evde kendi başıma halledebilir miyim_?

• Konu Sahibi Konu Sahibi elele
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

elele

canlarım benim....
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2009
1.619
6
156
Diğer
selamlar kızlar ciddi bir kararı zoraki vereceğim sanırım...maddi yönden çok olumsuzluklar geldi başımıza ..dolandırıldık 8-9 bin tl gibi yüklü miktarda bir borcu 2.5 -3 aylık hamileyken öğrendik...bu arada kızım ana okuluna gidiyor..aylık masraf neresinden baksan 130 tl ....ben ısrarla alalım istiyorum hani bi fatura vs ödenir diye..şuan 5 aylık da hamileyim çok üzülüyorum...eşim de almayalım sıkarak öderiz diyor... aslında ben de almak istemiyorum içim de çok yanıyor çünkü kızımın hiç arkadaşı yok ilgilenecek kimsesi yok benden başka ben de çoğu zaman ev işi...evi dağıttı die bağırıyorum ona...oysa okulda çok mutlu içine kapanık ama okulda biraz olsun açılıyor sanki....hani diyorum evde anaokulu kitapları cd leri var alsam mı???yapabilir miyim ....yoksa ev işine dalınca çocuğum yine tv bilgisayar başındamı vakit geçirir?ona çok kez sordum okulda çok mutlu olduğunu ayrılmak istemediğini söylüyor...ama mali durumu da düşününce nasıl altından kalkarız diyesim var....kızlar bi fikir verin...

(bir de rica ediyorum zaten konumum itibariyle hasas bi dönemdeyim ;üzüntülüyüm bir de kiminin yazdığı gibi" 2. çocuğu erteleseydiniz" ya da "1. den kısıp o parayla 2. mi büyüteceksiniz" gibi inciten konuşmalarda bulunmayın lütfen...kimse çocuklarının arasında ayrımcılık yapmaz ve eminim herkes her çocuğunun en iyi şartlarda büyümesini eğitim almasını ister..herkes bi konuda canı yanarak konu açıyor dertleşmek için; burada daha da can yakıcı konuşmalar oluyor o daha da acı...)not olarak ekleme ihtiyacı hissettim..

Son düzenleme:
5.5 yaşında canım

bi sene sonra olula başlayacak yani. Anaokulu artık mecburi hale geldi biliyosun. Kızınında birinci sınıfta zorlanmamsı için anaokulna gitmezi şart. Bence almayın. Yakında bebekte gelecekmiş zaten. Ikisiyle birlikte ilgilenmen çok zor olur. Bırak kızın mutlu lduğu yerde kalsın
Borç içinde allah yardımcınız olsun

Ay canım çok sıkkın ya...kızımı da almak istemiyorum okuldan sanki ona karşı bişi işlemiş gibiyim...eşime çok kızgınım eşim kızdırıyor beni ailesi para vermeyi teklif etti defalarca kabul etmiyor eşim beni en çok eşim üzüyor sinirimden üzüntüden ağlayıp duruyorum yine....şimdi aradım bana bağırrıyor tel de konuşamayız ecvde konuşuruz diye ama sınıf doğum günleri oluyo her ay ben kızımı okuldan alırım die erkene aldırmak istedim bu ay pazartesi olsun die soruyorum hani baynlar benden cevap bekliyor olsun mu diye "ne diyeyim onlara diyorum." adam bağırıyor ya...karar verdim alyans dışında bi yüzüğüm var onu satıp biriken taksitlerini vercem kızımı devam ettireyim diyorum...hem ailesinden kabul etmiyor hem hala harcamalarına dikkat etmiyor hem de böyle yapıyor...

yavrularınızı Allah size bağışlasın

maddi destek kaygını anlıyorum ama inan ki evde aynı eğitimi veremezsin...ilk günler iyi olsa bile bir süre sonra hamilelik,ev işleri derken yavrunu istemeden ihmal edebilirsin...benim kızım geçen sene anaokulundaydı...hergün dolu dolu geliyordu,anne bugün ne oldu biliyormusun diye...küçükte olsa onların bir dünyası var orada...okuldan almış olsan evet 150 tl civarı bir para geçecek elinize ama inan nereye gittiğini anlamadan yine yok olacak...zaten kaldı 2.dönem...bırak devam etsin,eşinde bak ne güzel destekliyor..çoğu baba anasınıfını gereksiz masraf olarak görüyor...

bir de şu var,ilk çocuk deneme tahtasına dönüyor malesef,2. bebek büyüdüğünde günün şartları gereği anaokuluna gidecek, o zaman ilk çocuk için vicdan azabı çekeceksiniz...kendimden biliyorum

amin canım inşallah.....zaten onu üzecek olmama dayanamıyorum

amin canım inşallah..haklısın işte ben de bundan korkup ihmal ederim die düşünür oldummm ..tamam ne haliş varsa görsün ödesin.....kızımı üzmek istemiyorum zaten çok içine kapanık duygusal içli bi çocuk..karar verdim yüzüğümü bozdurup yine birikenleri ödücem çünkü karne tatiline kadar 185 gibi birikmiş taksiti var onu istiyorlar ee maaş alınmadı ..eşim bi güzelce konuşsa terslemeden ama yok zaten sıkılıyorum içim daralıyor böle de yapınca kötü oluyorum...

Son düzenleme:
Sakıncası yoksa borç ne kadr ve ne için canım.

Eğer sizi gerçekten sarsmayacaksa kızınızın düazenini bozmayın.
Zaten çok kısa bir süre sonra düzeni, hayatı tamamen bozulacak yavrucağın.
Yeni bebek ona çok zor gelecek.
Okulla bunu atlatmanız daha kolay olacaktır.
Lütfen çocuğunuza bağırmayın.
Bunu yeni gelen bebekle ilişkilendirebilir.
Kardeş kıskançlığını atlatmak inanın çok zor. Öyle çaresiz hissediyorsunuz ki kendinizi bazen.
Büyük kızınıza çok ama çok dikkat edin.
Bu aralar ve doğum sonrasında daha fazla ilgiye ihtiyacı olacak.
Lütfen ona çok özen gösterin

Bak aklıma ne geldi eşin direk yardımı istemeyo olabliri ama bir babanenin ve ya dedinin torunun masraflarını karşılamsına neden karşı gelsinki. Belki onlardan kızınızn masraflarını karşılamasını isteyebilirsinzi. Hem yakında 1. Sınıfa başlayacak sadece bir yıl için

tabi ki de alma 130 lira her yerden kısılır çocuğun geleceğinden neden kısıyorsunuz

ayrıca sizin sorumsuzluğunuzu demeyeyim de artık neden o duruma düştüyseniz çocuk çekmek zorunda değil

Sakıncası yoksa borç ne kadr ve ne için canım.

dolandırılmışız canım..seneler önce akrabası dolandırmıştı ama bu kadarla kalmamış birikmiş tel ve vergi borcu eşimin adına olunca borcu da bize çıkıyor....hacizlik olmuş haberimiz yok..kayıt eşimin adına olunca kartlardan çekti hemen nakit ödedi ama kartlara borçlandık....zaten bi kredi kartı borcu vardı normal olarak 2000 e yakın bi de bu...yine bi yerden 1000 e yakın bişi çıktı 2 gün evvel...kızımın taksiti birikince sıkıldım allaım dedim mecburen....bunu yapan da eşimin çok yakın akrabası adam ödücem demiş ama yok eşim dolandırıcı o ödemez dior..inşallah öder die dua ediyorum...bi yandan hamileliğimin vermiş olduğu hassaslık sıkıntı bunalttı beni.....

tabi ki de alma 130 lira her yerden kısılır çocuğun geleceğinden neden kısıyorsunuz

ayrıca sizin sorumsuzluğunuzu demeyeyim de artık neden o duruma düştüyseniz çocuk çekmek zorunda değil

lütfen sorumsuzluk deme de bi oku canım neyse neden kaynaylanmışsa borcumuz...

akraba kazığı yediniz yani. Bu devirde babana bile güvenemeyecen diye boşa demiyolar. MADEM EŞ TARAFINDAN AKRABA EŞİNİN AİLESİ SIKIŞTIRSINLAR ADAMI

Son düzenleme:

yok canım benim almamı da kabul etmedi eşim ...bir de onlara benim param var sen neden söyledin ki deyince neye uğradığımı şaşırdım adamlar benim adıma havale çıkarıp yolllayacaklardı ve ben borcu ödücektim..ama tutup onlara tel de "sen nie karışıyosun benim param var nie onlara söyledin "die bağırınca beni yalancı çıkardı..düşünmez mi onlar el kızı bizden para almaya mı kalkıyor ki die..grurundan beni yalancı çıkardı.....bi kere deneyim dedim anne ben alıp yatırayım gizlice eşim kızarsa kızsın die yanaşmadılar bana yollamaya....eh bu eşim ah!!!!!en çok o üzdü zaten beni...

akraba kazığı yediniz yani. Bu devirde babana bile güvenemeyecen diye boşa demiyolar. MADEM EŞ TARAFINDAN AKRABA EŞİNİN AİLESİ SIKIŞTIRSINLAR ADAMI

sıkıştırsalar ne fayda adamın abisi tel de sıkıştırmış öde durumları yok die ama ..nerdeeee??hala ödücek kurban bayramından önce geldi başımıza...hala ses yok..

Canım bence evde çocuğa eğitim veremezsin yani verirsinde sağlıklı olmaz çünkü öğretmen okulda belli bir disiplinle belli bir bilgi birikimiyle onları eğitiyor, evde sen öğretmen kadar disiplinli olamazsın, ev işi diyosun hamileyim diyosun çocukla ilgilenemezsin, ayrıca içine kapanıkmış, okul bu yaşlarda içine kapanık çocukları biraz olsun kendine getiren önemli bir unsur arkadaşları var onlrla oynuyor tek kalmıyor birşeyler paylaşıyor evde ona böyle bir ortam sunamazsın. Hamile olmasaydın çalış derdim ama hamilesinde yani ben bile bu maddi konularda ne yapardım bilmiyorum ama çocuğumu okuldan almazdım sanırım. Şimdi 2.ci bebeğinde gelicek daha zor olucak, keşke bu maddi konuları düşünüp hamile kalma durumunu biraz daha ileri tarihlere atsaydın en azından borçların bitinceye kadar ..:26:

Ailenizdeng elen paranın okul parası adı altında gelmesi gerekmiyor ki.
benim babam da veriyor çocuklarıma harçlık! diye.
Tam da ihtiyaçları olup sıkıştığım zamanlarda.
Eşiniz gururlu ve çok üzülmüş bu olanlara. Küçük düşmek istemiyor belli ki kimsenin gözünde.

canım ramazanda hamileymişim kurban bayramında çıktı bu olay...inan zor bi iş olmazsa yine iş olsa çalışıcam ama kimse almaz ki işe hamile bayanı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…