Evde kalmış....mış

Akilli ve kurnaz olan gec evlenir ama sonrada turnayi gözünden vurur. Cevremde gec evlenen cok arkadaslarim var hepside cok mutlu evlilikler yaptilar.
Ama evde kalma tabiri artik köylerde söylenir diye düsünüyorum, modern sehirlerde kimse evde kalmaz cünkü ya calisiyordur yada egitim görüyordur. Evde kalmis demek, evde oturup isi, gücü, meslegi olmayan ve koca bekleyenlere denir herhalde.

offf zaten bu mılletı bir türlü anlayamıyorum şimdi bekar olsan eee kimse yokmu evlılık yokmu deyip deyip dururlar evlensen eeee çocuk yokmu düşünmüyomusun derler off ne sıkıcı yaa

arada bana da diyenler oluyor. Ama hiiççç oralı olmuyorum. Baktım çok üstüme geliyorlar. ''Bu benim tercihim, bu halimle gayette mutluyum'' der konuyu kapatırım. ''Ama yok yaşın geçiyor'' diyenler var ''size neeeeee'' diyesim geliyor bazen ama onlar kadar küçük olmuyorum ve çenemi kapatıyorum Çok üzgünüm çoook
Millet ne kadar meraklı birbirlerini evlendirmeye anlayamıyorum bazen, kısmet işi bu yani. Hadi hoopppp evlen diyince evlenilmiyor. Bu kadar çabuk evlenenlerin sonunu da görürülüyor...
Allah herkesin karşısına hayırlı kısmetler çıkarsın kızlar :Saruboceq:
Böyle kendini bilmeyen insanlarda uzak dursun... :dilcikar:

Son düzenleme:
ben 27 yaşımda evlendim. bu lafı ilk önce cahil birisi kullanmıştı bende cevabını yapıştırmıştım sonra annemede söyledim oda bir güzel lafla halletti. okudum çalıştım derken eşimle 4 sene çıktık evlenmek için bişeylerin düzelmesini beklemiştik aslında 1. senemizde evlenecektik. yani eşimi bekledim nabayım. sonra görümcem dedi hemde düğün günümde sustum kavga olmasın diye sonra kaynanam dedi bende cevabı yapıştırdım oğlun 5 yaş büyük benden sende oğluna kız bulamamışsın gittiğin kapılardan kovulmuşsun dedim. oğluma gelcek kız çoktu dedi. bende hıı biliyorum duydum gittiğin yerlerde oğlun iyi ama sen çirkefsin kızımızı vermeyiz senin gibi birisine demişler hep demiştim. nasılda duydun onalrı dedi sustu kaldı :)))))erkek olsun bayan olsun 25 yaşını atlaması gerek ev sorumluluğu büyük bir yük sonra kaldıramıyorlar kavgalar çok oluyor.

Evet bazı insanlar gerçektende çok özensizler pat pat derler , eskiye göre fazla olmamakla beraber eski kafalı insanlarda bu var hala..

Hiçbir insan evde kalamaz hele bu zamanda..birde şunu düşünmedinizmi sizin attığınızı istemediğinizi bıraktığınızı yada bana layık değil dediğinizi başkaları anındaa vınnn hesabı kapmadımı..??bu nedemek oluyor peki..tabii ince eleyip sık dokumak...bana layık olanı bulma düşüncesi..aman koca olsun milletin gözü doysun..çocuğum olsun...hiçbiri olmazsaa aman evde kaldım...bunlar geçiniz kısmı...

Ne demişti rahmetli Duygu Asena Akıllı KAdın Yanlız kadındır..Akıllı kadın atlamaz detaycıdır bu yuzden hep gerçekleri görür ve hep yanlız kalır....

yani durum bana göre bundan ibaret..Fikrimce...

erken evlenirsin,yanmışmı derler...geç evlenirsin kim alcak bu yaştan sonra evde kalmış derler...evlenirsin onda kusur bulurlar..mutlusundur ama mutsuz olman için beklerler..çocuk hemen yapmassın acaba bebekleri olmuyo kısırmı derler..yaparsın bitaneee bidaha yapın derler ..erkek ve kız çocuklarından biri yoksa acırlar sana bidaha deneyin belkim deişişik olur derler de derler..bu millet böyle çenesi hiç bizaman bitmez.

aynen canımmm aynen ölee...bir arkadaşım sırf bu yuzden evlendi..ve o insanları anında silmişti.anlamamıştım o zaman şimdi anlıyorum ama...

aynen canımmm aynen ölee...bir arkadaşım sırf bu yuzden evlendi..ve o insanları anında silmişti.anlamamıştım o zaman şimdi anlıyorum ama...

cnmm valla ben 3.senemde üniversiteyi kazandım..ozamana kdr ünivi kazanamazsın dediler,kazandım,bitiremessin dediler,bitirdim işe giremessin dediler,işe girdim evlenemessin dediler,haziranda evlencem bakalım ondan sonrada devam edecek bu döngüüüüü:)gözü olanın gözü çıksın emi:)

bu zamanda evde kalmak! mantıken insanın zaten işi gücü,meşgalesi varsa saçma sapan bir deyim oluyor bu..hayatımızın büyük bir kısmı dolu oluyor..evet güzel bir beraberlik olsa çok çok güzel olurdu..hayallerim gerçek olurdu,mutluluğum tam olurdu...bir sürü şey daha ekleyebilirim buraya...ama karşıma birileri çıkmıyor kii seçim yapayım..yada ben doğru yerlerde mi değilim dicem..tabii ki yaş itibariyle olaylara farklı açılardan bakıyorum ama o ince hesapları yapmıyorum pek..maddiyata düşkünlüğüm yok,aradığım şu ahir ömrümce geçireceğim huzurlu bir yaşamı paylaşmak,güç savaşalrı sergilemeden..kimsenin lafıda ilgilendirmiyor beni açıkçası..önemli olan hangi yaş olursa olsun,mutluluk var mı bu önemlii.ama bir gün olurda sevdiğim kollarımda olursa ve çok mutlu olursam,tek üzüntüm onu daha önce bulmadığımdandır...

aminnnnnnnnnn

birde söyle bişey var evleniyorsn adam sana yalan ve aldatmalarla dolu bir hayat sunuyor..en korkunç olan şeyde sen bunu bilmeden yaşamann...ama millet ne görüyor ne biliyorrr...hadi sizi düşünenlerr irdeleyenler korusunlar bu lanettenn...gülerler bee...

çok itici ve aşağılayıcı bir cümle !
evde kalmış ,kız kurusu,bekart vs ...
insana yakışmayan ,yakıştırılmaması gereken kelimeler!
tamamen kırıcı olmak ,ve karşısındaki ile dalga geçilmek için sarf edilen ,ama sadece bu kelimeleri sarf edenlerin terbiye ve görgü eksikliğini belirten kelimeler...

erkenden evlendikte başımız göğe erdi
çok iyi nane yedik sanki
ama artık bu terim kullanılmıyor sanki
bunda onbeş yirmi sene önce 20 yaşını geçince bu yaftayı yapıştırırlardı hemen
geçen kapıcının gelini var dedimki yaşın küçük herhalde
hee apla dedi
ben kaç senelik evlisin diyince döört diye cevap verdi ee kaç yaşındasın dedim o zaman
17 aplaaakannehir
ne diyosun kızım sen manyakmısın daha doğrusu ailen kafayımı yemiş toptan
apla 13 yaşına girince dayım istedi babamda aman kızkısmısı durdukça bişey olur adı çıkar diye verdi dayımın oğluna dedi:bbo:
böyle evlilik olucağına çocuk yaşta evde kalda kız urusu desinler razıyım ya bu devirde

bence evliliğin adı aşk olmalıydı

Evde kalmak mi? Ne kadar sacma :mymeka: Bunun bir secim oldugunu yada illa 30 dan once olmasi gerekmedigini anlayamayacak bir suru cahil var en iyisi sallamamak bu tipleri :dilcikar:

gerçekten çok itici bir laf, benim farkettiğim kadariyla yakın çevremiz der bunu genelde, özellikle akrabalar. ablam çok erken yaşta buldu hayatının adamını ama okul yüzünden beklemek zorunda kaldılar ve yengem küf koktu lafini kullanırmış ablam onlardayken. sanki keyfimden bekliyorum diyordu ablam, kırılıyordu haliyle öyle laflara.
ama etme bulma dünyasi işte, kuzenlerimi çok sevsemde, onun kızlarının hiç öyle durumlari yok, olmadida. bana göre erken onlar için (yani evlenmek için) ama yengemin mantığına göre durum farklı tabi :1closedeyes: zaten sevdiğine kavuşmak için zamanın geçmesini dört gözle bekleyen birinin kalbini kırarsan, ah'ı bulur seni.

Doğu-batı farketmez hala bu zihniyet var..
Bana da yaşın geçiyor diyor herkes etrafımdaki daha 23üm...
Yaza da 24 olacağım... Açıkçası çevre baskısı gerçekten insanı yıpratıyor...
:1no2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…