gelişiyor zaten ben böyle düşünüyorum:70:

Kişiliğin,istek ve beklentilerin 30-30'a yakın yaşlarda oturduğunu düşünüyorum.
Kuzenim 28'inde evlendi.
İdeal evlilik yaşı 28-29 olmalı diyor.:60:
Her daim birilerine göre mi yaşamalıyız sanki?
Kendi alanımız,hayatımız bazı meselelerde bir hiç.

toplumun özellikle kadınlara dayattığı şeylerden biri. ne kadar kendi tercihidir desek de genel görüş özellikle evlenmeyen kişi kadınsa ve 30 ları geçmişse maalesef ki pek iç açıcı değil.

evlilik doğru kişi ile olduğu zaman gerçekten çok güzeldir bence. bir insanla bir hayatı herşeyini paylaşmak hele ki arada sevgi saygı ve huzur varsa çok güzeldir. hayat daha güzel yaşanır böyle. tam tersi durumda ise evlilik insana zindan olur. bekar kalmak böyle zulüm dolu işkence gibi evliliklerden kat kat daha iyidir...

Allah hepimize hayırlı evlilikler nasip etsin =) bu konuda bol bol dua edin bayanlar. evet, nasip kısmet ama insan istediği eşe göre yaşar ve bunu isterse ona kavuşması da daha kolaydır inşallah

Konu içeriği nedeniye "Aile,evlilik ve çocuklar"başlığına taşınmıştıt.

malesef bu baskı hep var,direk söylenmese bile bakışlarla imalarla belli ediyor insanlar.30'u geçtin mi başlıyorlar ne yazık ki...

Kişiliğin,istek ve beklentilerin 30-30'a yakın yaşlarda oturduğunu düşünüyorum.
Kuzenim 28'inde evlendi.
İdeal evlilik yaşı 28-29 olmalı diyor.:60:
Her daim birilerine göre mi yaşamalıyız sanki?
Kendi alanımız,hayatımız bazı meselelerde bir hiç.

Gel sunu düz 30'a yuvarlayalım :)
Evet katılıyorum sana o 28, 29 yasında evlendigi icin böyle bir genelleme yapıyor ama bence de yanlıs birsey bu.. Cok insanlar var 30' a gelmis, ama olgunluktan eser yok sırf 30 yasında oldu diye evlilik uygun hale mi geliyor? Hayatım da biri olmasa neden evlilik düsüneyim ki? Kısmetim ne zaman cıkarsa o zaman evlenirim. Kisi kendini ne zaman hazır hissediyorsa evlilik o zaman uygundur bence.

eğitim yaşı 18'e kadar kesin zorunlu olursa,kanunlar lafta değil de,bu işi ciddiye alarak;1 haftadan fazla okula gelmeyeni tespitinde polis yoluyla eve ziyaret yapılırsa,halk inceden hafiften çekinmeye başlar.isteseler de istemeseler de çocuklarını okula göndermeye başlarlar.göndermemekte direnen aile olursa,devlet çocuğa el koyup onu okutmalı ve aileye de okkalı bir fatura kesmeli.
eğitim hayatı boyunca çocuğa bir birey olduğu, hak ve özgürlükleri öğretilirse,o çocuğun eline kına yakmakta insanlar biraz zorlanır....bu nesilde bu sistem oturursa,bir sonraki nesilde 18 yaş ve altı evlilikler ciddi oranda azalır.
bunun için önce eğitim sistemi değişmeli,kanunlar hikayeden işlememeli ve iş ciddiye alınmalı.batıda böyle ve sistem işliyor!böylesi bilinçli bir gençlik ordusunda evde kalma gibi ilkel terimler gülünç ve tarihe karışan utanç vakası olarak da kalır.
biz,eğitimde radikal adımlar atmadığımız sürece,töre,yöre ve bilimum başka saçmalıklar yüzyıllarca işlemeye devam eder.bu sistem hayata geçerse,yetişen nesil içersindeki erkek kardeşlerimiz de kendilerini kız kardeşlerimizden üstün görmekten vazgeçerler ve böylece ataerkil topluluk da tarihe karışır.o da çünkü 18'ine kadar okuyacaktır istese de istemese de.karma sistem bir sınıfta okuduğu için,kızlarımıza hak ve özgürlüklerini öğretirken ona da at gözlüğünü çıkarması gerektiği anlatılacaktır....
zor bir şey değil aslında,iş istemekle ve bir adım atmakla başlar....

eğitim yaşı 18'e kadar kesin zorunlu olursa,kanunlar lafta değil de,bu işi ciddiye alarak;1 haftadan fazla okula gelmeyeni tespitinde polis yoluyla eve ziyaret yapılırsa,halk inceden hafiften çekinmeye başlar.isteseler de istemeseler de çocuklarını okula göndermeye başlarlar.göndermemekte direnen aile olursa,devlet çocuğa el koyup onu okutmalı ve aileye de okkalı bir fatura kesmeli.
eğitim hayatı boyunca çocuğa bir birey olduğu, hak ve özgürlükleri öğretilirse,o çocuğun eline kına yakmakta insanlar biraz zorlanır....bu nesilde bu sistem oturursa,bir sonraki nesilde 18 yaş ve altı evlilikler ciddi oranda azalır.
bunun için önce eğitim sistemi değişmeli,kanunlar hikayeden işlememeli ve iş ciddiye alınmalı.batıda böyle ve sistem işliyor!böylesi bilinçli bir gençlik ordusunda evde kalma gibi ilkel terimler gülünç ve tarihe karışan utanç vakası olarak da kalır.
biz,eğitimde radikal adımlar atmadığımız sürece,töre,yöre ve bilimum başka saçmalıklar yüzyıllarca işlemeye devam eder.bu sistem hayata geçerse,yetişen nesil içersindeki erkek kardeşlerimiz de kendilerini kız kardeşlerimizden üstün görmekten vazgeçerler ve böylece ataerkil topluluk da tarihe karışır.o da çünkü 18'ine kadar okuyacaktır istese de istemese de.karma sistem bir sınıfta okuduğu için,kızlarımıza hak ve özgürlüklerini öğretirken ona da at gözlüğünü çıkarması gerektiği anlatılacaktır....
zor bir şey değil aslında,iş istemekle ve bir adım atmakla başlar....
Erken evlenmeyi asla onaylamıyorum ama batı da bize örnek değil bence. 15 yaşında hamile kalan kızlar o kadar çok ki. Bizimkiler en azından evleniyor

ideal evlilik yaşı kişiden kişiye değişir. doğru insanı bulduğun zamandr ben de derdim 30dan önce evlenmem diye
ama 21de evlendm, bekleyip 30da yanlış bi kişiyle evlenmemden iyidir değil mi?
veya sırf yaşım geldi diye yanlış adamla evlenmek yerine 45 yaşındayken adam gbi birini bulmak mantıklı değil mi?

cogunluk 28 civarı der ama bana sacma geliyor, kime göre neye göre

Erken evlenmeyi asla onaylamıyorum ama batı da bize örnek değil bence. 15 yaşında hamile kalan kızlar o kadar çok ki. Bizimkiler en azından evleniyor
batının kötü örneklerini al diyen olmadı ki arkadaşım.sen kendi kimliğini koruyup dünyadaki iyi örnekleri kendi halkına adapte ettikten sonra ne gibi bir kötülüğü olabilir ki?
peki ben gençler 15 yaşında ilişkiye girsinler dedim mi?girmemeleri için illa kızı 15'inde evlendirmek mi daha mantıklı yoksa ona bunun yanlış olduğunu öğretmek mi daha daha doğru?evlenip de fare yavrusu gibi cart cart cart doğrup hayatını söndürüp toplumda silik bir tip mi olması daha iyi,yoksa türk geleneğine göre yetişmiş,doğruyu yanlışı ayırt edebilen,mesleğini eline almış,ekonomik özgürlüğü olan özgüveni yüksek kültürüne sahip çıkan,evleneceği zamanı da kişiyi de kendi belirleyen bir birey mi daha iyi?

en doğru kişi olduğuna emin olmadan sırf evlenmiş olmak için evlenilmez. evde kalmak diye bişey yoktur. milleti takmayacaksın. kötü bir kocadan sa evlenmemek daha iyidir. dinimiz de böyle der. ama bu ülkede gelenekler dini geçmiş durumda

Evlenmiş olmak için evlenilmez tabii ki,kısmet işi biraz.Ama çok geç evlilik de sıkıntı bana göre,tabii bu kişinin önceliklerine göre değişir.Eğer bebek düşünüyorsanız kadınlık hormonları malum belli bir yaştan sonra inişe geçiyor sıkıntı oluşturabilir.Belli bir yaştan sonra bazı şeylere tahammül daha zorlaşıyor.En iyisi Allah kısmet ederse çok geç kalmadan yuva kurmak.Haa hiç evlilik fikri yoksa kişinin
bu ayrı bir olay dediğim gibi tamamen tercih meselesi buna da saygı duyarım

Back
X