Evde mi kalacağım

Evet biliyorum açıktan oku diyorlar açıktan okuyanlara sordum çogu pişman normal okuyanlar iş bulamıyor sen nasıl bulasın diyorlar . Ya ben çok çekingen maalesef saf da Bi kızım hani üniversite ortamında çok kolay inanırım kendime güvenim yok bu yüzden hele ki istemeden Bi şey yaparım diye
Düşüncelerinize format atılması gerekiyor.

Düşünce yapın cok yanlış, bilmiyorum kader kismette denilebilir tabi ama hayatını iyi bir koca zengin bir koca bulmak adına harcarsan, ve karsina cikmazsa sürekli mutsuzluk yaşarsın.
Ve evet arkadaşlar uyarmış zaten bende soylemek isterim ki, iyi ünvlerden mezun guzel mesleği olan insanlar, okumamış ev hanımı tercih ediyorlarsa büyük çoğunluğu hizmeti içindir. Büyük çoğunluğu dedim hepsini genelleyemeyiz ama bunu da açıktan söylüyorlar. Evde isleri yapsin evde otursun, niye çalışsın ki diyerek.
Ayrıca bana göre ikinci yanlışın okuyan erkeklerin eşlerine karsı daha ozenli olduğunu sanman. Bu tamamen aile terbiyesi ve kisinin karakteriyle alakalıdır. Ben öğretmenim benim esim iki yıllık ünv. mezunu. Sırf daha ileriye tasimak icin kendini aciktan okumaya devam ediyor bu sene 4.sinifi bitirecek. İş noktasinda ne kadar katkisi olur bilmiyorum ama kendini gelistirme çabası benim icin değerliydi.
Ondan önce ne okuyan erkeklerle karsilastim is , meslek, para yerindeydi ama azicik değer vermediler. Kendi isteklerini onceleyen bencil insanlardı ve sadece evlenmek icin yaklasiyorlardi. Esimle severek evlendik. Statü, para, meslek onemsemedim. Simdi maasimda olsa evden cikmadan "ihtiyacin olur" diye para bırakır.
Boyle seylerle değer bicme kendine. Sen kendini gelistir, saygıyı hak et.

Son düzenleme:
Merhaba ablalarım ben liseden bu sene mezun oldum 19 yaşındayım. Ailem okumamı istemedi üniversite ortamı falan kötü diye birde sürekli okula giderken takip ediliyordum inanın artık derslere bile kafa yoramıyordum başka şehre yollamam deyince ben de pes ettim. Şuan da evdeyim halk eğitime başlayıp dikiş öğrenecegim evde iş yemek yapmaya başladım.. İyi bir ev hanımı olmak istiyorum çünkü geleceğim bu. Ama her kız gibi bende işi gücü yerinde bir erkekle evlenmek istiyorum ama gecen gün teyzem dedi ki evdeki kıza da bakan çıkmaz hele ki işi gücü olan bir erkek mesela avukat öğretmen çalışan kadın alır dedi haklı biliyorum ama çok üzüldüm gerçekten. Sizce de böyle mi oluyor genelde?
Mutlaka okuyun. Yaşınızı geçirirseniz pişman olursunuz. Kendi ilinizde kazanamazsanız, başka ilde okumayı göze alın. Halk eğitimde ne işiniz var? Siz üniversite öğrencisi olup, derslerinizle ilgilenip, ileride hayatınızda yeri olacak değerli arkadaşlıklar edinecek ve dolayısıyla sosyallesecek yaştasınız. Eğer evlilik için bir basamak görüyorsanız ki, size söylenen doğrudur, pırıl pırıl okuyan bir genç tabi kendisi gibi bir kimseyi tercih etmek ister öncelik olarak. Istisnası da var mıdır? Vardır elbette. Ama size o istisnanın denk gelmesi, bir de siz dünya güzeli olsanız bile evinizin içinde nasıl bulunup bilineceginizi düşünüyorsunuz? Lütfen okumak için ısrarcı olun...

Merhaba ablalarım ben liseden bu sene mezun oldum 19 yaşındayım. Ailem okumamı istemedi üniversite ortamı falan kötü diye birde sürekli okula giderken takip ediliyordum inanın artık derslere bile kafa yoramıyordum başka şehre yollamam deyince ben de pes ettim. Şuan da evdeyim halk eğitime başlayıp dikiş öğrenecegim evde iş yemek yapmaya başladım.. İyi bir ev hanımı olmak istiyorum çünkü geleceğim bu. Ama her kız gibi bende işi gücü yerinde bir erkekle evlenmek istiyorum ama gecen gün teyzem dedi ki evdeki kıza da bakan çıkmaz hele ki işi gücü olan bir erkek mesela avukat öğretmen çalışan kadın alır dedi haklı biliyorum ama çok üzüldüm gerçekten. Sizce de böyle mi oluyor genelde?
Sevgili masallar diyarı,
1.si lütfen aynaya bak ve kendine güven. Nedemek her kız gibi gücü olan biriyle evlenmek isterim? Öyle bi dünya yok. Kadın bi erkek kadar güçlü, ayni isleri bizlerde yapıyoruz. Muhtaç değilsin. Eğitimine devam et açıktan oku imkanın yoksa azmet illede ev hanımı olacağım diye bisey yok, çabala ben hala çabalıyorum esktra gelir elde etmek için çalışıyor olsamda. Nefes alıyorsak umut bitmez . Evlilik konusunu düşüneceğine kendini geliştirmeye calis. Belki dikiş nakış öğreneceksin evde bir sey üretip çanta dikip satmaya başlayacaksın? Ne evde kalması koca bukadar muhteşem bir sey değil hayatım tek amacı evlilik değil. Bi insan yalnız da yaşayabilir, 30unda da evlenebilir önemli olan hayatıma arkadaş omuz olacak bi adam olmasıdır. Illede hemen eğlencem dersen unutma koca güzel bisey olsaydı adı gonca olurdu canım benim bukadar acele etme anlamıyorum bu ne acele

2 kere universite ortaminda bulundum toplam 7 yil ama o dediginiz kotu ortam nerdeymis ben gorememisim herhalde.
Ne sacma kafalar var gercekten anlamak mumkun degil. Insan kizini sadece iyi bir ev hanimi olma yolunda nasil yetistirebilir? Ailenize cok sinirlendim.
Neyse size gelelim, mutlaka aciktan falan okumaya devam edin. Koca bulmak icin degil kendiniz icin.

Evet okumus kültürlü bı erkek niye okumamış bı kızla evlensin ki? Hanzo tiplerin analari bile kendine hemşire gelin arıyor. Okumadan da meslek sahibi olan hatta zengin olan insanlar var. İs bulmadan da koca bulabilirsiniz ama geleceğinizi garantilemek için özgürlüğünüzü sahip olabilmeniz için altın bilezik sart. Burda eşten yana mutlu olduğunu söyleyen hanımlar bile eminim ki kendi parasını özgürce harcayabilmeyi dilerdi

Evet biliyorum açıktan oku diyorlar açıktan okuyanlara sordum çogu pişman normal okuyanlar iş bulamıyor sen nasıl bulasın diyorlar . Ya ben çok çekingen maalesef saf da Bi kızım hani üniversite ortamında çok kolay inanırım kendime güvenim yok bu yüzden hele ki istemeden Bi şey yaparım diye
Mezun olduktan sonra açıktan veya örgün fark etmiyor. Her mezun için şartlar aynı.
Ailen seni saf olduğuna inandırmış. Çalışsan iş ortamında ne yapacaksın. Orda da türlü türlü insan olacak. Ya da evlensen..Eşin ve eş ailesi olacak. Içi niyetli olacaklar mı şimdiden bilemezsin.
Beni kandırırlar diye insanlardan izole yaşayamazsın.

Üniversitede herkes kızların peşinde kötü yola itiyorlar fln mı düşünüyorsun?

Sakin ol, korkacak b i şey yok, okulunu kazan oku.

26-27 yaşından önce evlenme sonra ağlarsın kaynanamla aynı evdeyim kocam dövüyor fln diye 🙄 kendi paranı kazan iyi kötü mesleki yeterlilik olursa paranı kazanırsın

Açıktan okuyabilirsin. Mezun olduktan sonra örgün mü okudun açıktan mı okudun önemi yok. Ders çalışacaksın, kitap okuyacaksın, kendini geliştireceksin. Şu an o kadar toysun ki. Farklı insanlar tanıyıp ufkunu açacaksın. Çok saf olduğunu kendine inandırmışsın. Kişisel gelişim kitapları oku, videolar izle. Ev işlerini çalışan insanlar da yapıyor bir şekilde. Kafa yapının değişmesi, gelişmesi lazım.

Farklı bi şehre üniversiteye gönderilmek istemiyosan sınavlara evde hazırlanıp açıköğretimden oku çok güzel bölümler var neden bu yaşta hemen evlenmek için bekliyosun sonra kafanı duvarlara çok vurursun eşin avukat falan olsa ne yazar sen mutlu olmadıktan kendini geliştiremedikten sonra bence ailen seni sindirmiş evlenmekten başka bi kurtuluş görmüyosun kendine ayrıca evde kalmak nedir herkesin kendini hazır hissettği dönem farklıdır bi an önce kfanı topla ve okumaya gayret et

Avukat, doktor olup özellikle ev hanımı isteyen yobaz erkekler var. Sakın öyle birine kapılma derim. Ayrıca okurken çok üzüldüm, ne aileler var. Benim ailem okumam için gözümün içine bakıyor. Bence kesinlikle kendini bu hayata mahkum etme. Mutlaka sınava hazırlan ve gir. Kazan, gerekirse aileni dinleme ve git. Veya ailemi karşıma alamam diyorsan, aynı şehirde bir üniversite yazabilirsin. Hadi o da olmadı, açıktan okuyabilirsin. Okumak isteyene her yol var. Lütfen okumaktan vazgeçme.

Benim kardeşim öğretmenlik mezunu ,atanamadigi için polis oldu.Eskiden derdi ki çalışsa da çalışmada de olur.Ama şimdi hayat o kadar pahalı ki evlenecegi kişinin çalışması kriterlerine girdi.Cunku tek maaşla geçim zor.Kendi evin varsa bir yere kadar yoksa çok çok zor.
Tabi bir de bu işin eğitim kısmı var.İnsanlar sadece para kazanıyor diye değil,hayat görüşü ,kendini geliştirmesi yönünden de kendine denk isteyebilir.Her üniversite mezunu kendini geliştirmiş mi hayır ama onu da tanıdıkça anlıyorsun.
Bence üniversiteye gidin.Gidemiyorsaniz da açıktan okuyun.Artik kocam çalışsin ben ev hanımı olayım devri bitti.Maddiyat sorun olmasa bile boşanma durumunda çok zorlanabilirsiniz.Herkes önce kendine güvenmeli hayyatta

Evlilik odaklı düşünme sadece. Belli ki akıllı bir kısın ikna et oku Mutlaka. Uzaktan okunan bölümler var o da olmazsa acık öğretim olsun oku muhakkak

Okula giderken takip edilmenizin çözümü, eğitiminize son vermek değil, o kişinin ceza almasını sağlamaktı. Aileniz üniversite ortamı kötü dedi ve siz de ikna oldunuz. Halk eğitimde ilgi alanınıza göre, mesleğini yapabileceğiniz, bir alanda eğitim alın. Önceliğiniz, ailenizin çizmeye çalıştığı kaderi onların elinden almak olsun, yoksa dizinizi döversiniz sonra.

Daha 19 yaşındasın.
Ne çabuk eğitim ve iş hayatından vazgeçiyorsun?
Asıl okula giden kızları bile takip edenlerin olduğu o şehirden kurtulup okumaya asılman lazımdı.
Hani 29 yaşında olsan hak vermesemde yine anlayacağım bu konuşmalarını

Ki teyzen haklı
Bu devirde erkeklerin çoğu bakılacak kız istemiyor.
Hem çalışsın, hem ev işi yapsın, hem full bakımlı dolaşsın istiyorlar.

burada genelde soyle konular acildigi oluyor.

iste su diplomam var, soyle isim var,
ama es adayim lise mezunu, sizce olur mu?

kk nin yuzde 80 i olmaz oyle sey diyor.

ben optimistigimdir, benim gibi bir kac tane daha samanlik seyran olurcular var,
ama biz de sey diyoruz,
tamam adamin diplomasi olmasin ama isi gucu yerinde olsun, kendisini gelistirmis olsun, sohbeti sohbetine, tarzi tarzina, huyu huyuna uysun.

simdi sizin icin de cevabim ayni.
Kendinizi gelistirmelisiniz. Illa diploma ile olmaz. Orgun egitime devam edemiyorsaniz uzaktan egitim dusunun, ya da alin bolca kitap evinizde okuyun. Mumkun oldugunca gezin. Bahsettiginiz kurslara gidin, ama o kurslarin etkinliklerine de gidin ve cevre edinmeye calisin o alanlarda. Partnerinizle de arkadaslarinizla da paylasacaginiz seyleriniz olsun.

seni okutmayan ailen sana iyi bir işi olan bir koca bulsun

Bulsa ne değişecek ki? Üniversite ortamının kötü olmasını gerekçe gösterip,evladının eğitim hayatını engelleyen aile, evladı evliliğinde sorun yaşasa kızlarına sırtını döner :KK43:

bence okumamak işinize gelmiş, diğer türlü eğitimli biri benle evlenmez mi diye konu açmak yerine ne yapabilirim ailemi ikna edebilirim gibi bir konu açardınız. Öğretmen avukat belki çalışan kadın istemez ama yüzde 95 okumuş kadın ister. ilişkilerde denge olması gerektiğini düşünürüm. Hayata aynı yerden bakmak gerektiğini... 29 yaşındayım 17 yaşından beri ailemden ayrıyım. arada aile evine dönmelerim oldu tabi ki. Türk filmlerinde ki gibi otogarda seni artist yapıcam diye bekleyen tiplerle hiç karşılaşmadım. Ben safım diyen birinin de saf olduğunu hiç düşünmüyorum. sadece okumamak ev hanımı olmak size cazip gelmiş. Yoksa açıköğretimden devam edebilir ya da sertifika programları araştırabilirdiniz. işkurun bile çok güzel istihdam garantili kursları oluyor.

18-19 yasindaki kizla evlenen erkeklerin de ruh sagligindan supheliyimdir her zaman. Bana normal gelmiyor. Beden bile gelisimini tam tamamlamamis sen onu alip kendine es yapiyorsun,nasil bir psikolojiyle yapiyorlar bunu bilemiyorum.

Iyi bir meslegi olan,akli mantigi yerinde olan normal bir erkek calisan kadin ister diyemem. Ama hayatinin bir doneminde mutlaka para kazanmak nedir bunu deneyimleyen kadin ister,okumus kadin ister. Sonradan calismasa da bir universite ortami gormus kadinla liseyi bitirip dikis nakis yapan kadin bir olamaz mumkun degil. Bence siz koca bulmak icin degil vizyonunuz icin universite okuyun. Korkmayin,saf da olsaniz kimse sizi kotu yola dusurmez. Eger ki mesele kotu yola dusmekse okumamislar daha cabuk duser o yola onu da soyleyeyim.

Back
X