Evde kedi olur mu ya:(

10 tane veteriner köpek kokar diyorsa, zaten bazı dersleri tekrar almaları gerekiyordur. Köpeklerde ter bezi yoktur, yine de ter mi kokuyorlar yoksa nazarlarında...

Yanlış bilgi yayıp konuşmak istemiyorum demekle olmuyor. O zaman bilginiz dahilinde konuşacaksınız.
Konuşmak istemiyorum diye bisey söylemedim. Bu konu hakkında muhatap olmak istemiyorum Ayrıca ter bezi vardır diye de iddia etmedim yıllarca köpek de baktım kedi de hatta başka bir çok hayvan besledim . Tamam söylerim kendilerine yeniden ders alırlar .

Olur yönlendirmeyiz emredersiniz . Gören de bizi cahil zanneder... Neyse bu konu hakkında konuşmak istemiyorum 10 tane veteriner hekim arkadasm bana ne söylüyorsa ben onu bilirim gerisi beni ilgilendirmez. Köpek de besledim kedi de iyi günler...

Konuşmak istemiyorum diye bisey söylemedim. Bu konu hakkında muhatap olmak istemiyorum Ayrıca ter bezi vardır diye de iddia etmedim yıllarca köpek de baktım kedi de hatta başka bir çok hayvan besledim . Tamam söylerim kendilerine yeniden ders alırlar .

Size de.

Saldıracak yer aradiniz da beni mi buldun? Ben seninle bu konuyu tartışınca iyi mi olacak ?! O yüzden bu konu hakkında konuşmak istemiyorum yani kokuyor veya kokmuyor polemiğine girmek istemiyordum demek istedim ama işte anlayana...

Oğlum çok istiyor tüm sorumluluğu alırım diyor. Ben de yapıp yapamayacağımi nasıl anlicamki. Kedicigin gunahina girmek istemiyorum :KK43:

Çocuğunuz bir süre sonra ilgilenmeyecektir, evciller iyi bakarsanız kokmazlar ama evcil bakmak sorumluluk gerektirir gerçeğini de bir kenara atamayız, siz uygun bir dille oğlunuzu ve eşinizi ikna edin, en azından şimdilik evde evcil bakma fikrini rafa kaldırın çünkü eşiniz işe gidecek, oğlunuz ilgilenmeyecek, sizde zaten evde olmasından huzursuz olacağınızdan zorluk çekeceksiniz.

Evet kedi köpek sahiplenmek, onları sevmek çok güzel bir duygu ama sorumluluğunu herkes kaldıramaz bunu da göz ardı etmek olmaz, benim bir köpeğim var dünya tatlısı birşey, evde bizimle yaşıyor, kokmuyor çünkü temiz bakıyoruz, evde hayvan olunca tiksinenler varmış, benim Papim taranıyor, banyo yapıyor, hergün dışarıya çıkıp tuvaletini yaptıktan sonra eli yüzü patiler yıkanıyor, tasmalarını bile kendim yapıyorum süslü olsun diye, ev hergün düzenli temizleniyor, evcil besleyenlerin burnu kokuya alışmıştır deniyor, ben koku konusunda hassasım, işte böyle ayyy evi kokuyor demesinler diye hergün tüm evi baştan aşağı süpürüp siliyoruz, en sevmeyen bile Papi'yi görünce sevmek dokunmak istiyor, evde bakmak isteyenler oluyor onu görünce ama sevgisinin yanında zorlukları olduğunu, sorumluluk gerektirdiğini söylüyorum, kedi köpekler 15-20 yıl yaşayabiliyor, bir evcile yaşadığı sürece gerekli sevgiyi, bakımı verebilecekseniz sahiplenin diyorum.

Bu arada tanıştırayım bu Papi, evimin 2. kızı, aşkım.

image.webp

Ve hanımlar rica ediyorum konuyu polemiğe çevirmeyiniz, insanlar evcilleri sevmek, sahiplenmek zorunda değiller, herkesin kendince sebepleri olabilir, zarar vermedikten sonra evcilden korkma, istememe anlaşılabilir bir durum olmalı ve böyle kabul edilmeli.

Annem kedilerden ölesiye nefret ederdi aldım getirdim şimdi benden çok seviyor :) bence sizde ısınacaksınız oğlunuzun hayvan sevgisi olması çok güzel bişey üstelik tam stres atıcı bebekler

Ya bişeyi merak ettim, belki saçma olacak ama:confused:Anne olunca ister istemez ilginiz bebeğe kaymıştır, kediniz ikinci plana geçmiştir, bi nevi pabucu dama atılmıştır, hayvancağız bunu hissetmedi mi, zoruna gitmedi mi, davranışlarında farklılık gördünüz mü?Asileşmedi mi?Ya da ne biliyim kediyle , bebeğinizi baş başa bırakır mısınız mesela? Güvenebilir misiniz?zarar verme ihtimali varmı?
Kedim ikinci planda kalmadı ama ilgi bölündü haliyle önceden sadece o vardı tarçının oyunu,uykusu,maması şimdi yetişemediğim oluyor haliyle,hiçbir asabileşme olmadı mesela önceden Tarçına sarılıp uyurdum şimdi minayla uyuyoruz tarçın ayak ucumda açıkçası minanın daha ne olduğunu çözemedi kedi değil,büyük alıştığı insan değil o yüzden temkinli uzak duruyor mina ise ölüyor ona sürekli gözleriyle takipte. Asla tereddüt etmem zarar verecek en ufak davranışı olmadı olmaz,yalnız tabiki bırakıyorum odada dedim ya yanına bile yaklaşmıyor. Yalnız mina eve ilk geldiğinde ilgilenemedim çok bildiğiniz küstü,kucağıma aldım atladı asla yanıma gelmedi,sadece ameliyat yerim iyileşene kadar hep karnımın üzerindeydi sonra uzaklaştı yeni yeni dönüyor eski hallerine eminim biraz zaman geçsin çok iyi anlaşacaklar hatta 1-2 fotoğraflarını atayım tarçının minaya yaklaştığı nadir anlardan
Ya bişeyi merak ettim, belki saçma olacak ama:confused:Anne olunca ister istemez ilginiz bebeğe kaymıştır, kediniz ikinci plana geçmiştir, bi nevi pabucu dama atılmıştır, hayvancağız bunu hissetmedi mi, zoruna gitmedi mi, davranışlarında farklılık gördünüz mü?Asileşmedi mi?Ya da ne biliyim kediyle , bebeğinizi baş başa bırakır mısınız mesela? Güvenebilir misiniz?zarar verme ihtimali varmı?

Eklentiler

• P_20160304_184757.webp
    P_20160304_184757.webp
    14,8 KB · Görüntüleme: 83
  • P_20160415_110457.webp
    P_20160415_110457.webp
    24,2 KB · Görüntüleme: 94
  • P_20150626_132838.webp
    P_20150626_132838.webp
    14,5 KB · Görüntüleme: 100
Ve hanımlar rica ediyorum konuyu polemiğe çevirmeyiniz, insanlar evcilleri sevmek, sahiplenmek zorunda değiller, herkesin kendince sebepleri olabilir, zarar vermedikten sonra evcilden korkma, istememe anlaşılabilir bir durum olmalı ve böyle kabul edilmeli.

Mune haklısın insanlar sevmek, sahiplenmek zorunda değil ve korkan da olabilir normal. Ama kedi & köpek sahiplerinin evleri pistir, ellerinden su içmem, evleri kokar demek de saçmalık değil mi ? Önyargı değil mi ? Haksızlık değil mi ?

Kedim ikinci planda kalmadı ama ilgi bölündü haliyle önceden sadece o vardı tarçının oyunu,uykusu,maması şimdi yetişemediğim oluyor haliyle,hiçbir asabileşme olmadı mesela önceden Tarçına sarılıp uyurdum şimdi minayla uyuyoruz tarçın ayak ucumda açıkçası minanın daha ne olduğunu çözemedi kedi değil,büyük alıştığı insan değil o yüzden temkinli uzak duruyor mina ise ölüyor ona sürekli gözleriyle takipte. Asla tereddüt etmem zarar verecek en ufak davranışı olmadı olmaz,yalnız tabiki bırakıyorum odada dedim ya yanına bile yaklaşmıyor. Yalnız mina eve ilk geldiğinde ilgilenemedim çok bildiğiniz küstü,kucağıma aldım atladı asla yanıma gelmedi,sadece ameliyat yerim iyileşene kadar hep karnımın üzerindeydi sonra uzaklaştı yeni yeni dönüyor eski hallerine eminim biraz zaman geçsin çok iyi anlaşacaklar hatta 1-2 fotoğraflarını atayım tarçının minaya yaklaştığı nadir anlardan

Ay çok şekerler ya:-)Bende bebek olan eve kedi- köpek asla sokulmaz diye düşünüyordum, beni yanılttınız açıkcası, Allah ikisinide size bağışlasın

Kedi sahibi arkadaşınızın çok da üzüldüğünü sanmıyorum. Şahsen köpeğim var diye evime gelinmemesi beni irrite etmiyor. Ki çok şükür "köpeğin var ıyyy" diye gelmemezlik yapan da olmadı.

Birileri evimde kahve içemiyor diye geceleri koynumda yatırdığım evladıma iğrenç varlık muamelesi yapmasına da izin vermiyorum.

Herkesin kendi fikri dediğiniz gibi. Benim şahsi fikrim ve dileğim de sizin gibi insanların çevremde olmaması. Kedi köpek de bunun için çok güzel bir filtre görevi görüyor Chelzy'nin dediği gibi :KK66:

En azından hiçbir kedi köpek, bu kadar kedi köpek sahibinin olduğu bir yere girip de "ıyrançlarrr" deme ihtiyacı duymuyor :)

+1

Artı milyon !

bakacak olan sizsiniz

onların ki sadece heves

istemiyorsanız istemiyorsunuzdur
evet belki dikkat edilirse kokmaz falan ama yaşantın ona göre ayarlayacaksınız mesela uzun misafirliklerde ne yapıyor hayvan sahipleri bilmem ben o kadar saat evde yanlız kalan hayvanın heryeri pislyeceğini düşünüyorum ama arkadaşım kedi besliyor kum olayına yemeğine dikkat et problem olmuyor der

Mune haklısın insanlar sevmek, sahiplenmek zorunda değil ve korkan da olabilir normal. Ama kedi & köpek sahiplerinin evleri pistir, ellerinden su içmem, evleri kokar demek de saçmalık değil mi ? Önyargı değil mi ? Haksızlık değil mi ?
Ortamlara bomba gibi düştün yine vive!
Ayağının tozuyla bir de Mune'ye :D :D

Bu siyam kedisi değilmi.

Kedi sahibi arkadaşlar; tatile vs giderken napiyorsunuz acaba? Birakabileceginiz yada ilgilenecek kimse yoksa yakinlarinizda ?

Ay çok şekerler ya:-)Bende bebek olan eve kedi- köpek asla sokulmaz diye düşünüyordum, beni yanılttınız açıkcası, Allah ikisinide size bağışlasın
Çok teşekkür ederim amin,bence aksine bebek çocuk olan evde bence mutlaka bir evcil hayvan olmalı. Çocuklar çok erken dönemde sevgiyi,merhameti,sorumluluk duygusunu öğreniyorlar. Ayrıca yapılan araştırmalar evcil hayvanla büyüyen bebeklerin alerjik etkenlere daha dayanıklı olduklarını kolay kolay alerjik reaksiyon göstermediklerini kanıtlamış

Back
X