• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evde kalmis kiz kurusu....

Sosyal medya dışında tanışıp evlenenlerin tümü görücü usulü mü acaba? Birisiyle yüz yüze daha gerçekçi olarak tanışsaydınız bu kadar hayal kırıklığına uğrarmıydınız, Ya da tanıdığım evli dediğiniz adamla konuşur muydunuz? Hayır neden ısrarla sosyal medya anlayamıyorum gerçekten. Neyse sizin hayatınız hanımefendi, sizede birileri aşık olur umarım SOSYAL MEDYADA
Benim zaten biri var hoslandigim
sosyal medyada taraf taraf koca aramiyirum..
tesaduf karsima cikti okadar...
hayatta kesin konusma bence..

Eleştirmeden önce empati kurmayı deneyelim sevgili arkadaşlar. Yaş etkeninden önce çevre baskısı ve alıştırilmış bir yaşam tarzının oluşturduğu psikolojik bir baskı ve yıpranma var. Size öğrettikleri gibi yaşamak zorunda değilsiniz. Çalışıyormuşsunuz bu çok yerinde bir karar. Evlenmemiş olmanız biraz da karşınıza evlenilecek adam çıkmamış olmasından kaynaklanıyordur kendinizde evlenmemeyi kusur olarak görmeyin. Acaba sizi cevrenizde eleştiren insanların evlendikleri gibi adamlarla bakalım kendinize yakıştırıp da evlenir miydiniz. Evlenmek marifet değil doğru evlilik yapmak marifet. Kendi mutsuzluklarini sizi de mutsuz ederek yatıştıriyorlar. Sen kendi kararlarını kendin ver. Kendine ait hayata bakış acın olsun. Kimseye aldırma. Herşey kader kısmet herşeyin hayırlısı de geç git. Şükür sahibi ol. Herşeyden önce ilk iş duygusal boşluktan çık bu seni sadece hataya götürür. Sanal ortamdan kimseye güvenme. Sakın ama sakın kendini böyle boş konular için üzme. Bu devirde evlilik yaşımı kalmış. Çoğu arkadaşım otuzundan sonra evlendi. Bekar kalmak kötü bir evlilikten iyidir. Yeri zamanı geldiyse o da olur senin için hayırlısı olan evlenmekse. O karısını aldatan sapık adamın dediğini ciddiye alman bile zaman kaybı. Öyle bi kocan olacağına paranı kazanıp yaşayıp gidiyorsun işte. Sen dua et ve sadece ve sadece kendini kabullen ve olduğun gibi sev mutlu huzurlu ol. Mutluluğunu başkalarının ne düşündüğüne bağlarsan evlenince de huzurlu olamazsın o dış ses hiç susmaz yeni bir konu bulur. Sosyal illere katıl kurslara git için açılır çevren genişler.
Ne guzel bir yazi
resmen özetlemissiniz dusuncelerimi.

doğru demiş en son kişi.
niye arayış içindesiniz ki, olacağı varsa olur zaten. internetten arayışa girmişsiniz. pess...

Devir çok Değişti. Internet zaten Başlı başına tehlike. Naçizane fikrim oluruna bırak zaten kaderinde varsa evlenirsin yoksa ne yaparsan yap kısmet bU işler.

Pes ki ne pes...
aaa ne kotuymusum ben
netten koca ariyorum bak bak
Sen cici ol tamam mi ablasi..

Ya anlamıyorum arayış dıyorlar ben ıkı kez nişanlandım ikisindede laylay lom takılmak ıstemem dedım eger anlaşıp sevıyorsam sonsuza dek sürsün isterim dedım ıkısıylede olmadı ama nedeni karakterleri en azından karsındakıne laylay lom takılmayacagınının işaretini vermek gerekir ne var bunda?

Ya anlamıyorum arayış dıyorlar ben ıkı kez nişanlandım ikisindede laylay lom takılmak ıstemem dedım eger anlaşıp sevıyorsam sonsuza dek sürsün isterim dedım ıkısıylede olmadı ama nedeni karakterleri en azından karsındakıne laylay lom takılmayacagınının işaretini vermek gerekir ne var bunda?
Kendine uygun asik olduğun adamla evlenmeyi istemek anormal mis
o nagatif yorum yapanlara gülüp geciyorum
cunku geneli hayatinda problem yasayan insanlar stres atiyorlar
bende senin gibi düşünüyorum
ben niyetimi belli ederim ki karsimdaki
adam canımı sıkıcak hareketlerde
bulunmasin...kim ne dusunurse dusunsun..

Herkes ustume geliyor sanki...basarili bir ogrenciydim .herkesin gözü ustumdeydi..ailemde okumus cok insan yok..ilk senemde kazanamadigim icin adeta sevindiler.hatta nete girip puanima bakmislar o derece...ikinci sene istedigim yer olmadi istanbulda diye dandik bir yer yazdim.okulumu sevemedim zorla bitirdim..uzun sure issiz kaldim...sosyal ortam cevre yok..dolayisiyla kimsede olmadi hayatimda...derken nette takilmaya basladim..biriyle gorustum ona asik oldum ama yalanci cikti sevgilisi varmis beni 6 ay oyaladi..
Sonra bir kac kez daha netten tanistigim kisilerlw bulustum...hepsinin niyeti malum...hepsinin niyeti kötü..ne hikmetse cok şükür deneyimsiz kiz olsugumu anlayinca telefona bile cikmaz oldular....halbuki bulusmak isteyip numarami almak icin yalvaran kendileri degilmis gibi...
En son birinle konustum..ben ciddi bir iliski ariyorum dedim ..dalga gecmek amaclaysa bulusmayalim..bana kiz kurusu bu yasa gelmissin koca mi ariyorsum dedi...cok gucume gitti.ve bu adam tanidik biri sonradan anladim kim oldugunu...ve evli bir adam..esine soylemeyi dusundum faceden bana inanmazlar diye sustum..bana bosanmis oldugunu soyledi..Resmini görünce tanıdım kim olduğunu sen evlisin yalanci dedim agzima geleni saydim...
Cevremde kimse yok.29 yasindayim hayat enerjimi kuruttular..istemedigim bir iste çalışıyorum istemediğim bir hayati yasiyorum..paylasmak istedim...okudugunuz icin Teşekkürler...

Arkadaşım seni öyle iyi anlıyorum ki.senle aynı yaştayız, ben de çok saygın bir meslek edindim çok şükür durumum iyidir. Bu evde kalma meselesini hiç kafaya takma nışanlanmadan önce bana da diyen çoooook oldu hatta durup dururken çatan mı dersin sokakta evde kalmış kız kurusu diye laf atanmı ohooo çok uğraşdım. Ama bunu diyenlere bir baktım genelde cahil, kavgacı seviye nedir bilmeyen tiplerdi...okumanı ve para kazanmamı, lüks araba almami giyimimi çekemeyen kıskanç insanlardı. Ben kimseye hava atmadım kimseyi de kücümsemedim ama bu yaşadıklarım bana o tip insanlardan uzak durmam gerektiğini öğretti.

Net ortamına dikkat et derim.erkeklerin birçoğunun niyeti hiç de iyi değil, iyisine denk geleyim derken allah muhafaza başına bişey gelmesin. Bu işler aceleye gelmez akışına bırak ve en önemlsi de şu mahalle baskısından kurtul. Yok evde kalmışmşıın falan hic takma...

Arkadaşım seni öyle iyi anlıyorum ki.senle aynı yaştayız, ben de çok saygın bir meslek edindim çok şükür durumum iyidir. Bu evde kalma meselesini hiç kafaya takma nışanlanmadan önce bana da diyen çoooook oldu hatta durup dururken çatan mı dersin sokakta evde kalmış kız kurusu diye laf atanmı ohooo çok uğraşdım. Ama bunu diyenlere bir baktım genelde cahil, kavgacı seviye nedir bilmeyen tiplerdi...okumanı ve para kazanmamı, lüks araba almami giyimimi çekemeyen kıskanç insanlardı. Ben kimseye hava atmadım kimseyi de kücümsemedim ama bu yaşadıklarım bana o tip insanlardan uzak durmam gerektiğini öğretti.

Net ortamına dikkat et derim.erkeklerin birçoğunun niyeti hiç de iyi değil, iyisine denk geleyim derken allah muhafaza başına bişey gelmesin. Bu işler aceleye gelmez akışına bırak ve en önemlsi de şu mahalle baskısından kurtul. Yok evde kalmışmşıın falan hic takma...
O insan o lafları niye der
erkekse yuz vermedigin icin
kadinsa onun gibi sumsuk bir adamla yetinmedigin icin
hayatinda mutlu aradigi gibi bir ask yasayan insanlar genelde pozitif yorum yapar cevresine..

internet tehlike evet. ama o işi yapacak olanla o işi arayan denk gelir..hiç internet ten tanışıp başına şu gelmiş haberlerini uzun süredir duymuyoruzz

Ne diyorsun sen ya..kac yasindasin sen...netten bulusmak istemezdim ama cevremde bana uygun kimse cikmadi dedim..hayati gör once sonra konus

Canım boşver ne takıyosun ona sen.. Ne konustuğunu bilmeyen sadece moral bozmak isteyen bir şahıs.. İnsanlar çaresiz kaldığı zamanlarda bir çıkış yolu bulamadığı zaman böyle şeyler yapabilir.. Hiç belli olmaz belki kısmeti ordadır. Belki onu oraya iten birşey vardır.. Bu insanlar nasıl bu kadar acımasız yorumlar yapabiliyor anlamıyorum. Yok yani sen çok mu iyisin ?

Canım boşver ne takıyosun ona sen.. Ne konustuğunu bilmeyen sadece moral bozmak isteyen bir şahıs.. İnsanlar çaresiz kaldığı zamanlarda bir çıkış yolu bulamadığı zaman böyle şeyler yapabilir.. Hiç belli olmaz belki kısmeti ordadır. Belki onu oraya iten birşey vardır.. Bu insanlar nasıl bu kadar acımasız yorumlar yapabiliyor anlamıyorum. Yok yani sen çok mu iyisin ?
Ay evet baktim zaten sonradan
ciddiye alincak bir kisi degilmis
Salliyor bazilari nasil olsa sanal..

O insan o lafları niye der
erkekse yuz vermedigin icin
kadinsa onun gibi sumsuk bir adamla yetinmedigin icin
hayatinda mutlu aradigi gibi bir ask yasayan insanlar genelde pozitif yorum yapar cevresine..

Aynen bu durum...bunu diyenin birisi erkek, bizim mahalleden. Kendisi markette çalışıyordu evli barklı. Markete ne zaman alışverişe gitsem görürdü annemle beni ve hemen "ohooo evde kalmış kız kurusyla annesi gelmiş hoşgeldinizzz" gibisinden bişey derdi. Pis pis de süzerdi beni şerefsiz. Sonra da ben ödeme yapmak icin cüzdanımı çikarttığımda "ohooooo çikarttı gene dolu cüzdanı ooooooohhh şişkin şişkiiiin nede olsa okumuş yazmış habire harcıyoor" dedi. Tersledim sanane ya işin gücün yokmu senin dedim. Babam bunları duyunca market sahibi tanıdık ya şikayet etti, sözlü tacizler bitti ama bu sefer biz gelince başka şekil tacizler devam ediyordu. Artık çalışmıyor orda...kimsenin böyle birşey yapmaya hakkı yok...

Kızlardan da diyen çoooook oldu. Genelde evde oturan hiç bi iş ve meslek yapmayan tipler..Yok neden kariyer yapiyorsun yok neden evlenmiyorsun hepp aynı laflar..hep aynı kıskançlıklar..bir gün doğum günüm icin işyerine pastamın oldugu paketi götürürken görmüştü aynı kız beni ozamanda bu nışanlıydı. Aaa doğumgünününmüü kaç yaşına girdin diyince aklıma hic kötü bişey gelmedi ve o zaman 26 ya girmişdim.ohaaaaaaa yuuuuuuuuhhhh hahahahaohahhahaa yaşa bak hala da bekar demişdi. Zoruma gitti bidaha da alakayı kesdim onunla aniden selami kestim oda benden selam bekliyordu ağzı bi karış havada açık kaldı:)kendisi de evli şuan ama kocasının her şekil pis ışte eli var ve bağımlı. Pis işlerle uğraşıp kendisini bu kıza besletiyor parasını pulunu zorla elinden alıp pis şeylere veriyor.

Kızın biri de üniversteyi bıraktıktan sonra benimle uğraşmaya başladı. Yok yeğen göstertmeler çocuk göstermeler... Birileri buna beni örnek göstertmiş bak o yaptı başardı sen neden yapamadın kı gibisinden ve bi yere müracaat etmiş, tanıdık o müdür adam, o da hayır seni alamayız o dururken senin gibi okulu birakmiş birini mi alacaz, hangi sıfatla alacaz ki seni demiş. Bunu da epey sonra o zaman orda bulunan ve yine kendisi de bir tanıdık olan bir müdür yardimcisindan öğrendik...Bu bunalıma girmişti o dönem kimlik sorunu yaşıyordu zaten okulu biraktığından dolayı ama bu da olunca iyce kudurdu...beni pencerenin arkasından gözetlemeler sonra bana benzemeye çalışmalar...milleti bırak annem babam bile o yolda yürürken beni zannedip karıştırmiştı...ve en kötüsü de çalışdığım ve gezdiğim yerlere kadar beni takip etmeye başlamışdı. Gün geçmiylordu ki bir sapıklık yapmasın...Bunu yapmakla eline ne gececeğini umuyordu anlamış değilim.

Bana laf diyenlere bak bunyüzden hic takmıyorum..hep kendi hayatlarında bişeylerin eksikliğini çekmiş ve seni de pisliğin içine çekmeye çalışan tipler. Seni de baskıya uğratıp kötü olma yoluna iteklemeye çalışan tipler hep

Son düzenleme:
bu tip şeyler sanırım sosyal çevre ile ilgili mahalle baskısı vs...benim ortamımda 29 yaşam yaşı geçti diye bakılmaz mesela ki bence yaşı geçmek diye bişey yoktur alnında ne yazıldıysa o ama kuru bi kadercilik değil tabi ki. ..Hakkında hayırlısı olsun su akar yatağını bulur canını sıkma

Aynen bu durum...bunu diyenin birisi erkek, bizim mahalleden. Kendisi markette çalışıyordu evli barklı. Markete ne zaman alışverişe gitsem görürdü annemle beni ve hemen "ohooo evde kalmış kız kurusyla annesi gelmiş hoşgeldinizzz" gibisinden bişey derdi. Pis pis de süzerdi beni şerefsiz. Sonra da ben ödeme yapmak icin cüzdanımı çikarttığımda "ohooooo çikarttı gene dolu cüzdanı ooooooohhh şişkin şişkiiiin nede olsa okumuş yazmış habire harcıyoor" dedi. Tersledim sanane ya işin gücün yokmu senin dedim. Babam bunları duyunca market sahibi tanıdık ya şikayet etti, sözlü tacizler bitti ama bu sefer biz gelince başka şekil tacizler devam ediyordu. Artık çalışmıyor orda...kimsenin böyle birşey yapmaya hakkı yok...

Kızlardan da diyen çoooook oldu. Genelde evde oturan hiç bi iş ve meslek yapmayan tipler..Yok neden kariyer yapiyorsun yok neden evlenmiyorsun hepp aynı laflar..hep aynı kıskançlıklar..bir gün doğum günüm icin işyerine pastamın oldugu paketi götürürken görmüştü aynı kız beni ozamanda bu nışanlıydı. Aaa doğumgünününmüü kaç yaşına girdin diyince aklıma hic kötü bişey gelmedi ve o zaman 26 ya girmişdim.ohaaaaaaa yuuuuuuuuhhhh hahahahaohahhahaa yaşa bak hala da bekar demişdi. Zoruma gitti bidaha da alakayı kesdim onunla aniden selami kestim oda benden selam bekliyordu ağzı bi karış havada açık kaldı:)kendisi de evli şuan ama kocasının her şekil pis ışte eli var ve bağımlı. Pis işlerle uğraşıp kendisini bu kıza besletiyor parasını pulunu zorla elinden alıp pis şeylere veriyor.

Kızın biri de üniversteyi bıraktıktan sonra benimle uğraşmaya başladı. Yok yeğen göstertmeler çocuk göstermeler... Birileri buna beni örnek göstertmiş bak o yaptı başardı sen neden yapamadın kı gibisinden ve bi yere müracaat etmiş, tanıdık o müdür adam, o da hayır seni alamayız o dururken senin gibi okulu birakmiş birini mi alacaz, hangi sıfatla alacaz ki seni demiş. Bunu da epey sonra o zaman orda bulunan ve yine kendisi de bir tanıdık olan bir müdür yardimcisindan öğrendik...Bu bunalıma girmişti o dönem kimlik sorunu yaşıyordu zaten okulu biraktığından dolayı ama bu da olunca iyce kudurdu...beni pencerenin arkasından gözetlemeler sonra bana benzemeye çalışmalar...milleti bırak annem babam bile o yolda yürürken beni zannedip karıştırmiştı...ve en kötüsü de çalışdığım ve gezdiğim yerlere kadar beni takip etmeye başlamışdı. Gün geçmiylordu ki bir sapıklık yapmasın...Bunu yapmakla eline ne gececeğini umuyordu anlamış değilim.

Bana laf diyenlere bak bunyüzden hic takmıyorum..hep kendi hayatlarında bişeylerin eksikliğini çekmiş ve seni de pisliğin içine çekmeye çalışan tipler. Seni de baskıya uğratıp kötü olma yoluna iteklemeye çalışan tipler hep
Ne çok lüzumsuz varmış etrafınızda. Okurken ben sinir oldum. Hele o marketteki adamın kafasına birkaç parça bir şey geçireydiniz iyiydi :)

Ne çok lüzumsuz varmış etrafınızda. Okurken ben sinir oldum. Hele o marketteki adamın kafasına birkaç parça bir şey geçireydiniz iyiydi :)

Eveet en siniri de oydu zaten offff birde başkalarının hayatlarına ne diye karışıyorlar anlamadım...aslında o markette alacan bi salatalğı karpuzu geçirecen kafasına bak bişe diyomuymuş bidaha ama nerdee o lafları duyunca şoktan elim ayağm dilim tutldu resmen...

Nışanlandıktan sonra oraya masus hava atmaya gittik, nışanlıma da anlattım durumu. Öküz gibi bakıyordu.

Bizim çevre varya aynı hayvanat bahçesi gibi, tip tip insanlar vardır. İyileri de var tabi ama çooook az yaa:)

Aynen canim
mal dolu
kimseye guvenim yok
Üniversite okudum
universite mezunu birini istiyorum
bana sacma sapan tipleri bulanlar var
manikure gittigim kiz bile bana talip buldu sagolsun cocuk lise mezunu dukkani var diyor bide bende dedim cok begendiysen kendin al kendiside bekar bu arada..

Back
X