Ben doğal olan ile besleme taraftarıyım.Yapay mama ve benzeri destek ürünleri bırakalı çok oldu.Doğru olan bu mudur bilemiyorum?Ama bana doğallık daha mantıklı geliyor.Kediye lütfen süt yoğurt vs vermeyin. Veteriner/petshoplarda kitty milk satılır, onu tarife göre hazırlayıp vermelisiniz. Yoksa ishal olur, kaybedersiniz.
....
Hayır bunun doğallıkla alakası yok, anne sütüne ihtiyaç duyuyor hayvan. Zaten kedi midesi sütü tolere edemez, yetişkin kediye bile vermemek lazım. Yoğurdu büyüyünce verebilirsiniz. Araştırın isterseniz. Kitty milk dediğim şey, anne sütü dengi bir besindir ve yavru kediye vermeniz gereken anne sütüne en yakın şey budur. İki kedi büyüttüm, biliyorum yaniBen doğal olan ile besleme taraftarıyım.Yapay mama ve benzeri destek ürünleri bırakalı çok oldu.Doğru olan bu mudur bilemiyorum? Ama bana doğallık daha mantıklı geliyor.
Evet araştırmam lazım ama vet.e sorsam sizin söylediklerinizi doğrulayacak ama vetlere güvenim yok maalesef.Hayır bunun doğallıkla alakası yok, anne sütüne ihtiyaç duyuyor hayvan. Zaten kedi midesi sütü tolere edemez, yetişkin kediye bile vermemek lazım. Yoğurdu büyüyünce verebilirsiniz. Araştırın isterseniz. Kitty milk dediğim şey, anne sütü dengi bir besindir ve yavru kediye vermeniz gereken anne sütüne en yakın şey budur. İki kedi büyüttüm, biliyorum yani
Evet araştırmam lazım ama vet.e sorsam sizin söylediklerinizi doğrulayacak ama vetlere güvenim yok maalesef.
Teşekkür ederim sizin uyarınızla tekrar baktım inek sütü vermemeliymiş.Sağolun.Güvenilir bir vet araştırın, tabi para tuzağı olanlar da var ancak hekim etiğine sahip olan dürüst veterinerler çoğunlukta. İnternetten "yavru kedi bakımı" diye araştırabilirsiniz, baya bilgi var =)
Bundan sonra süt yerie yoğurdu sulandırıp vreceğim.Veterinem haftada birkez yogurt verin bagirsaklarini temizler demisti bende veriyordum bi zararini gormedim
öncelikle merhaba ..Merhaba,
1 hafta önce sokakta sanırım 2-3 haftalık bir kedi yavrusu buldum.Komşular çok küçük bakamazsın alma dediler.Bende 4-5 saat belki annesi gelir diye bıraktım ama gelmedi.
Hala aklım almıyor bu kadar küçük bir kedi yavrusu tek başına sokak arasında ne arar?Yürüyebiliyor, acaba kendi mi geldi?Ama niye anne ve kardeşlerini bıraksın.Birisi alıp sonra bırakmış desem böyle vicdan olur mu?
Eve aldım.Biberonla besliyorum.Süt,yumurta sarısı,yoğurt,z.yağı sulandırıp biberonla veriyorum.
Hiç kedi beslemedim.Tam kapının önünde büyük köpekler var.Sürekli evde tutmam mümkü değil elbet kapıdan kaçacak ve köpeklerin önüne düşecek.
Sokak kedisi olsa belki başa çıkabilir ama eve alışınca nasıl olur ,köpekle başa çıkamaz ki?
3 aylık olana kadar bakıp sonra sokağa bıraksam diyorum ama bırakabilir miyim?Bilmiyorum.
Benim kedim olsun desem sürekli dışardaki büyük köpekten sakınmam gerekecek. Allah korusun birşey olursa kendimi suçlayacağım.
Barınak desem?Burda kedi kabul eden barınak yok ayrıca biberonla 2 saatte bir besleyecek barınak bana hayal gibi geliyor.
Sizce ne yapmalıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?