Ailenizdeng elen paranın okul parası adı altında gelmesi gerekmiyor ki.
benim babam da veriyor çocuklarıma harçlık! diye.
Tam da ihtiyaçları olup sıkıştığım zamanlarda.
Eşiniz gururlu ve çok üzülmüş bu olanlara. Küçük düşmek istemiyor belli ki kimsenin gözünde.
canım ramazanda hamileymişim kurban bayramında çıktı bu olay...inan zor bi iş olmazsa yine iş olsa çalışıcam ama kimse almaz ki işe hamile bayanı..
canım paar gelmiyor ki kimseden sağolsunlar anne babası yolluyalım dei ama eşim kabul etmiyor.....(((((( borç olsun sonra ödüyelim diorum ona da yanaşmıyor...ne yapcağımı şaşırdım kendi anamdan babamdan çok ilgilendiler Allah razı olsun.. şimdi kızımın okuluna gideyim sonra inşallah görüşürüz lütfen dualarınızı eksik etmeyin bizden..
Allah yardımcınız olsun ama cocuğunuzun okuluna 130 tl verdiginiz için okuldan almaya kalkıyorsunuz.
Ya 2. Bebek gelince ne olacak? Cocuğunuzu okuldan almayı düşünüyorsunuz, onun gelişimine engel oluyorsunuz bu arada 2. Cocuğu dünyaya getiriyorsunuz. 2. Bebeği ilk cocuğunuzun masraflarından kestiğiniz parayla mı buyuteceksiniz?
Haddim değil kusura bakma ne olur ama cocuğun bu kadar severek ve mutlu olarak gittiği okuldan alma düşünceniz icimi cok acitti.
Alma çocugunu okuldan kayınvalidenlere söyle aylık çocugun okul masraflarını yollasınlar eşine de yolladılar deme kayınvalidenleri de tembihle yolladıklarını söylemesinler ..sen okulla konuştum dersin meblagı aşagı çektiler dersin işi halldersin bir şekilde ama çocugunun eğitiminden çalmayın yazık..
Evdeymişsiniz, bu makyaj ürünleri falan satan firmalar var ya, onlara abone olsanız, konu komşu için satışlar yapsanız ya da el işi olur, incik, boncuk, nikah şekeri gibi oturduğunuz yerden yapılacak şeylerle oyalansanız belki bu 130 lirayı karşılayabilirsiniz. Ya da biraz daha kısıp, alışverişlerinizi daha ucuz yerlerden yapıp biraz daha ekonomiyle belki bu parayı harcamadan ödemede kullanabilirsiniz.Ya da eşiniz sigara içiyor mu? Onu bıraksa, bu para ortaya zaten çıkacaktır ya da gereksiz masraflar kısılsa.
Anaokullarının çocuklar üzerindeki etkisi zaten tartışılmaz.İşin en can acıtan noktası, maddi durum sıkıntısı yüzünden çocuğu okuldan almak kısmı.Bu yüzden üzüldüğünüzü düşünüyorum. Bu konuda gene eşinizle konuşmalısınız, gurur yapılacak bir mesele olmamalı.Ayda 130 lira evladının geleceği için ödeyecek, çok çok 1 sene sonra zaten okula başlayacak.O zaman da dergi parası, yok okul aile birliği parası, masa örtüsü, kitapları, defterleri, okul kursu yok spor çalışmaları derken aylık masrafı gene bu civarda olacak.O zaman da eşiniz gene gurur mu yapacak?
Umarım eşinizle konuşur,onun yersiz gururunu kırarsınız.2. bebeğiniz de inşallah size bolluk, bereket getirir,siz de ailecek sıkıntılı zamanlarınızı unutursunuz.
canım eşin param var diyorsa demek ki bir şekilde halledecek
lütfen hamile halinle kendini üzme.her sorunu üstlenme bırak eşin bildiği yoldan halletsin sen hiç canını sıkma.
Allah yardımcınız olsun eşinizin aılesı anlayışlı insanlara benzıyor bence kayınvalıdenızi arayıp aranızda kalmak şartıyla sızın hesabınıza 130 tl göndermesini isteyin kadın kadına konuşun ve eşinize söylemeyin bence...sonuçta eşiniz madem bu kadar gururlu hem onu incitmeden hem de kızınızı mahrum bırakmadan çözebilirsiniz.durumunuz düzelincede kayınvalıdenıze sız gerı ödersiniz yine aranızda kalır..sonuçta kocalara bence herşeyi söylemenın bazen faydası yoktur...
çocuğunu okuldan alma canım..ne kadar evde eğitim vermeye çalışsak ta, okul ortamını, paylaşımını yaratamayız..
madem eşinin ailesi destek vermek istiyor..borç olarak kabul edin..
rahatlayınca iade edersiniz..ne güzel teklif sunmuşlar..eşin gurur yapmış ama, ikna etmeya çalış, kabul edin yardım önerisini..
Allah kolaylık versin..
yok canım o annesine söledim die kızdı param var die bağırdı yoksa nerden olcak parası..inşallah halledeek ama onun da canı çokkk sıkıkın...unutmaya çalışıyorum napım küpemi falan taksitlerine vereyşim bana yine alır inşallah.....zaten ne neti kapatabiliyoruz zorunlu sözleşme vb bazı şeyler de zorunlu..Allah yardımcımız olsun
ağladım olmadı söyledim olmadı güzel konuştum olmadı bağırdım olmadı sonuçta ;kabul etmiyor adam napayım.....Allah ım kazancımızı nbereketlendirsin bollaştırsın dilerim....kızımı okul çıkışı mutlu görünce içeri giderken hevesini görünce içim titriyor zaten.
ağladım olmadı söyledim olmadı güzel konuştum olmadı bağırdım olmadı sonuçta ;kabul etmiyor adam napayım.....Allah ım kazancımızı nbereketlendirsin bollaştırsın dilerim....kızımı okul çıkışı mutlu görünce içeri giderken hevesini görünce içim titriyor zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?