Ne kadar öncesi olduğuna dair bir fikrim yok.Zira doğum yılımdan çok çok öncesine dayanıyor.Hala da belirli yerlerde devam eden bir olay okuldan alınıp evlendirilen kızlar..Onun için zaten ayrı bir başlık gerek.
Eskisi kadar baskı yarattığını düşünmüyordum ''evde kalmak''meselesinin.Fakat gördüğüm bir konuda ne kadar yanıldığımı anladım.Toplumun insana ne kadar karışması müdahale etmesi doğru acaba?
Görünmeyen bir yaş sınırı var o sınırı geçtin mi bitti !
Tut ki doğru insanı bulamadı.
Tut ki ayrılıklar yaşadı.Yine ayrı başlık gerektirecek bir konu:Bir bayan nişan atarsa bu da eksi hanesine!
Tut ki evlenmek istemedi,kendini ona hazır hissetmedi,alamayacağını bildiği sorumluluğu yüklenmek istemedi.
Kanunen bir yasak yok.40 Yaşında da evlenir insan 60 yaşında da.
Fakat burada en geç 30 sonra hop evde kaldın.Bitti.Yazık.
Ben bunu cidden anlamladıramadım.
İç güdüsel diyeyim,doğası diyeyim.Birisi birisiyle ters düştü mü onun açığını arar ve o zayıf noktadan vurur.
Fakat evlilik,%50'si kişinin tercihine,isteğine %50 de şartlara,şansa bağlı bir olay.
Buna bir eksiklik olarak bakılmasını anlayamıyorum.
Siz ne dersiniz?
Eskisi kadar baskı yarattığını düşünmüyordum ''evde kalmak''meselesinin.Fakat gördüğüm bir konuda ne kadar yanıldığımı anladım.Toplumun insana ne kadar karışması müdahale etmesi doğru acaba?
Görünmeyen bir yaş sınırı var o sınırı geçtin mi bitti !
Tut ki doğru insanı bulamadı.
Tut ki ayrılıklar yaşadı.Yine ayrı başlık gerektirecek bir konu:Bir bayan nişan atarsa bu da eksi hanesine!
Tut ki evlenmek istemedi,kendini ona hazır hissetmedi,alamayacağını bildiği sorumluluğu yüklenmek istemedi.
Kanunen bir yasak yok.40 Yaşında da evlenir insan 60 yaşında da.
Fakat burada en geç 30 sonra hop evde kaldın.Bitti.Yazık.
Ben bunu cidden anlamladıramadım.
İç güdüsel diyeyim,doğası diyeyim.Birisi birisiyle ters düştü mü onun açığını arar ve o zayıf noktadan vurur.
Fakat evlilik,%50'si kişinin tercihine,isteğine %50 de şartlara,şansa bağlı bir olay.
Buna bir eksiklik olarak bakılmasını anlayamıyorum.
Siz ne dersiniz?