• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde lağım kokusu

• Konu Sahibi Konu Sahibi Nitrit
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Nitrit

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2021
3.519
7.707
108
Slm kızlar 11 katlı bir sitede oturuyorum, sürekli bir lağım kokusu geliyor,koku gelmesin diye tuvalet havalandırmasını bile kapattım,tuvalet salon ve zaman zaman da banyo tarafından geliyor oda spreyleri ile baskılamaya çalışıyorum,kiracı olsam çıkardım,ne yapılabilinir yazın daha çok artıyor ama kış olmasına rağmen hâlâ devam ediyor,eve gitmek istemiyorum sorun nereden kaynaklı ve çözüm nedir bilemiyorum önerisi olan var mi

Slm kızlar 11 katlı bir sitede oturuyorum, sürekli bir lağım kokusu geliyor,koku gelmesin diye tuvalet havalandırmasını bile kapattım,tuvalet salon ve zaman zaman da banyo tarafından geliyor oda spreyleri ile baskılamaya çalışıyorum,kiracı olsam çıkardım,ne yapılabilinir yazın daha çok artıyor ama kış olmasına rağmen hâlâ devam ediyor,eve gitmek istemiyorum sorun nereden kaynaklı ve çözüm nedir bilemiyorum önerisi olan var mi
Belediyeyi arayarak belirtin. Dışarıda kanalizasyonda bir tıkanıklık olabilir, bakılmasında fayda var.

O evi kiraya verip başka eve çıksanız olmaz mı? Lağım kokusuysa tuvaletten geliyor olmalı, demek ki tesisatta bir sorun var(11. Katta olan eve kanalizasyon sistemi borular dışında uzak olmalı, yani ya sızıntı ya tıkanıklık ya da başka bir sorun var) ama nasıl çözülür bilmiyorum.

ChatGPTye sordum, cevap su:

“Bu tür lağım kokuları genellikle sifonlarda bulunan suyun kuruması, bina havalandırma borularındaki (vantilasyon) tıkanıklıklar veya daire içindeki gider contalarının yıpranmasından kaynaklanıyor. Aşağıdaki adımları kontrol ettirirsen büyük ihtimalle çözüm bulunur:

1. Zemin süzgeci, duş gideri ve lavabo altındaki sifonlar bazen kuruduğu için koku yukarı çıkabiliyor. Bu bölgelere düzenli su dökmek geçici olarak kokuyu keser.
  2. Giderlerdeki kauçuk contalar eskidiyse koku direkt eve sızar. Bir tesisatçı bu contaları çok kısa sürede yenileyebilir.
  3. Binanın ana havalandırma borusunda (vantilasyon) tıkanıklık olabilir. Özellikle yüksek katlarda koku daha çok hissedilir. Site yönetimine bildirip havalandırma borularını kontrol ettirin.
  4. Banyonun içindeki duvar içi bağlantı noktalarında sızdırma veya yanlış montaj varsa da koku yayılır. Tesisatçı duman testiyle sorunu hemen bulabilir.
  5. Eğer sorun tüm binada varsa yönetimin kanalizasyon bağlantısını kontrol ettirmesi gerekebilir.

Kokuyu spreyle kapatmak geçici bir çözüm; asıl sebep giderde olduğu için mutlaka profesyonel bir tesisatçı veya yönetim tarafından kontrol edilmesi lazım.”**

Mesela mutfak ya da banyo lavabo giderleri için hava akımını haliyle kokuyu engelleyen parçalar var kolay takilabilir. Duş su giderleri için de eminim vardır.

apartmandaki herkezde aynı şikayet varmı? çözümleri yazıyorum
1. belediyeyi arayıp durumu belirtmek, hatta apartman diliyle yönetim adına dilekçe yazıp imza toplayıp vermek daha etkili olacaktır.
2. apartman ortak gider borusunun kanalizasyon ile birleştiği yere çekvalf isimli parça takılıyor o kokuyu büyük ölçüde önlüyor.
sorun siz kaynaklıysa;
1. lavabo altlarındaki boruyu kontrol etmek, orada böyle suyu tutacak şekilde kıvrık olmalı, o düzeldiyse su durmadığı için es görevi görmediğinden size koku basar.
2. lavabo açıcı ile lavabolarınızın giderlerini temizleyin ama öncesinde duştaki gider kapağını kaldırıp içinde biriken saç kıl vb. leri temizleyin lavabo açıcıyı döküp kapağı kapatıp duştan yine su dökün.
eşime sordum bunları söyledi

Back
X