Evde Makarna(Erişte) Yapan varm?

Dün akşam eve gittiğimde hamurlarım dahada kırılmıştı.Bende küçük parçalara kırdım.Eriştem hazır..Sadece şekli farkılı:1:

canım lezzeti yerinde ise eğer bi dahakine yaparken çok bekletme..aşırı kuru olmaması lazım keserken çok az nemide olmalı ve kslmiş halde kurutmalısın genelde
annemin tarifimi yapmıştın

canım lezzeti yerinde ise eğer bi dahakine yaparken çok bekletme..aşırı kuru olmaması lazım keserken çok az nemide olmalı ve kslmiş halde kurutmalısın genelde
annemin tarifimi yapmıştın

Evet canım annenin tarifini yaptım..

Bir dahakine 1-2 saat dinlendirerek kesecem hamurları

su boregi hamuru kivaminda olur diye biliyorum bende, hani ben hic olcuye gore yapmiyorum yaa :50:
ama yumurta ve tuzu cok onemli tabii. tuz ayni zamanda su da hamurun erimemesini sagliyor.

Tuz atmadım ben..Tarifte yoktu:26:
canim su boregine filanda dedigim gibi erimesin diye tuz atilir, belli olur tuzu yani.

Normalde herhangi bir sekilde hamur yoguruncada tuz atilir az da olsa, sen atmaz misin??? :26:

Peki nasil oldu eristen su icinde dagilmadi mi? eger oyleseyse yumurta kattin mi? yumurtaninda toparlayici ozelligi vardir.

canim su boregine filanda dedigim gibi erimesin diye tuz atilir, belli olur tuzu yani.

Normalde herhangi bir sekilde hamur yoguruncada tuz atilir az da olsa, sen atmaz misin??? :26:

Peki nasil oldu eristen su icinde dagilmadi mi? eger oyleseyse yumurta kattin mi? yumurtaninda toparlayici ozelligi vardir.

Ben tarife uydum canım + bişey eklemedim.

Yumurta ekledim tabiki yumurtasız olurmu erişte..Hatta tariften 2 tane fazla ekledim.Daha pişirmedim.Erirmi bilmiyorum

Ben tarife uydum canım + bişey eklemedim.

Yumurta ekledim tabiki yumurtasız olurmu erişte..Hatta tariften 2 tane fazla ekledim.Daha pişirmedim.Erirmi bilmiyorum

insaAllah erimez canim :44: sonucu bizlere bildirmeyi unutma :26:

Back
X