• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde kedi bakmak...

öncelikle merhaba ..
Şuanda size minik pisimin yanından yazıyorum :) bir kuçuk dostunuzu kaybetmişsiniz tekrar kaybetme korkunuzu anlıyorum ama onların bizlere yıllarca yaşattıkları mutluluk çok daha buyuk emin olun. O küçücük canı bulmuşsunuz onun meleği siz olun bence bırakmayın :) barınak koşulları çoğu yerde çok kotu . Yok buyuyunce ben bakamayacağım diyorsanız forumlardan yuva aramanızı oneririm. Ayrıca arkadaşların dediği gibi beslenme konusunda en sağlıklısı şuanda kitty milk. ben kuçuk bir ilçede yaşadığımdan ve durum acil olduğundan kitty milk bulamamıştım o yüzden marketlerdeki anne sutu niteliğinde olan ve ozellikle taurin içeren mamalarla beslemiştim tosuncuklarımı. Uzun oldu kusura bakmayın
Uzun değil ki...Ayrıca ben uzun uzun yazılınca daha mutlu olurum.
Evde hayvan beslemek konusu artık beni çok düşündürüyor.
Evde köpek beslemem artık kesin kararım.
Kediciği sahiplenme konusunda da yeterince ilgilenemezsem diye endişelerim var.
Köpeğimin hiçbirşeyi yoktu ben soğukalgınlığı sandım her zaman bu zamanlarda olurdu nasılsa geçer diye hiç ciddiye almadım ama sanırım yabancı cisme bağlı bağırsak düğümlenmesi nedeni ile ani vefat.
Aslında ben hemen araştırır,veterinerlerle konuşurdum ama bu sefer basiretim bağlandı kedicikle ilgilenirken köpeğimi anlayamadım.
Gerçek şu ki en iyi veterinere de götürsem,en pahalı ilaçlarıda versem sonuç değişmeyecekti,vade dolduktan sonra elden birşey gelmiyor bunu biliyorum ama keşke dememek için uğraşıyorum açıkcası.
Bu arada barınaklara hayvan bırakmak banada doğru gelmiyor koşulları nedeniyle sizinde söylediğiniz gibi.

Bizim buralarda da bir minik kedi sesi acı acı miyavlıyor kaç gündür. Gece gece fenerlerle gidip arıyoruz, bizi görünce cin görmüş gibi kaçıp saklanıyor. Ele avuca gelmiş biraz:)
Süt falan bırakıyorum akşam ama her gün miyavlaması içimi burktu. Nasıl bulabilirim hiç bilmiyorum, inşaat atıklarının arasına kaçıp gözden kayboluyor.

Bizim buralarda da bir minik kedi sesi acı acı miyavlıyor kaç gündür. Gece gece fenerlerle gidip arıyoruz, bizi görünce cin görmüş gibi kaçıp saklanıyor. Ele avuca gelmiş biraz:)
Süt falan bırakıyorum akşam ama her gün miyavlaması içimi burktu. Nasıl bulabilirim hiç bilmiyorum, inşaat atıklarının arasına kaçıp gözden kayboluyor.
Nasıl yakalanır bilemiyorum:KK43: Süt bıraktığınız yerde saklanıp bir süre bekleseniz bakalım süt içmeye geliyor mu?
Bu arada bende burda bir arkadaşın uyarısı ile araştırdım özellikle yavru kediler sütü sindirmekte zorlanıyorlarmış sulandırılmış yoğurt daha iyi olabilir.
Eve almayı düşünüyor musunuz?

o yavrucak size şans getirsin inşallah. ben çok annesiz yavru büyüttüm. kitty milk pahalı geliyordu bana, veteriner tavsiye olarak hero baby gogly yeni doğan maması var şekersiz sütlü pirinçli toz şeklinde, ben onu suyla karıştırıp veriyordum, hiç bir zararı olmuyor. üstelik cin gibi akıllı oluyorlar.

o yavrucak size şans getirsin inşallah. ben çok annesiz yavru büyüttüm. kitty milk pahalı geliyordu bana, veteriner tavsiye olarak hero baby gogly yeni doğan maması var şekersiz sütlü pirinçli toz şeklinde, ben onu suyla karıştırıp veriyordum, hiç bir zararı olmuyor. üstelik cin gibi akıllı oluyorlar.
Teşekkür ederim inşallah şans getirir ve yaşayıp büyür.Yavruların hayata tutnması zor oluyor özelliklede annesiz kalanların.Öneriniz aklımda olacak.

Teşekkür ederim inşallah şans getirir ve yaşayıp büyür.Yavruların hayata tutnması zor oluyor özelliklede annesiz kalanların.Öneriniz aklımda olacak.

sanırım tuvaletini kendi yapıyordur. eğer yapamıyorsa lütfen ıslak bir pamuk yardımıyla siz yaptırın. büyük ihtimal biliyorsunuzdur ama yine de söylemek istedim.

sanırım tuvaletini kendi yapıyordur. eğer yapamıyorsa lütfen ıslak bir pamuk yardımıyla siz yaptırın. büyük ihtimal biliyorsunuzdur ama yine de söylemek istedim.
Tabi söyleyin bir-kaç gün dediğiniz şekilde ben yaptırdım artık kendi yapıyor.Tuvaletini mamadan hemen sonra yapmaması normal mi?Yani köpekler yer yemez yapar ama bu ufaklık yedikten bayağı sonra yapıyor.

Size ve ev ortamına alışan bir kedi dışarıda mümkün değil yaşayamaz, o yüzden biraz büyütüp dışarı bırakma seçeneğini eleyin bana kalırsa. Evet çok büyük sorumluluk gerektiren bir şey yıllarca büyümeyen bir bebek olacak evinizde ama inanın onun sevgisi o pıtı pıtı yürüyüşü her şeye değer :KK68:
Hem gönlünüz nasıl razı gelecek ki ellerinizle besleyip büyüttüğünüz, size alışan sizi annesi gibi gören bir yavruyu sokaklara bırakmaya:110:
Dünyanın en güzel şeyi bir kedi ile aynı evi paylaşmakmış, kendilerini bu sevgiden mahrum bırakan insanlara acıyorum desem..

Benki yanıma kedi yaklaştıramazken şu anda sokaktan aldığım ve 5 aydır baktığım bir kedim var. Ondan akşama kadar ayrı kalmak bile zor gelir oldu. Sakın tekrar dışarı bırakmayın. Çok şükürki şanslı bir yavrucakmış siz almışsınız

Size ve ev ortamına alışan bir kedi dışarıda mümkün değil yaşayamaz, o yüzden biraz büyütüp dışarı bırakma seçeneğini eleyin bana kalırsa. Evet çok büyük sorumluluk gerektiren bir şey yıllarca büyümeyen bir bebek olacak evinizde ama inanın onun sevgisi o pıtı pıtı yürüyüşü her şeye değer :KK68:
Hem gönlünüz nasıl razı gelecek ki ellerinizle besleyip büyüttüğünüz, size alışan sizi annesi gibi gören bir yavruyu sokaklara bırakmaya:110:
Dünyanın en güzel şeyi bir kedi ile aynı evi paylaşmakmış, kendilerini bu sevgiden mahrum bırakan insanlara acıyorum desem..
Canım ben hiç kedi bakmadım ama evde hayvan bakmak konusunda tereddütlerim var çünkü öldüklerinde çok üzücü oluyor ve arkadaşlarımın kedileri mutfak tezgahının üstünde geziniyorlardı bu da öyle yapa mı?Yani tüm kediler öyle midir?
Aslında bende bırakmaya kıyamam ama evin önünde büyük köpek var sürekli ikisini yan yana getirmemeye çalışmalıyım acaba bunu yapabilir miyim?Eğer köpek kediye zarar verirse hem yavruyu koruyamadığım için kahrolacağım hem köpeğimden soğuyacağım aslında ne yapacağımı bende bilmiyorum ama şu an dışarı bırakmam mümkün değil sanırım henüz 1 aylık oldu.

normal çok bebek olduğu için daha düzenli yapamaz. benim kızım şimdi mama yedikten sonra günde bir kere yapıyor. saati bile belli.
o size çok güzel arkadaşlık yapar. benim kedim yakında konuşmayı sökecek, dile gelecek, her şeyi anlıyor.

Ben doğal olan ile besleme taraftarıyım.Yapay mama ve benzeri destek ürünleri bırakalı çok oldu.Doğru olan bu mudur bilemiyorum?Ama bana doğallık daha mantıklı geliyor.
Evet haklısınız doğal olan iyidir ama yavru kedilerin sindirim sistemi inek sütünü sindirecek kapasitede değildir, bir süre kedi sütü tozu kullanmalısınız..

köpeğinizden sakınıp korkmanız normal ama bir şansları var birbirlerine alışabilirler, ama sokağa bırakırsanız, eve alışan bir kedinin büyük de olsa şansı yok kadar az olur.

Köpeğiniz kedilere kızıyorsa yavruya yer aramanızda fayda var
Çünkü sürekli takip edemezsiniz
Öldükten sonrası için endişenizde haklısınız, ben 4 yıldır doğrultamadım kendimi
Ama yine de kedili ev bir başka oluyor:)
İnşallah herkesin mutlu olacağı bir çözüm bulursunuz

Canım ben hiç kedi bakmadım ama evde hayvan bakmak konusunda tereddütlerim var çünkü öldüklerinde çok üzücü oluyor ve arkadaşlarımın kedileri mutfak tezgahının üstünde geziniyorlardı bu da öyle yapa mı?Yani tüm kediler öyle midir?
Aslında bende bırakmaya kıyamam ama evin önünde büyük köpek var sürekli ikisini yan yana getirmemeye çalışmalıyım acaba bunu yapabilir miyim?Eğer köpek kediye zarar verirse hem yavruyu koruyamadığım için kahrolacağım hem köpeğimden soğuyacağım aslında ne yapacağımı bende bilmiyorum ama şu an dışarı bırakmam mümkün değil sanırım henüz 1 aylık oldu.
Ölüm olayını hiç düşünmeyin bence ölüm her canlı için yok mu! Analarımız babalarımız kardeşlerimiz dilim varmasa da evlatlarımız...
Karnını doyurup kumunu düzenli aralıklarla temizlerseniz inanın hiç bir zorluğu yok. Tek zorluğu tatil vs. yerlere giderken evde yalnız kalacak olması ki biraz önce diğer konunuzu okuyordum siz zaten köyde yaşıyormuşsunuz o yönden bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmam, komşularınız siz yokken bakarlar ona.
Mutfak tezgahı olayına gelirsek evet eğer alışırsa hep çıkar oraya ama küçüklükten HAYIRa alıştırırsanız onu yapmaması gerekenleri biliyor ve ona göre hareket ediyor ( ben oğlumu biraz şımarık yetiştirdim balkon ve banyo hariç evin her köşesi onun, mutfak tezgahı yemek masası dahil:))
Siz aşılarını eksiksiz yaptırırsanız aynı tabaktan yemek de yeseniz hiç bir zararı yoktur, içiniz rahat etmezse netten araştırın doğruluğunu görürsünüz.
Köpek konusunda da aynı evde birlikte yaşayan o kadar çok kedi köpek var ki.. Bu biraz da sizin onları özenle birbirlerine alıştırmanıza bağlı. Bence siz bunu başarabilecek bir kadınsınız.

Köpeğiniz kedilere kızıyorsa yavruya yer aramanızda fayda var
Çünkü sürekli takip edemezsiniz
Öldükten sonrası için endişenizde haklısınız, ben 4 yıldır doğrultamadım kendimi
Ama yine de kedili ev bir başka oluyor:)
İnşallah herkesin mutlu olacağı bir çözüm bulursunuz
Evet köpeğim nerde kedi görse havlıyor,salıksa peşinden koşuyor.Sokakta bakıyorum kedi köpek yan yanalar.Sizce kedilere kızan bir köpeğin sonradan alışma şansı var mı?
Eğer üzmeyeceksem siz neden kaybetmiştiniz?Kediniz mi yoksa köpeğiniz miydi?
İnşallah çözüm bulurum.Sağolun.

aaah aynı sorun bizde de var.evde kızımın 3 yaşında tekir kedisi var.Sokaktan aldık yavru idi.kızıma ve hepimize iyi geldi.kısırlaştırdık çok kilo aldı şimdi diyet mama veriyoruz.Tüylerini çok döküyor ara ara kızıma pişman olduğumu söylüyorum.
bir de yazlıkta çocukların elinde ön sağ patisi kırılmş kanayan 2 aylık falan olduğunu sandığımız bir kediyi aldık.veterinere götürdük.film çekildi parçalanmış kırık olduğunu patisinin kesilmesi gerektiğini yoksa kangren olabileceğini söyledi.ameliyat oldu çabuk toparlandı bahçede koşuyor oynuyor yavru tarla farelerini yakalıyordu.eve almadık hep bahçedeydi.yazlıktan döndük ne yediyse hep köpük kusuyordu vetriner in yönlendirmesiyle bir sürü ilaç verdik düzelmedi 2 gün hiç bir şey yemedi.şimdilik evde diğer kedimizle birbirlerine hırlıyorlar.hasta ama hırlaması fena.buradaki veteriner 2 iğne yaptı bugün mama yemeye başladı çok sevindik.iyileşince bahçeye bırakmak zorundayız.facebook ta yayınladık kimse sahiplenmedi.
çok uzun oldu .insan üzülüyor koltukta bir yayılması var kıyamam.çok cana yakın.bakalım bahçeye bırakınca ne yapacak.

Ölüm olayını hiç düşünmeyin bence ölüm her canlı için yok mu! Analarımız babalarımız kardeşlerimiz dilim varmasa da evlatlarımız...
Karnını doyurup kumunu düzenli aralıklarla temizlerseniz inanın hiç bir zorluğu yok. Tek zorluğu tatil vs. yerlere giderken evde yalnız kalacak olması ki biraz önce diğer konunuzu okuyordum siz zaten köyde yaşıyormuşsunuz o yönden bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmam, komşularınız siz yokken bakarlar ona.
Mutfak tezgahı olayına gelirsek evet eğer alışırsa hep çıkar oraya ama küçüklükten HAYIRa alıştırırsanız onu yapmaması gerekenleri biliyor ve ona göre hareket ediyor ( ben oğlumu biraz şımarık yetiştirdim balkon ve banyo hariç evin her köşesi onun, mutfak tezgahı yemek masası dahil:))
Siz aşılarını eksiksiz yaptırırsanız aynı tabaktan yemek de yeseniz hiç bir zararı yoktur, içiniz rahat etmezse netten araştırın doğruluğunu görürsünüz.
Köpek konusunda da aynı evde birlikte yaşayan o kadar çok kedi köpek var ki.. Bu biraz da sizin onları özenle birbirlerine alıştırmanıza bağlı. Bence siz bunu başarabilecek bir kadınsınız.
Canım benim bahsettiğim büyük kurt köpeği evin dışında.
Bana güvenin için sağol.
Attraente isimli üyede takip ettiğim kadarı ile hayvan seven ve bakan bir üye o da bana kediyi köpekten sakınmam gerektiğini söylüyor.Çünkü kurt köpeği kedi gördümü iç güdüsel saldırmak istiyor.
Aslında inan bende evde bir kedim olsun yalnız kalmayayım isterim.
Bu arada ben daha ufaklığa ne isim koydum nede cinsiyeti belli?

Canım benim bahsettiğim büyük kurt köpeği evin dışında.
Bana güvenin için sağol.
Attraente isimli üyede takip ettiğim kadarı ile hayvan seven ve bakan bir üye o da bana kediyi köpekten sakınmam gerektiğini söylüyor.Çünkü kurt köpeği kedi gördümü iç güdüsel saldırmak istiyor.
Aslında inan bende evde bir kedim olsun yalnız kalmayayım isterim.
Bu arada ben daha ufaklığa ne isim koydum nede cinsiyeti belli?
Benim hayvansever olmamın en büyük etkenlerinden birisi Attraente dir :) Evet o belki daha tecrübeli ama bende içimden geçenleri paylaşmadan duramadım..
Bundan sonrası için o minik yavrucak için hayırlısı ne ise o olsun demekten başka bir şey diyemiyorum.

aaah aynı sorun bizde de var.evde kızımın 3 yaşında tekir kedisi var.Sokaktan aldık yavru idi.kızıma ve hepimize iyi geldi.kısırlaştırdık çok kilo aldı şimdi diyet mama veriyoruz.Tüylerini çok döküyor ara ara kızıma pişman olduğumu söylüyorum.
bir de yazlıkta çocukların elinde ön sağ patisi kırılmş kanayan 2 aylık falan olduğunu sandığımız bir kediyi aldık.veterinere götürdük.film çekildi parçalanmış kırık olduğunu patisinin kesilmesi gerektiğini yoksa kangren olabileceğini söyledi.ameliyat oldu çabuk toparlandı bahçede koşuyor oynuyor yavru tarla farelerini yakalıyordu.eve almadık hep bahçedeydi.yazlıktan döndük ne yediyse hep köpük kusuyordu vetriner in yönlendirmesiyle bir sürü ilaç verdik düzelmedi 2 gün hiç bir şey yemedi.şimdilik evde diğer kedimizle birbirlerine hırlıyorlar.hasta ama hırlaması fena.buradaki veteriner 2 iğne yaptı bugün mama yemeye başladı çok sevindik.iyileşince bahçeye bırakmak zorundayız.facebook ta yayınladık kimse sahiplenmedi.
çok uzun oldu .insan üzülüyor koltukta bir yayılması var kıyamam.çok cana yakın.bakalım bahçeye bırakınca ne yapacak.
Canım uzun olsun ne güzel.
Dilerim yavru iyileşir.Zaten daha önce bahçede yaşadığı için heralde sorun olmaz.Onca badire atlatmış çok şükür.Duyarlı olmanız ne güzel.

Back
X