Evde kalmış....mış

HeartLess

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2007
12.733
40
208
53
Diğer
hiç hoşlanmam bu laftan...
çevremde kullananlar var ama karşıdakini ne kadar
rencide ettiğini düşünmüyorlar sanırım...
yani evlenmemiş olmak ,milletin
aa evde kalmış demesini gerektirmez sanırım...
bu konuda fikirlerinizi ,yaşadıklarınızı
paylaşmak ister misiniz??

bence evde kalmış olmak tamamen duruş ve tiple ilgili.
eğer kişi kendini evde kalmış hissediyorsa,
buna uygun bir imaj çiziyorsa,
evlenmemiş olmak kendi tercihi değilse,
evlenEmedim diye hayıflanıyorsa,
işi sadece evde oturup kısmet beklemekse,
hayata farklı pencerelerden bakamıyorsa,
kendine bu sıfatı içten içe uygun görüyorsa evde kalmış oluyor.
yaşı 18 bile olsa.

yalnız şunu belirtmek lazım:
evli olduğu halde "evde kalmış kız tarzında kadınlar" var.

bir de;
kadın için hayat evli ve çocuklu olmaktan,
bir erkek tarafından kabul edilmiş olmaktan ibaretse,
ve evli kadın mutlu değilse,
evlenmeyenler için evde kalmış ifadesini kullanabiliyor.

Songülcüm;
şunu anladım ki hayatta,insanlar kendilerine yapıyorlar herşeyi..
Biri bana "evde kaldın!" dese,ya bunun geyiğini yaparım ya da "evlenmemek benim tercihim der" konuyu kapattırırım..:lepi:
Milletin ağzı torba değil ki büzesin..
Önemli olan kişinin kendini bilip hiç kimseye ezdirmemesi..
Yoksa konuşmak için insanlara malzeme çooook..guclubacismile

Ben pek rastlamıyorum artık evde kalmış lafına..

Artık kızlar geç evleniyor zaten, boşanmalar da malesef arttı..

Bu durumda evde kalmak ya da kalmamak pek enterese etmiyor sanırım insanları::)

Ama kullananları ben de yadırgıyorum tabii..

arada latife yapılıyor aile içerisinde genelde...hoş bil laf mı hayır değil tabiii..fakat zaten bunu bana bile söylemiş olsalar üzerime alınmıyorum hiç..diğer arkadaşlarında dediği gibi,biraz bizim ile alakalı bir durum bu..hayata bakış açımız,yaptıklarımız,yaşayışımız ...vs.illa evli olmuş olmak,çocuk sahibi olup evde oturmak anlamına gelen kişiler için evde kalmışlık olarak algılanıyor olabilir...sonuçta her ne olursa olsun, başkalarının düşünceleri değil kendimizin bu konu hakkındaki düşüncesi önemlii...bu lafı kendimize ne kadar çok yakıştırıp yakıştırmadığımız..

Bu lafı kullanan haddini bilmeyen insanlar var ne yazık ki...Bazı insanlar var ki,gerçekten dangul dungullar.Nerde ,ne deneceğini bilmiyorlar.Özensizler.
Benim yanımda bunu biri derse hemen lafı yapıştıveriyorum.''Sen evlenmişsin de ,ne olmuş?'' diye...
ınsanları rencide etmeyi sevmem,kelimelerimi tartarak konuşurum.Karşımdakinden de bunu beklerim.hihoyyyt

yaşşım 24 ablamda 26 çoğu zaman bizim içinde diyorlar bu lafı.. ama ben hiç takmıyorum bile diyenlerede çoğu zaman afedersiniz ama evlenenler kocasının pokunda boncukmu bulmuş diyorum:umursamaz: herkesin iyi kötü kısmeti çıkmıştır çıkıyordur.. evde kalmakta ne demek.. hem kaldıysam babamın evinde kaldım sizene benaniknanik

hatta bazen işyerindede dalga geçerler sizi emekli yapıp göndercez diyedelikafadulden

evlenenler nerede kalıyorlar ki? çadırda mı :lepi:

sanki eskiden bu tür yakıştırmalar yapan daha çoktu. zamanla evlilik yaşı ilerleyip, boşanma yüzdesi arttıkça millet daha bir temkinli konuşuyor gibi :mymeka:

Bir de kalık derler,onu bilir misinizsempatiksalakcinni

sana dediler demi kız tabi anca direkten döndün sempatiksalakcinni

konuya gelince evde kalmak çok kaba bi deyim.eskiden kadın mal gibi alınıp satıldığı için ,kadına değer verilmediği için kullanmışlar. ama kadın artık kararlarını verebilen,erkeklerle eşitliğe erişmiş durumdadır. ilkel bi deyim işte evde kalmış..

he biliyom "evde kalmış" tabirini bana diyorlar 27 yasındayım. Bi de o bişey mi "kız kurusu" diyorlar sonra "dalında kuruyacan" diyorlar başka seni alan olmaz sonra diyorlar.. yani diyorlar da diyorlar napim hiç üstüme almıyorum. Diyorum nasip bu işler hem ben daha okuyorum diyorum geçip gidiyorum artık.

valla ben 24 yaşındayım buraya bu konuyu çok açtım ben hergün duyorum evde kalmış lafını bide diyorlar kı evli birini görünce güzelmiş bırakmazlar diyorlar ah aha ne yapalım bu benim kaderim önceden çok üzülürdüm ama artık takmıyorum

çewremedeki insanlara denildiğini çok duydummm.bana yapılsaa çok sert tepki weririmmm.amannn ewlenipp napcamm kocanın koca koca dertlerii warr derimmkaydirigubbakcemile3
şaka bi yana bu insanlarınn kendi tercihii.bunun hakkında konuşmakk kimseye düşmezzzlmaz:

evde kalmış hiç hoş bir tabir değil
aslında artık öyle çok erkenden evlenen kimse kalmadı evlenipte boşananlar çoğalınca sanırım evlenmek için çok temkinli davranıyoruz
benim yaşımda sene itibariyle 24 oldu ama ben hiç düşünmedim evde kaldım beni kimse almicak ne yapacam kaydirigubbakcemile3
diyen olursa da sen evde kaldin diye bende onlara en güzel cevab olarak bana koca bul evleneyim derim kaydirigubbakcemile3 bu kadar basit ALLAH ım herkese mutlu olabileceği evlilikler nasip etsin inşallah sizleri çok seviyorum opuyorumnanaktan​

Bir de kalık derler,onu bilir misinizsempatiksalakcinni

bu dilerem karısı geç evlendi ya ona çok demişlerdir, ordan biliidir..
neyse konuya dönelim, olayı kişiselliştirmeyelim.. kaydirigubbakcemile3

kadın bir mal değildir ki birisi onu almayınca evde kalsın..
ayrıca gene kadın bir mal değildir ki birisi onu alsın..
gerçi bu kk da öyle zihniyetlere rastlıyorum ki evlenmemiş kızlara evde kalmış gözüyle bakanlar sütten çıkmış ak kaşık gibi kalıyorlar..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…