Çok şükür ki biri sonunda benim tembelliğim yüzünden olmadığını anladı. Ya herkes diyor ki senin de işine gelmiş diye ama yemin ederim ki ilkokuldan beri sürekli dırdır psikolojik baskı dayak her türlü şeye maruz kaldım. Hakarete ugradım arkadaşlarımın yanında küçük düşürüldüm. Şimdi 18 yaşındayım ve hayata bomboş gözlerle bakıyorum Bi heves yok bir istek yok. Ortaokuldan arkadaşlarım ile karşılaştım çogu iyi puan bile alamamış ama gözleri ışıldıyor ailem destek veriyor dershaneye gidip yine hazırlancaz diyorlar bende istemez miyim ama ailem ne dershane ne kütüphane izin veriyorlar evde sürekli iş yaptırıyorlar boş kaldığım vakitlerde bu sitelerden akıl almaya çalışıyorum. Yoruldum çok yoruldum evlenirsem okurum en azından okumama izin verecek biriyle tanışır ona göre evlenirim yaşım da erken olduğu için okur iş sahibi olurum istemiştim burada çok yanlış anlaşıldım
Tembelliğin değil ama gerçekten istememen, önüne sunulan hayatı direkt kabullenmen yüzünden. Seni dershaneye, kütüphaneye göndermiyorlarsa evden deli gibi çalış. Nete girip buraya vakit ayıracağına, en iyi hocaların videolarını izle, online denemeler çöz.
Sonra gir sınava çık ailenin karşısına, "ben öğretmenlik, hemşirelik, mühendislik kazandım, alın buda puanım önümde duramazsınız okuyacağım. Engel olursanız beni bir adamın vicdanına bırakacaksınız, bir gün eşim terkedip çocuklarımla ortada kalırsam ele güne muhtaç bırakacaksınız. Evladınız için seçtiğiniz gelecek bu mu" de. Kızsın, bağırsın baban olmazda olmaz desin, bir aile büyüğünü sok araya.
Madem istemiyorsun önüne sunulan bu hayatı niye kabul ediyorsun. Geleceğin için neden savaşmıyorsun? Sosyal medyada vakit geçirmek, güzellik videoları izlemek yerine kafanı gömüp soru çözmek zor geliyor değil mi? Gece 3'lere kadar soru çözüp sabah 7 de kalkıp dershane yollarına düşen yaşıtların sen bebek pışpışlarken yutdışında master yapıyor olacak belki. Arkadaşının sosyal medya da pisa kulesi altında ki resmine bakarken sen belki de bir türlü gidemediğin ufacık bir sahil kasabasında ki tatilin hayalini kurup hayıflanacaksın.
Ha belki de çok zengin bir adamla evleneceksini ama seni aldatan ve ezen adamdan kendine güvenin olmadığı için asla boşanamayacaksın. Belki kocanda çok iyi olacak ama ölümlü dünya adam gencecik yaşta göçüp gidecek.
Sen önce kendide güven, her durumda ayakta kalacalk bir gelecek hazırla sonra koca düşün.
Hadi bu yazdıklarımın hepsi boş geldi. Sen hangi statüde olursan eşini, arkadaşını da o çevreden seçersin. Hatta oturacağın semti, evini, ayakkabını, gittiği restaurantı bile. Fabrika da asgari ücretli çalışan bir eşle bir mühendis adamın genel kültürü, evliliğe/kadına bakış açısı, sosyalliği, kazandığı para aynı olur mu hiç?
Bu ülkenin her meslekten insana ihtiyacı var kimseyi küçümsemiyorum ama niye şartlarını, geleceğini daha iyi hale getiremeyesin.