Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba..Benim pekinez cinsinde disi bir köpegim var. Apartmanda oturdugum icin maalesef büyük köpek alamiyorum. Bakimi sanildigi gibi o kadarda zor degil. Mamasi, suyu, asilari, bakimi bunlar cok önemli ama dahada önemlisi bir canin getirdigi büyük sorumluluk. Simdi belki bakabilirim diye düsünebilirsiniz ama eger 1-2 ay sonra fikrini degistirirseniz o hayvan icin büyük bir travma olur. Tatillerde emanet edebileceginiz birisi olmasi lazim bu cok önemli. Tüyleri yilda 1-2 kez tüy degistirdigi icin dökülüyor evet ama onun haricinde cok az tüyü dökülüyor, zaten hergün yerleri süpürdügümüz icin problem teskil etmiyor. Eger köpek almaya cidden karar verirseniz barinaktan almanizi tavsiye ederim. Orda o kadar bakima ve sevgiye muhtac hayvanlar var ve siz birini kurtarabilirsiniz. Umarim almaya karar verirsiniz cünkü o kadar büyük bir sevgi olusuyorki köpekle aranizda o mutlulugun tarifi yok inanin![]()
golden retriveir cinsi köpeğim var..çok başka bişey çocuğum gibi bakıyorum ..biz kendimize bakım yaptığımız gibi onlarada yapmamız gerekir..hergün taranması vitaminlerini vermemiz gerekirki tüy dökümü sıfıra düşsün..ayrıca dişleri fırçalanmalı ağız kokusunu önler..ve gerçekten vakit ayırmak gerekir bizle insanların konuşmasını beklediğimz gibi onlarda sahibinin onlarla konuşmasını bekler.mesela ben onu evde bıraktığımda mutlaka hemen gelicem seninle dışarı çıkıcam diye konuşurum...veya ona sürekli onu çok sevdiğimi söylerim o cevap veremesede anlıyo..onu her sevdiğimi söylediğimde kuyruğunu sallıyo veya kucağımda yatırdığımda kalbi çok hızlı çarpıyo...köpek bambaşka bişey senden parça oluyo derdini anlatamaz çok sorumluluk gerektirir..bunları yerine getirdikden sonra evde bakılması çok kolay =)
canım 11 yıldır maltese terrier besliyorum....köpeğimle aşırı ilgiliyimdir artık çok farklı bir iletişim var aramızda diyebilrim onsun bir hayat düşünemiyorum .....o küçücük şeyi sevmek ve onunda sizi sevdiğini ve sevmekten asla bıkmayacağını bilmek çok güzel bir duygu ...ama çokta sorumluluk gerektircek bir durum
günde 2 defa dışarı çıkartıyorum ,evde onunla oynuyorum,çalışmadığım için yalnız kalmıyor ,havlamıyor kesinlikle en önemlisi bu apartmanda yaşıyorsan özellikkle...maması kaliteli olmalı,suyu içme suyu ve taze olmalı ,mama ve su kabını temiz tutmalısın ,banyosunu köpek şampuanıyla yapmalı,aşılarını takip etmelisin,banyodan sonra iyice kurutmalı ve mümkünse hergün taramalısın,kendine özel eşyaları olmalı (yastık,oyuncak v.s) ağız kokusunu engellemek için deriden yapılmış şeyler var kemik şeklinde onlardan verirsen onları gevelerken dişleri temizleniyor zaten kokuda olmuyor .......benim evime ilk defa gelen çoğu kişi köpeğimi görünce çok şaşırmıştı hiç köpek var gibi değil valla biz kokar ev diye bilirdik yada hiç tüy yok derler ki öyledir...yaz aylarına girerken traş ettirirsen dökülecek olan tüyleri zaten gider ........ben hiç zorluk çekmiyorum 11 yıldır yolculukta yaptım onunla ,uçağada bindim ,misafirde ağırladım ,misafirliğide de gittim sorun yaşamadım.....o benim çocuğum gibi ben ona öyle davranıyorum o yüzden hiçbirşeyi zor gelmiyor ........öyle bartıldığı gibi kokma falan yok yani .......bilmeyen köpek besleyen insanların evlerinin koktuğunu,heryerden tüy fışkırdığını sanır nedense ki evde hayvan besleyen insanlar hijyene daha çok dikkat ederler......eve asla çişini yapmaz oğlum ne olursa olsun tutar
eğer gerçekten sevgiyle alıp bakmayı düşünüyorsan zaten bu bakımlarını severek uygularsın benim deneyimlerim bunlar ........dünyanın en güzel şeyi benim için eğer kıskanmasa oğlum bir tane daha alırdım düşünmeden .....![]()
Sevgili Emelhan,
Öncelikle sizinle tanıştığıma çok çok memnun oldum. O kadar mutlu oluyorum ki aynı dili konuştuğumuz insanların varlığını gördükçe... Kangal apayrıdır, yeri bende başka olan bir köpektir. Ağır, akıllı, babacan, gözü kara, şakası olmayan, homur homur büyümeyen bir bebektir. Keşke ahhh keşke, imkanımız olsa, onları yaşatacak alanlarımız olsa... İçinizdeki o sevgiyi, gözlerinizdeki o ışıltıyı yazdıklarınızdan gördüm...
Anladığım kadarıyla, büyük bir köpekle de başa çıkabilirsiniz aslında; ama işte evde ona ayırabileceğiniz bir oda olursa daha iyi olur; çünkü iri bir köpeğin mutfağa, yatak odanıza girmemesi gerekir. Her yere yetişebileceklerinden,tezgahın üstünden siz evde yokken kendi için zararlı birşeyler aşırabilir, ya da yatak odanızda kremlerinizi, parfümlerinizi, saat vb. takılarınızı oyuncak olarak benimseyebilir. Küçük bir köpeğin bu tip erişimleri kısıtlıdır, o yüzden tüm kapılarınız açık da olsa, kedi gibi tırmanamayacağından da zaten, aklınız onda kalmayacaktır.
Siz ne düşünüyorsunuz peki seçim olarak? Gönlünüzden geçen nedir?
İnanın bende sizi tanıdığıma çok memnun oldum. :)Ben küçük cins köpekleri düşünüyorum Pappilon veya pekinese cinsi.. Büyük köpekler daha önce bakmış olsam da evde çok zor olur benim için küçükle uğraşırım iran cinsii kedim vardı onu çok rahat bakıyordum .. Babam hep diyordu bu ne kızım nasıl besili kedi mi köpek mi diyordu :) Gece 1 den sonra kapı çalınca köpek gibi sinirli sesler çıkarıyordu hayvanlarla çok iyi anlaşırım onu çok iyi eğitim. :) Kedi ki asildir kolay kolay laf dinlemez o sadece kendi istediğini yapar ama hayvanlarla gerçekten iletişimim çok iyi .. Gönlümden geçen küçük köpekler ..