Evde kedi bakmak...

image.webp
image.webp

Hayvan sevmek kadar bana iyi gelen birsey daha yok. Kedi coook guzel bir hayvan, evlat gibi oluyor

Biliyorum beni topa tutacaksınız ama yinede söyleyeceğim.Kim demiş kedi beslenen evde tüy olmaz komşum besliyor evine her gittiğimde her tarafım tüy bence hayvanlar sokakta yaşamalı Allah onları ona göre yaratmış.Hayvanları severim ama sokakta.

Çok teşekkür ederim yazdıklarınız için.
Üzülmemek mümkün değil.
Ben nasip olsaydı kediciğe bakacaktım,o kadar tatlılar ki...Zaten eve alışan bir hayvanın dışarıda hayata tutunması çok zor olur.
Çevremdeki komşular benim üzüntümle dalga geçtiler.Senin kedi zaten çirkindi,onun öleceği belliydi biz geçen gün kapı önünde çok güzel bir yavru bulduk onu bakkalın oraya attık hem çok sırnaşıktı tam sana göre falan dediler.Sonra laf değişti ve yarın sana gelmek istiyoruz dediklerinde de bende kusura bakmayın uygun değilim dedim.Benim ağlamaktan gözlerim şişmiş onların söylediklerine bak.Elbette herkes hayvan sevmek yada eve alıp bakmak zorunda değil ama insanların,başkasının hassas olduğu konuları bildikleri haldeki bu sulu,gevşek,anlayışsız tavırları itici oluyor ama onlar bunun farkında bile değiller.
Keşke kedim hayatta olsaydı da eve gelip onun ile vakit geçirseydim,komşular ile değil.
Bu arada ben evde köpek baktım kediciğede 1 ay bakabildim ama sanki kedi köpekten daha cana yakın gibi.

Canım çok sağol.İyi ki insanın derdinde yanında olup moral veren sizin gibi insanlarda var ama ,hiç kedi bakmamıştım belki iyi bakamadım:KK43:(
kendini suçlama, elinden geleni yaptın..bebeklerde anne sütü eksikliginden veya bilemedigimiz başka nedenlerden ölümler olabiliyor..

Canım çok sağol.İyi ki insanın derdinde yanında olup moral veren sizin gibi insanlarda var ama ,hiç kedi bakmamıştım belki iyi bakamadım:KK43:(

Hiç öyle düşünme.
Ya seninle karşılaşmasaydı?
En azından yaşadığı kısa dönemde, sevildiğini hissetti, mutlu bir ev hayatı yaşadı.
Eminim elinden geleni yaptığına.

Biliyorum beni topa tutacaksınız ama yinede söyleyeceğim.Kim demiş kedi beslenen evde tüy olmaz komşum besliyor evine her gittiğimde her tarafım tüy bence hayvanlar sokakta yaşamalı Allah onları ona göre yaratmış.Hayvanları severim ama sokakta.
Yok canım niye topa tutalım.
Kedi beslenen evde bencede tüy olur.
Bende hayvanların doğal ortamlarında yaşamalarından yanayım ama bu kediciği ben yolda buldum ve öyle aldım.Bir kez eve getirincede tekrar dışarı bırakmak mümkün olmuyor.Çok sevimliler.Ama maaleef benim kedicik hayata tutunamadı:((

kendini suçlama, elinden geleni yaptın..bebeklerde anne sütü eksikliginden veya bilemedigimiz başka nedenlerden ölümler olabiliyor..
Evet canım ama bir ara çok canlı ve keyifliydi sonra bir anda bitti.Öksüz yavruların hayatta kalması çok zor ben belkide doğru besleyemedim diyeceğim ama vakti geldiği için gitti yani benim elimden ne gelir ki?

Hiç öyle düşünme.
Ya seninle karşılaşmasaydı?
En azından yaşadığı kısa dönemde, sevildiğini hissetti, mutlu bir ev hayatı yaşadı.
Eminim elinden geleni yaptığına.
Allah razı olsun.İçim biraz rahatladı.Bundan sonra yolda yavru bulursam yine alırım diye düşünüyorum çünkü dediğin gibi annesiz dışarda kalsa yaşama şansı dahada az.

Allah razı olsun.İçim biraz rahatladı.Bundan sonra yolda yavru bulursam yine alırım diye düşünüyorum çünkü dediğin gibi annesiz dışarda kalsa yaşama şansı dahada az.

Neredeyse şansı yok; ancak sizin gibi bir melek onu bulacak da alacak.
Gün içerisinde o kadar çok kedi ve köpek sahiplendirilmeye çalışılıyor ki ama insanlar gidip para verip pet shoplardan alınca, bu güzel yavrulara kimsecikler bakmıyor.
Siz en iyisini yaptınız. Tabi durumunuz çok zor, kendinizi umarım bir an önce toparlarsınız.

Evet canım ama bir ara çok canlı ve keyifliydi sonra bir anda bitti.Öksüz yavruların hayatta kalması çok zor ben belkide doğru besleyemedim diyeceğim ama vakti geldiği için gitti yani benim elimden ne gelir ki?

Başka bir konuya yazarken buraya da yazmak istedim. Malesef kediyi kaybetmişsiniz. Çok üzüldüm. Ama bu bilgiyi gelecek için yazayım:

Beslenme konusu. Kedi mamaları onların ihtiyacı olan bütün besinler ve vitaminler düşünülerek üretilmiştir. İnsanlar para tuzağı olarak görse de onlar için faydalı. Tabi markette satılan whiskaslardan bahsetmiyorum.
Bir de kediler bilinenin aksine sütü sindiremezler. Bunu biraz araştırın inanmazsanız. Kedilere çok süt vermek iyi değil. Vermeniz gerekirse sulandırılmış süt verin. Süt kedileri ishal yapar. (Yoğurt falan da)
Mümkünse et parçaları ciğer falan verebilirsiniz. Ama küçük kemikli et parçası vermeyin. Kemikli asla vermeyin. Boğazına ya da bağırsağına takılabilir. Hatta burda okuyan insanlar için söyliyim sokak köpeklerine de küçük tavuk artıklarını vermeyin. Veterinerimizin masasında iki köpek bağırsaklarına takılan tavuk kemikleri yüzünden vefaat etmiş. Küçük kemikli etler için de geçerli bu. Köpekler sadece uzun bacak kemiklerini kırarlar o da içindeki ilik için. Yoksa kemik yemezler. Kedilerin süt içmemesi ve de köpeklerin aslında kemik yememesi beni duyduğumda en çok şaşırtan şeylerdi. Bunu araştırarak teyit ettim.

Ayrıca bebeklere bile aşı yaptırıp yaptırmamak ile ilgili ayrı fikirler var. Dünyada bebeğine aşı yaptırmak istemeyen anneler var. O aşılar 21. yyda o çocuğun hayatını kurtarmak için bile olsa. Aynı şey hayvanlar için de geçerli. Özellikle dışarı çıkışı olan kedilerde yapılması gereken aşılar var. En basiti iç dış parazit. Bu onun hayatını koşaylaştırmak ve güzelleştirmek için var. Nasıl ki kızamık aşısı para tuzağı değil, kedilerin aşıları da öyle. Kaç tane köpeğin sahibi küçükken aşı yaptırsaydı gençlik hastalığı gibi bir hastalıktan acılar içinde ölmeden yıllarca yaşayabileceğini biliyor musunuz? Lütfen içimden bir his veterinerlere güvenme diyor diye hareket etmeyin. 21. yydayız internet elimizde. Araştırın soruşturun güvendiğiniz kaynaklara bakın ve ona göre karar verin.

Bir hayvan beslemek en az bir çocuk bakmak kadar meşakkatli. Bir bebek bakarken artık okuduğumuz kitabın haddi hesabı yok. Kediler için de bu geçerli. Lütfen biraz araştıralım.

Ben de bir hafta kadar once eve yavru kedi aldim. Yavru kedi mamasi aldim. Yogurt verdim. Ama yemedi hicbir seyi. Facebooka yazdim anne kedisi olan var mi diye emzirmek icin. Onu da bulamadim. Veterinere biraktim en sonunda. O ne yapti bilmiyorum ama cok yogun calistigim icin durum beni asti 15 saat evde yokum :(

Bu da minik hali. Artik benimle degil, onu okadar ozluyorumki...

Eki Görüntüle 1263391

ah canım ya çok tatlıymış bu sarman :) neden sizinle değil öldü mü yoksa :( benim de oğluşum vardı aynı böyle sarmandı çok benziyor ama 1 yaşındayken bir hastalık geçirdi veterinere de götürdüm ama fayda etmedi öldü yavrum :(

Back
X