Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Elossa verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.Yumurtalı olanını 5 yumurta ile denemek için yapabilirim aslında.
makarna değilde. mantı hamuru arttığı zaman küçük küçük kesipp sütlü çorba yapıyor annem çokta güzel oluyorr..
rica ederim canım..evet ilk etapta malzemeleri yarıya böl o şekilde dene,baktın güzel oluyor yine devamını yapabilirsin..
benim annemde hiç su koymaz ve sadece yumurta kullanır..süt ve yumurta ile...şimdi anneme sorayım istersen gerçi o çok fazla yapıyor benim kışlıklarımıda yaptığı için..100 yumurta kullandığını iyi bilirim:)
bekle arayıp sorucam şimdi olurmu
Saolasın canım.Annenin ellerinden öpüyorum.
Bu tarifi deniyecem.Çok makbule geçti valla :)
Canım aradım şimdi,selamı var sana:)
bak ben su koyduğunu hiç görmemiştim hemen onu düzelteyim..su azda olsa konuyormuşo zaman çabuk kırılmazmış kurutulmuş hamur..
eğer az yapacaksan 20 yumurtaya 2,5 lt süt ve yarım litre su koyacakmışsın..un ile sıkı bir hamur elde edecekmişsin..
sonraki aşamaları zaten biliyorsundur:)
eğer çok yapacaksa 50 yumurtaya 4 litre süt,1 litre su olacakmış..
annem 10 litre süt 100 yumurta ve 1-1,5 litre su karışımından yapıyormuş ikimize kışlık..ve annemler 3-5 arkadaş toplanıpta yapıyorlar yoksa hayatta bitiremez tek başına kimse:)
rica ederim canımm:)
yapınca haber ver bana merak ederim:)
Canım tam tarif bilmiyorum ama annem su, tuz, az süt ve yumurta kullanıyor. Unu da makarnalık durum un satılıyor onlardan olursa iyi olur.
Hamuru yoğurup açtıktan sonra çok az kurut. Annem buna harareti geçsin der. Yani keserken hamur dağılmasın eciş bücüş olmasın diye az kuruturuz. Çok kurutursan dağılır.
Sonra kesiyorsun işte. Bunu da sofrabezine yayıp kurutuyorsun.
Kuruturken homojen kurumasına özen gösterirsin. Özellikle açılmış hamurun bir tarafı kuruyunca diğer tarafını çevirip kurutursun.
İçine salça ya da ıspanak püresi koyarak renkli erişteler de yapabilirsin.Biz geçen sene denemiştik annemle güzel oldu.
Annem de bol yumurtalı yapar ama sanırım süt koymaz.
Bu arada hamurları çok kurutmuşsun kesmedene önce. Annem hamuru açınca yüzü kuruyana kadar en fazla yarım saat bekler keseriz biz.