Evde kalmış....mış

Evlenmek kişinin kendi tercihi,kimseyi ilgilendirmiyor..
Sinir de olmuyorum bu lafa ben etkilenmiyorum.
Benim halam da teyzem de bekar,ikiside kendi tercihi olarak evlenmedi.
Kendi paralarını kazanıp doya doya harcamanın keyfini sürdüler ikisi,tatiller,yurtdışı seyahetleri hala da devam etmekde..
Halamın tek söylediği evlilik değil de bir evlat sahibi olmayı çok isterdim oluyor..

Evlenmek ideallerim arasında yok.Tek başıma yaşamak,insanlardan uzak,kimseyi tanımamak ne güzel olurdu.boshayallersmile

Son düzenleme:
bu laflar eskide kaldı felan desekde malesef bazı yerlerde hala bu laf geleneği var....öyleki kız 20 yaşına
geldiğinde evlenmezse evde kaldı oluyor :bbo: bu yerlerde...
çok saçma bir düşünce ne demek hala anlamış değilim evde kalmak bi arkadaşın bahsettiği kalık
kelimesi daha da kötüymüş ilk kez duydum ama üzüldüm..böyle tabiri kullananlar adına..
önemli olan sanırım kimseyi kale almadan yaşamak.
ama yok evlenmek nasıl kişinin tercihi olmalıysa evlenmemek de öyle olmalı...
herkes kendinden sorumludur...tabi bu tür şeylerde kısmetede çok inanırım...zamanı gelmeden
hiçbir şey olmaz...
tabi bu sürede kimseyi ilgilendirmez.

evlilik programları da evliliğin aslında ne kadar içi boş bir kurum olduğu izlenimini veriyor. bunun da etkisi var artık evde kalmış sözünün az kullanılmasında.

bana bir kez dendi bu söz. o da benimle evlenmek isteyip reddettiğim, sonra da bi başkasıyla evlenen bi arkadaş tarafından denmişti. aynı ortamdaydık ve ev hediyesi alınırken ben de katılmıştım. aramızda bi sorun olmadığı halde bana bu lafı etti evlendikten hemen sonra.doğrudan bana demedi ama çok kötü olduğumu hatırlıyorum. insanların bu kadar terbiyesileşebileceğini görmek acı verici.

çok cahil buluyorum bu cümleyi kullanan insanları..
hiç değilse Allah a inanan insan herşeyin kısmet olduğunu,bazı şeylerin insanın elindee olmadığını bilmesi gerekir die düşünüyorum...
böle bişey duymadım nişanlıyım(gelin ata binmiş ya nasip demiş) yaşımda büyük değil ama dense çok sinir olurdum heraldeee:):)

32 Yaşında ve bekarım kendimi de evde kalmış hissetmiyorum, şaka yollu laf sokan olursa da kaale almıyorum, çok çok ileri giderlerse kötü bir evlilik yapıp boşanırsam sizmi bakacaksınız bana? Diyorum sus pus oluyorlar zemuszemus

Ya daha 24 yaşındasınız siz kaç yaşında evlenmek gerekiyormuş "kalık"olmamak için bi soruverseniz merak ettim.. 14/15 filanmı acaba ? lmaz:

yok canım evlenenler evde kalıyor asıl
hele ev hanımları tamamen evdea sempatiksalakcinni

evlenmeden önce huysuzluk yaptığımda babam evde kalırsın böyle davranırsan derdi ben de evde kalacam tabi sokakta kalacak değilim ya derdim (ha bu arada babam ben evleniyorum diyince ne acelen vardı dedi 28 yaşında evlendim )

öyle lafa böyle cevap tiye alın dalga geçin size bu lafı eden olursa hem onlar evlenmiş de başları göğe mi ermiş :)

Çok eskilerde kaldı artık bu deyim şimdiki gençler akıllı wallaha önce kariyer sonra evlilik yapıyorlar en güzelide bu zaten .

çok komik bir laftır. evde kalmak. yok sokakda kaldım çadrda kaldım:) komedi.

açıkça kullananı görmedim. genelde daha evlenmedi kızları oğulları diye geçer lafı. bunda dabir sakıca görmüyorum. nasip kısmet meselesidir.

ya bu evde kaldın lafından nefret ediyorum.

23 yaşındayım, ve bazen böyle laflar duyuyorum, acaip panikliyorum. evde kalırmıyım, evlenme yaşındamıyım, evlenince daha mı mutlu olurum diye düşünüyorum.

korkuyorum bi de, bu panikle gidip hemen evlensem, bi de adam kıymet bilmezse, ne olacak?

ayıp ya dyenlere
evde kalmak diye birşey yok bence
herkesin kısmeti farklı yaşlarda kalkıyor
ben bunun insanın elinde olmadığını düşünüyorum.
diyenleride kınıyorum.

evde kalmış dedıklerı kızların neden evlenmedıklerını bılmıyor o cahıl insanlar ....ben evlenmeden önce b böyle şeyler duyardım (ki yaşım daha 23) böyle dedilklerinde direk cevabım sen evlendın naptın kı bende evleneyım napayım derdım..çünkü o lafı söyleyen insanların evlılıgı gıbı bı evlılıgım olmasından çok korkardım çok şükür öyle olmadı ama....evlılıkde ılla yapılması gereken bi kurum degıl...evlenmeden de yolumuza devam edebılırız tabıkı..

aynen bende öyle. 22 yasindayim, daha evlenmeyi düsünmüyorum (zaten adayda yok), ama insan ister istemez etkileniyor ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…