kızn kaç yaşında canım
5.5 yaşında canım
bi sene sonra olula başlayacak yani. Anaokulu artık mecburi hale geldi biliyosun. Kızınında birinci sınıfta zorlanmamsı için anaokulna gitmezi şart. Bence almayın. Yakında bebekte gelecekmiş zaten. Ikisiyle birlikte ilgilenmen çok zor olur. Bırak kızın mutlu lduğu yerde kalsın
Borç içinde allah yardımcınız olsun
yavrularınızı Allah size bağışlasın
maddi destek kaygını anlıyorum ama inan ki evde aynı eğitimi veremezsin...ilk günler iyi olsa bile bir süre sonra hamilelik,ev işleri derken yavrunu istemeden ihmal edebilirsin...benim kızım geçen sene anaokulundaydı...hergün dolu dolu geliyordu,anne bugün ne oldu biliyormusun diye...küçükte olsa onların bir dünyası var orada...okuldan almış olsan evet 150 tl civarı bir para geçecek elinize ama inan nereye gittiğini anlamadan yine yok olacak...zaten kaldı 2.dönem...bırak devam etsin,eşinde bak ne güzel destekliyor..çoğu baba anasınıfını gereksiz masraf olarak görüyor...
bir de şu var,ilk çocuk deneme tahtasına dönüyor malesef,2. bebek büyüdüğünde günün şartları gereği anaokuluna gidecek, o zaman ilk çocuk için vicdan azabı çekeceksiniz...kendimden biliyorum
Sakıncası yoksa borç ne kadr ve ne için canım.
tabi ki de alma 130 lira her yerden kısılır çocuğun geleceğinden neden kısıyorsunuz
ayrıca sizin sorumsuzluğunuzu demeyeyim de artık neden o duruma düştüyseniz çocuk çekmek zorunda değil
dolandırılmışız canım..seneler önce akrabası dolandırmıştı ama bu kadarla kalmamış birikmiş tel ve vergi borcu eşimin adına olunca borcu da bize çıkıyor....hacizlik olmuş haberimiz yok..kayıt eşimin adına olunca kartlardan çekti hemen nakit ödedi ama kartlara borçlandık....zaten bi kredi kartı borcu vardı normal olarak 2000 e yakın bi de bu...yine bi yerden 1000 e yakın bişi çıktı 2 gün evvel...kızımın taksiti birikince sıkıldım allaım dedim mecburen....bunu yapan da eşimin çok yakın akrabası adam ödücem demiş ama yok eşim dolandırıcı o ödemez dior..inşallah öder die dua ediyorum...bi yandan hamileliğimin vermiş olduğu hassaslık sıkıntı bunalttı beni.....
Bak aklıma ne geldi eşin direk yardımı istemeyo olabliri ama bir babanenin ve ya dedinin torunun masraflarını karşılamsına neden karşı gelsinki. Belki onlardan kızınızn masraflarını karşılamasını isteyebilirsinzi. Hem yakında 1. Sınıfa başlayacak sadece bir yıl için
akraba kazığı yediniz yani. Bu devirde babana bile güvenemeyecen diye boşa demiyolar. MADEM EŞ TARAFINDAN AKRABA EŞİNİN AİLESİ SIKIŞTIRSINLAR ADAMI
Canım bence evde çocuğa eğitim veremezsin yani verirsinde sağlıklı olmaz çünkü öğretmen okulda belli bir disiplinle belli bir bilgi birikimiyle onları eğitiyor, evde sen öğretmen kadar disiplinli olamazsın, ev işi diyosun hamileyim diyosun çocukla ilgilenemezsin, ayrıca içine kapanıkmış, okul bu yaşlarda içine kapanık çocukları biraz olsun kendine getiren önemli bir unsur arkadaşları var onlrla oynuyor tek kalmıyor birşeyler paylaşıyor evde ona böyle bir ortam sunamazsın. Hamile olmasaydın çalış derdim ama hamilesinde yani ben bile bu maddi konularda ne yapardım bilmiyorum ama çocuğumu okuldan almazdım sanırım. Şimdi 2.ci bebeğinde gelicek daha zor olucak, keşke bu maddi konuları düşünüp hamile kalma durumunu biraz daha ileri tarihlere atsaydın en azından borçların bitinceye kadar ..:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?