Evde kedi bakmak...

mesafeli

Niyetin ne?
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2014
2.509
3.292
158
Merhaba,

1 hafta önce sokakta sanırım 2-3 haftalık bir kedi yavrusu buldum.Komşular çok küçük bakamazsın alma dediler.Bende 4-5 saat belki annesi gelir diye bıraktım ama gelmedi.

Hala aklım almıyor bu kadar küçük bir kedi yavrusu tek başına sokak arasında ne arar?Yürüyebiliyor, acaba kendi mi geldi?Ama niye anne ve kardeşlerini bıraksın.Birisi alıp sonra bırakmış desem böyle vicdan olur mu?

Eve aldım.Biberonla besliyorum.Süt,yumurta sarısı,yoğurt,z.yağı sulandırıp biberonla veriyorum.

Hiç kedi beslemedim.Tam kapının önünde büyük köpekler var.Sürekli evde tutmam mümkü değil elbet kapıdan kaçacak ve köpeklerin önüne düşecek.

Sokak kedisi olsa belki başa çıkabilir ama eve alışınca nasıl olur ,köpekle başa çıkamaz ki?

3 aylık olana kadar bakıp sonra sokağa bıraksam diyorum ama bırakabilir miyim?Bilmiyorum.

Benim kedim olsun desem sürekli dışardaki büyük köpekten sakınmam gerekecek. Allah korusun birşey olursa kendimi suçlayacağım.

Barınak desem?Burda kedi kabul eden barınak yok ayrıca biberonla 2 saatte bir besleyecek barınak bana hayal gibi geliyor.

Sizce ne yapmalıyım?

Şu an bırakmaman gerekir zaten bunda hem fikiriz. İlerisi için evcil hayvan konusuna sıcak bakıyorsan devam edersin.
Bakmıyorsan sosyal medya bu konuda yardım eder sana. Gerçekten sahiplenmek isteyen bir hayvan sever çıkar diye düşünüyorum.

Lutfen bakin ona. Bende sokaktan buldum ama artik canim o benim. Isteyken bile eve gidip gormek icin deliriyorum. Bakimi hic zir degil kopek gibi zahmetli degil. Sizonun basini oksayacaksiniz o sizi omur boyu sevecek. Siz hastayken bacaginiza sarilacak birakmayacak. Siz uzgunken kucaginizda sebeklik yapacak siz eve girince sevincten deli olacak. Siz sadece ona yemek verip basini oksadiniz diye omrunuz boyunca cikarsiz sevgi goreceksiniz. Insanlar gibi degil onlar. Ayrica Allah size yollamis onu neden komsunuz degilde siz? O sizin ugurunuz sansiniz olacak. Onunla hayatinizda guzellesecek. Bir canlinin hayatini kurtarmis olacaksiniz. Lutfen birakmayin onu ilk baslarda zor olsada birakmayin. Gunah annesi sanacak sizi siz terketmeyin bari..

Sokakta yaşayamaz o, 3 aylık da olsa şimdi de bıraksanız yaşayamaz. Kedili hayat çok güzel, bir alışırsanız siz de ondan vazgeçemezsiniz. Gerçekten evde bakmak istemezseniz ilan verin internet üzerinden. Pet arkadaş diye bir site var, oraya verebilirsiniz. Ben de ordan bulup aldım kedişimi.

bence 3 ay besleyip baksanız alışır sokağa bırakamazsınız hayvanlar insana çok iyi geliyor bilmeden aşırı bağlıyor. bırakmayın yazık olur

Bende evde kedi bakiyorum bakiminda cok bi zorluk yok.suanda yurtdisindayiz ve anneme vermek zorunda kaldim bi sureligine.gidince tekrar alicam coook ozledim oglusumu :)))):cry:

Kediye lütfen süt yoğurt vs vermeyin. Veteriner/petshoplarda kitty milk satılır, onu tarife göre hazırlayıp vermelisiniz. Yoksa ishal olur, kaybedersiniz.
Evde bakıma gelince, özellikle balkon varsa kumunu oraya koyun, gerisi inanılmaz kolay. Yaza doğru da traş ettirirsiniz, zaten şimdi pek tüy dökmez yavru olduğu için. Senede bir traşla ve düzenli taramayla tüy dökmeyen, size yaşama sevinci veren bir mutluluk kaynağınız olur.

Ben aslında evde bakmak istiyorum ama dediğim gibi ben tek katlı bir evde oturuyorum ve dış kapıyı açtığım an hemen kurt köpeğim var.Evet gündüzleri bağlı ama olur ya kedi dışarda iken o da tasmadan bir an kurtulursa yada ne bileyim kedi onun önüne giderse ne olacak?
Bu arada daha dün 5 yıldır severek baktığım köpeğimi aniden kaybettim.Tekrar acı yaşamak istemediğim için daha dikkatli olmak istiyorum.

Kediye lütfen süt yoğurt vs vermeyin. Veteriner/petshoplarda kitty milk satılır, onu tarife göre hazırlayıp vermelisiniz. Yoksa ishal olur, kaybedersiniz.
....
Ben doğal olan ile besleme taraftarıyım.Yapay mama ve benzeri destek ürünleri bırakalı çok oldu.Doğru olan bu mudur bilemiyorum?Ama bana doğallık daha mantıklı geliyor.

Ben doğal olan ile besleme taraftarıyım.Yapay mama ve benzeri destek ürünleri bırakalı çok oldu.Doğru olan bu mudur bilemiyorum? Ama bana doğallık daha mantıklı geliyor.
Hayır bunun doğallıkla alakası yok, anne sütüne ihtiyaç duyuyor hayvan. Zaten kedi midesi sütü tolere edemez, yetişkin kediye bile vermemek lazım. Yoğurdu büyüyünce verebilirsiniz. Araştırın isterseniz. Kitty milk dediğim şey, anne sütü dengi bir besindir ve yavru kediye vermeniz gereken anne sütüne en yakın şey budur. İki kedi büyüttüm, biliyorum yani

Internete ilan verin, minikpati den bircok hayvan sahiplendirdim ben. Sahibinden.com da facebookda kedi gruplarinda da ilanlar oluyor. Esimin alerjisi var evde kedi bakamiyoruz ama sokakta kimsesiz hasta yavru gorunce de dayanamiyorum. Cok sukur sahiplendiremedigim de olmadı.

Hayır bunun doğallıkla alakası yok, anne sütüne ihtiyaç duyuyor hayvan. Zaten kedi midesi sütü tolere edemez, yetişkin kediye bile vermemek lazım. Yoğurdu büyüyünce verebilirsiniz. Araştırın isterseniz. Kitty milk dediğim şey, anne sütü dengi bir besindir ve yavru kediye vermeniz gereken anne sütüne en yakın şey budur. İki kedi büyüttüm, biliyorum yani
Evet araştırmam lazım ama vet.e sorsam sizin söylediklerinizi doğrulayacak ama vetlere güvenim yok maalesef.

Veterinem haftada birkez yogurt verin bagirsaklarini temizler demisti bende veriyordum bi zararini gormedim

Aslında annesiz kalan yada erken anneden ayırılan yavruların hayatı çok zor oluyor.Anne sütündeki koruyucu besinleri alamadıkları için maalesef çok köpek yavrusunun ardından üzüldüm.İnşallah bu ufaklık yaşar.

Evet araştırmam lazım ama vet.e sorsam sizin söylediklerinizi doğrulayacak ama vetlere güvenim yok maalesef.

Güvenilir bir vet araştırın, tabi para tuzağı olanlar da var ancak hekim etiğine sahip olan dürüst veterinerler çoğunlukta. İnternetten "yavru kedi bakımı" diye araştırabilirsiniz, baya bilgi var =)

Güvenilir bir vet araştırın, tabi para tuzağı olanlar da var ancak hekim etiğine sahip olan dürüst veterinerler çoğunlukta. İnternetten "yavru kedi bakımı" diye araştırabilirsiniz, baya bilgi var =)
Teşekkür ederim sizin uyarınızla tekrar baktım inek sütü vermemeliymiş.Sağolun.

Merhaba,

1 hafta önce sokakta sanırım 2-3 haftalık bir kedi yavrusu buldum.Komşular çok küçük bakamazsın alma dediler.Bende 4-5 saat belki annesi gelir diye bıraktım ama gelmedi.

Hala aklım almıyor bu kadar küçük bir kedi yavrusu tek başına sokak arasında ne arar?Yürüyebiliyor, acaba kendi mi geldi?Ama niye anne ve kardeşlerini bıraksın.Birisi alıp sonra bırakmış desem böyle vicdan olur mu?

Eve aldım.Biberonla besliyorum.Süt,yumurta sarısı,yoğurt,z.yağı sulandırıp biberonla veriyorum.

Hiç kedi beslemedim.Tam kapının önünde büyük köpekler var.Sürekli evde tutmam mümkü değil elbet kapıdan kaçacak ve köpeklerin önüne düşecek.

Sokak kedisi olsa belki başa çıkabilir ama eve alışınca nasıl olur ,köpekle başa çıkamaz ki?

3 aylık olana kadar bakıp sonra sokağa bıraksam diyorum ama bırakabilir miyim?Bilmiyorum.

Benim kedim olsun desem sürekli dışardaki büyük köpekten sakınmam gerekecek. Allah korusun birşey olursa kendimi suçlayacağım.

Barınak desem?Burda kedi kabul eden barınak yok ayrıca biberonla 2 saatte bir besleyecek barınak bana hayal gibi geliyor.

Sizce ne yapmalıyım?
öncelikle merhaba ..
Şuanda size minik pisimin yanından yazıyorum :) bir kuçuk dostunuzu kaybetmişsiniz tekrar kaybetme korkunuzu anlıyorum ama onların bizlere yıllarca yaşattıkları mutluluk çok daha buyuk emin olun. O küçücük canı bulmuşsunuz onun meleği siz olun bence bırakmayın :) barınak koşulları çoğu yerde çok kotu . Yok buyuyunce ben bakamayacağım diyorsanız forumlardan yuva aramanızı oneririm. Ayrıca arkadaşların dediği gibi beslenme konusunda en sağlıklısı şuanda kitty milk. ben kuçuk bir ilçede yaşadığımdan ve durum acil olduğundan kitty milk bulamamıştım o yüzden marketlerdeki anne sutu niteliğinde olan ve ozellikle taurin içeren mamalarla beslemiştim tosuncuklarımı. Uzun oldu kusura bakmayın

Back
X