Evde mi kalacağım

bence okumamak işinize gelmiş, diğer türlü eğitimli biri benle evlenmez mi diye konu açmak yerine ne yapabilirim ailemi ikna edebilirim gibi bir konu açardınız. Öğretmen avukat belki çalışan kadın istemez ama yüzde 95 okumuş kadın ister. ilişkilerde denge olması gerektiğini düşünürüm. Hayata aynı yerden bakmak gerektiğini... 29 yaşındayım 17 yaşından beri ailemden ayrıyım. arada aile evine dönmelerim oldu tabi ki. Türk filmlerinde ki gibi otogarda seni artist yapıcam diye bekleyen tiplerle hiç karşılaşmadım. Ben safım diyen birinin de saf olduğunu hiç düşünmüyorum. sadece okumamak ev hanımı olmak size cazip gelmiş. Yoksa açıköğretimden devam edebilir ya da sertifika programları araştırabilirdiniz. işkurun bile çok güzel istihdam garantili kursları oluyor.
Cazip değil çünkü ben diyorum ya okula başladığımdan beri aman erkeklerle konuşma sakın erkek arkadaşın olmasın lise 1 de babam okul çıkışı beni Bi cocukla konuşurken gördü o da bana dediki yarın ki ilk ders ne diye eve gelince babam kemerle dövdü beni. Artık bende okumak istemiyorum

Konuyu okuyunca sanki 30 yıl öncede yaşıyor gibi hissettim böyle aileler keşke çocuk yapmasa göz göre göre hayatını mahvediyorlar.

Cazip değil çünkü ben diyorum ya okula başladığımdan beri aman erkeklerle konuşma sakın erkek arkadaşın olmasın lise 1 de babam okul çıkışı beni Bi cocukla konuşurken gördü o da bana dediki yarın ki ilk ders ne diye eve gelince babam kemerle dövdü beni. Artık bende okumak istemiyorum

Hayatımızı şekillendirmenin kendi elimizde olduğuna inanırım. Yaşadıklarınız zor ama siz bunları sebep göstererek kendi hayatınızdan vazgeçtiğimizin hayatınızı o cahil babanızın ellerine bıraktığınızın farkında mısınız? Muhtemelen ayni baba size kendince uygun olduğu birini bulacak görücü usulü içinize sinse de sinmese de evleneceksiniz. Boşanmak isteseniz babanız razı olmaz.Hayatınızın ipleri bu sefer babanızdan kocanıza geçecek. Meslek yok, eğitim yok, birikim yok, kendi başınızın çaresine bakabileceğinize dair inancınız yok herkesin sizi kandırabileceğine düşünecek kadar saf olduğunuza inandırmışlar sizi. Gencecik bir kıza böyle bir hayat biçilmesine ve bunu kabullenmesine gerçekten üzüldüm

Bir şekilde açıktan da olsa okuman lazım ileride çok pişman olursun. Ayrıca 18ine kadar ailenle büyümüşsün hayata pek atılmamışsın saf olman normal, insanlar gözünü üniversitede veya iş hayatında açar genelde. Yetişkinliğe adım atmanın basamaklarından biri bu. Evlilik de bir seçenek (bu yaşta çoook yanlış bir seçenek) ama mesleğin yoksa kötü bir eş gençliğini götürür

Merhaba ablalarım ben liseden bu sene mezun oldum 19 yaşındayım. Ailem okumamı istemedi üniversite ortamı falan kötü diye birde sürekli okula giderken takip ediliyordum inanın artık derslere bile kafa yoramıyordum başka şehre yollamam deyince ben de pes ettim. Şuan da evdeyim halk eğitime başlayıp dikiş öğrenecegim evde iş yemek yapmaya başladım.. İyi bir ev hanımı olmak istiyorum çünkü geleceğim bu. Ama her kız gibi bende işi gücü yerinde bir erkekle evlenmek istiyorum ama gecen gün teyzem dedi ki evdeki kıza da bakan çıkmaz hele ki işi gücü olan bir erkek mesela avukat öğretmen çalışan kadın alır dedi haklı biliyorum ama çok üzüldüm gerçekten. Sizce de böyle mi oluyor genelde?
Düşünce yapınızı degistirmezseniz cok üzülürsünüz. Siz elinizden geldigince universiteyi kazanmaya calismaliydiniz. Anladigim aileniznokula giderken sizi takip ediyordu. Ne kadar gereksiz hareketler bunlar. Her alanda ailenizi dinleyemezsiniz. Bence biraz kendo fikirlerinizi isteklerinizi hayatiniza gecirmelisiniz. Evlendik basimiz göğe ermedi. Ama kolumda bir altin bilezigim sevdigim meslegim var. Evlilik icin acele etmeyin. Okuyun gelistirin kendinizi elinize mesleginizi alin

İleride bir 10 sene sonra en âlâ evliliği de yapsan pişman olacağın yanlış bir yolda olduğun burdan çok rahat görünüyor canım.İlla eş bulmak veya para için değil.Zamanla olgunlasacak ve üretmeden sadece tüketen olma psikolojisinin altında ezileceksin Zaman zaman ben neyim,ne yapıyorum diye sorgulamalarin olacak.Kendini sadece birilerinin karısı annesi ya da evladı olarak birilerinin bir şeyi olarak (+temizlikçi) göreceksin kendine has bir kimliğinin özerk bir yetişkinliginin olmaması seni rahatsız edecek tatmin olamayacaksin çünkü hayat sadece yemek içmek cinsellikten annelikten ibaret değil sen bir insansın neticede.Bir çevren,işin, projelerin,faydalı oldugun insanlar olmasını isteyeceksin Ve bu dediklerim en iyi kocaya rastladığin zaman yasayacaklarin.Bir de cimri, başa kakan, saygisizina denk gelirsen olacakları anlatmak bile istemiyorum hayatımızı kendi seçimlerimiz belirler yıllar sonra çıkıp gelen bir insan sihirli değnekle dokunmayacak hayatına emin ol diyeceklerim bu kadar gerisini sen düşün karar ver.

Sen daha bu kadarcık şeylerle hayattan kaçıyorsan işin var yani..

Üzgünüm ama okumak için bir çaban yok. Ama eğitimli eş istiyorsun. Ama gözüm açık değil diyorsun bence gözün gayet açık. Kendine haksızlık etme.

Şu forumda ev hanımlarını savunduğum için defalarca linç yiyip banlandım ama şu konuda arkanda durmam.

Karşınızdaki insan yıllarca emek verip okuyor siz ilk fırsatta pes ediyor ama en kallafi mesleğe mensup insanlarla evlenmek istiyorsunuz bu biraz adaletsiz olmuyor mu ?

Ki okuyana çalışana esnafa ev hanımına saygım sonsuz.

Ama gözüm kapalı deyip herşeyin en iyisini istemek pek tutarlı olmuyor. Önce siz emek vereceksiniz bir şey beklemeden.

Merhaba ablalarım ben liseden bu sene mezun oldum 19 yaşındayım. Ailem okumamı istemedi üniversite ortamı falan kötü diye birde sürekli okula giderken takip ediliyordum inanın artık derslere bile kafa yoramıyordum başka şehre yollamam deyince ben de pes ettim. Şuan da evdeyim halk eğitime başlayıp dikiş öğrenecegim evde iş yemek yapmaya başladım.. İyi bir ev hanımı olmak istiyorum çünkü geleceğim bu. Ama her kız gibi bende işi gücü yerinde bir erkekle evlenmek istiyorum ama gecen gün teyzem dedi ki evdeki kıza da bakan çıkmaz hele ki işi gücü olan bir erkek mesela avukat öğretmen çalışan kadın alır dedi haklı biliyorum ama çok üzüldüm gerçekten. Sizce de böyle mi oluyor genelde?
Kusura bakma ama bukadar kadar geri kafalı bir kesim görmedim ben ya , çocuk okuyacak okumasın önüne geçmek nedir?? Hangi devirde yaşıyoruz en son 30 tane önce çocukları ilkokula kadar gönderip de okuldan alıyorlardı ben çok sinirlendim bu konuya. zaten ülkemiz eğitim konusunda yetersiz Bir de anneniz babanız okula göndermek istemiyor üniversiteye gidemiyorsunuz ve kaderinizi değiştiriyorlar

Açıktan da olsa okuyup tamamlayabilirsiniz bunu şu an aile evinde yapamazsanız bile evlendikten sonra açıktan okuyup tamamlayabilirsiniz hiçbir şey için geç değil. Belki 6-7 yıl sonra Mesleğinizi elinize alırsınız ama yine elinizde bir Mesleğiniz olmuş olur diye düşünüyorum.

Evleneceğiniz kişiye de gelince bu zihniyetteki bir aile sizin sevdiğiniz bulduğunuz kişiyle de evlendirmez görücü usulüyle birine verirlerse diye düşünüyorum(!!) ben ailenize çok kızdım ama kusura bakmayın yani. Bir kadinin ekonomik ozgurlugu olmali. erkegin eline bakmamalı, ona muhtac gibi yasamamlı. Meslegin olsun calis yada calisma yine evinde otur cocugunu buyut istersen ama bir meslek olmali elinde.

( duyar kasmak icin ev hanimlarinimi kucumsuyor sun diyen çürükler çikacakrir her konuda çiktigi gibi onlarada ön bilgi; ev hanimlarini kucumsemek vs kesinlikle dgil yazim. Benim annemde ev hanimi okumamis ama sorsan simdi gozleei doluyor yine kadinin okula gitmek cok isterdim babam gondermedi diye. Ilk okula bile gondermemis hemde dusunebiliyormusunuz. Annemden de gorsudum icin daha da bir sinirlendim bu konuya.)

Kusura bakma ama bukadar kadar geri kafalı bir kesim görmedim ben ya , çocuk okuyacak okumasın önüne geçmek nedir?? Hangi devirde yaşıyoruz en son 30 tane önce çocukları ilkokula kadar gönderip de okuldan alıyorlardı ben çok sinirlendim bu konuya. zaten ülkemiz eğitim konusunda yetersiz Bir de anneniz babanız okula göndermek istemiyor üniversiteye gidemiyorsunuz ve kaderinizi değiştiriyorlar

Açıktan da olsa okuyup tamamlayabilirsiniz bunu şu an aile evinde yapamazsanız bile evlendikten sonra açıktan okuyup tamamlayabilirsiniz hiçbir şey için geç değil. Belki 6-7 yıl sonra Mesleğinizi elinize alırsınız ama yine elinizde bir Mesleğiniz olmuş olur diye düşünüyorum.

Evleneceğiniz kişiye de gelince bu zihniyetteki bir aile sizin sevdiğiniz bulduğunuz kişiyle de evlendirmez görücü usulüyle birine verirlerse diye düşünüyorum(!!) ben ailenize çok kızdım ama kusura bakmayın yani. Bir kadinin ekonomik ozgurlugu olmali. erkegin eline bakmamalı, ona muhtac gibi yasamamlı. Meslegin olsun calis yada calisma yine evinde otur cocugunu buyut istersen ama bir meslek olmali elinde. ( ev hanimlarini kucumsemek vs kesinlikle dgil yazim. Benim annemde ev hanimi okumamis ama sorsan simdi gozleei doluyor yine kadinin okula gitmek cok isterdim babam gondermedi diye. Ilk okula bile gondermemis hemde dusunebiliyormusunuz. Annemden de gorsudum icin daha da bir sinirlendim bu konuya.)
Çok şükür ki biri sonunda benim tembelliğim yüzünden olmadığını anladı. Ya herkes diyor ki senin de işine gelmiş diye ama yemin ederim ki ilkokuldan beri sürekli dırdır psikolojik baskı dayak her türlü şeye maruz kaldım. Hakarete ugradım arkadaşlarımın yanında küçük düşürüldüm. Şimdi 18 yaşındayım ve hayata bomboş gözlerle bakıyorum Bi heves yok bir istek yok. Ortaokuldan arkadaşlarım ile karşılaştım çogu iyi puan bile alamamış ama gözleri ışıldıyor ailem destek veriyor dershaneye gidip yine hazırlancaz diyorlar bende istemez miyim ama ailem ne dershane ne kütüphane izin veriyorlar evde sürekli iş yaptırıyorlar boş kaldığım vakitlerde bu sitelerden akıl almaya çalışıyorum. Yoruldum çok yoruldum evlenirsem okurum en azından okumama izin verecek biriyle tanışır ona göre evlenirim yaşım da erken olduğu için okur iş sahibi olurum istemiştim burada çok yanlış anlaşıldım

Çok şükür ki biri sonunda benim tembelliğim yüzünden olmadığını anladı. Ya herkes diyor ki senin de işine gelmiş diye ama yemin ederim ki ilkokuldan beri sürekli dırdır psikolojik baskı dayak her türlü şeye maruz kaldım. Hakarete ugradım arkadaşlarımın yanında küçük düşürüldüm. Şimdi 18 yaşındayım ve hayata bomboş gözlerle bakıyorum Bi heves yok bir istek yok. Ortaokuldan arkadaşlarım ile karşılaştım çogu iyi puan bile alamamış ama gözleri ışıldıyor ailem destek veriyor dershaneye gidip yine hazırlancaz diyorlar bende istemez miyim ama ailem ne dershane ne kütüphane izin veriyorlar evde sürekli iş yaptırıyorlar boş kaldığım vakitlerde bu sitelerden akıl almaya çalışıyorum. Yoruldum çok yoruldum evlenirsem okurum en azından okumama izin verecek biriyle tanışır ona göre evlenirim yaşım da erken olduğu için okur iş sahibi olurum istemiştim burada çok yanlış anlaşıldım

Tembelliğin değil ama gerçekten istememen, önüne sunulan hayatı direkt kabullenmen yüzünden. Seni dershaneye, kütüphaneye göndermiyorlarsa evden deli gibi çalış. Nete girip buraya vakit ayıracağına, en iyi hocaların videolarını izle, online denemeler çöz.
Sonra gir sınava çık ailenin karşısına, "ben öğretmenlik, hemşirelik, mühendislik kazandım, alın buda puanım önümde duramazsınız okuyacağım. Engel olursanız beni bir adamın vicdanına bırakacaksınız, bir gün eşim terkedip çocuklarımla ortada kalırsam ele güne muhtaç bırakacaksınız. Evladınız için seçtiğiniz gelecek bu mu" de. Kızsın, bağırsın baban olmazda olmaz desin, bir aile büyüğünü sok araya.

Madem istemiyorsun önüne sunulan bu hayatı niye kabul ediyorsun. Geleceğin için neden savaşmıyorsun? Sosyal medyada vakit geçirmek, güzellik videoları izlemek yerine kafanı gömüp soru çözmek zor geliyor değil mi? Gece 3'lere kadar soru çözüp sabah 7 de kalkıp dershane yollarına düşen yaşıtların sen bebek pışpışlarken yutdışında master yapıyor olacak belki. Arkadaşının sosyal medya da pisa kulesi altında ki resmine bakarken sen belki de bir türlü gidemediğin ufacık bir sahil kasabasında ki tatilin hayalini kurup hayıflanacaksın.

Ha belki de çok zengin bir adamla evleneceksini ama seni aldatan ve ezen adamdan kendine güvenin olmadığı için asla boşanamayacaksın. Belki kocanda çok iyi olacak ama ölümlü dünya adam gencecik yaşta göçüp gidecek.
Sen önce kendide güven, her durumda ayakta kalacalk bir gelecek hazırla sonra koca düşün.

Hadi bu yazdıklarımın hepsi boş geldi. Sen hangi statüde olursan eşini, arkadaşını da o çevreden seçersin. Hatta oturacağın semti, evini, ayakkabını, gittiği restaurantı bile. Fabrika da asgari ücretli çalışan bir eşle bir mühendis adamın genel kültürü, evliliğe/kadına bakış açısı, sosyalliği, kazandığı para aynı olur mu hiç?

Bu ülkenin her meslekten insana ihtiyacı var kimseyi küçümsemiyorum ama niye şartlarını, geleceğini daha iyi hale getiremeyesin.

Şu durumda evleneceğin insanı kendin seçebileceğine inanıyor musun gerçekten? Baban seçecek verecek doğru düzgün tanımadığın bir adama seni. Ve inan bana babanın zihniyetinin aynısının tıpkısı olacak o adam.

Evet okumus kültürlü bı erkek niye okumamış bı kızla evlensin ki? Hanzo tiplerin analari bile kendine hemşire gelin arıyor. Okumadan da meslek sahibi olan hatta zengin olan insanlar var. İs bulmadan da koca bulabilirsiniz ama geleceğinizi garantilemek için özgürlüğünüzü sahip olabilmeniz için altın bilezik sart. Burda eşten yana mutlu olduğunu söyleyen hanımlar bile eminim ki kendi parasını özgürce harcayabilmeyi dilerdi
Bu arada hemşireyim. Hanzo karakterli birinin annesi beni oğluna beğenmişti. Zar zor kurtulmuştum. 😂

Canım ya da sen evlenmek için acele etme ailenin evinde oturmaya devam etme süre Dişini sık En azından evlilik hayatında Yüzün gülsün adamakıllı doğru bir karakterli birinden Emin olduğun zaman onun hayatını birleştirip evlenirsin bu süreçte de evde kaldığın sürece Kafanı dağıtmak için hobiler edinebilirsin vakit geçirmek için bazı aileler kendi aletlerinden gördükleri baskıyı vesaire çocuklarına yansıttıkları için çocuklar da aynı şiddete psikolojik şiddete maruz kalabiliyor bunun yüzden herkes anne olamıyor herkes Baba olamıyor çocuk yetiştirmek bu kadar kolay değil çocuğu anlamak birlikte sorunlarını çözmek Empati kurmak sağlıklı bireyler yetiştirmek gerekiyor. Bu sefer de kızlar evlenmeyi kaçış yolu olarak da görebiliyor .Ben asla seni suçlamıyorum kolay şeyler yaşamıyorsun, ama dediğim gibi bu süreçte kafamı dağıtmak için hobiler edin Belki yüzün ileride Güler ve daima güçlü kal canim, kendini evdede gelistirebilirsin kitaplar al dil ögrenmeye calis ,kitap oku, hobi el becerini gelistir bir sure sey bunlar ruhuna iyi gecelektir 🥰

Israrla okumak istemediğinizi söylüyorsunuz.Peki. karşınıza ne tarz bir insan çıkacak bilemezsiniz. Siz bu tarz düşüncelerle evlenmek istiyorsunuz. Bakış açınız bu. Karşınızdaki insanın da muhtemelen bakış acisi yemeğimi utumu yapsın.cocuguma baksın.cok da ses çıkarmasın tarzında olacak. Bir gün değer görmediğiniz fark ederseniz ne yapacaksınız ? hayat kusura bakmayın ama acımasız. Aileniz sizi kabul edecek yapıda durmuyor bahsettiginize göre. Sizde de cesaret yok. Ömür boyu kahir çekmeyi mi tercih edeceksiniz. Genceciksiniz. Dünyanın binbir türlü hali var. Değer görmek istiyorsanız öncelikle kendinize guveneceksiniz ve kendinize değer vereceksiniz. Okuyun demeyeceğim yeterince herkes söylemiş çok da haklılar. Dediğim gibi biraz sert konuşmuş olabilirim ama lutfen hayat zaten acımasız. Yarın bir gün istemiyorum diyebilme cesaretiniz ve gücünüz olsun. Bunun için de lütfen koca beklemeyin. Önce kendinize güvenin ve kendijiz için birşeyler yapın.

Canım yaş olarak çok küçüksün önünde daha çok yol var.Evliliği felan hiç düşünme şuan okumayı düşün açık öğretimden oku.

Sana illa üniversite oku demeyeceğim, ama kendi paranı kazanacak bir zanaatin olursa kendini daha iyi hissedersin. Günümüzde üniversite diplomasının pek bir değeri kalmadı, her köye üniversite açtıkları için. Kuaför/ güzellik uzmanlığı vs düşünmez misin?

keşke 19 yaşında bir genç kız olarak kaygınız koca bulmak yerine öncelikle ayaklarınızın üzerinde duracağınız bir meslek bulmak olsa.

Back
X