Evde kedi bakmak...

Benim hayvansever olmamın en büyük etkenlerinden birisi Attraente dir :) Evet o belki daha tecrübeli ama bende içimden geçenleri paylaşmadan duramadım..
Bundan sonrası için o minik yavrucak için hayırlısı ne ise o olsun demekten başka bir şey diyemiyorum.
Sağol canım.Eğer evde kalırsa sizden yine bilgi almak sizin deneyimlerinizi okumak isterim :)

Bende mayıs ayında 1 haftalık kedi bulup eve almıştım.İlk zamanlar bakımı hayli zordu benim için çünkü çok tecrübesizdim.Kedi bakmıştım ama hiç annesiz bu kadar küçük kedi bakmamıştım.Veterinerden biberon ve mama almıştık onlarla büyüdü.Şimdi evin maskotu.Öyle seviliyor ki.:KK68:Annem babamda bir kedi delisi olduğundan evin en şanslı üyesi diyebilirim.:KK48: Hatta o kadar şımarık ki her tarafımız diş ve tırmık izi ile dolu :KK51:

Sizin durumunuz biraz daha farklı ama bilmem belki alışırmıki köpeğinizle kedio_O belki sürekli görse evin bi ferd bilip zarar vermes.Böyle kedi köpek dostlukları çok görüyoruz.

Bende mayıs ayında 1 haftalık kedi bulup eve almıştım.İlk zamanlar bakımı hayli zordu benim için çünkü çok tecrübesizdim.Kedi bakmıştım ama hiç annesiz bu kadar küçük kedi bakmamıştım.Veterinerden biberon ve mama almıştık onlarla büyüdü.Şimdi evin maskotu.Öyle seviliyor ki.:KK68:Annem babamda bir kedi delisi olduğundan evin en şanslı üyesi diyebilirim.:KK48: Hatta o kadar şımarık ki her tarafımız diş ve tırmık izi ile dolu :KK51:

Sizin durumunuz biraz daha farklı ama bilmem belki alışırmıki köpeğinizle kedio_O belki sürekli görse evin bi ferd bilip zarar vermes.Böyle kedi köpek dostlukları çok görüyoruz.
Bence sürekli gördükçe daha çok kıskanıyorda olabilir çünkü kedi hep kucağımda ama tabii o kocaman köpek sürekli sevip okşamıyorum.
Bu arada bende anlayamadım sevmek için kucağımda hiç durmuyor sürekli tepeme çıkmak istiyor ya ısırıyor ya tırmalıyor hani kedi sevmek insanı rahatlatıyordu :KK48:

Bence sürekli gördükçe daha çok kıskanıyorda olabilir çünkü kedi hep kucağımda ama tabii o kocaman köpek sürekli sevip okşamıyorum.
Bu arada bende anlayamadım sevmek için kucağımda hiç durmuyor sürekli tepeme çıkmak istiyor ya ısırıyor ya tırmalıyor hani kedi sevmek insanı rahatlatıyordu :KK48:
Oda olabilir tabi,kıskanması muhtemel,inşallah bir çare bulursunuz.Bu durumda büyütüp tekrar sokağa salmak olası değil.Çevrenizde yok mu bakabilecek biri

Valla kimi rahatlatıyor kedi bakmak bilmiyorum ama beni pek rahatlatmıyor olsa gerek.Sanki evde dikenli tel yumağı var ve ben her gün ona elimi kolumu sokuyorum :KK48: öyle her tarafım çizik dolu :KK48:

Evet köpeğim nerde kedi görse havlıyor,salıksa peşinden koşuyor.Sokakta bakıyorum kedi köpek yan yanalar.Sizce kedilere kızan bir köpeğin sonradan alışma şansı var mı?
Eğer üzmeyeceksem siz neden kaybetmiştiniz?Kediniz mi yoksa köpeğiniz miydi?
İnşallah çözüm bulurum.Sağolun.

Kedimdi
Onunla ilgili bir günlüğüm bile var sitede, üzüntülerini kaldırmak çok zor

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/giden-gitti-kalana-ne-olacak.400024/

Öncelikle çok güzel bi şey yapmışsınız, Allah razı olsun sizden :)
Ben de sizin gibi minicik bi kedi bulmuştum mazgalın içinde, bi gözü de kapalıydı. Sokakta yaşayamaz diye eve aldım, ki annem evde asla istemezdi ama şimdi bizden çok seviyor Şüküfe'yi :D
O geldiğinden beri hayatımız o kadar güzel ki, uğurumuz oldu resmen.
Lütfen bırakmayın onu, 3 ay geçince ev koşullarına alışmış olacak, yine yapamaz dışarda.
Kedilerin aşıları fazla değil zaten, aşılarını yaptırın zamanı gelince parazit tedavilerini yaptırın bi daha misler gibi bakarsınız. :)
Keçi sütü bulabilirseniz ondan verebilirsiniz, kedilerin içebileceği tek süt çeşididir. Yoğurt verebilirsiniz, bayılıyolar zaten :)
Oyunlar oynatın ama ellerinizle değil, ısırmaya alışmasın. Benimki çok çirkef mesela.
Kediler kolay kolay evden çıkmak istemez korkmayın, ama aklınız kalırsa kapıyı açacağınız zaman ona bi top fırlatın, o topla oynarken siz evden çıkabilirsiniz.

Koynunuzda yatan o muhteşem varlık öyle huzur veriyor ki insana :) inşallah bakabilirsiniz, size de minik bi dost olur :)

Eğer evde beslememeye kesin kararlıysan direk bırak. Sokakta besle. Güzel bi kedi evi yap kuytu bir bahçeye kutuyla bırak. Her gün git süt koy. En sağlıklısı bu bence. Ben her gördüğüm yavruyu eve alıp almamak konusunda kendimle savaşmaktan bıktım. Eve alamayacağını kabullendim.

Merhaba,

1 hafta önce sokakta sanırım 2-3 haftalık bir kedi yavrusu buldum.Komşular çok küçük bakamazsın alma dediler.Bende 4-5 saat belki annesi gelir diye bıraktım ama gelmedi.

Hala aklım almıyor bu kadar küçük bir kedi yavrusu tek başına sokak arasında ne arar?Yürüyebiliyor, acaba kendi mi geldi?Ama niye anne ve kardeşlerini bıraksın.Birisi alıp sonra bırakmış desem böyle vicdan olur mu?

Eve aldım.Biberonla besliyorum.Süt,yumurta sarısı,yoğurt,z.yağı sulandırıp biberonla veriyorum.

Hiç kedi beslemedim.Tam kapının önünde büyük köpekler var.Sürekli evde tutmam mümkü değil elbet kapıdan kaçacak ve köpeklerin önüne düşecek.

Sokak kedisi olsa belki başa çıkabilir ama eve alışınca nasıl olur ,köpekle başa çıkamaz ki?

3 aylık olana kadar bakıp sonra sokağa bıraksam diyorum ama bırakabilir miyim?Bilmiyorum.

Benim kedim olsun desem sürekli dışardaki büyük köpekten sakınmam gerekecek. Allah korusun birşey olursa kendimi suçlayacağım.

Barınak desem?Burda kedi kabul eden barınak yok ayrıca biberonla 2 saatte bir besleyecek barınak bana hayal gibi geliyor.

Sizce ne yapmalıyım?

Hangi sehirdesin hayatım ben evleniyorum bi ay sonra evime kedi almak istiyorum bana verebilirsin ankaradaysan

Hangi sehirdesin hayatım ben evleniyorum bi ay sonra evime kedi almak istiyorum bana verebilirsin ankaradaysan
Ankara'da değilim canım teklifin aklımda olsun ama sen yine araştırmana devam et inşallah hayırlı bir evlilik yaparsın ve çok seveceğin bir kedi bulabilirsin.

Allah sizden de razı olsun.Duanız için çok sağolun.
Keçi sütünü internette de okumuştum siz söyleyince tekrar aklıma geldi.Biliyormusun artık köylerde bile bulunması zor yani ben bulamadım henüz.Yine nette 1 kg 11 TL gibi bir fiyata satıldığını gördüm.Keçisi olan sahip çıksın :)))
Evet canım inşallah bakabilirim.Verdiğin önemli bilgiler için teşekkür ederim.

Maalesef kedicik bu sabah vefat etti.
1 ay bakabildim.
Önce doğal beslemeye çalıştım ama sonra yavru kedi süt tozu'da aldım,yaş mamada vet.'e de götürdüm ama olmadı.
Neden öldüğünü bilmiyorum.:(((

Evde kedi bakmak cok zordur.Ciddi emek ve ozveri ister.2 ay 5 ay degil.
Bende sokaktan getirmistim 14 sene oldu.Su anda yasli ne birakip gidebiliyorum biyere ne bisey.Iyi dusun derim.

Yumurta sarısı verdiğinizi yazmışsınız. Benim yavru kedim de yemişti öldü aman siz de dikkatli olun :( :( Bence 3 ay sonra bağlanırsınız ona o da sizi annesi sanar şimdiden sahiplendirmeye uğraşın :(

Aslında sizin evladınız olsa da süper olur :)

Merhaba,

1 hafta önce sokakta sanırım 2-3 haftalık bir kedi yavrusu buldum.Komşular çok küçük bakamazsın alma dediler.Bende 4-5 saat belki annesi gelir diye bıraktım ama gelmedi.

Hala aklım almıyor bu kadar küçük bir kedi yavrusu tek başına sokak arasında ne arar?Yürüyebiliyor, acaba kendi mi geldi?Ama niye anne ve kardeşlerini bıraksın.Birisi alıp sonra bırakmış desem böyle vicdan olur mu?

Eve aldım.Biberonla besliyorum.Süt,yumurta sarısı,yoğurt,z.yağı sulandırıp biberonla veriyorum.

Hiç kedi beslemedim.Tam kapının önünde büyük köpekler var.Sürekli evde tutmam mümkü değil elbet kapıdan kaçacak ve köpeklerin önüne düşecek.

Sokak kedisi olsa belki başa çıkabilir ama eve alışınca nasıl olur ,köpekle başa çıkamaz ki?

3 aylık olana kadar bakıp sonra sokağa bıraksam diyorum ama bırakabilir miyim?Bilmiyorum.

Benim kedim olsun desem sürekli dışardaki büyük köpekten sakınmam gerekecek. Allah korusun birşey olursa kendimi suçlayacağım.

Barınak desem?Burda kedi kabul eden barınak yok ayrıca biberonla 2 saatte bir besleyecek barınak bana hayal gibi geliyor.

Sizce ne yapmalıyım?

Benim ablam şu anda sizinle aynı durumda. 4 Tane annesiz kediye bakıyor. Kediler 2 aylık kadarlar. Onlar çevreye sordular soruşturdular ve 2 tane yavruyu sahiplenmek isteyenler çıktı. Kalan 2 tanesini de bir petshopa soracaklar. Almak isteyen olur mu diye. Ayrıca facebookta kediler diye bir sayfa var ordan da almak isteyen olur mu diye soracaklar. Bakamam derseniz eğer bu şekilde çevrenizdekilere sorarak sahiplendirebilirsiniz belki :)

Çok üzüldüm. :KK61:
Evde bir kedim, bir de köpeğim olmasını çok istiyorum ama korkuyorum ya bir şey olursa diye.

Geçen hafta ben de sokakta sabaha kadar ciğerleri çıkacakmış gibi bağiran simsiyah bir kedi yavrusunu alip eve getirdim. Annem istemem ben bunu diye diretse de yapacak bir şey yok. Çocuk sokakta yaşayamaz, havalar da soğudu. Şu an omzumda uyuyor. İyi ki geldi diyoruz şimdi. En büyük neşemiz oldu. Eve ve size aliştiktan sonra sokağa bırakmak olmaz. Zaten siz de ondan ayrılamazsınız.

Back
X