Evde mi kaldım?

23 yaşında evlendim. 8 yıldır bir ilişkim olduğu için evlendim. Yoksa hazırda bir aday olmasa ne acelem vardı? Sizin de aceleniz olmasın.

25 de Eşimle tanıştım 26 da nişanlandık 27 de evlendik.Çok gezdim iyiki biraz geç evlenmişim diyorum en azından gezdim evlenince gezemiyorsun sorumluluk çok çünkü hatta 30 da evlenseydim keşke diye düşünmedim değil.28 de oğlum 37 de kızım oldu..14 senelik evliyim bence evlilik yaşı 30 makbuldür.Hiç öyle düşunmeyin

Evlilik yaşı kişiden kişiye göre değişiklik gösterir. Hayattaki amaçların,beklentin ile eş düzeyde bir yaş orantısı olmalı. Nasıl diyebilirsin? 45 yaşındada insan evlenebilir ama 4 çocuk istiyorum dersen durup düşünmen gerekir mümkün mü ?Nekadar mümkün diye..
Yani evliliğin yaşı olmaz. Evlilikten beklentilerinin yaşına uygun olup olmaması önemli olan.
27 telaşa mahâl değil gayet güzel bir yaş kısmetin Yemen’den de olsa gelecektir. 2020 hepimize değişik bir yıl oldu evlenen evlenene o ayrı. Allah güzel insanlar çıkarsın karşına🙏🏼🌚

27 yaşıma gireli 2 gün oldu. Beni de paniklettiniz ya aşk olsun bilsem girmezdim hiç 🤣
Daha erken erken. Akışına bırakın ne istediğinizi iyi bilin beklentilerinizi gözden geçirin. Yolunu bulur her şey.

üniversite bittiğinde arkadaşlarım teker teker evlenmeye başladı. dedim ki "eyvah, evde kaldım ben herhalde?!" üniversite, iş bulma, iş buldum hadi biraz para biriktireyim derken 26'da evlendim. Hiç de geç değildi, hatta belki de erkendi bile.

tabii ki evde kalmadınız. toplumda evlenme yaşı artık ileri atmaya başladı. anne-babalarımızın çağında değiliz. artık evlenme 30-35, çocuk doğurma 35-40 yaş aralığı gibi oldu -okuduklarımdan ve gördüklerimden yola çıkarak yaptığım bir çıkarım bu tabii-

boşuna üzülmeyin.

Genellikle anadolu,doğu kesimi 25 sonrasına evde kaldın diyerek bakiyor ki öyle bir şey yok bence.Seneler önce kızlar lise sonrasi devam etmediği için görüş bu şekildeydi. Şuan çok şükür kadinlarin okuma oranı da arttigi icin bu yaş yükseldi geneli de sanirim 30 der. 30 sonrasi evde kaldin baskısı daha da artiyor. Elalem ne derse desin ki ailen de olabilir bu sadece kendini dinle. Kendini hazir hissettiginde,sevdiğinde işte bu adam dediğinde evlenmelisin.

Ben sizi anladım ya. Cağnım milletimiz coronaya inat bu sene patır patır evlendiği için böyle hissetmeniz normal. Benim hiiiç evlenmeyecek arkadaşlarım bile "hazır korona varken evleneyim" moduna girdiler. :D

Kızlar çevremdeki herkes tek tek nişanlandı evlendi . Eski görüştüğüm insanlar evlendi. Bu aralar çok kafama takılıyor depresyona girdim resmen bende evleneyim yuvam olsun istiyorum
Yanlış düşünüyorsun. Kafan rahat tadını çıkar. Evlenmeden ne kadar neşeliydim, yaşama sevincim vardı, bişeyler yapmaya hevesim vardı. Kendime ne katabildiysem o oldu, evlendikten sonra acayip köreldim, bin dertle karşı karşıya kaldım.biliyor musun emin ol ki evlenince insanın duyguları ölüyor eğer yanlış insana denk gelirsen. Bizim ülkede kadın erkeğin sülalesiyle evleniyor genelde. Hele o kaynana derdi yiyip bitiriyor insanın beynini, yaşam enerjisini. Zamanı geri döndürsem hiç evlenmezdim keşke bu duruma gelmeseydim de evde kalmış deselerdi. Ama demezler de merak etme kalmadı artık öyle bişey çooook var yaşı ilerleyip evlenmeyen. Keşke ben de onlardan olsaydım her gün bin pişman oluyorum boşanmak istesem de cesaret edemiyorum iki bebekle.

Dalga geçip yadirgayanlar aile kurmak istemek çocuğun olmasını istemek abes birşey mi burda benimle dalga geçiyorsunuz yaşım, 30, a, gelmek üzere daha konuştuğum bile yok herkes yuvasını kuruyor yalnızim mutsuzum lütfen olumsuz yorumlar yapmayın
Anlıyorum sizi hakkınizda hayırlısı olsun. Çok fazla da istemeyin. insan en çok istediği şeyle sınanır çünkü. Sürekli düşünmeyin bu konuyu.

30 yaşındayım 6 ay kadar önce bosandim sen yaşlarında paniğe kapilmistim yanlış evlilik yaptım. Şuan geriye dönsem hiç evlenmemiş olmayı tercih ederdim o yaşadıklarım yüzünden. Herkes evlenecek diye bir kaide kural yok çıkarsa karşına ne ala... Zorlama olmuyor bu işler

İyi de ya istemeyeydi adam :))
Edit: şunu anlatmaya çalışıyorum, evlilik veya ilişki tek taraflı bir irade değildir, karşına biri çıkar ortak kararla çift olursunuz. Bunun da ne zaman nasip olacağı bilinmez ki. İyi ben birini bulayım paket olsun evde yiyecem diyemeyiz yani, böyle tavsiyeler işe yaramıyor netekim
zorlayınca olmuyor dediginiz gibi tek taraflı bir şey değil ortak kararla olur
karşıdaki insan alınacak bir eşya değil ki

30 yaşındayım 6 ay kadar önce bosandim sen yaşlarında paniğe kapilmistim yanlış evlilik yaptım. Şuan geriye dönsem hiç evlenmemiş olmayı tercih ederdim o yaşadıklarım yüzünden. Herkes evlenecek diye bir kaide kural yok çıkarsa karşına ne ala... Zorlama olmuyor bu işler
ne kadar sürede evlenmistiniz

27 yaşındayım bekarım valla çoğu arkadaşım bekar bazıları evli ya da nişanlı ama evde kaldım demedim. Evlenmek isteyen çok oldu ama istemedim. Şu an sevgilim var evlilik diye başımın etini yiyor. Evlilik diyince elim ayağım boşalıyor 😑
ya ne guzel ben 29nyasindayim ben de tam tersiydi

Back
X